Dnes je štvrtok 1. mája 2025, meniny má nikto a zajtra Žigmund
Autor |
Správa |
MoostanQue
Mašinista
|
Zdravstvujte
mozem technicky dotaz (teda niekolko) ?
zaprve, je v prednych svetlach (na UAZe) ziarovka obycajna, alebo H4?
a za druhe, daju sa uvedene svetla namontovat napriklad na Skodovku (alebo Trabant, dvojkovy VW Golf, teda cokolvek so svetlami priemeru 178 mm) ?
potesila by i informacia, ze na S 100 sedia hlavne svetla z vojenskej Tatry 815
Vie niekto?
_________________Bežný automobil v základnej výbave. Nóóikdyž.. 
|
Štv, 13.12.2007, 21:42 |
|
 |
kentus
Frajer
Registrovaný: Sob, 11.11.2006, 23:49 Príspevky: 243 Bydlisko: okolie Žiliny
|
Vpredu je určite obyčajná asimetrická, to druhé neviem
_________________UAZ 469 2.3D  Kde zatočím, tam ide.
|
Štv, 13.12.2007, 22:10 |
|
 |
david
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 04.01.2007, 13:10 Príspevky: 857 Bydlisko: vinosady
|
a koli comu to chces vymenit? 
_________________ starý dobrý uaz-469, nejaké sipaky a zivy .... za kniplom
|
Ned, 16.12.2007, 12:07 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
To David: no pointou su tie ramiky pred svetlom, na ktore sa upina mriezka, alebo zatienovaci siltik, pripadne infracerveny filter (maju to takmer vsetky vojenske auta u nas).
Ale obycajna ziarovka sa mi v tom moc nepaci (i ked vieme nahradit halogenou), radsej by som mal H4 original... skusim vyzistit co ma T 815.
|
Ned, 16.12.2007, 13:18 |
|
 |
pavlik
Frajer
Registrovaný: Sob, 18.11.2006, 20:01 Príspevky: 209 Bydlisko: Pezinok
|
MoostanQue píše: To David: no pointou su tie ramiky pred svetlom, na ktore sa upina mriezka, alebo zatienovaci siltik, pripadne infracerveny filter (maju to takmer vsetky vojenske auta u nas).
Ale obycajna ziarovka sa mi v tom moc nepaci (i ked vieme nahradit halogenou), radsej by som mal H4 original... skusim vyzistit co ma T 815.
Nazdar,jasne že sa da nahradiť halogenovou dvojvlaknovou ale pätica nie je H4 a P45t ,pričom ti zostanu pôvodne paraboly

_________________ ARO
|
Ned, 16.12.2007, 16:27 |
|
 |
Majo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 26.11.2006, 22:15 Príspevky: 681 Bydlisko: Zvolen
|
nivacke by nepasovali? Maju H4ku, robi ich aj Wessem, PAL, Hella, Rusaci....
priemer je zjavne ten isty
|
Ned, 16.12.2007, 19:43 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
...nehápeš? ... on sce mať práve tie uazácke kvóli tým rámikom na infra filtre.
Onehdá som mal na Áre ako prídavné lampy komplet lampáše z V3S. Na lavom bol šilt notlampy, na pravom infrafilter. Chodili sme v noci plašiť rybárov ... to bola prdééééél rubať 70 v úplnej tme po polňačke pozdĺž jazera. ... až kým sa na mňa pokúsil jeden posvietiť takou vyšeptalou vartášskou baterčičkou.... na 300 metrov ma komplet oslnil...
Kamarád veteránista má infrasvetlá z Fugga... sú to ako keby svetlá z V3S, ale krycie sklá sú čierne.... neviem ich od neho dostať 
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Ned, 16.12.2007, 20:27 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
Tak ako pise Martin... az na to ze netrvam na CДEЛAHO B CCCP... proste potrebujem ('potrebujem' je viac ako 'chcem', nie?) napasovat svetla s uvedenym ramikom do Patrola y6o, a idealne je keby tam isla H4 - ta halogena s P45t paticou je sice funkcna, ale nie velmi schvalena, a tiez si ju nenafasujem z roboty. Nemate niekto doma vojensku tatru? 815 by uz mohla mat halogeny, potreboval by som zistit zamennost so skodovackymi (cokolvek, fi 178) parabolami. Dobrovolnik ma u mna kavu
inac som zdravy a mam sa fajn no 
|
Pon, 17.12.2007, 1:29 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
...ľutujem... ale musím Ti strhať nápad...
Svetlá s rámikmi na Y60 budú ble a ešte k tomu budeš musieť nejako doriašiť úpravu elektiky, aby svietili len predné hlavné lampy a nič iné (ani brzdové a osvetlenie prístrojovky - ukrutne to vadí tomu kukéru čo sa potom nosí na hlave)
Radšej rieš ľahko odnímatelné prídavné infralampy ktoré budú prítomné len počas čiernych nočných akcií.
|
Pon, 17.12.2007, 11:44 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
To M4: aaaaaale kdezeeeeeee...
zapojenie je vyriesene, to rozhodne nie je problem, vcitane nezelanych brzdovych a cuvaciek  ... a 'ble' je vec nazoru... y6o so siltikmi by prave mohol vyzerat zaujimavo
|
Pon, 17.12.2007, 23:52 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
|
Uto, 18.12.2007, 1:09 |
|
 |
Nightfighter
Učeň
Registrovaný: Uto, 09.10.2007, 15:13 Príspevky: 82 Bydlisko: Čadca
|
videl som tie kryty na nete na jednom ruskom videu. podobne ma znamy na V3S. chcel by som sa len spytat ci sa do tych krytov davaju aj nejake filtre a ako to vlastne cele funguje???? 
_________________ 469 200 D
|
Štv, 27.12.2007, 21:08 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|

no ony tie ramiky, co ma vacsina vojenskej techniky stretnutelnej v ceskoslovensku, na svetlach, sluzia ako uchyt pridavnych zariadeni, a sice:
a) mriezka (mierne znizuje viditelnost svetla z bokov, primarne chrani pred mechanickym poskodenim;
b) infrafilter (cierne sklo prepustajuce iba IR spektrum svetla, vodic musi mat prostriedok na nocne videnie (infrabryle);
c) tieniace 'siltiky'. Tieto maju v hornej casti silt, cez ktory svieti svetlomet iba odrazom na zem pred automobil, nesvieti dopredu (cim brani optickemu pozorovaniu volnym okom v noci). V spodnej casti je vyklopna krytka, ktorej zdvihnutim dojde k odkrytiu spodnej casti svetlometu a tento svieti (obmedzene) aj priamo dopredu. Intenzitu osvetlenia je mozne menit prepinanim dialkovych a stretavacich svetiel.
Na svetlomety s uvedenym ramikom je mozne nasadit iba jedno zariadenie naraz (teda nie infrak aj s mriezkou).
Poznamka: Zatienovacie siltiky sa slangovo nazyvaju Notek, z povodneho specialneho svetkometu s tymto nazvom. Svetlomet, montovany spravidla na predny naraznik (P V3S) mal 21W ziarovku a patpolohovy prepinac v budke vodica. Neskor bol tento nahradeny prave vyssiepopisovanymi siltikmi. Upozornujem, ze jazda civilneho vozidla po verejnej komunikacii je v pripade vsetkych troch pridavnych zariadeni zakazana.
pekny den praje
|
Štv, 27.12.2007, 21:43 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
... no tak si zamachrujem aj ja
... a vojenské autá kedysi mávali vzadu také špeciálne tzv. "rozostupové svetlo" Bola to taká plechová škatulka, v ktorej bola 10W žiarovka a dozadu mala 4 malé okienka "zasklené" polopriesvitnými plastovými doštičkami. Okienka bolie zoskupené po dvoch.
Keď šofér v kolóne videl na aute pred sebou 4 svetielka, bol moc blízko, keď videl 2 svetielka, bol v správnom odstupe a keď videl jedno svetielko, bol moc ďaleko.
U nás sa to už nepoužíva a nahradili to také koženkové návleky ktoré sa dajú na zadné svetlá a sú v nich vyrezané okienka s takým istým účelom.
Na nemeckých vojenských autách je to k videniu dodnes...
Inak... aktívne nočné videnie (= také, čo potrebuje čierne svetlá ) je zúfalo zastaralé . Veľmi ľahko sa to detekuje aj jednoduchými pomôckami.
Kto je inn, zháňa pasívne nočné videnie ktoré je fakt nezistitelné.
|
Štv, 27.12.2007, 22:15 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Ja chcem byť zastaralý , mám aj zastaralé zariadenie , len tie hnusné zastaralé čierne skliská neviem zohnať 
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Pon, 14.01.2008, 22:17 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|