Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 13:15
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 140 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší
 Galloper 
Autor Správa
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jokimu uz som v minulosti cez mail pisal k tej spotrebe, tak len zhrniem. Mam 5dverovy model, 2.5 tdi s intercoolerom. Ked bol novy, zral okolo 10l, klima nieco pridala, atd. Vcelku nie je velky rozdniel medzi jazdou v meste alebo mimo mesta. Chodim castejsie kratke trasy a casto miesane s terennymi vlozkami (aj ked lahsimi), takze kilometrova spotreba je tym skreslena. A sem tam taham aj vlecku tak do 1.5tony. V aute mam par desiatok kil naradie a material atd... k tomu prisiel navijak, snorchel, stresny nosic, svetla na streche, 31x10.5 gumy vacsinou MT. A uz je po dobrej spotrebe. Takze teraz mi to v dlhodobom priemere vychadza cca 5 Sk nafty na kilometer, takze asi okolo 13l. Menej urcite nie a klamem sa, ze ani viac. Ale popravde radsej na to nehladim.

Uto, 25.09.2007, 22:41
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Milanko ja viem ze si pisal len stale ma zerie nejako ta spotreba myslis ze bi bolo zbytocne davat von trisky a pozriet ci niektora necura alebo cerpadlo na stolicu ale zase ak uberie na spotrebe tak isto pojde aj vykon dolu co sa mi uz teraz zda ze je nejaky slabsi asi mas pravdu vyserinkat sa nato a nekontrolovat spotrebu jo este chcem radu ake disky na 31 asi max 8,5j vsak?

Uto, 25.09.2007, 22:59
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
noooo, spotreba... moj kratky gal zral na normalnych pneu 235x75R15 a s funkcnou viskospojkou s prevahou beznych ciest po meste aj s castym, ale nie dlhym terenom 10-11 litrov. teraz s pneu 31x10,5R15 a vrtulou na pevno v priblizne rovnakom rezime je to 12-13 litrov, co nepovazujem za zly udaj, kedze udavany priemer je 11 litrov... mam ale motor 105 konovy TCi a 3.dv. kratku verziu bez klimy...
a este jeden detail, nutim mu papat v-power diesel, mozno aj to robi svoje.... neviem....

Naposledy upravil thunder dňa Uto, 25.09.2007, 23:37, celkovo upravené 1

Uto, 25.09.2007, 23:31
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mam z netu stiahnuty elektronicky katalog nahradnych dielov na gallopera v anglickej verzii, tak kto chce, poslite pm, alebo ho dam niekde na ftp a poslem linku..... da sa tam aj podla VIN pozriet verzia motora, lebo ja mam v technicaku TD intercooler a 99 koni a podla katalogu a aj doteraz objednavanych dielov je to TCi 105 koni...
a aj sa mi zdalo, ze chodi nejak lepsie ako vacsina tych co som skusal, ked som ho kupoval :-D

Uto, 25.09.2007, 23:35
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
http://www.bsn.sk/download/galloper/

ma to asi 14MB...

Str, 26.09.2007, 14:54
Profil ICQ WWW
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vdaka za katalog

Str, 26.09.2007, 15:22
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
po zhanani alternatora som bohatsi o par skusenosti, ktorym ale nejak nerozumiem.

mam objednany novy alternator, komplet aj s vakuovou pumpou, nie original, ale myslim si ze HELLA nie je zla znacka, za cca. 8.500 Sk. mam nan samozrejme 2 roky zaruku.
nerozumiem, preco sa predajcovia pouzitych dielov z vrakovisk tvrdosijne snazia predavat stare alternatory bez zaruky a dokladov, od ohorenych az po repasovane za ceny od 5000 do 7000 sk. je to normalne???
ceny od 1/4 do 1/2 ceny noveho by som este chapal, ale toto je podla mna silna kava...

vie mi to niekto vysvetlit?

Štv, 27.09.2007, 11:34
Profil ICQ WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Je to na vrakacoch bezna prax. Smradi pocitaju s tym, ze ludia nevedia co stoji novy diel a budu si mysliet, ze musi byt min. 2x drahsi ako kupia na vrakaci. Mne sa raz stalo (potom som uz nikdy na vrakaci nebol) ze som surne potreboval zadne svetlo lebo som cestoval do zahranicia. Na vrakaci ho mali. Nez som sa dozvedel cenu som smradovi ponukol vsetkych 840Sk co som mal pri sebe. On ma vysmial s tym, ze svetla maju ovela vacsiu cenu. Cestou odtial som skuil este Elit kde nastastie mali moje svetlo 1ks skladom. Cena noveho 470Sk. Odvtedy kupujem len nove diely pripadne sekace ale za cenu rozumnu=primeranu.

Štv, 27.09.2007, 12:20
Koumák

Odpoveď s citáciou
thunder píše:
po zhanani alternatora som bohatsi o par skusenosti, ktorym ale nejak nerozumiem.

mam objednany novy alternator, komplet aj s vakuovou pumpou, nie original, ale myslim si ze HELLA nie je zla znacka, za cca. 8.500 Sk. mam nan samozrejme 2 roky zaruku.
nerozumiem, preco sa predajcovia pouzitych dielov z vrakovisk tvrdosijne snazia predavat stare alternatory bez zaruky a dokladov, od ohorenych az po repasovane za ceny od 5000 do 7000 sk. je to normalne???
ceny od 1/4 do 1/2 ceny noveho by som este chapal, ale toto je podla mna silna kava...

Zober novy. Pred casom mi odisla prave ta vakuova pumpa. Aspon budes mat zo stareho do rezervy diely.

Štv, 27.09.2007, 12:29
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
chlopi mne to nejde ten manual otvorit co stym poradte

Štv, 27.09.2007, 23:40
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
thunder píše:

Ja hej. V stredu som mal telefonat s mojim typkom (vies koho myslim), a popytal som sa aj na teba ...

Na margo Hela ako alternativa k origu sa pobavene zasmial a citujem
- taku chujovinu si dat do auta, to rovno moze prechlastat ...
Hela je dobra na svetla, ale dat si do auta alternator za 8500, ked novy origo stoji 28.000, a repas (origo) zo zarukou za 7000 ...

Ako rozhodnutie je v kazdom pripade na tebe, ale ja osobne ho poznam uz nejaky rok, a zatial sa neposralo co robil, mam v neho plnu doveru ...

Nie je repas ako repas, ale ak to niekde vie spravit a neodflakne to, tak nie je co riesit ...

Pia, 28.09.2007, 9:54
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
finder, nic proti tvojmu typkovi, on bol este na vysokej urovni (aj ked suverenne najdrahsi) oproti tym dalsim, co si za ohoreny alternator s roztavenymi kontaktmi bez mihnutia oka vypytali 6000 sk bez papiera.
oficialny repas povodneho aj s dokladom som tam mal doteraz, vydrzal asi 10.000 km a 3/4 roka, kym nezhorel cely. napriek dokladu som na zaruku nepochodil, lebo ju mal ako repas len 3 mesiace.
ani jeden z tych, co som sa s nimi bavil by mi nedal ziadny doklad, tak o zaruke nemoze byt ani reci.

tvoj typek mi tvrdil, ze neexistuje novy za taku cenu, ze to na neho nech neskusam. teraz ked uz existuje, je to zase chujovina. ale je to chujovina s oficialnym dokladom, v nakladoch firmy a s plnou dvojrocnou zarukou.
povedal, ze ich za tu jeho cenu teraz na jesen preda v pohode 10. mozem mu len popriat, ze nech sa mu dari. fakt sa na neho ani na nikoho z tych ostatnych nehnevam, len som sa proste po zvazeni vsetkych pre a proti rozhodol pre funglac, to zase musia akceptovat oni, tak funguje obchod...

je dobre o nich vediet a vobec nemam problem u nich vykseftit v buducnosti nejaku inu suciastku, ktora ako nova (aj ked nahrada) nebude za vyhodnych podmienok...

Pia, 28.09.2007, 13:47
Profil ICQ WWW
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
thunder píše:
tvoj typek mi tvrdil, ze neexistuje novy za taku cenu, ze to na neho nech neskusam. teraz ked uz existuje, je to zase chujovina.

Bojim sa, ze za 28.000 myslel novy na pajero (ako alternativu posunutelnu na gallopra, ale to je takto spetne len moja spekulacia).

Dobre, sak sa hasterit nemusime, snazim sa pomoct. Rozhodnutie je na tebe .. PEace ..

Pia, 28.09.2007, 13:58
Mitsubishi Man
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
thunder píše:

Ahoj Thunder napríklad Já som Ti núkal nejaký obhorený alternátor?Vieš Ty si napísal že máš problém a Já som sa snažil Ti pomôcť.Keď si zavolal povedal som Ti že ich musím doviezť z vonku.Vieš trochu som to pochopil ako narážku na mňa keď som sa Ti ponúkol tu na fóre.A ešte jedna vec o bločku sme sa ani nebavily a nemám s tým žiadny problém ho vystaviť.Záruku dva roky na použitý diel to je kravina,to treba kupovať radšej nové.By si sa divil aký vychcálkovia niekedy prídu kupovať ND.Vieš každá minca má dve strany.Já som sem nešiel na toto fórum robiť svoj kšeft(nemám tu nikde reklamu ani nič podobné),len som chcel pomôcť.A ešte jedna poznámka.Keď Ti nejde do hlavy prečo pýtajú 5-7000Sk keď v Helle stojí 8500SK.LEBO NEPREDÁVAJÚ STARŠIE HELLY ALE ORIGINÁLY HYUNDAI A MITSUBISHI.Až čas ukáže či tá HELLA vydrží to čo ten originál.Sorry nedalo mi. :roll: :wink:

Pia, 28.09.2007, 16:34
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
tusim to musim cele uviest na pravu mieru:

1.) uplne vsetkym: vdaka moc za ochotu a pomoc

2.) to finder: ake hasterenie??? len diskutujeme. pre mna je novy z HELLA tiez novy, nie len mitsubishi...

3.) to rudi: tebe vdaka mimoriadne, lebo si mi ponukol jedinu alternativu, nad ktorou som aj uvazoval a to ten novy, co si chcel doviezt. pisal som o pouzitych a repasoch, s tebou som sa bavil o novom, ked si spominas, pouzity som hned zavrhol. ked mi teraz napises, ze to bolo oficialne aj s blockom, zarukou a nebodaj s dph, tak si budem cely vikend buchat hlavu o stenu, ale uz s tym nic neurobim, HELLA mam uz zavazne objednaneho. inak s tou viskospojkou viac-menej ratam.

4.) na vysvetlenie, konkretne, aby som sa viac nikoho nedotkol: ohoreny alternator mi ponukali za 6.000 sk na vrakovisku v povazskej bystrici pri autobusovej stanici...

howgh, dohovoril som na tuto temu, rad budem nadalej so vsetkymi kamos a ak budem moct pomoct niekedy ja vam, smelo do mna... :wink:

Sob, 29.09.2007, 11:13
Profil ICQ WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 140 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný