Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 25.09.2020, 15:52
Dnes je piatok 25. septembra 2020, meniny má Vladislav a zajtra Edita




Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 22 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 Pajero 2,8TD Wagon vrie vodu ale ukazuje dobru teplotu 
Autor Správa
Učeň

Registrovaný: Pon, 20.10.2014, 14:23
Príspevky: 14
Odpoveď s citáciou
Zdravím mám otázku moje pajero 2,8TD keď je studené ručička teploty je správne keď sa zahreje čo je tak cca po 2km tak ukazuje dobru teplotu medzi paličkami no a problem je ten že som šiel na chatu čo bolo dosť dlhý kopec a mal som aj plnú vlečku a vyvarilo mi vodu a pritom ručička teploty ukazovala teplotu ok tak neviem či to môže byť čidlo keďže ukáže teplotu keď je studené na spodku a keď je v prevádzkovej tak v strede a keď vyvarí tak ukazuje zas len prevádzkovú bolo mi poradené vyvapkovať chladič to som aj spravil vrtula ide furt ako má keď je naštartované podľa otáčok termostat a senzor teploty som kúpil len neviem kde sa presne ten snímač nachádza a či to bude len ono dik za rady.


Pon, 20.10.2014, 14:52
Profil
Support
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20
Príspevky: 6699
Bydlisko: PB
Odpoveď s citáciou
no daj sem fotku cidla a uvidime, kde ma byt ... tipujem niekde pri hornej hadici nieco z 1-2 drotikmi ...


Pon, 20.10.2014, 15:39
Profil
Učeň

Registrovaný: Pon, 20.10.2014, 14:23
Príspevky: 14
Odpoveď s citáciou
takýto mi predali


Prílohy:
snimač.jpg
snimač.jpg [ 26.54 KiB | Zobrazené 3528 krát ]
Pon, 20.10.2014, 15:56
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv, 24.05.2012, 12:56
Príspevky: 988
Bydlisko: Povazie
Odpoveď s citáciou
Obrázok

staci?....
inak preco mam pocit ze tu ma jeden clovek registrovane aspon dva ucty?...
a inak co sa tyka toho ze ti uvarilo, a neukazalo vysoku teplotu, to sa stava...bezne...

_________________
Patrol & Patrol...

ex: Wrangler JK s talianskym Detroit dízlom
ex: Pajero 2.8


Pon, 20.10.2014, 17:16
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40
Príspevky: 2028
Bydlisko: Košice
Odpoveď s citáciou
Mozno mas zle vicko a nemas pretlak v okruhu

_________________
Ford Bronco 5.8, Jeep WK2 SRT 6.4


Pon, 20.10.2014, 18:47
Profil WWW
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv, 11.01.2007, 20:33
Príspevky: 143
Bydlisko: KM, ZA
Odpoveď s citáciou
tomato píše:
inak preco mam pocit ze tu ma jeden clovek registrovane aspon dva ucty?...

ak myslíš mňa, tak mne pre zmenu neukazovalo teplotu na budíku vôbec, ako som napísal :-)

_________________
Pajero 2.8
ex Pajero 3.2Did


Pon, 20.10.2014, 19:04
Profil
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 06.04.2011, 23:02
Príspevky: 111
Bydlisko: Nove Mesto n/V Bzince pod Javorinou
Odpoveď s citáciou
A mne ukazuje malo aj ked motor sala ako by som siel v lete v zapche

_________________
Nissan Pathfinder r51


Pon, 20.10.2014, 21:16
Profil
Support
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20
Príspevky: 6699
Bydlisko: PB
Odpoveď s citáciou
Nemyslim si, ze tlak vody v okruhu suvisi s tym, co cidlo ukazuje.
Na prvej fotke je jednodratove cidlo (zrejme plus, zvysok robi kostra), na druhej fotke 2 dratove ?, a principialne to nic nemeni, proste zapojis kostru rucne.
Nie je az taky problem dat zovriet vodu do plechoveho hrnceka, ponorit don cidlo, a sledovat, co robi ukazovatel. (a ci vobec nieco robi).
(resp. zohriat vodu na sporaku + dohrievat napr. teplovzduskou priamo pri motore).
Nebude varenie skor suvisiet so slabym prietokom chladica ? (zasraty chladic, vodna pumpa K.O., blbnuci termostat ?)

Inac to co je na prvej fotke mi napadne pripomina Terrano :-D, ale vred ho vie, mozno to rozmerovo pasuje.
V kazdom pripade podla specifikacie vyrobcu by som sa pozrel, ci aj dava rovnake hodnoty ako ma mat origo, ak tam hadze ine ohmi (predpokladam, ze to funguje odporovo), tak ukazovatel nemusi reagovat vobec, alebo by stale niekde vysoko, aj ked voda je studena.

2 uctom sa zabranit neda ... Skor ci neskor na to prideme, a jeden dame doprec :wink:


Uto, 21.10.2014, 7:29
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Štv, 24.05.2012, 12:56
Príspevky: 988
Bydlisko: Povazie
Odpoveď s citáciou
to finder:
na tej fotke je len znazornene umiestnenie tych cidiel a je to z pajera :)...inak dost casto su tieto cidla univerzalne co do velkosti aj zavitu mozno aj hodnot. to dvojkablove som tam daval namiesto cidla pre klimatizaciu alebo coho, aby som mal presny ukazovatel teploty prave preto lebo mne uz vrela voda a doslova explodoval chladic a podla origo budika bolo vsetko ok. ( a to viem ze spravne funguje )...teraz viem presnu teplotu a nemam problem...

_________________
Patrol & Patrol...

ex: Wrangler JK s talianskym Detroit dízlom
ex: Pajero 2.8


Uto, 21.10.2014, 8:50
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40
Príspevky: 2028
Bydlisko: Košice
Odpoveď s citáciou
finder píše:
Nemyslim si, ze tlak vody v okruhu suvisi s tym, co cidlo ukazuje.
:

Ale tlak vody suvisi s tym ci vyvrie pri 100 st alebo neskor

_________________
Ford Bronco 5.8, Jeep WK2 SRT 6.4


Uto, 21.10.2014, 18:57
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20
Príspevky: 6699
Bydlisko: PB
Odpoveď s citáciou
offroad píše:
keď sa zahreje čo je tak cca po 2km tak ukazuje dobru teplotu medzi paličkam

:shock: po 2 km, ti ukazuje teplomer 90 stupnov ? V tomto pocasi ? No neviem, ci je to normalne ....
Na 2 km nezohrejes na dialnici ani benzin, nieto este diesel ... Nehovoriac o nejakych okreskach ...

Ked chytis pri akoze 90 stupnoch spodnu hadicu, je tepla ?


Str, 22.10.2014, 7:29
Profil
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto, 06.07.2010, 20:34
Príspevky: 1298
Bydlisko: Myjava
Odpoveď s citáciou
mozno sekly termostat, mozno praskla hlava a voda nekoluje jak by mala.

chladic je studeny i teply

_________________
Pepe K160 3,3TDi + Red Banditos Y60 4,2 D, Hyena V8 6.2D + Audi A6 2,5TD
UTE Y60 TD42 vo výstavbe
"ked motor tak kladivo, ked smrad tak z diesla"
td42@safe-mail.net


Str, 22.10.2014, 9:43
Profil WWW
Support
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20
Príspevky: 6699
Bydlisko: PB
Odpoveď s citáciou
To s tym termostatom som napisal vyssie (nedokonaly obeh vody).
Ale aj tak. 90 stupnov po 2 km ? Diesel ? To by bol nejaky kurwa nedokonaly motor s takymto prebytkom tepla.
Zohriat to mnozstvo vody + oleja na 2 km, to sa mi nejako nezda ...

Hlava ? Nemala by sa voda alebo stracat, alebo aspon CO splodiny do vody, a tlakovat hornu hadicu ?
(aj ked samozrejme nevylucujem co pises, len nahlas brblem).


Str, 22.10.2014, 10:15
Profil
Učeň

Registrovaný: Pon, 20.10.2014, 14:23
Príspevky: 14
Odpoveď s citáciou
finder píše:
To s tym termostatom som napisal vyssie (nedokonaly obeh vody).
Ale aj tak. 90 stupnov po 2 km ? Diesel ? To by bol nejaky kurwa nedokonaly motor s takymto prebytkom tepla.
Zohriat to mnozstvo vody + oleja na 2 km, to sa mi nejako nezda ...

Hlava ? Nemala by sa voda alebo stracat, alebo aspon CO splodiny do vody, a tlakovat hornu hadicu ?
(aj ked samozrejme nevylucujem co pises, len nahlas brblem).

No veď aj mne to prýde také divné pretože čo mám octaviu sdi tak tej to trvá dlhšie zohriať nie o moc ale predca ale hadicu netlakuje voda neubúda ani nič tak neviem


Str, 22.10.2014, 18:00
Profil
Učeň

Registrovaný: Pon, 20.10.2014, 14:23
Príspevky: 14
Odpoveď s citáciou
tomato píše:
Obrázok

staci?....
inak preco mam pocit ze tu ma jeden clovek registrovane aspon dva ucty?...
a inak co sa tyka toho ze ti uvarilo, a neukazalo vysoku teplotu, to sa stava...bezne...

Tie čidlá vedla toho čo si dorábal tie načo slúžia? Ten prvý bližšie ktomu dorábanému ten bude asi meriať teplotu chl vody a ten ďalší je čo rezervný či čo a aké majú pomenovanie lebo v žiadnom servise sa nedaly kúpiť


Str, 22.10.2014, 18:06
Profil
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 22 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na: