Dnes je štvrtok 1. mája 2025, meniny má nikto a zajtra Žigmund
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 10 ] |
|
výmena obyčajných predných svetiel za LED svetlá (Pajero 1)
Autor |
Správa |
Džuzep22
Čumil
|
Dobrý deň prajem, chcel by som sa opýtať, že či existuje nejaká redukcia na predné LED svetlomety? Svetlá chcem namontovať na auto: Mitsubishi Pajero 1, r.v.:1986 A teraz môj problém: Keď svetlá zapojím do koncovky (H4), pasujú v poriadku, ale keď ich zapnem, tak sa nedajú samostatne zapnúť stretávacie svetlá a diaľkové, buď svietia naraz, alebo vôbec.... Písal som si kedysi s jedným chlapom, čo ich má na tom istom aute ako ja, a že jemu to prepájali cez nejaké relátka... preto sa chcem opýtať, či ste sa už stretli s týmto problémom u niekoho? A či existujú ku svetlám nejaké redukcie, ktoré by zaručili, že svetlá pôjdu, ako majú...., poprípade či máte na takúto prerábku aj nejakú schému, poprípade aj s fotodokumentáciou? Poprípade či by ste vedeli poradiť, aké komponenty (relátka, atď.) kúpiť... Ďakujem za odpovede.
|
Str, 14.10.2020, 14:31 |
|
 |
phill1225
Učeň
|
Ja ked som skusil zapojit led H4 namiesto starej H4 tak relatka sa isli zblaznit a stale cvakali. asi je to "kvalitnou cinou". Kedze to mam na aute bez papierov tak som to vyriesil samostatnymi led svetlometmi 60W za 12e s vytiahnutim kabla na dialkove od relatka.
_________________ Pajero 1, Diesel, 1988, pneu T3, Auto mi sluzi ako traktor a neskutocny pracant v lese na tazbu dreva, vozenie kamenov a vypomoc na vcelnici. Jazda len v tazkom offroad terene. Zivotom prinuteny automechanik kedze auto je daleko v horach bez znaciek.
|
Pon, 19.10.2020, 10:03 |
|
 |
Džuzep22
Čumil
|
Ďakujem, prídavnú LED rampu mám medzi prednými svetlami  svieti super... ale chcel by som aj stretávacie svetlá spojazdniť, našiel som na Aliexprese súčiastku, ktorá by mohla fungovať, tak uvidím po odskúšaní, keď to príde...
|
Pon, 19.10.2020, 12:18 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
jednotkové pajero nie je žiadna kozmická loď. Tá elektrika je dosť primitívna a nemá žiadne zložité ovládanie, PWM ani nič podobné Nepotrebuješ žiadnu ďalšiu čínsku súčiastku. Proste máš prehodené piny na pätici lebo šikmáčom niečo nevyšlo. To je celé. S merákom alebo skúšačkou je to robota na max pol hodiny
|
Uto, 20.10.2020, 0:17 |
|
 |
Džuzep22
Čumil
|
palo-cherokee píše: jednotkové pajero nie je žiadna kozmická loď. Tá elektrika je dosť primitívna a nemá žiadne zložité ovládanie, PWM ani nič podobné Nepotrebuješ žiadnu ďalšiu čínsku súčiastku. Proste máš prehodené piny na pätici lebo šikmáčom niečo nevyšlo. To je celé. S merákom alebo skúšačkou je to robota na max pol hodiny no len čo z toho, že ja som primitívny, čo sa týka elektriky  DDD ale to zapojenie káblikov, v konektore na žiarovku, som skúšal vymeniť a nepomohlo... 
|
Uto, 20.10.2020, 10:17 |
|
 |
Tomrs
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 13:24 Príspevky: 1209 Bydlisko: Ráztočno - PD
|
Pajero I má v žiarovkách trvalé + a spína - (ako aj niektorí iní japonci), takže to treba spraviť cez relátka.
_________________ Ludia požadujú aby ich život mal nejaký zmysel, život má presne toľko zmyslov, koľko sme ochotný doň vložiť. H. Hesse
|
Sob, 24.10.2020, 14:48 |
|
 |
Džuzep22
Čumil
|
Tomrs píše: Pajero I má v žiarovkách trvalé + a spína - (ako aj niektorí iní japonci), takže to treba spraviť cez relátka. Ďakujem... A vedeli by ste mi aj poradiť nejaké konkrétne relátka a nejaký návod, ako to zapojiť? 
|
Sob, 24.10.2020, 16:01 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
Tomrs píše: Pajero I má v žiarovkách trvalé + a spína - (ako aj niektorí iní japonci), takže to treba spraviť cez relátka. Si si istý? Nehádam sa že nie, môže to byť. Logiku to dáva, lebo žiarovke je to úplne jedno. Pri Led to až tak úplne pravda nie je. V tom prípade 2 relátka a vybavené
|
Ned, 25.10.2020, 0:20 |
|
 |
JOE66
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 17.04.2012, 18:31 Príspevky: 2588 Bydlisko: Vychod
|
Relatkova sada na cinske bi xenony ale zohnat tu s jednym spolocnym relatkom+ dalsie relatko na dialkove spinane od elektromagnetu co vysuva clonku ale zapojit to musi aj tak clovek co sa kamarati s elektrikou 
|
Ned, 25.10.2020, 3:20 |
|
 |
Džuzep22
Čumil
|
JOE66 píše: Relatkova sada na cinske bi xenony ale zohnat tu s jednym spolocnym relatkom+ dalsie relatko na dialkove spinane od elektromagnetu co vysuva clonku ale zapojit to musi aj tak clovek co sa kamarati s elektrikou  veľká vďaka za radu 
|
Ned, 25.10.2020, 10:35 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 10 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|