Dnes je pondelok 2. júna 2025, meniny má Xénia a zajtra Karolína
automatická uzávierka axlelock
Autor |
Správa |
bum
Učeň
|
bahno píše: No,po ceste by sa to nemalo pouzivat,niekde bola o tom debata,ze dopredu sa to ma dat ak ma auto odpojitelny predok.
A v čom je rozdiel či je odpojiteľný predok alebo nie je ved diferencial ide furt? Alebo myslíš volnobežky?
_________________ BMW110GS , Jeep Wrangler YJ 4,0L, Hummer H3
|
Ned, 02.01.2011, 9:51 |
|
 |
dandysd
Učeň
Registrovaný: Pon, 07.12.2009, 19:22 Príspevky: 55 Bydlisko: L.Hradok
|
ja to mám na samcovi v predu. je to fajná vec,akurat po ceste na utlačenom snehu si treba dat kus pozor ale jazdim na T3.na mokrom povrchu v trave na prašnej ceste v štrku skalách je to v pohode aj v hlbokom snehu na asfalde som 4x4 nezapinal nemal som dovod
|
Ned, 02.01.2011, 11:38 |
|
 |
dandysd
Učeň
|
ešte chcem dodat že je dobre ked ma auto servo. bez serva sa s tým kus tažšie kruti pomedzi stromi, branky
|
Ned, 02.01.2011, 11:42 |
|
 |
makopalic
Učeň
Registrovaný: Pon, 24.08.2009, 11:42 Príspevky: 62 Bydlisko: Prievidza
|
mne sa vobec nezda ze by sa mi zvacsil polomer otacania.a aj na snehu to je v pohode.podla mojich skusenosti to kludne odporucam,pri otacani niekedy podhrabne vnutorne koleso to je vsetko.
|
Ned, 02.01.2011, 11:49 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 21.10.2007, 18:48 Príspevky: 2553 Bydlisko: LIPT.MIKULAS
|
Ako dlho to mas a na com?Polomer zatacania sa ti musi zvecsit uz z principu,kedze si vyradil dif a taha vzdy vnutorne koleso v zakrute.Na mekkom povrhu tahaju stale obidva kolesa ako v natvrdo zavretom dife.
|
Ned, 02.01.2011, 12:05 |
|
 |
dandysd
Učeň
|
ono zaleží aj na tom na akom to je aute. či je lahké kratke alebo tažke, dlhé a pod.
|
Ned, 02.01.2011, 12:06 |
|
 |
dandysd
Učeň
|
ked to je v predu polomer otačania sa da skusit tým že vipneš volnobešku ale ak to máš v zadu musel by si to testovat pred namontovaním ausie a po namontovani a poznačit obluk .
|
Ned, 02.01.2011, 12:15 |
|
 |
makopalic
Učeň
|
no ja to mam na toyote kzj73.jediny taky minus je ze je dost hlucna pri otacani taky mali klepot.bolo to tam uz ked som ju kupil ale mal som este jednu toyotu taky istu ale 2.5 td tam bol samoser a nezdalo sa mi ze by to bol niaky markantny rozdiel.
|
Ned, 02.01.2011, 13:15 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Dobre, rozbieha sa to tu, ale ja som dosť zmätený z toho, kto o tom píše a kto naozaj tú Matuleeho automatickú uzávierku má a používa, na akom aute a ako dllho. Je fajn vedieť názory, ale potrebovali by sme naozajstné skúsenosti. Niektorí nemajú ani v podpise typ auta, takže ani srnka netuší, o čom píšu.
Možno by bolo fajn napísať:
Mám Matuleeho uzávierku na prednej náprave od xx.yy.zzzz. na aute XXX.
Som spokojný/nespokojný lebo:
- v blate je to super, alebo
- na suchom povrchu sa mi to prieči, alebo
- derie mi to viac predné gumy, alebo
- nedá sa to poriadne šoférovať na šmykľavom povrchu.... alebo čokoľvek, čo je vaše osobné zistenie, skúsenosť.... dobré aj zlé, to je jedno.
Ďakujem
P.S.
Napr. Matuleeho uzávierka sa vôbec nehodí pre Pajero II so systémom SuperSelect. Toto s ním mám odkonzultované a od neho potvrdené. Takže je to fakt, nie domnienka alebo názor.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Ned, 02.01.2011, 13:16 |
|
 |
makopalic
Učeň
|
ja na tom jazdim niakych 5 mesiacov.na tom aute to bolo uz ked som ho kupil.je to tam uz dva roky raz bola porucha na zadej uzavierky.moje osobne skusenosti v terene nemam co tomu vytknut.samozrejme po blate to je ine ako na tvrdom ale ja som stym max spokojny.nemusim rozmyslat ako pri arb kde zapnut a kde vypnut.
_________________ toyota kzj 73 3.0 td spera v predu aj vzadu made in cz.t3 navijak old man emu.caster kit ,longfield
|
Ned, 02.01.2011, 13:45 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|

Tak ako som pisal,mam to na patrolovi 160tke,samuraji a m461,vsetko vpredu.gumy na kazdom t3,polomer otacania na somuraji a are sa zvecsil fest,aj z dovodu vynalozit ukrutnu silu na tocenie volantom.Moj 11 rocny syn sa pomaly skor namota na volant,ako s nim zatoci.Na brachovom sa mu ide fajn,kedze ten ma dorobene servo.Na patrole to tiez vdaka servu ide v pohode,ali ani ten nezatoci tak ako s origo difom.Stale pisem o dobrych gumach,nie dakych galuskach.Na utlacenom zamrznutom povrchu to neochotne zataca.chova sa to tak ako ked by si zapol tvrdu uzavierku vpredu.Tazko sa to popisuje,najlepsie to je skusit.Poarovnavat to so samosvorom sa neda,je to uplne iny princip.Dopredu to mozes dat len na auto co ma odpojitelny predok,co superselect nie je,ale to som uz pisal.Patrolovi aj samovi to velmi pomohlo,uz vyjdu nas kontrolny stupak vpohode,ten predtym vyslo len pajo 3v6 vdaka dobremu pomeru vykon/vaha,co samik ani patrol nema.Treba si uvedomit ze to nie je klasicka spera a neda sa vypnut,co by niekedy bolo velmi potrebne.Na patrolovi to mam 3 roky.na samovi 2 a na are rok.Dozadu to do gaza namontoval Jaro,mozno ten napise ako sa to chova.
|
Ned, 02.01.2011, 13:49 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Vďaka, toto je iné kafe.
Naozajstné skúsenosti. A Toyku som mal česť stretnuť aj v Brezne, ide ako brus.
A, len tak na okraj, Pajero II so systémom SuperSelect (SS4) má odpojiteľnú prednú nápravu, problém je inde, v spôsobe odpojenia.
Štandardne Pajero II nemá voľnobežky v kolesách, ale točí sa s kolesom kus poloosy (jeden menší, druhý aj s diferákom) a predná náprava ako taká sa pripája zubovou spojkou. V skratke, pri zapnutí režimu 4H by bolo auto s Matuleeho uzávierkou neriaditeľné, šlo by rovno.
To len aby sme nezmiatli prípadného čitateľa nepresnou informáciou.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Ned, 02.01.2011, 14:42 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 16:02 Príspevky: 968 Bydlisko: Trenčín
|
zaujimava tema ... a kedze tento produkt sledujem uz tiez nejaky ten rok napisem co viem :
- ceski patrolo/toykari (vzdy wagon = velke a tazke auto) mi na jednom Tivci povedali , ze od kedy to maju montovane na predku nepouzivaju zadne spery a ze keby sa dnes rozhodovali , tak im staci "iba" automat na predku
- Thunder ma origo ausie v zadnom dife a uplna spokojnost
- Michi to dal na svoju kratku Y60ku a tiez je asi spokojny ( on uz na tomto fore nie je - skuste dotaz na vedlajsom ...)
zaver :
u mna je to dalsi (asi logicky) krok ako posunut Patrol niekam dalej
_________________ OFF the ROAD
|
Ned, 02.01.2011, 15:23 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
Pre Jenkiho,Pajero by slo tak isto ako patrol a ostatne,to znamena ze v terena vpohode a na klzkom povrchu na ceste nahovno.Ono,aj ja som nepresne pisal,hlavne musia byt vpredu manualne volnobezky.Mne osobne by sa vzadu pacila daka manualna spera,predsa len pri zabere v zakrute na pevnom povrchu musi vnutorna poloos dostavat dobre na prdel.
Este pre Jenkiho,to aky ma zmysel to odpajanie predku na paji2,ked sa dif aj tak toci?To jednotkovy typ mal praktickejsie,nie?Tam sa pri odpojeni predku netocilo nic a keby ta 3v6tka nemala zubaty remen a tolko elektroniky,este by mi vravela gazda.
Naposledy upravil bahno dňa Ned, 02.01.2011, 16:25, celkovo upravené 1
|
Ned, 02.01.2011, 16:21 |
|
 |
Little PEPE
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.07.2010, 20:34 Príspevky: 1296 Bydlisko: Myjava
|
bahno píše: A ako sa ti to chova s tym automatom vzadu?O kolko sa zvecsil polomer zatacania na suchu a na snehu?Citis rozdiel medzi zatazenym a prazdnym zadkom?
UAZista to mal vzadu na UAZe a aj vpredu , zo zadu to vyhodil to a dal tam samosvor a teraz je spokojny.
_________________Pepe K160 3,3TDi + Red Banditos Y60 4,2 D, Hyena V8 6.2D + Audi A6 2,5TD UTE Y60 TD42 vo výstavbe "ked motor tak kladivo, ked smrad tak z diesla" td42@safe-mail.net
|
Ned, 02.01.2011, 16:21 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|