Dnes je štvrtok 1. mája 2025, meniny má nikto a zajtra Žigmund
Autor |
Správa |
Milan
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 12.10.2006, 20:37 Príspevky: 3297 Bydlisko: Nitra
|
No caute.Zrazu mi auto prestalo na dialnici pred 3 tyzdnami tahat,rychlost padla na 80 km/n a po pridani plynu akoby motor nieco obmedzovalo.Zo zavzdusnovanim som mal problemy uz davno a postupne som vyhadzal pridavny filter aj sklicko a vsetko je teraz original ako z fabriky.Ale teraz som u tatka vytiahol nadrz,prefukol aj natlakoval sacie potrubie a po ceste domov vyskusal otacky.Bol som vo svete a tak 3 tyzdne auto u tatka stalo.U mna na dvore 2700 ot a dalej ani o otacku.Nieco ten motor obmedzuje do otacok.Do 2 700 ot masina ide ako ma.Ze by egr?
_________________ Patrol GR, kde neprejdem tam pretiahnem!!!
|
Uto, 19.04.2022, 17:29 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Povytahoval som hadicky zo vsetkeho mozneho aj nemozneho a otacky stale take iste.Mam uz aj svoj nazor v com bude problem a snad niekto skusenejsi v tychto motoroch mi to potvrdi alebo sa to uz niekomu stalo.
|
Uto, 19.04.2022, 19:21 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 21.10.2007, 18:48 Príspevky: 2552 Bydlisko: LIPT.MIKULAS
|
Regulator?
|
Str, 20.04.2022, 12:12 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Neviem ci regulator.Take podivne zvuky isli z cerpadla a skusil som sytic ci neako reaguje.Absolutne nic.Takych jeblych paciek tam je tak som syticove lanko odpojil pretiahol do budy a taham-tlacim absolutne lanko na nic nereaguje.Netusim ani ako by to malo fungovat to co je v kabine take kolecko.No a nastartoval som bez toho a motor ide na 4 200 ot aj startuje ako predtym.Tak uz som z toho cocot  Tie podivne zvuky z cerpadla prestali a ked pohnem packami na sytic znova zacnu take hrkotave.Zhasnem,nastartujem a zase bez hrkotu. Otazne je ci mi tie otacky na stk budu stacit.Nemalo by tocit viac ako 4 200 ot?
|
Str, 20.04.2022, 12:45 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
Tak sa ti asi rozsypa ten sersam,co nataca mechanizmus predstihu,ak ti teda len nezadiera lanko.Ale keby to bolo lankom,nestalo by sa ti to za jazdy,ale po nastartovani a zohriati motora.Radsej rozhod a skontroluj cerpadlo,nech ti nezajebe trysky pilinkami.Dobre trysky na y60 sa tazko zhanaju.
|
Str, 20.04.2022, 13:19 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Praveze to syticove lanko cely ten mechanizmus tahalo.Ja som to nikdy neskusal a ani netusim ako ma byt lanko nastavene.Ale vyzera to na ten predstrik ze sa serie 
|
Str, 20.04.2022, 13:31 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
bahno píše: ak ti teda len nezadiera lanko Z lankom sa neda hybat,skusal som z kazdej moznej aj nemoznej strany.
|
Str, 20.04.2022, 13:32 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
Tak lanko odpoj,skus zahybat tou packou co ju ovlada lanko a ak nepojde vyber cely ten mechanizmus a pozri,ci sa hriadelka volne otaca.Ak ano,skus potocit tym vackovym kotucom,ci sa da.Mozes mat aj zahrdzaveny piestik tlakoveho ovladania predstriku na spodku cerpadla,ak si mal vodu v nafte.A ten nemusi dovolit pootacaniu toho vackoveho kotuca.Takze najprv kontola lanka,potom mechanizmu rucneho predstriku a potom asi cerpadlo von a kontrola toho piestika.Neviem si to teraz dobre predstavit.Cerpadlo som(po ''generalke'' u ''odbornika'') reparoval asi pred rokom,ci dvomi.
|
Str, 20.04.2022, 13:55 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
bahno píše: .Cerpadlo som(po ''generalke'' u ''odbornika'') reparoval asi pred rokom,ci dvomi. Praveze takych sa bojim najviac.Mam skusenosti z alternatorom aj startrom.Do mojeho cerpadla este europska ruka nerypala ale bol som sa previezt a ostal som mierne v soku.Lanko som vydrbal,packy ulozil ako sa pytali a kolko pruzinky dovolili,cerpadlo prestalo hrkotat a na pocudovanie masina tahala ako kedysi jak jebla.Este ze som mal kapotu zatvorenu  Na rolach som tomu jebol samozrejme pri stati a 4 600 ot.Presne po cervene pole. Ale aj tak sa budem musiet pozriet ako ma to syticove lanko fungovat.Lebo sa s nim neda ani tocit,hybat tahat jednoducho lanko pri motori stoji.Asi bude mechanizmus v prdeli.Ale uz ho tam ani nedam ked to ide aj bez neho. V Nitre som nasiel servis,ale najprv sa behnem poriet ci take budu vediet spravit alebo nastavit.
|
Str, 20.04.2022, 15:09 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
Ved ti vravim  v prvom rade odpoj lanko a skus ci beha packa ktoru to lanko ma tahat.Najskor mas to lanko zadrete v bovdene.
|
Str, 20.04.2022, 16:14 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Nemam packu,taky neaky valcek ktory sa neda rozobrat bez poskodenia a vo vnutri to bude zle.A na tom je take male kolecko.Z kabiny sa neda dostat ani k lanku.Len pri cerpadle a tam lanko vyzera ze chodi.Ale uz to nebudem riesit ked motor ide aj bez toho.Som si dokonca pozrel aj navod ale aj tak sa z tym neda pohnut. By som ti to odfotil ale netusim ako sem dat foto.
|
Str, 20.04.2022, 18:16 |
|
 |
bahno
OFFROAD Expert
|
Myslel som packu na boku cerpadla,ktora ovlada vacku pohybujucu platnicku s vackami po ktorych sa odvaluju valceky.Ked odpojis lanko od tej packy,prestanes rucne regulovat predstrik(sytic) a on bude v zakladnej polohe.Predstrik bude regulovat len piestik v spodnej casti cerpadla.
|
Str, 20.04.2022, 20:33 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
bahno píše: Myslel som packu na boku cerpadla Ahaaa  som ta zle pochopil,no to som odpojil a ako som za chodu motora tymi packami pohol akoby si chcel dat sytic tak z cerpadla isiel hrkot.V kazdom pripade sa mi to nezda ale momentalne som na tom tak zle z volnym casom ze ho mam malo aj ked nic nerobim  zopar veci musim porobit na Patrole a caka ma stk.A na to cele mam asi tyzden a este kopu inych veci treba spravit .
|
Štv, 21.04.2022, 21:38 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Zdravim chalani,cerpadlo na ponku a teraz rozmyslam ci ma zmysel ho davat na repas alebo rovno vrazit do motora neake druhe cerpadlo  Podotykam ze je origo Japonske ZEXEL co mi vo vecsine servisoch povedali ze take nerobia.
|
Uto, 25.04.2023, 23:54 |
|
 |
Milan
OFFROAD Expert
|
Tak cerpadlo namontovane ale kedze som nehovoril zo sefom tak ani neviem co na nom robili.Vykopli immobilizer,trochu horsie startuje a pri preradovani sa len pomaly vracia z otacok,ale inak ide do otacok priam ukazkovo Len mi asi prestal otvarat termostat,motor na 90 a spodne hadice do chladica studene.
|
Štv, 04.05.2023, 21:07 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|