Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 09.07.2025, 11:55
Dnes je streda 9. júla 2025, meniny má Lujza a zajtra Amália

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 60 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 Vnutorny priestor v 3dv y61 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ak sa bojíš parkovania s dlhým autom, kúp si tam parkovacie senzory alebo kameru. Aj ja sa prihováram za dlhšie auto. Mám novú L200-ku a s parkovaním nemám problém. Keď máš auto s vyšším podvozkom, tak parkovacie miesto si vždy nájdeš, alebo vytvoríš nové :-D .
Čo sa týka priestoru v aute, tak platí, že ho je vždy málo. A ak chceš ísť na mesačnú expedíciu aj s partnerkou, tak budeš prekvapený ako málo je miesta v dlhom Patrole! :shock:

Pon, 02.03.2009, 15:07
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
partnerke musi na mesacnu expediciu bohate stacit kozmeticky kufrik na co ak si sikovny pride az ked budete davno na ceste a ktory sam osebe nezabere moc placu na jej kolenach a mas dostatok miesta aj v trojdverovom Patrole :roll:

Pon, 02.03.2009, 15:29
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
david: tak take by som bral hned ako druhe auto;-)
martinoff: ja sa nebojim parkovania s dlhym autom, ja viem, ze je to v ba prakticky nemozne, jazdievam niekedy na novom allroade a mimo platenych to proste nezaparkujes, alebo pol hodinu kruzis po strede mesta. kazdy cm je tu fakt dobry, nieto este 70cm oproti dlhemu patrolu;-)
michal: planujem jazdit iba vo dvojici na dlhsie cesty, max 3 ludia.

v zasade si vyberam teraz medzi dvoma autami: disco 2 a 3dv y61.

Pon, 02.03.2009, 16:19
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Myslím si, že 3-dverový patrol bude pre troch ľudí asi moc malý. To už radšej ber LR Disco 2. Sú to celkom dobré autá a ak ju trochu podvihneš budeš mať dobré auto s dobrou priechodnosťou. Len si rozmysli či by si využil uzáveru stredového difu - niektoré ročníky ju nemali.

Pon, 02.03.2009, 17:15
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ked 3 ludia, tak jedine niekde po slovensku alebo na preteky, nie na expediciu a to by malo stacit. u disca sa mi nepaci, ze budem musiet robit viac uprav ako u patrola(tam stacia gumy, zahradka, winch a mozno naraznik), u disca k tomu pribudne podvozok, uzavierka a urcite kopec veci, co necakam.
ad uzavierky: medzinapravovy urcite chcem, plus este zadnu uzavierku. ratal som s tym, ze disco ma aspon medzi napravavovu, no musim dalej googlit;-)

Pon, 02.03.2009, 17:20
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
visby píše:
ked 3 ludia, tak jedine niekde po slovensku alebo na preteky, nie na expediciu a to by malo stacit. u disca sa mi nepaci, ze budem musiet robit viac uprav ako u patrola(tam stacia gumy, zahradka, winch a mozno naraznik), u disca k tomu pribudne podvozok, uzavierka a urcite kopec veci, co necakam.
ad uzavierky: medzinapravovy urcite chcem, plus este zadnu uzavierku. ratal som s tym, ze disco ma aspon medzi napravavovu, no musim dalej googlit;-)

Úpravy budeš robiť na Patrole tie isté ako na Disku. Nevýhodou Patrola je, že nemá medzidif, takže môžeš jazdiť na 4x4 iba v teréne. S Discoškou môžeš používať štvorkolku bez obmedzenia. Discotéky nemali uzávierku medzidifu iba niektoré (tuším ročníky 2000-2003), ostatné aj keď nemali vyvedenú, dala sa jednoducho dorobiť. Presnejšie to nájdeš na www.landroverforum.cz .
Čo sa týka podvozku, sú oveľa lepší odborníci ako ja, ale pre expedičné auto by som určite volil záťažový - či už pre Patrol alebo Disko. Sériový by si tam beztak dlho nenechal.
Tu máš jednu Diskošku už pripravenú na expedíciu: http://www.landroverforum.cz/forum/viewtopic.php?t=3854

Pon, 02.03.2009, 17:36
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Visby, je fajn, že už si zúžil výber len na dve autá. Vybral si síce dve veľmi rozdielne autá, ale to prikladám tomu, že sa v problematike nevyznáš. To príde časom.

Ešte raz Ti prízvukujem /podľa toho, čo si tu už popísal -bicykle, kuchynka.../ že krátke auto Ti bude malé.

Pre DII hovorí viacero faktov /ako majiteľovi Patrola mi snáď bude odpustené/:
*okrem toho, že to je priestrannejšie auto, je aj kultivovanejšie a pohodlnejšie ako Patrol /ak nájdeš kus na mechoch, tak máš vysoký komfort/. Ako si možno už zistil Y61 sa robila 1998-2000 s motorom 2,8TD 6 valec, 2000-dodnes 3,0TD 4valec. Ročníky ktoré pozeráš sú teda 3 litre s nie veľmi vydareným motorom. Určité série sa dokonca menili.
*Ak si trochu schopný objednať si veci z GB, DII upravíš za cca tretinu až polovicu peňazí ako Patrola.
*Áno, treba hľadať kus s medzinápravovou uzávierkou, zadnú aj prednú nie je problém dorobiť /ale nemyslím si, že ju budeš potrebovať/Na Patrole jazdiť 4x4 je problematické a nešetrná obsluha má fatálne následky.

Píšeš:
"u disca sa mi nepaci, ze budem musiet robit viac uprav ako u patrola(tam stacia gumy, zahradka, winch a mozno naraznik), u disca k tomu pribudne podvozok, uzavierka a urcite kopec veci, co necakam."
a z toho vidieť, že nemáš skúsenosti. Ale je fajn, že sa pýtaš a snažíš sa získať informácie.

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Pon, 02.03.2009, 19:24
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jak tak citam, tak disco bude asi lepsia volba. to s tym medzi difom u patrola je vcelku hlupe. nj este pokukam.

to disco na ceskom servri vyzera dost dobre, nejak tak by som si to chcel upravit. akurat, ze teraz este nie su peniaze;-)

Pon, 02.03.2009, 19:25
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
visby píše:
jak tak citam, tak disco bude asi lepsia volba. to s tym medzi difom u patrola je vcelku hlupe. nj este pokukam.

to disco na ceskom servri vyzera dost dobre, nejak tak by som si to chcel upravit. akurat, ze teraz este nie su peniaze;-)

Ak sa s kúpou neponáhľaš, tak kľud. Každú chvíľu sa niečo objaví. A možno aj za lepšiu cenovku.

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Pon, 02.03.2009, 19:35
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
neponahlam vobec, v zasade len riesim, ze co, za kolko a preco, aby som si vedel pred kupou rozmysliet aku a kde spravit upravu.
okrem toho upravene auto urcite nechcem kupovat, kedze jednak neviem co s nim majitel robil a za druhe to nebude urcite upravene ako ja chcem;-)

Naposledy upravil visby dňa Pon, 02.03.2009, 20:01, celkovo upravené 1

Pon, 02.03.2009, 19:59
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
len poctivo cakaj. ja tiez cakam ako kura na sopel. ale zatial sa mi tam vzdy nieco nepozdava :lol:

Pon, 02.03.2009, 20:00
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pridam aj ja svoje 2centy. Mam Y61 kratkeho...

Pre dvoch ludi je to akorat aj na dlhsie trasy by som povedal.
Pre 3 sa esete ako tak da aj s batozinou ale ten vzadu uz je vedla kopca veci usadeny.
4 ludia uz len na kratsie premiestnenie a bez nejakej velkej batoziny.
5 ludi to odvezie v pohode ale bez veci.
Samozrejme dozadu sa lezie ako do tanku, pre niekoho problem pre niekoho nie, zalezi od telesnych rozmerov a obratnosti (vliezla tam "po vlastnych" frajerkina 70r babka ako tak) ale samozrejme to neni to prave pohodlicko.

Nakladu sa tam mesti inac prekvapivo vela, zvlast ked clovek zlozi/zaklopy zadne sedacky. Mne sa tam podarilo previezt 33m2 kachliciek, dve sadrokartonove dosky, rozmontovanu IKEA poschodovu postel 140x200 a pod. (samozrejme ze nie naraz :wink: ).
Pri vyklopenych zadnych sedackach je zadny kufor vhodny tak na bezny "bordel" a maly nakup v obchode, viac sa tam proste nemesti.

Ono je to secko aj tak take kmplikovanejsie, ked chces nieco velke viezt tak musis skladat, prekladat, zaklapat a premiestnovat veci aby si uvolnil priestor.
Ono aj ta postel, sadrokarton a pod., sa sice odviezlo...ale urcite nie pohodlne a bez problemov. V dlhom aute by to urcite bolo elegantenjsie a pohodlnejsie.

Si zvaz teda co a kam a ako chces vozit. Ja zatial jazdievam vacsinou sam + frajerka, takze miesta mame habadej. Ked ale treba dakoho viezt na chaty, dovolenky, vylety tak vid vyzsie pocty. 8-)

To parkovanie je uplne jedno, kto to nevie tak nezaparkuje ani s fiatkou 500 a kto vie tak mu nebude robit problem ani kamion, treba si na dlzku auta zvyknut a nacvicit sa a neni problem.

Uto, 03.03.2009, 12:10
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dufi: hranie tetrisu mi nevadi. ja budem vozit hlavne bicykle a kopec haraburdia, vacsinou dvaja ludia. trochu mam strach, ze priestor sice nebude chybat, ale kvoli chybajucim dveram bude zly pristup k veciam.

Uto, 03.03.2009, 12:18
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
visby píše:
dufi: hranie tetrisu mi nevadi. ja budem vozit hlavne bicykle a kopec haraburdia, vacsinou dvaja ludia. trochu mam strach, ze priestor sice nebude chybat, ale kvoli chybajucim dveram bude zly pristup k veciam.

Tak to uvidíš, ako rýchlo Ťa ten tetris na expedícii prestane baviť. Neviem aké máš skúsenosti s niekoľko týždennými expedíciami, preto tu spomeniem ešte jednu zásadnú nevýhodu malého priestoru:
- keď sa niekam zbalíš na x-týždenný výlet, robíš to poväčšine doma a v relatívne kľudných podmienkach. A ak si v tetrise ozaj zručný, tak aj do malého priestoru napraceš hromadu vecí. Ale už po prvom vybalení všetky veci zmenia tvar a objem a dostať ich tam späť bude väčšia zábava. A ako bude rásť počet vybalení a zbalení bude to horšie a horšie aj napriek tomu, že budeš spotrebovávať potraviny a priestoru by malo teoreticky pribúdať. A to ešte nehovorím o daždivých dňoch, keď prioritou balenia je rýchlosť.

Uto, 03.03.2009, 12:48
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no vidim to tak, ze to disco bude lepsia volba. michi mohol by si cca napisat alebo hodit link na zdroj, kde zistim ake modely hladat a ake upravy bude treba robit, za predpokladu ze kupim totalne neupravene auto.

Uto, 03.03.2009, 14:55
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 60 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný