Dnes je piatok 2. mája 2025, meniny má Žigmund a zajtra Galina
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 9 ] |
|
uzávierka diferenciálu Patrol GRI 3,0
Autor |
Správa |
milos.majer
Učeň
Registrovaný: Pia, 16.10.2015, 18:43 Príspevky: 71 Bydlisko: Brusno
|
Zdravím,pri zapnutí difu zadnej nápravy sa na prístrojovke rozsvieti kontrolka difu a bliká kontrolka ABS.Je to vporiadku?
_________________ Miloš
|
Uto, 26.12.2017, 23:31 |
|
 |
local.sk
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 18.11.2015, 12:10 Príspevky: 409 Bydlisko: doma na Orave, pracovne Bratislava + cely svet
|
Áno, je to v poriadku, uzávierku diferenciálu treba používať iba na nespevnených povrchoch (nie na asfalte) a pri rýchlostiach do 30 km/h. Kontrolka ABS bliká preto, že pri uzavretom diferenciáli je funkcia ABS vyradená.
|
Str, 27.12.2017, 0:23 |
|
 |
milos.majer
Učeň
|
local.sk píše: Áno, je to v poriadku, uzávierku diferenciálu treba používať iba na nespevnených povrchoch (nie na asfalte) a pri rýchlostiach do 30 km/h. Kontrolka ABS bliká preto, že pri uzavretom diferenciáli je funkcia ABS vyradená. Ďakujem ti za odpoveď
_________________ Miloš
|
Str, 27.12.2017, 20:15 |
|
 |
milos.majer
Učeň
|
Zdravím,opäť sa vraciam k uzávierke.Pri zapnutí má blikať aj ABS aj DIF na prístrojovke?
_________________ Miloš
|
Sob, 16.02.2019, 22:29 |
|
 |
client33
Učeň
Registrovaný: Ned, 12.12.2010, 21:55 Príspevky: 51 Bydlisko: Orava
|
blika kým ju zasunie. Niekedy svieti aj keď je zasunuta napolovicu a omiela zuby-škoda cca 440e za dve kolieska uzavierky. Treba zmerať podtlaky na banke uzavierky . Pri vypnutej je podtlak -1bar na spodnom privode na vrchnom 0 bar pri zapnutej naopak.
_________________ SAM 413 ex PATROL K160 SD33 v stadiu uprav PATROL GR Y61 ZD30
|
Pon, 18.02.2019, 12:00 |
|
 |
milos.majer
Učeň
|
client33 píše: blika kým ju zasunie. Niekedy svieti aj keď je zasunuta napolovicu a omiela zuby-škoda cca 440e za dve kolieska uzavierky. Treba zmerať podtlaky na banke uzavierky . Pri vypnutej je podtlak -1bar na spodnom privode na vrchnom 0 bar pri zapnutej naopak. Ďakujem veľmi pekne,musím si to niekomu dať skontrolovať. Takže,keď je už riadne zaradená,tak svieti vkuse?
_________________ Miloš
|
Pon, 18.02.2019, 15:10 |
|
 |
local.sk
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 18.11.2015, 12:10 Príspevky: 409 Bydlisko: doma na Orave, pracovne Bratislava + cely svet
|

Najskor, prosim ta uved rocnik vyroby tvojho krasavca. Ale, ake su moznosti u mojho rocnika 2003 a asi u vsetkych Y61 GR 3.0 DI aj CRD. 1. zadny difflock treba zapinat iba pri 4L alebo 4H a iba v stoji alebo pri rychlosti menej ako 10 kmh. Idealne kym kolesa nie su v zabere (teda idem pomaly, dam nohu z plynu a otocim gombikom) 2. Ak mas zaradene 2H a zapnes diff-lock, tak sa diferencial nezamkne a kontrolka diff-locku ti bude blikat. 3. Ak kontrolka blika, tak bud mas zaradene 2H alebo sa diferencial nepodarilo zamknut z nejakeho ineho dovodu (ides prirychlo, stojis a zuby si nesadli, ovladanie vakuom nefunguje, etc) 4. Ked zapnes zadny difflock, tak kontrolka preblikne, kym sa diferencial zamkne a potom zostane svietit. Svietenie znamena uspesne zamknutie diferencialu. 5. Kym je diff zamknuty, blika kontrolka ABS aby ta upozornila ze ABS nefunguje. 6. Ked indikovana rychlost vozidla prekroci 20 km/h (teraz si nepamatam ci nemusis tak rychlo ist, staci ked si to mysli rychlomer, teda ked kolesami otacas na mieste alebo sa beru aj udaje z abs) tak sa ozve pipanie, aby ta upozornilo ze treba difflock vypnut.
Difflock treba zapinat IBA na nespevnenom podklade a aj na nom je samozrejme auto nedotacave, pozor na to.
|
Pon, 18.02.2019, 18:35 |
|
 |
milos.majer
Učeň
|

local.sk píše: Najskor, prosim ta uved rocnik vyroby tvojho krasavca. Ale, ake su moznosti u mojho rocnika 2003 a asi u vsetkych Y61 GR 3.0 DI aj CRD. 1. zadny difflock treba zapinat iba pri 4L alebo 4H a iba v stoji alebo pri rychlosti menej ako 10 kmh. Idealne kym kolesa nie su v zabere (teda idem pomaly, dam nohu z plynu a otocim gombikom) 2. Ak mas zaradene 2H a zapnes diff-lock, tak sa diferencial nezamkne a kontrolka diff-locku ti bude blikat. 3. Ak kontrolka blika, tak bud mas zaradene 2H alebo sa diferencial nepodarilo zamknut z nejakeho ineho dovodu (ides prirychlo, stojis a zuby si nesadli, ovladanie vakuom nefunguje, etc) 4. Ked zapnes zadny difflock, tak kontrolka preblikne, kym sa diferencial zamkne a potom zostane svietit. Svietenie znamena uspesne zamknutie diferencialu. 5. Kym je diff zamknuty, blika kontrolka ABS aby ta upozornila ze ABS nefunguje. 6. Ked indikovana rychlost vozidla prekroci 20 km/h (teraz si nepamatam ci nemusis tak rychlo ist, staci ked si to mysli rychlomer, teda ked kolesami otacas na mieste alebo sa beru aj udaje z abs) tak sa ozve pipanie, aby ta upozornilo ze treba difflock vypnut. Môj Patrol je ročník 2001-Wagon,3,0,TDi 116kW Takže z toho mi vyplíva,že mi nefunguje to vákuum,lebo ke&´d zapnem prepínač,nepočuť žiadny zvuk ako napr.na pajere,ktoré som mal predtým.Budem to musieť dať niekomu skontrolovať a opraviť. Ďakujem ti pekne za radu.Vieš mi prosím ťa povedať,kde by som si to mohol dať opraviť? Difflock treba zapinat IBA na nespevnenom podklade a aj na nom je samozrejme auto nedotacave, pozor na to.
_________________ Miloš
|
Pon, 18.02.2019, 20:27 |
|
 |
masurko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.09.2007, 12:05 Príspevky: 1818 Bydlisko: Trencin
|
client33 píše: blika kým ju zasunie. Niekedy svieti aj keď je zasunuta napolovicu a omiela zuby-škoda cca 440e za dve kolieska uzavierky. Treba zmerať podtlaky na banke uzavierky . Pri vypnutej je podtlak -1bar na spodnom privode na vrchnom 0 bar pri zapnutej naopak. Tie kolieska si uz mal vonku? Daju sa vybrat a vymenit bez toho aby sa museli po vymene nastavovat vole...? 
_________________ "Bolesť trvá len chvíľu, víťazstvo trvá navždy" Ex: JEEP CHEROKEE 4.0i, 4.5" lift Ex: Patrol K260, 2.8D homemade pickup Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba
|
Štv, 21.02.2019, 13:43 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 9 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|