Dnes je piatok 4. júla 2025, meniny má Prokop a zajtra nikto
Nissan Patrol GR Y61 3.0 DDTi A/T vs. M/T
Nissan Patrol GR Y61 3.0 DDTi A/T vs. M/T
Autor |
Správa |
KAKTUS
|
Co je podla vas lepsie??? Nissan Patrol GR Y61 3.0 DDTi /po vymene motora/ s automatickou alebo manualnou prevodovkou???
Rozdiel je aj celkom markantny v urcitych parametroch ako krutiaci moment a hmotnost brzdeneho privesu...
|
Ned, 29.04.2007, 15:22 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
Automat je asi pohodlnejsi, ak odhlianem od spotreby, do terenu asi manual. V tisovci bolo pekne vidiet ako sa sprava prehriaty olej v prevodovke pod kopcom 
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Ned, 29.04.2007, 16:54 |
|
 |
IvoLUCKY
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 16:02 Príspevky: 968 Bydlisko: Trenčín
|
NNo toto je tazke ... Mam presne to v automate a v Tisovci som problem nemal ... Isiel som Bcko ... Niektore specialky som obchadzal a niektore so vdaka zachranarskym akciam isiel aj viac krat ...
Argumenty :
- s cim preradis rychlejsie ???
- s cim sa v istych situaciach mozes plne venovat volantu ???
- kolko spojok si videl umriet v Tisovci ??? a koloko automato v ???
Inak na automat som nadaval kym som ho nekupil ... ( vravel som , ze to je iba pre zeny (dievcata sorry) a pre lenivych amikov. Potom som jazdil v pozicanom 3,0Patovi s automatom a kupil som si automat ... Inak aj tie zjazdy v Bckovej specialke som vacsinou odbrzdil na 1ke redukovanej OD off.
Howgh
_________________ OFF the ROAD
|
Ned, 29.04.2007, 23:18 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Kaktusko moj názor poznáš, tiež som viacej naklonený na automat, ale nesťažujem si aj manual na fronterke akurat trochu koníkov jej chýbalo.
Jediné akosi sa na manuale blbo reraduje ked potrebuješ rýchlo kua ja to neviem vždy som stratil rýchlosť kým som to tam narval, proste bud ideš len na 1 a vytáčaš motor alebo pri preradení spomalíš čo nem dobré. Automat je stále pod záberom a preradenie je plynulejšie.
Zase ked sa dojebabre automat moc love akurat ked sa človek on stará tak sa to moc nekazí, pokial s tým nejazdil nejaký parchant. 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 30.04.2007, 8:51 |
|
 |
Xader
|
Ale automat ti niekedy nepodradi , ked to potrebujes a vtedy ma manual vyhodu... Aj ked zapadnes a potrebujes sa "rozhopat" ... ako to spravis s automatom ?
Automat som mal a fakt to bolo super , ze ruky si mal volne v terene a mohol si sa venovat soferovaniu , ale s manualom zazijes viac zabavy 
|
Pon, 30.04.2007, 10:16 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Xader píše: Ale automat ti niekedy nepodradi , ked to potrebujes a vtedy ma manual vyhodu... Aj ked zapadnes a potrebujes sa "rozhopat" ... ako to spravis s automatom ? Automat som mal a fakt to bolo super , ze ruky si mal volne v terene a mohol si sa venovat soferovaniu , ale s manualom zazijes viac zabavy 
Xaderko omyl aj automatom si vieš podradiť kedy chceš uplne v pohode, aj rozhojdať to ide len chce to cvik  Ja budem terza užívať srandy na zadnom náhone. 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 30.04.2007, 10:56 |
|
 |
KAKTUS
|
Dakujem za Vase nazory! Mne sa osobne tiez viac pozdava automat. Co mna vsak mrzi na dlhom GRku 3.0DDTi je to, ze "automat" ma znizeny krutiaci moment oproti manualu znizeny z 380Nm. na 354 Nm. a tazna sila brzdeneho privesu pri manuale je 3,5t a automate 2.5t...
Frontera moze tahat 2,7t...
To su jedine 2 minusy automatu u mna...
|
Pon, 30.04.2007, 11:56 |
|
 |
Xader
|
Andrej píše: Xader píše: Ale automat ti niekedy nepodradi , ked to potrebujes a vtedy ma manual vyhodu... Aj ked zapadnes a potrebujes sa "rozhopat" ... ako to spravis s automatom ? Automat som mal a fakt to bolo super , ze ruky si mal volne v terene a mohol si sa venovat soferovaniu , ale s manualom zazijes viac zabavy  Xaderko omyl aj automatom si vieš podradiť kedy chceš uplne v pohode, aj rozhojdať to ide len chce to cvik  Ja budem terza užívať srandy na zadnom náhone. 
Jasne , kick-downom alebo ides na redukcii na 1-2 ... ale sam vies , ze skor pojdes na D a co ked ti uz na dvojke tak padnu otacky, ze stratis rychlost ? samozrejme, ze podradi potom na 1 ale prd s toho , ked nemas rychlost ...
Ako urcite s automatom sa v terene jazdi prijemnejsie , ale s manualom to je vacsia sranda ... aj niekedy cez spojku a otacky pridas viac ... ale to sa tu niekde preberalo - manual VS automat ... Pre mna by bol ideal asi manual v kombinacii s nejakym 5.0L V8 
|
Pon, 30.04.2007, 18:17 |
|
 |
KAKTUS
|
Sakra, prehlasovali ste ma... 
|
Štv, 03.05.2007, 9:50 |
|
 |
bugy0
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 25.05.2008, 14:34 Príspevky: 108 Bydlisko: galanta
|
cau,ako si sa vtedy rozhodol???mas automat alebo manual,lebo my teraz riesime ten isty problem...
|
Pia, 22.08.2008, 14:30 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
bugy0 píše: cau,ako si sa vtedy rozhodol???mas automat alebo manual,lebo my teraz riesime ten isty problem...
Kúpil si Range Rover.
|
Pia, 22.08.2008, 14:34 |
|
 |
bugy0
Začínajúci koumák
|
michi píše: bugy0 píše: cau,ako si sa vtedy rozhodol???mas automat alebo manual,lebo my teraz riesime ten isty problem... Kúpil si Range Rover.
dobra volba 
|
Pia, 22.08.2008, 14:37 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
bugy0 píše: michi píše: bugy0 píše: cau,ako si sa vtedy rozhodol???mas automat alebo manual,lebo my teraz riesime ten isty problem... Kúpil si Range Rover. dobra volba 
No, dnes už by asi Kaktus s Tebou nesúhlasil
|
Pia, 22.08.2008, 14:53 |
|
 |
bugy0
Začínajúci koumák
|
kvoli coomu...na pohodlie sa daa rychlo zviknuut...ale automat sa mne osobne zdaa ze sa skoor posahaa nes manual ...
aa viac dostava zabraat v tereene automat...alebo sa myylim...??
|
Pia, 22.08.2008, 15:01 |
|
 |
marcus
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 09.12.2007, 22:40 Príspevky: 1128 Bydlisko: Nové Zámky
|
Podľa mňa treba brať do úvahy kolko jazdíš na ceste kolko mimo a tebe čo viac sadne! Kolko šoférov tolko názorov , no ja som zástanca manualov...
Aspoň sa nenudím počas riadenia 
_________________TOYOTA 4 Runner 3.0V6 , off road club NZ, www.4x4nz.sk
|
Pia, 22.08.2008, 16:16 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|