Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 25.06.2025, 21:47
Dnes je streda 25. júna 2025, meniny má Tadeáš a zajtra Adriána

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 28 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 Nissan Terrano - Chyba ABS 
Autor Správa
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Dalsi problem na mojom Terrane 2. Dnes idem po mokrej ceste stupim na brzdu a ABS pracuje - pedal drnci a ja minam odbocku do ktorej som chcel povodne odbocit lebo auto vobec nebrzdilo, pripadal som si ako na ladei ked som bol iba na mokrom asfalte a podotykam, ziadna namraza tam nebola, isiel som to skontrolovat.
Potom som este par krat skusil poriadne zabrzdit na inych usekoch a situacia sa opakovala. ABS zacne pracovat i ked nemusi a to mi sposobuje ze auto je problem ubrzdit, pedal hned drnci a autovobec nebrzdi.
Teraz ma napada,ze som mal vytiahnut poistku ABS a jazdit bez ABS.

Zase hladat dalsiu chybu. Vyzera to na chybny jeden zo 4och ABS senzorov. Ako zistit ktory to je?
Uvazujem spravne?

Pon, 20.12.2010, 20:20
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Keby bol chybny niektory snimac mala by svietit kontrolka a ABS by malo byt uplne off.

Pon, 20.12.2010, 20:33
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ziadna kontorlka nesvieti. Nechapem ako sa take nieco moze stat, ved tu ide o zivot s takym niecim jazdit. Viem ze, keby diagnostika zistila , ze je nieco s ABS, tak ho z preventivnych dovodov vypne,ale to co sa deje mne som zazil prvy krat a ani som nikdy o takomto spravani ABS nepocul.

Pon, 20.12.2010, 20:50
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Reset RJ ?
Ale je to strasna haluz, ABS by nemalo v ziadnom pripade ovplyvnovat cinnost brzdy ...

Pon, 20.12.2010, 21:00
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A čo by malo ovplyvňovať ABS?

Pon, 20.12.2010, 21:02
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A mechanicky je vsetko ok? Brzdic niektory nezostava visiet? Nehreje sa niektore koleso?

Pon, 20.12.2010, 21:08
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
skontroluj si snimac abs na kolese...ked som menil capy tak som trosku zle slapol na pajser a zahol som snimac a robi mi to iste ked potocim volantom do jednej strany tak akoby vyplo brzdy vysledok ohnute cidlo abs...mozno tam mas len necistotu...skus vybrat poistku abs teda ho vypnes a skus spravit to iste len zas maj na vedomi ze ides bez neho...trenuj pumpovanie nohou :)

Pon, 20.12.2010, 21:12
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Zadne ABS senzory som mal vonku ked som menil olejove tesnenia,isli vybrat lahucko.
Dnes som skusil vybrat ABS senzor na pravom prednom kolese, je tam iba jedna srovba rovnako ako nazadnom,tu som odkrutil,ale ten senzor ani za toho oneho nie a nie ist von kua. Neviem ako ho dam vonku, vyzera to ako keby to tam bolo nalisovane,ale potom naco by tam bola ta srovba,tlkol som do toho a ani sa to nepohlo. Nebojte netlkol som do senzora,ale do toho pliesku v tvare elipsy v ktorom je osadeny a ten pliesok je prichyteny onou srovbou.
Kua neviem ten senzor vybrat :smt089

Pon, 20.12.2010, 21:55
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Zmeraj či majú všetky rovnaké odpory.

Pon, 20.12.2010, 22:31
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dobre si urobil. (ze si ho nevybral)
Je to taky sest-hran. Nie je nalisovany, skor pouzijem vyraz zapeceny (zahrzaveny bordelom). (v kazdom pripade je tam dost natesno).
Teraz v zime by som sa na to vykaslal, ak nemas garaz. Treba to robit za tepla, a minies na to hafo chemie, a mozno to aj tak nepojde.
Rozhodne nepouzivat extra nasilie (jemne pacenie srobovakom), mozno poklepkavanie, a stale chemiu. Obrn sa trpezlivostou, je to drahy spas (vlastna skusenost :smt022). Pocitaj s tym, ze je to nejaky tenky plech + nejaky grafit + medene drotiky). Celu pevnost toho cidla robi ten plech okolo. Ak ho v tahu roztrhnes, mas o zabavu postarane.
Vsimni si aky bordel je na tom otoci (ci co to je, proste kam sa strka cidlo).

Obrázok
Obrázok

Pon, 20.12.2010, 22:34
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Diki Finder, super fotky, konecne viem co za bazmek sa to snazim vytiahnut.
Ale asi dam na tvoju radu a necham to a jar, i ked teraz v zime by sa ABS zislo, v ete ho ani nepotrebujem, lebo zastat na smyku na asfalte sa mi pri mojich gumach asi nikdy nepodarilo, brzdy nestihaju.

Dnes som teda poriadne zanevrel na ABS v mojom aute, zajtra vytahujem poistku a ABS budem simulovat nohou :) . Nechcem riskovat ,ze by mi ABS niekde pred prechodom pre chodcov zase vypovedalo sluzbu a
potom by som sa k jeho oprave asi dlhsie nedostal.

Stale my vsak nejde do hlavy jedna vec a to ta,ze riadiaca jednotka nerozpozna tento chybny stav ABS a nevypne ho aby sa predislo havarii.

V podstate zrejme dochadza ku tomu ze jedno cidlo (mozno aj viac) prestane davat impulzy, ktore hovoria o tom , ze koleso sa toci a riadiaca chybne vyhodnoti, ze koleso zastalo a aktivuje ABS a potom clovek dupe na brzdu ako sprosty ,ale ziadny brzny ucinok sa nedostavuje.

Uto, 21.12.2010, 0:10
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Vyber znovu zadné snímače, skontroluj si smer železného jazýčka voči ozubenému kolesu ABS - máš to na 99.4% pootočené o pár stupňov a snímač (hlavne pri nízkych rýchlostiach) nepoberá vlnu 1-0-1-0-1-0-1-0-...... lebo ho ovplyvňuje ďalší prichádzajúci zub na kolese. :wink:

-ka-

Uto, 21.12.2010, 0:40
Profil WWW
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ale tie zadne ABS snimace co som mal vonku sa asi ani nedaju zle namontovat, lebo ich drzi iba jedna srovba a nic viac. Okrem toho, mne to ABS fungovalo aj po ich vybrani a namontovani spat dobre,ale potom sa zrazu nieco stalo a prestalo ABS fungovat. Ale to vypadnutie ABS nie je stale ale obcasne. Po kratkej prestavke som siel znovu skusit auto uz brzdi a ABS pracuje ako ma, ale bojim sa toho kedy zase vypadne.

Uto, 21.12.2010, 9:09
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
No čo Ti na to povedať.... pár stupňov v rámci tejto skrutky ide. Ak je to občasné, no nečistotky, proste niekde sa Ti stratí signál 1-0-1-0-1....

To isté som už párkrát riešil na Y61 - auto pri dobrzďovaní začne ABSkovať a zatiahne na niektorú stranu - aj na suchom asfalte. Je to snímač na opačnej strane ako ťahá.

-ka-

Uto, 21.12.2010, 10:25
Profil WWW
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
mne to podobne robilo na nissan primere , senzory OK,nesignalizovalo ziadnu poruchu ,nakoniec bol problem v pulznom kolese bolo zasrate ,stacilo pulzne kola prejst drotenym kartacom a je vsetko OK. inac v servise mi tvrdili ze mam na 100% prasknute pulzne kolo na naboji

Uto, 21.12.2010, 10:40
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 28 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný