Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 4 ] |
|
Autor |
Správa |
Balusik
Čumil
Registrovaný: Uto, 22.06.2021, 13:38 Príspevky: 2 Bydlisko: Martin
|
Ahojte borci, riešil už niekto teplovzdušný bufík do 120ky? kde ho ideálne umiestniť? Dáke tipy ako namontovať ihlu do palivovej nádrže? Odkiaľ zobrať stálych 12V? Mimo to chcem mať na stálych 12V zapojenú aj autochladničku. Natiahnúť nový kábel od baterky (od ktorej) Alebo sa na niečo "napichnúť"?
_________________http://www.safin.skToyota LC prado 120EX: Ford Explorer 3rd, 4.0 V6Expedičná zástavba na mieru, 3" lift Subaru forester 2rd 2.0 lift 2", kryt pod motorom, rozkladacia posteľ v kufri
|
Str, 16.07.2025, 14:39 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.03.2013, 19:37 Príspevky: 2167 Bydlisko: Lipt. Mikuláš
|

Ahoj, záleží, či plánuješ aj nejakú zástavbu do kufra, alebo len nejak elegantne to skryť. Ďalšie kritérium je, na čo ho vlastne chceš používať. Či na kempovanie, alebo predhrev auta, rozmrazenie okien atď. Lebo ak ho chceš na predhrev a rozmrazovanie, tak by som hľadal nejaké miesto vpredu, napr. pod spolujazdcovu sedačku alebo niečo také. Ak za kempovanie, tak je jedno kde bude, ale vzadu bude určite viac možností. Na Tvojom mieste by som riešil zástavbu, kde by som si skryl kúrenie, spravil by som si tam miesto na chladničku a v neposlednom rade by som si tam vyviedol zásuvky s vlastnou poistkovou skrinkou. Je super, že 120ka má dve baterky, ale aj tak by som si rovno poriešil trakčnú baterku, nabíjanú cez relé (aby ju nabíjalo keď budú hlavné dve dostatočne nabité) vtedy môžeš ísť chladničkou aj kúrením “ do tla”, až do úplného vybitia bez strachu, že nenaštartuješ.
Čo sa týka tej ihly, s tým skúsenosť nemám. Bál som sa do železnej nádrže náchylnej na hrdzu robiť dieru navyše. Ja som to riešil prídavnou nádržkou na naftu. Naftu pre kúrenie som aditivoval o trochu viac ako pre motor, aby v tých tenkých plastových hadičkách nezamrzla.
_________________ ...Respect Nature... Som označený za extrém, pretože milujem svoju zem!
|
Štv, 17.07.2025, 6:41 |
|
 |
Balusik
Čumil
Registrovaný: Uto, 22.06.2021, 13:38 Príspevky: 2 Bydlisko: Martin
|
Ahoj, zástavbu plánujem ale tá mi nerieši to čo som sa pýtal. Tam už makám na príprave. No a písal som že chcem teplovzduch do 120ky, takže pod sedačku to nedám, nie je tam miesto, a predohrev motora s tým tiež nespravím. Ide mi hlavne o to kde to umiestniť aby som mohol von vyviesť všetko potrebné s čo najmenšími úpravami. Pred tým som ho mal v Exploreri a tam som sa riadne natrápil kým som našiel vhodné miesto. No explorerov bolo na SK do 10, LC120 je len u nás v MT viac. Takže dúfam že tu už má niekto skúsenosť s montážou do tejto konkrétnej Toyoty.
_________________http://www.safin.skToyota LC prado 120EX: Ford Explorer 3rd, 4.0 V6Expedičná zástavba na mieru, 3" lift Subaru forester 2rd 2.0 lift 2", kryt pod motorom, rozkladacia posteľ v kufri
|
Štv, 17.07.2025, 10:12 |
|
 |
Luther
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 31.03.2013, 19:37 Príspevky: 2167 Bydlisko: Lipt. Mikuláš
|
Aha takto si to myslel. Tak držím palce aby sa Ti to podarilo čo najefektívnejšie. Kamarát má 120ku, tak keď s ním budem skúsim pozrieť, kde by to bolo naj, ak to dovtedy už nedoriešiš.
_________________ ...Respect Nature... Som označený za extrém, pretože milujem svoju zem!
|
Štv, 17.07.2025, 11:41 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 4 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|