Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 03.05.2025, 3:05
Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 64 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5
 Este raz pevnostaky a EU 
Autor Správa
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MoostanQue píše:
Jano JP píše:
(..) na žiadne miesto na lane nikdy nevyvinieš väčšiu silu, ako je sila navijaka, kladkami ju rozkladáš na polovice...

moment, toto nesedi. S prvou polovickou suhlas, ale sila sa kladkami nasobi. Zatazenie lana je furt take, aky je tah navijaku, a to vsade. Dvojnasobne zatazenie lana na vrchole kladky je blbost, to by tam nemusela byt...

...ale sedí, len som sa možno nevyjadril dostatočne jasne... - treba si asi povedať, že sila, ktorou je bremeno ťahané, sa nerovná nejakému štandardnému výkonu navijaku, ale sile rovnajúcej sa odporu ťahaného bremena, pričom na každej "vetve" lana (pred a za kladkou) je presne polovičná sila, teda v tomto zmysle kladka rozkladá sily na dve polovice...

Pia, 29.02.2008, 20:16
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Aha to sa maju ti Nemci.
Tuna v anglicku tiez je kazdemu secko jedno. Nic ti netreba ani nahlasovat ani skusky statne netreba. Tu maju na aftach hocco a kazdy na secko sere. Tu ked si si zaplatil poistku a cestnu dan na tank tak ho mozes uzivat ako sa ti raci :-D
Inak ani pneumatiky nemusia mat taky isty vzor na naprave tu maju papeku a styri rozne gumy na autach a na drahych!! :evil:
to si ale asi uvedomia ked mu na porche pol auta s lepsimi gumami na ceste drzi, a v opacnej zakrute z cesty odleti lebo ma nanic gumi

Pia, 29.02.2008, 20:50
Profil WWW
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No a ak je vec ktoru si si na afto doplnil EU certificovana tak sa to lahko da zapisat do tp ci aj s tym nas seci jeduju? Myslim s tym E v kruzku ci ako sa to znaci

Pia, 29.02.2008, 20:52
Profil WWW
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to Peter BR : okrem helmutova na to asi serú všade. U nás v pohode. V maďárii a polsku dtto, v čehúnsku tiež. Francúzi ako pozerám chodia na inčích divočinách, talijáni jak by dal. Elias onehdá písal že na neho síce v grécku pozerali jak na ufóna, ale poldovia mu fandili a auto sa im strašne páčilo. V balkánskych krajinách všade v pohode. Len do nemecky hovoiacich krajín radšej ee :x . Ale to ma ani nemrzí... niet o čo stáť :smt138

Čo sa týka zapisovania do TP .... tak to je záhada. Velmi sa to líši prípad od prípadu a hlavne sú rôzne miestne zvyklosti. Občas sa nájde policajt čo by chcel mať v TP zapísaný aj to že šofér má nos medzi očami. (liate kolá, strešné okno, prídavné svetlá, atd., atd., atd...) A príslušný úrad zase normálne odmieta zapísať čokolvek s odôvodnením, že to sa nezapisuje.

Zaujímalo by ma, čo by asi tak helmut v helmutove spravil zo zápisom v našom TP ... muhehehe :twisted: . Keby ma veľmo štval, tak si v coreli spravím nejakú kartičku a k nej parádny uradný preklad do helmutovčiny aj s gulatým razítkom súdneho prekladatela....

Sob, 01.03.2008, 0:22
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 64 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný