Dnes je štvrtok 1. mája 2025, meniny má nikto a zajtra Žigmund
Autor |
Správa |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
 ... myslíš že balón durex prispôsobený značnému tepelnému namáhaniu od trenia by zniesol okolnosti produkované mocnou halogénovou žiarovkou...
Jáááá ti nevíííím....
V tom sáčiku proti vlhkosti je silikagel... to sa dá v kryštalickej forme obstarť v rôznych laboratóriách....
Ničmenej o vyhnanie vlhkosti sa netreba obávať. Pri prevádzkovej teplote reflektora to ochotne vyschne aj samo - za predpokladu že odparená voda má kam odísť = svetlo nie je hermeticky uzatvorené.....
Trošku horšie sú na tom prídavné dialkové... ale nočná prejazdka (slovo odvodené od "prechádzka" v nadväznosti na českú "projížďku") po opustenejších cestách kde sa dá trocha viac dialkovo svietiť všetko zrovná....
|
Štv, 23.11.2006, 12:26 |
|
 |
Tomrs
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 13:24 Príspevky: 1209 Bydlisko: Ráztočno - PD
|
No bol to len taký nápad
Osobne to neriešim, brodil so po späťáky a výsledok - navždy sa so mno rozlúčili moje H4, a reproduktory vo dverách a v kúrení to tiež pekne žblnkalo, po spustení ventilátora som mal sprchu na nohy, takže vody sa nestránim, ale bez rozmyslu sa už netlačím do každej mláky. Svetlá už poctivo vypínam aj všetko čo sa dá, repráky mám s plastovou membránou a pravidelne kontrólujem vlhkosť kobercov - občas nutná komplet demontáž a sušenie v kotolni  A tie svetlá - čo sa neodparí poctivo dosušujem - hadička, savá servitka poprípade teplovzdušná pištol. 
_________________ Ludia požadujú aby ich život mal nejaký zmysel, život má presne toľko zmyslov, koľko sme ochotný doň vložiť. H. Hesse
|
Štv, 23.11.2006, 12:39 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
vidííííš..... včil som si spomenul...
Ktosi mal múúúdro vynájdené, že sa mu dali horné svetlá zapnúť extra aby mohol spodné vypnúť ak by im hrozil kúpel...
Budem to musieť poriešit.
Koberce sa mi vyberať nechce.... takže vlhkosť na nepatričnom mieste (pod kobercom) riešim vkladaním starých novín pod koberec. Tieže denne vymieňam až kým sú suché.
|
Štv, 23.11.2006, 12:43 |
|
 |
Igor
Frajer
|
ako plienky... 
_________________ EX: Nissan Patrol GR SUVčkár...
|
Štv, 23.11.2006, 18:06 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|
Hoši, hoši. JEEP to má vodotesné vpredu aj vzadu.
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Štv, 18.01.2007, 12:17 |
|
 |
Tomrs
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 13:24 Príspevky: 1209 Bydlisko: Ráztočno - PD
|
Utop to po späťáky a uvidíme
Aj ja som si myslel, že sú vodotesné - aspoň sa tak tvárili.
_________________ Ludia požadujú aby ich život mal nejaký zmysel, život má presne toľko zmyslov, koľko sme ochotný doň vložiť. H. Hesse
|
Štv, 18.01.2007, 16:26 |
|
 |
michi
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 18.10.2006, 1:17 Príspevky: 2388 Bydlisko: Zálesie
|
Tomrs píše: Utop to po späťáky a uvidíme Aj ja som si myslel, že sú vodotesné - aspoň sa tak tvárili.
Si ma predbehol. Som chcel, že to som si aj ja myslel, tak KOŤO, aby si nemal prekvapenie.
Ale Ty máš celkom leštenku, chystáš sa ju máčať vyše lampášov v blatovej vode???
|
Štv, 18.01.2007, 18:23 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|
Tomrs píše: Utop to po späťáky a uvidíme Aj ja som si myslel, že sú vodotesné - aspoň sa tak tvárili.
Tomrsi ja viem že ty si extrémista. Po speťáky až po namontovaní šnorchla a asi za 5 rokov keď to bude staršie. Ale verím že aspoň tie svetlá budú v pohode. V predu sú žiarovky s VDT objímkou priamo na žiarovke (HB3 a HB4) a vzadu sú také dekle s tesnemím. Vyzerá to dosť masívne. Ale neviem ako ostatná inštalácia. Na WJ meria riadiaca jednotka všetko cez rezistory. Aj zapínanie svetiel, aj radenie prevodov... A keď sa to zmočí.... asi to všetko bude blikať ako čínske vianočné svetielka.
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Pia, 19.01.2007, 10:40 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|