Dnes je pondelok 7. júla 2025, meniny má Oliver a zajtra Ivan
Autor |
Správa |
Jano JP
Pajero compatibile
Registrovaný: Pon, 09.10.2006, 11:04 Príspevky: 2172 Bydlisko: Licavca City
|
MoostanQue píše: Jano JP píše: (...) inak škoda, že niekto nerobí okrem jemne modrého aj jemne zelené sklá prídavných svetiel svietiacich nabielo...také by mi hovadsky pasovali k farbe auta; tie modré sú pekné, ale k tmavozelenému autu neviem...ale biele sú zas také "obyčajné", tak tam asi vrazím modré... (...) Ejveruze robi... len netusim kto... nedavno sm take zazreu na oprotiiducom kamione. Len som si nie velmi isty, ci sa snaha venovana vypatraniu, plus obstaravacia cena, budu rovnat ziskanemu vysledku. pekny den praje
fúha, tak to by som bral...ale už som kúpil modré a už pár mesiacov čakajú v skrini na montáž... (vav, jemne zelené na moju zelenú žabku, to by bolo niečo...)
_________________ Krásnu blondínu, abo nadupaný off????? .....  Poradím sa s tou brunetou v mojom pajero šport!!!!!... 
|
Uto, 15.01.2008, 18:36 |
|
 |
Hugo
ATOYOT positive
Registrovaný: Uto, 30.01.2007, 0:46 Príspevky: 685 Bydlisko: Poprad
|

Martin 4 píše: ešte pre info... kúl blju nerobí nejaké modré svetlo. Resp aj keď má namodralé sklíčko, výsledný dojem je skôr biely ako modrý. To už ma viac serú tý frikulíni, čo používajú akési kolotočové žiarovky, ktoré rozkladajú svetlo podla spektra. Takže ako sa mení uhol pozorovania tak sú ich svetlá raz výrazne modré, potom zase žlté a o kúsok ďalej fialové. Ani modré dialkové od Wesemov nesvietia na modro ale na bielo.  a osem dialkových z toho 4 na streche sú moc fajn vec. Presvedčím aj najxenonovejšieho frajera že by predsa len mal tú páčku potiahnuť.
vraciam sa do debaty....
bol som kedysi tym frikulinom co mal kolotocove Philipsi H4 za 1400 SK
teraz mam kuuul bluuu...
a vidim v noci velke hooownooo
teda... oproti tym frikulinskim kolotocovim su to len sviecky a idem ich vymenit
troska aj skonkretizujem...
pri tlmenych svetlach robil ten farebny kolotoc to , ze vrchna (lomena) ciara svetla bola osvetlena pnynule z modrej, do zltej co v koncenom dosledku dosvietilo o cca 2-3m !!! dalej, kde kulbluove svetlo postupne upada do tmy...
pre mna su pri tlmenych svetlach 2-3m dost
a ked som si raz na to zvykol uz nechcem byt slepy ! 
_________________ Su veci medzi nebom a zemou, ktore nevysvetlis
|
Pia, 29.02.2008, 16:18 |
|
 |
Tyky
OFFROAD Expert
|
a mne ahaco vcera prislo
HELLA RALLYE 4000 XENON
na obrazku nevyzerali take velke, ale su to riadne supy
link
_________________ Patrol 3,0 TDi
|
Uto, 13.05.2008, 15:34 |
|
 |
Tyky
OFFROAD Expert
|
mno zistil som ze pridavne offroad xenony s internym balastom made in germany, nevymysleli na offroad  po vikendovom offroadeni, kde som po par skokoch presiel miernejsi teren k Morave pre clny som zistil, ze v jednom reflektore sa vsetky tie creva uvolnili a otravne to tam hrka, budem to musiet niecim vytesnit, alebo prilepit, len neviem ako sa to zahrieva. nie su to ziadne levne balasty v plaste, ale origo Hella v kovovom puzdre. nemate niekto predstavu, kolko to moze mat stupnov po 2h svieteni?
_________________ Patrol 3,0 TDi
|
Pon, 19.05.2008, 17:01 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice
|
[/quote]
Takže prídavné dialkáče ktoré mám ja sú nejaké poľské z offroad centra cca 750 Sk/ks. Májú jednu H3 (alebo H1 už si nepamätám) oko hlavný zdroj a jednu malú 5W ako parkovačku. Mám to zapojené tak, že keď zapnem parkovačky tak sa zapnú aj v prídavných svetlách a cez relátko mám zapojené diaľkové - keď zapnem diaľkové zopn relé, ktoré dodá prúd do prídavných reflektorov. Nič komplikované - jedno 15A relé, poistkové púzdro s poistkou, 2 ks zarezávacie svorky, nejaké káble, náradie a cca 1 hodina roboty.[/quote]
To Koťo
Chcel by som si tiež namontovať prídavné diaľkové a nechcem to urobiť nejak zle. Ako to zapojiť cez to relátko? A kde ho kúpim?
_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
LAND ROVER Discovery II.
|
Štv, 23.10.2008, 10:14 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|

Takže prídavné dialkáče ktoré mám ja sú nejaké poľské z offroad centra cca 750 Sk/ks. Májú jednu H3 (alebo H1 už si nepamätám) oko hlavný zdroj a jednu malú 5W ako parkovačku. Mám to zapojené tak, že keď zapnem parkovačky tak sa zapnú aj v prídavných svetlách a cez relátko mám zapojené diaľkové - keď zapnem diaľkové zopn relé, ktoré dodá prúd do prídavných reflektorov. Nič komplikované - jedno 15A relé, poistkové púzdro s poistkou, 2 ks zarezávacie svorky, nejaké káble, náradie a cca 1 hodina roboty.[/quote] To Koťo Chcel by som si tiež namontovať prídavné diaľkové a nechcem to urobiť nejak zle. Ako to zapojiť cez to relátko? A kde ho kúpim?[/quote]
relé a svorky kúpiš hocikde v autodieloch, relé stačí spínacie. Z trvalého napätia privedieš na spínací kontakt relé cez poistku (16A) napätie, zo spínaného výstupu relé privedieš napätie paralelne na obidve žiarovky. Potom nájdeš vodič - najlepšie pri svetle, ktorý napája diaľkové svetlo a pomocou zarevázacej svorky (alebo naletuj) pripojíš druhý vodič, ktorého druhý koniec pripojíš na cievku relé. Druhý kontakt z cievky relé uzemníš na kostru. Tak isto musíš na kostru uzemniť aj objímke žiatovky v prídavnom relflektore. Tie obrysovky len paralelne prepojíš s obrysovkou na aute. Tie netreba pripájať cez relé ani poistku.
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Pon, 27.10.2008, 11:43 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice
|
KOŤO píše: relé a svorky kúpiš hocikde v autodieloch, relé stačí spínacie. Z trvalého napätia privedieš na spínací kontakt relé cez poistku (16A) napätie, zo spínaného výstupu relé privedieš napätie paralelne na obidve žiarovky. Potom nájdeš vodič - najlepšie pri svetle, ktorý napája diaľkové svetlo a pomocou zarevázacej svorky (alebo naletuj) pripojíš druhý vodič, ktorého druhý koniec pripojíš na cievku relé. Druhý kontakt z cievky relé uzemníš na kostru. Tak isto musíš na kostru uzemniť aj objímke žiatovky v prídavnom relflektore. Tie obrysovky len paralelne prepojíš s obrysovkou na aute. Tie netreba pripájať cez relé ani poistku.
Trvalé napätie na spínací kontakt - znamená od batérie - pól.
_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
LAND ROVER Discovery II.
|
Pon, 27.10.2008, 19:05 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|

bacilpyrin píše: KOŤO píše: relé a svorky kúpiš hocikde v autodieloch, relé stačí spínacie. Z trvalého napätia privedieš na spínací kontakt relé cez poistku (16A) napätie, zo spínaného výstupu relé privedieš napätie paralelne na obidve žiarovky. Potom nájdeš vodič - najlepšie pri svetle, ktorý napája diaľkové svetlo a pomocou zarevázacej svorky (alebo naletuj) pripojíš druhý vodič, ktorého druhý koniec pripojíš na cievku relé. Druhý kontakt z cievky relé uzemníš na kostru. Tak isto musíš na kostru uzemniť aj objímke žiatovky v prídavnom relflektore. Tie obrysovky len paralelne prepojíš s obrysovkou na aute. Tie netreba pripájať cez relé ani poistku. Trvalé napätie na spínací kontakt - znamená od batérie - pól.
Môže byť aj od batérie, alebo od prívodu do poistkovej skrine. Záleží kam šupneš to relé, alebo kadiaľ to pôjde ľahšie. Ešte neviem či máš na kostre mínus alebo plus (GAZ aj tuším volga, možno aj nejakí tí japonci majú plus na kostre). Potom sa v podstate nič nemení, len z baterky neťaháš plus, ale mínus. Dobre som ťa teraz domotal čo?
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Pon, 27.10.2008, 20:41 |
|
 |
Martin
Ťažký Profík
|
Má niekto skúsenosti s NIGHT BREAKER od Osramu? Aký je rozdiel oproti Cool Blue, aj cenový? A Martin 4, kde je ten obchod osramový? Vďaka
_________________Niva 1.7i, LPG, gurtne, dynamická gurtňa, navijáčik, šekle, lopata, baterka, CB, PMR, motorová píla, kompresor, air jack, menič 12/230V 1500W, nejaké náradie, T3 a ďalšia výbava Samurai s navijákom 9500LB, T3 
|
Pon, 03.11.2008, 12:33 |
|
 |
jogistar
Koumák
Registrovaný: Pon, 23.10.2006, 15:36 Príspevky: 195 Bydlisko: Nove Mesto nad Vahom
|
Ja mam weseny (tak nejak sa to tusim pise  ) a je tam jedna H3 a mala parkovacka ale premyslam o tom ze tam naistalujem pestavbovu xenonovu sadu H3 a hodim cisto na zvlast vypinac bo kym sa xenony nastartuju to chvilku trva a teda blikanie je neefektivne... este musim ale nad tym poriadne popremyslat co a ako tam zapojim.... 
_________________ LR Defender, 2.4 TD, 32x9.25 R16 a usmiaty cloviecik za volantom...
|
Pon, 03.11.2008, 14:26 |
|
 |
dzordzo
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 26.02.2007, 14:27 Príspevky: 399 Bydlisko: Bratislava
|
jogistar píše: Ja mam weseny (tak nejak sa to tusim pise  ) a je tam jedna H3 a mala parkovacka ale premyslam o tom ze tam naistalujem pestavbovu xenonovu sadu H3 a hodim cisto na zvlast vypinac bo kym sa xenony nastartuju to chvilku trva a teda blikanie je neefektivne... este musim ale nad tym poriadne popremyslat co a ako tam zapojim.... 
xenonom sa neblika. teda blika ale musi to byt bixenon a to iba v pripade, ze svetla bezia. ak su svetla zhasnute blika sa ziarovkou od edisona. ta je v kazdom svetle. aj bixenonovom.
_________________ unlimited
|
Pon, 03.11.2008, 15:04 |
|
 |
jogistar
Koumák
Registrovaný: Pon, 23.10.2006, 15:36 Príspevky: 195 Bydlisko: Nove Mesto nad Vahom
|
ved to viem a preto som napisal ze to zapojim zvlast na vypinac teda nie na dialkove ako to mam teraz bo je to neefektivne (to blikanie)...
peace 
_________________ LR Defender, 2.4 TD, 32x9.25 R16 a usmiaty cloviecik za volantom...
|
Pon, 03.11.2008, 15:42 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Martin píše: Má niekto skúsenosti s NIGHT BREAKER od Osramu? Aký je rozdiel oproti Cool Blue, aj cenový? A Martin 4, kde je ten obchod osramový? Vďaka
drtič noci je taký srandovný ... stretávacia svieti normálne halogénovo a dialková bielo. Pri prepnutí z krátkych na dlhé je to dosť rozdiel. Keďže ich mám skombinované s modrými wesemami, v ktorých sú kúl blú, tak je ten rozdiel dosť výrazný. Funkčne je to celkom dobré. V prípade záujmu predvediem.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Uto, 04.11.2008, 10:55 |
|
 |
Martin
Ťažký Profík
|
 no ak by si mal náhodou chvíľku čas  , tak by som to rád videl na živo  Už sa chystám prerábať tie svetlá na streche len furt neni čas  Ale tieto new osram, jedny alebo druhé by som chcel dať do hlavných reflektorov, prídavné sú tie malé H3 a tie si tuším písal že dlho nevydržia  ..takže dnes?  Ďakujem 
_________________Niva 1.7i, LPG, gurtne, dynamická gurtňa, navijáčik, šekle, lopata, baterka, CB, PMR, motorová píla, kompresor, air jack, menič 12/230V 1500W, nejaké náradie, T3 a ďalšia výbava Samurai s navijákom 9500LB, T3 
|
Uto, 04.11.2008, 17:07 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
to mosíš zavolať....
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Uto, 04.11.2008, 21:42 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|