Dnes je piatok 2. mája 2025, meniny má Žigmund a zajtra Galina
Autor |
Správa |
Milos
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 21:15 Príspevky: 2565 Bydlisko: Handlová
|
ano ano. davam vam za pravdu (tentokrat  ) poistka je na kabli od stavy a ja mam este jednu lebo mam kabel tahany od hmlovych svetiel 
|
Str, 07.11.2007, 0:43 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
CB-čkári,
ako rozoznám elektretový mikrofón od dynamického (4-pin)?
|
Str, 07.11.2007, 9:00 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
rado nd píše: CB-čkári, ako rozoznám elektretový mikrofón od dynamického (4-pin)?
no pokiaľ je zavretý v krabičke majku tak nijako
ale keď rozoberieš a má to membránu (podobne ako repráčik alebo malé slúchadlo) - tak je to dynamika
ak je to taký malý kovový valček - ca 1cm priemer - tak je to elektret alebo kondenzátorový
|
Str, 07.11.2007, 9:36 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
palo-cherokee píše: rado nd píše: CB-čkári, ako rozoznám elektretový mikrofón od dynamického (4-pin)? no pokiaľ je zavretý v krabičke majku tak nijako  ale keď rozoberieš a má to membránu (podobne ako repráčik alebo malé slúchadlo) - tak je to dynamika ak je to taký malý kovový valček - ca 1cm priemer - tak je to elektret alebo kondenzátorový
Dík, tušil som to, len som nevedel, či sa technológia z čias mojej mladosti neposunula niekam inde.
Ale jadro pudla je inde, Paľo.
Ten elektretový mike mi nefunguje na žiadnom rádiu (mám možnosť vyskúšať na troch). Prehodenie pinov vylučujem, kontroloval som.
Ide mi o to, či vstupné obvody CB-čiek sú navrhnuté tak, aby zvládli oba typy mikov, aj keď s rezervou a tým pádom mám vadný mike, alebo to jednoducho nie je zámenné .
Vieš k tomu niečo povedať?
|
Str, 07.11.2007, 10:30 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
rado nd píše: ...Ten elektretový mike mi nefunguje na žiadnom rádiu (mám možnosť vyskúšať na troch). Prehodenie pinov vylučujem, kontroloval som. Ide mi o to, či vstupné obvody CB-čiek sú navrhnuté tak, aby zvládli oba typy mikov, aj keď s rezervou a tým pádom mám vadný mike, alebo to jednoducho nie je zámenné . Vieš k tomu niečo povedať?
no ja mám na CB kondenzátorový (alebo elektret) bližšie som neskúmal, ale dynamika to nie je - a funguje normálne.
|
Str, 07.11.2007, 13:37 |
|
 |
rado nd
OFFROAD Expert
|
Aký presne typ?
|
Str, 07.11.2007, 14:21 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|