Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 19.06.2025, 10:20
Dnes je štvrtok 19. júna 2025, meniny má Alfréd a zajtra Valéria

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 698 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 47  Ďalší
 Aku CB do auta na zaciatok ? 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
... Ale to je protizákonné.

a pojdes do basy....moj nazor, ze pri skupinovom jazdeni je asi najlepsim parametrom modulacia tj. zrozumitelnost....lebo v tych malych posr... krabickach je malicky posr.... repracik co poriadne nefunguje. ked mas usi vycvicene od pocuvania utopeneho zvuku v sume tak je to plus ale co ty co tomu nerozumia ty jednoducho nadavaju na stanicu. takze asi fakt ta zrozumitelnost je podstatna a o to viac ked ti pritom huci motor...

Str, 10.01.2007, 16:37
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Môj postreh:
PMR idu z auta do auta len pár desiatok metrov. Akonahle sme sa od seba vzdialili trocho viac ( horizont, budova atď) bol problem urobiť dosah 100m.

Str, 10.01.2007, 23:16
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Inak môj osobný rekord v spojeni cez PMR je 18,5km

Str, 10.01.2007, 23:18
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak páni dnes je ten slávny deň keď som už aj ja na "dráte". Mám v aute namontovaného PRESIDENT-a(išiel som tam že kúpim najlacnejšiu stanicu a nakoniec ma prehovorili na toto dak dúfam, že nebudem banovať) a čo je neuveriteľné mám za sebou aj prvé spojenie, síce len s kamionistami. Počul som taxikárov a to vám poviem to bol hnus to počúvať.

Špeciálne poďakovanie patrí Milanovi z NR za info o predaji a montáži vysielačky. Milan chcel som zavolať a poďakovať osobne, ale som sa zdržal a potom som už musel valiť za prácou. Inak chlap čo to montoval super, dokonca bol so sebou aj spokojný. Ešte raz dík.

Štv, 11.01.2007, 0:11
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
PetoK píše:
Tak páni dnes je ten slávny deň keď som už aj ja na "dráte". Mám v aute namontovaného PRESIDENT-a(išiel som tam že kúpim najlacnejšiu stanicu a nakoniec ma prehovorili na toto dak dúfam, že nebudem banovať) a čo je neuveriteľné mám za sebou aj prvé spojenie, síce len s kamionistami. Počul som taxikárov a to vám poviem to bol hnus to počúvať.

Špeciálne poďakovanie patrí Milanovi z NR za info o predaji a montáži vysielačky. Milan chcel som zavolať a poďakovať osobne, ale som sa zdržal a potom som už musel valiť za prácou. Inak chlap čo to montoval super, dokonca bol so sebou aj spokojný. Ešte raz dík.

Gratulujem, vitaj v klube. Teraz si vytešený, ale počkaj pri prvom skupinovom jazdení, to ešte len uvidíš aké je to fasa, byť v obraze. To sa budeš ešte len tešiť!!!
:smt098

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Štv, 11.01.2007, 1:07
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Wojto píše:

Len ty mas na to podmienky, ktory mnohi nemaju.... :D :D :D

Štv, 11.01.2007, 9:00
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Wojto píše:
Môj postreh:
PMR idu z auta do auta len pár desiatok metrov. Akonahle sme sa od seba vzdialili trocho viac ( horizont, budova atď) bol problem urobiť dosah 100m.

Ahoj Kolego,

Tak na toto sa nedalo nezareagovať-až ma (ako zanieteneteného a aktívneho PMR-kára) na stoličke podvihlo, aj keď rešpektujem, že je to ako si napísal tvoj postreh.
Neviem aké stanice a ako ich používate, ale tebou uvádzané dosahy sú prinajmenšom nazvime to zváštne. Je samozrejmé, že pokiaľ sa PMR stanica používa v súlade s legislatívou (neprerobená) a vo nútri auta, nebude to to "pravé orechové" ale tvojich 100m spravím z vnútra auta aj bez (krátkodobo aby som si neodvalil koncák) antény-reálne. Ale poďme k realite. Samozrejme dosah na tomto pásme je výrazne ovplyvnený povahou prostredia. Nám to v Zv v husto zastavanej oblasti (podobne je to v horskom prostredí), prípadne z vnútra budov chodí 3km - pozor toto nie je priama viditeľnosť, pri nej dosah rastie násobkami.

Ex. Lada Niva 1.6

Štv, 11.01.2007, 9:40
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Wojto píše:

K tomu osobnému rekordu. Môj je zatiaľ v rozmedzí 180 - 200km, podotýkam, ze všetko s PMR stanicou, ktorá je v zhode s platnou legislatívou, čiže neprerobená bez akýchkoľvek úprav a bez externej antény. S prerobenou stanicou a ext. anténou rátam tak do 250km, samozrejme sa bavíme o priamej viditeľnosti. Ako na porovnanie dosahy v rozmedzí 50 - 100km sú bežné aj z menšieho kopčeka a toj aj s "hypermarketovými" Metro/Tesco stanicami.

Ex. Lada Niva 1.6

Štv, 11.01.2007, 9:48
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
DanoDEF píše:
Martin 4 píše:
... Ale to je protizákonné.

a pojdes do basy....moj nazor, ze pri skupinovom jazdeni je asi najlepsim parametrom modulacia tj. zrozumitelnost....lebo v tych malych posr... krabickach je malicky posr.... repracik co poriadne nefunguje. ked mas usi vycvicene od pocuvania utopeneho zvuku v sume tak je to plus ale co ty co tomu nerozumia ty jednoducho nadavaju na stanicu. takze asi fakt ta zrozumitelnost je podstatna a o to viac ked ti pritom huci motor...

Ahojte ....

Plne súhlasím s kolegom Danom. To je to čo sa vám tu snažím od začiatku načtnúť. Aby ste sa za každú cenu nehrnuli do lacných Metro/Tesco staníc, lebo hrozí, že budete v niektorých prípadoch sklamaní. Nezriedka sa stane, že pri staniciach tejto cenovej hladiny (do 1000 Sk/pár) platí - čo kus to originál. Viem o čom hovorím, pár desiatok ks mi ich už rukami prešlo. Hlavný problém je v ich modulácii - čiže zrozumiteľnosti. Nech budete robiť čokoľvek, nikdy to nebude ono, hoc aj na pár 100m, nehovoriac o tom, že nám v aute ešte hučí motor. Takže radšje si 200-300 sk priplatiť a je to bez problémov. Viem že cena láka, ale o čo nižšia cena o to väčsie sklamanie pri prevádzke potom môže nastať.

Ex. Lada Niva 1.6

Štv, 11.01.2007, 10:02
Profil ICQ
Support
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pridam svoju skusenost s dosahom, naozaj kolegovia robili po meste (t.j. stali medzi nimi panelaky) min. 1km ... Z kopca sa bavili isto na 3-4 km ...

Štv, 11.01.2007, 11:18
Trvalá prekážka
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:lol: výkonom 0,5 W vysiela sonda Voyager spoza obežnej dráhy Pluta.

A 70cm pásmo skutočne nerado zahýba za roh.

Ale iné som chcel... Dano, Paťo , ... ano ano ... máte pravdu a je to presne tak... Samozrejme že drahé značkové vysielačky sú lepšie ako malý číňania z Teska. Presne viem o čom to je... mám Intek ktorý sám (nie pár) stál vyše 2000 a občas používam ako PMR aj 25 tisícového Kenwooda.

Problém je v tom, že miestnych čitatelov nezujíma vysielačkovanie ako také ... a obvykle hladajú najlacnejšie technicky vyhovujúce riešenie. Väčšina prítomných si totiž musí celkom dosť moc rozmyslieť čo si kúpi teraz, čo budúci mesiac a na čo budú mať možno za rok (tý šťastnejší nemajú problé... vezmú pár Motorol aj s nabíjacím stojanom a sú za vodou). Totižto od určitej hranice získaná hodnota stúpa pomalšie ako cena. Takže najlacnejšie technicky vyhovujúce riešenie sú noname rádiá z Teska/Metra .... a samozrejme že za zhruba dvonásobnú cenu sa dá kúpiť aj niečo lepšie.

Štv, 11.01.2007, 12:08
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Martin 4 píše:
:lol: výkonom 0,5 W vysiela sonda Voyager spoza obežnej dráhy Pluta.

A 70cm pásmo skutočne nerado zahýba za roh.

Ale iné som chcel... Dano, Paťo , ... ano ano ... máte pravdu a je to presne tak... Samozrejme že drahé značkové vysielačky sú lepšie ako malý číňania z Teska. Presne viem o čom to je... mám Intek ktorý sám (nie pár) stál vyše 2000 a občas používam ako PMR aj 25 tisícového Kenwooda.

Problém je v tom, že miestnych čitatelov nezujíma vysielačkovanie ako také ... a obvykle hladajú najlacnejšie technicky vyhovujúce riešenie. Väčšina prítomných si totiž musí celkom dosť moc rozmyslieť čo si kúpi teraz, čo budúci mesiac a na čo budú mať možno za rok (tý šťastnejší nemajú problé... vezmú pár Motorol aj s nabíjacím stojanom a sú za vodou). Totižto od určitej hranice získaná hodnota stúpa pomalšie ako cena. Takže najlacnejšie technicky vyhovujúce riešenie sú noname rádiá z Teska/Metra .... a samozrejme že za zhruba dvonásobnú cenu sa dá kúpiť aj niečo lepšie.

Ahoj Martin,

Presne o tom je to, ako si napísal : "Problém je v tom, že miestnych čitatelov nezujíma vysielačkovanie ako také ... ". Ja som na tom nápodobne, len z druhej strany. Mňa zas offroadovanie nebere až zas ako také. Má to u mňa čisto funcionalistický charakter a vzhľadom k tomu, že 70 cm je predovšetkým o kopcoh, ťažšom teréne, výške, a priamej viditeľnosti bol "offroad", ak sa tak dá Niva nazvať nevyhnutnosťou. Predsa len máme už svoj vek a trepať sa po kopcoch peši ....brrr, stačilo za mladi.
Moje príspevky boli skôr o tom, aby tí z vás, pre ktorých to má slúžiť ako praktický a hlavne funkčný doplnok pri jazdení neboli zbytočne sklamaní.
Prekvapuje ma však toto: "Väčšina prítomných si totiž musí celkom dosť moc rozmyslieť čo si kúpi teraz, čo budúci mesiac a na čo budú mať možno za rok ..." . Skôr som mal pocit, že vzhľadok k charakteru tohoto fóra to bude práve naopak. Neviem, či bežný smrteľník má ako hobby 4x4, nech je už akékoľvek, ale to je už asi mimo témy.

Takže záverom veľa zdaru šťastnú ruku pri výbere a kúpe PMR.

Ex. Lada Niva 1.6

Štv, 11.01.2007, 12:36
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
myslím, že cena je dôležitá, ale aj kompatibilita - zas mať PMR a na stretnutiach počúvať "ticho" keď ostatný budú frčať na cb ?

No a k financiám - sú tu, ako som zbadal aj takí aj takí - proste človeka to chytí, rozhodne to nie je koníček len pre horných 10 tisíc ...., viď témy o lada niva, uaz a pod. To rozhodne nie sú státisícové autá :-)

ex: Jeep Grand Cherokee 2.5TD
ex: Jeep Grand Cherokee 5.2
ex: Mitsubishi Pajero Pini 2.0 GDI

Štv, 11.01.2007, 12:51
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dora píše:
myslím, že cena je dôležitá, ale aj kompatibilita - zas mať PMR a na stretnutiach počúvať "ticho" keď ostatný budú frčať na cb ?

No a k financiám - sú tu, ako som zbadal aj takí aj takí - proste človeka to chytí, rozhodne to nie je koníček len pre horných 10 tisíc ...., viď témy o lada niva, uaz a pod. To rozhodne nie sú státisícové autá :-)

Hi ...

No ako už Martin niekde vzadu napísal, CB je historická záležitosť vzhľadom k 4x4. Samozrejme, prečo nie, je to rozšírené a má to logiku, ale keď sa tu už odvolávame (viacerí) na finančnú stránku, slušný nový CB komplet stojí cca 5-6000 Sk, slušné PMR cca 600/ks, to len na margo toho, že na "utopenie" postačí aj Metro/Tesco stanica.
Celý môj vstup do diskusie na fórum bol na základe mojich osobných skúseností pri novoročnom offroadovani, takže to bol len môj pohľad na vec a popis skúsenosti z praxe.

Ex. Lada Niva 1.6

Štv, 11.01.2007, 13:03
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Skusim ja svoj nazor,aj ked som,, elektro laik,, ale aj vdaka foru ,či už staremu ,alebo novemu sa mi začinaju niektore veci ohladom vysielačiek vyjasnovat. No ale určite v mnohom a v podstate vo všetkom suhlasim s Martinom4 ,ktori aj poradil tie ,,lacne,, PMRka z Tesca a ja osobne som rad ,že ich mam. Mal som ich v Nemšovej aj včera sa mi stalo ,že som tahal brata do servisu a už len tu je pomoc ked maš pri sebe hoc lacnu PMRku ,že sme si neukazovali po vonku všelijake ,,gesta,, .ale v klude sa počuli .To chcem povedat ,že ak niekto ma koniček ,,vysielačky,, a tomu rozumie,tak samozrejme ,že investuje viac ,,bubakov,, a možno chyti aj Marťankov. :lol: ale kto ,chodi len čisto off akcie a pod. skupinove jazdenie tak stači aj lacnejšia alternativa,ktora určite splni učel v dosahu 3-5km.No a čo sa 4x4,, konička,, tyka,že nie je pre chudobnych či ako to Paťo mysliš? Všetko je o peniazoch a dovolim si tvrdit,že každy koniček niečo stoji,nejake ,,money ,, To je však určite na inu debatu .Tak to len moj skromny nazor. :wink:

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Štv, 11.01.2007, 14:11
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 698 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 47  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný