Dnes je pondelok 16. júna 2025, meniny má Blanka a zajtra Adolf
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 6 ] |
|
Autor |
Správa |
simako7
Ťažký Profík
Registrovaný: Štv, 16.08.2012, 19:54 Príspevky: 450 Bydlisko: Trenčianske Teplice
|
Zajtra pôjdem pozrieť jedného samuraja takže by som sa chcel informovať na čo dávať pozor pri kúpe na čo dbať dôraz, čo sa najčastejšie kazí a nejaké chyby čo sa najčastejšie vyskytujú, no neviem nič viac kokrétneho aký je to motor atď. ale zajtra budem všetko vedieť.... Ževraj to nieje hrdzavé a vypadá to pekne (predsa ktorý predávajúci by hovoril že je to hnilé a škaredé  ) A konkrétne samuraje sú náročné na servis... ? Viem že už sú to staré autá ale na nové nemám  Chcel by som ho využiť okolo domu a tak na hobby potom časom by som si ho porobil po upravoval... Ďakujem za rady a odpovede.
|
Sob, 25.08.2012, 15:08 |
|
 |
ridder92
Koumák
Registrovaný: Str, 25.04.2012, 22:27 Príspevky: 196 Bydlisko: Námestovo
|
Takže ako človek ktoty samuraja mal ti možem Poradit tolko :
1.MOTOR sleduj či studený motor pojde na všetky valce, či nebude plut do výfuku(večšinou je to iba záležitost sviečok, a zle nastaveneho karburátoru).
Spojka- či nešmyka
2.Listové perá , či už nie su takmer vyrovnané, alebo zlomené (častá zívada na smuraji)
tot su veci z ktore mi pustili po 5 rokoch tažkeho Offroadenia.
No a potom určite skontroluj to čo u každeho offroadu, vôle v križoch na Kardanoch, lahni pod auto - unik oleja,
Samuraj je takmer nezničitelný. A ked sa niečo pokazi tak to je nejaká drobnost, ktorú vyriešiš za pár €. Takže určite choď do toho.
|
Sob, 25.08.2012, 20:14 |
|
 |
pablo
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 12.09.2007, 18:24 Príspevky: 1377 Bydlisko: Púchov
|
a hlavne štádium korózie pod lemami , no prakticky celé auto 
_________________ ~`<| _________ oooo __ ~~ | / ../ …\ … \ \ _|____\ ~~~[_ - - - ______ --- _ \ - \\\\\\ -\ ~~~~( o) ) – o - - - ( o ) ) – o ---) )
Jeep ZJ 5.2 V8,nápravy patrol Y61, 7.5" long arm,flowmaster a kopec iného.. Jeep XJ 4.0 cestná leštenka
|
Sob, 25.08.2012, 20:52 |
|
 |
simako7
Ťažký Profík
Registrovaný: Štv, 16.08.2012, 19:54 Príspevky: 450 Bydlisko: Trenčianske Teplice
|
Ďakujem za odpovede, som zvedaví čo ma tam bude čakať zajtra  A ako offroad do terénu je to dobrá volba alebo taký priemer, nie žiadny trial ale tak aby to niečo prešlo nejaké to blato atď, lebo zdá sa mi to malé a ľahké...
|
Sob, 25.08.2012, 21:39 |
|
 |
spin
Ťažký Profík
|
Samuraj toho preskace celkom dost, prave vdaka tomu, ze je maly a lahky...
Ned, 26.08.2012, 0:17 |
|
 |
MIrec01
koumák
Registrovaný: Pia, 28.12.2007, 0:25 Príspevky: 1355 Bydlisko: Banska Bystrica
|

Poznas ako sa skusa ci su miesta dute alebo plne jednoduchim klopkanim na falce ci su prazdne alebo len vyplnene purpenov
Motor noo treba sa na tom urcite previest naj je do kopca ci nezovre ako ryclovarna konvica  potom si treba vyskusar ako sa zapinaju predne volnobezky v predu ak idu lahko OK a ked eee tak je vnich bordel a treba zrazit cenu dole a dolezite su kardany a to sa da vyskusat jednoducho na zadnom nahone das redukcie (nezapinaj predne volnobezky) a pohni sa tak aby prehrabli zadne kola a ftedy zistis v akom je stave kardan a zadne listove pera a ich puzdra a predok zapnes volnobezky a znova prudke pohnutie.
Choroba samurajov su predne krize a zadne su tam 24mm a 25mm tie vecsie su OK
Pozor ak sa smik za studena kokce a nejde do tahu ruky prec ak sa hreje ruky prec od takeho auta.
Vola na riadeni je OK to ma kazdy ale vola v nabojch je uz ina vec ale z generalkovat napravi je lacne ak pouzijes to co mas
V tp si dobre kukni ci tam maa sucet vah ak ma tazne a aj ked nema sucet vah tam musi byt a vsetky potrebene stitky pri spolujazdcovom stlpiku tam kde su panty
vela uspechov:)
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Pon, 27.08.2012, 1:43 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 6 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|