Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 17.07.2025, 20:13
Dnes je štvrtok 17. júla 2025, meniny má Bohuslav a zajtra Kamila

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 21 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2
 Roztrasenie auta. 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
romo11 píše:
S gumami sú niekedy spojené záhady. Keď som mal Gallopera mal som dve sady. Elektróny so zimnými gumami ťahali stále doprava. Keď som prehodil predné za zadné, alebo ľavé za pravé stále to ťahalo doprava. Keď som dal plecháče s MT tak auto išlo krásne rovno. Túto záhadu sa mi nepodarilo rozlúsknuť, auto išlo pred 2 rokmi preč.

V diskoch by to nemalo byt. Dost zavisi od tvaru dezenu.

Štv, 24.11.2011, 20:56
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
traktoristaa: bohužiaľ to už nerozlúštim, ale chcel som tým dať na vedomie že nemusí byť vždy problém v geometrii a vôlach na náprave a môže to robiť psie kusy :-))

Štv, 24.11.2011, 21:02
Čumil

Odpoveď s citáciou
Som tu nový.Kúpil som samíka,vin JSA0SJ80V00100312,v TP je SJ 50V/VX,IČM G13BA,51KW s katalizátorom.Tiež mi roztriaslo po nabehnutí na nerovnosť prednú nápravu.Vyriešilo sa to dotiahnutím vôle v skrinke riadenia.Je to pružínový podvozok bez tlmiča riadenia.Keďže je maximálne zachovalý/posledný model,aspoň si myslím/,plánujem si ho dať do poriadku/bezpečnosť/.Stále mi ale podvozok -pláva-.Chcel som meniť predné tlmiče,neviem zohnať ,len originál v Suzuki-ks-210€.Sú to tlmiče so spodným-tanierom-,kde dosadá pružina.Potreboval by som -machra-čo by sa na to pozrel-LC,RS,RA,PT,RV.Po dohode dôjdem.Najbližšie budem na vebe zajtra po 21,00hod.Určite sa dohodneme,vďaka.

Pon, 19.08.2013, 21:58
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať Re:
janoma1 píše:
mne to robil tlmic riadenia

velky omyl

nekontrolovatelne roztrasenie auta, inak aj DEATH WOBBLE - je situácia, kedy sa vlastná frekvencia kmitov dostane do rezonancie
s nejakou inou a s každým ďalším nárazom sa amplitúda zväčšuje. Vždy sú k tomu potrebné dve (a viac) voľných miest.
Častá kombinácia sú zvislé čapy plus panhardka, alebo čapy riadenia plus niečo iné, uloženia ramien... ale aj kolesové ložiská alebo zlé disky...ale VŽDY minimálne dve veci.

Tlmič riadenia v tomto prípade NEHRÁ ŽIADNU ÚLOHU okrem čiastočného zakrytia iného problému. Na ceste musí riadenie fungovať rovnako s tlmičom aj bez.

Popísalo sa o tom tisíce príspevkov na snáď všetkých off fórach sveta

Pon, 19.08.2013, 22:29
Profil WWW
Čumil

Odpoveď s citáciou
Panhardka to určite nie ja.Skôr zvislé čapi riadenia.Mechanik vravel,že sú tam len púzdra,nie ložiská. Pravá strana je trocha volnejšia,bude oprava nákladná?

Pon, 19.08.2013, 22:43
Učeň

Odpoveď s citáciou
Caute mam tento isty problem ale niekdedy ked prejdem cez nerovnost na ceste tak je vsetko v poriadkku ale ked si samik zmysli tak musim prudko zabrzdit a potom ist max 20km/h este som to neriesil ale casom sa idem pustit do go prednej napravy len musia byt financie :) a uvidim co potom

Pia, 04.04.2014, 7:48
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 21 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný