Dnes je utorok 17. júna 2025, meniny má Adolf a zajtra Vratislav
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 5 ] |
|
čo a ako upraviť na samuraji?
Autor |
Správa |
abacad
Začínajúci koumák
Registrovaný: Pia, 16.09.2011, 21:27 Príspevky: 121 Bydlisko: Trencin
|

po viacerých autách do terenu /jimny, patrol,defender/som sa rozhodol pre samurai.
kedže každá uprava stojí čas a peniaze, prosil by som o radu tých, čo majú so samurajom viac skusenosti, nech nerobím veci štýlom pokus-omyl.
-bodylift
je to treba na samuraji? zatiaľ som riešil vec vyrezaním blatníkov a obutím gúm 30/9,5"R15 fedima scirocco
-velkosť pneumatik
pneu 31/10,5 som nedal, neviem čo by to robilo s polosami a diferencialmi...
jednak velkosť, ale i šírka gúm-mám pocit, že gumy rozmeru 215/80 R15 sú pre to male autícko plne dostatočné, hlavne v zime s uzkymi gumami som prešiel viac a pri menšej spotrebe
Nie sú široke pneu hlavne estetická zaležitosť?
-zmena prev. pomeru
mám 5,14 v diferencialoch, prevodovka zostala...s tým som úplne spokojny.
-rozšírenie náprav
nápravy som rozšíril prevarením diskov celkovo o 7cm, tým že svetlá výška sa zvýšila len vyššími gumami, auto skoro nejde prevrátiť v bočnom náklone, s tým som spokojny
-pruženie
tu som sa našpekuloval najviac, nakoniec som zakúpil zosilené péra a tretí list som vyhodil./dva listy siahaju až do "húpačiek" je to velmi dobré, na zlepšenie kríženia by to chcelo pružiny alebo predlžiť listové péra.
uchytenie pier som musel predlžiť o 2,5cm, aby gumy nešúchali pri krížení
-uzávierky
krátke auto nekríži práve najlepšie, rozhodol som sa pre uzávierky, čital som, niektoré sa kazia, nie všetci sú s lacnejšími alternatívami spokojní, rozhodol som sa teda pre pneumatické, ARB prednú i zadnú, ešte ju nemám, je i nejaká lepšia alternatíva?
-naviják
male auto, stačí malý naviják, kupil som akýsi ,šikovný -6000lb,38kg váha, cena čosi cez 300 E.výrobca neviem. Od kupy som s nim nie spokojny, prehrieva sa, sam sa zapne, dokonca chvílu navija,chvílu odvija...katastrofa, takže naviják musím vymeniť, len neviem, ktorý je fakt spolahlivý...
-motor
je v pohode, ale pri dlhých a strmých stúpaniach mu dochádza dych, jednotka pomalá, dvojka slabá,uvažujem o silnejšom, vie niekto poradiť aký a nakoľko je pracná jeho výmena?
po skúsenostiach s rôznymi autami si myslim, že samurai je najlepšia hračka do terenu ,ak je dobre "postavený"... a o to mi ide...dobre ho postaviť.
Dakujem za podnetné nápady a rady
|
Sob, 09.06.2012, 12:05 |
|
 |
MIrec01
koumák
Registrovaný: Pia, 28.12.2007, 0:25 Príspevky: 1355 Bydlisko: Banska Bystrica
|
abacad píše: -motor je v pohode, ale pri dlhých a strmých stúpaniach mu dochádza dych, jednotka pomalá, dvojka slabá,uvažujem o silnejšom, vie niekto poradiť aký a nakoľko je pracná jeho výmena? Dakujem za podnetné nápady a rady
Mam motor do suzuki 1,6 16V z keramickov spojkou a new pritlacakom + komplet kabelaz pre 1,6 
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Ned, 10.06.2012, 0:14 |
|
 |
abacad
Začínajúci koumák
Registrovaný: Pia, 16.09.2011, 21:27 Príspevky: 121 Bydlisko: Trencin
|
a ako si spokojný? v dif mas prevodový pomer povodný?
|
Pon, 11.06.2012, 10:28 |
|
 |
MIrec01
koumák
Registrovaný: Pia, 28.12.2007, 0:25 Príspevky: 1355 Bydlisko: Banska Bystrica
|
abacad píše: a ako si spokojný? v dif mas prevodový pomer povodný?
Spokojny som bool velmi ale teraz stavam special a uz ten benzinak nechcem
davam druhy motor zas ale mam to cele na predaj elektrika motor spojka.
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Pon, 11.06.2012, 10:36 |
|
 |
bado
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 27.10.2008, 19:46 Príspevky: 346 Bydlisko: Banska Bystrica
|
k navijáku, skús tento, mne slúži v pohode, ale pozor, nestačí ho len kúpiť a namontovať  treba ho rozobrat a pretesnit  , lebo inak ti odíde po prvom kúpaní
http://www.4x4off.pl/showthread.php?tid=359
pozri tam, aj chalan ho rozoberal a takto nejak vyzeral aj moj, zhruba mesiac po kupe a namontovani na aute 
|
Uto, 12.06.2012, 15:46 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 5 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|