Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pon, 16.06.2025, 22:41
Dnes je pondelok 16. júna 2025, meniny má Blanka a zajtra Adolf

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 51 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší
 Samuraj - dotazy 
Autor Správa
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Zdravim som tu novy a chcel by som sa popitat na par veci ohladom Suzuki SJ410 ... Mam SJ410 asi z roku 1984 (bez TP a nikde som nenasiel ziadny stitok) motor 1.0 , interier `82-84, prevodovka 4q v predu kotucove brzdy A!! Napravy su rozmerovo take iste ako z SJ413 !! :shock: Teraz je v oprave lebo sa pokazila spojka a servisak povedal ze je zly klb na prednom kardane a ze taky sa uz nepredava ... potom sa este pozeral do prednej napravy a len sa zhrozil ked to videl .... povedal mi ze nech radsej rychlo zhanam novu napravu lebo ze oprava tej starej by visla omnoho viac :roll: :roll: tak som pomeral na tom mojom lebo ze vraj 413 maju o 10cm sirsie a isiel som k jednemu panovy , ten povedal ze je to z 413 ale rozmery sedeli na chlp ... Tak sa chcem opitat ci to bude robit velku sarapatu ked je ta z 413 trochu rychlejsia ??? a nedala by sa ta nprava nejako upravit aby prevodovo sedela s tou zadnou ? a je mozne ze SJ410 sa robili aj siroke ???

Sob, 01.12.2012, 19:04
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
a čo konkretne mas na tej svojej naprave zle.vymen ložiska a semeringy.

Sob, 01.12.2012, 21:05
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
hej 410ka a prve 413ky maly takzvane uske napravy.
- no a fakt co bolo tej naprave take zle? a tim klbom na prednom kardane mislys kardanovy kriz ? mislim ze po mensej uprave pasuje z lady ale pozry na bazos, tam urcite nieco najdes a opravis to :)

Sob, 01.12.2012, 21:28
koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Takto samuraje puzivaju dva typi krizov 24mm a 25mm oba sa daju kupit v autobardy

prevodovi pomer medzi predkom a zadkom musi byt rovnaky teda musia mat rovnake diferaky nemozu sa menit booo ti roztrhne reducku

tiez ma zaujma co je natom take zle ze musis zhanat druhu napravu ked samik sa da lahko opravit

neni to prilis drahe si to dade dat robit ked to zvladne opravit hockto?
a pouzivaj vo vrchnej liste tu na fore ze Hladat o samikoch je tu toho velmi vela vzdy najdes cenne info :)

starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.

Sob, 01.12.2012, 21:42
Profil ICQ
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ak maš zničeny križ na kardane tak stoji 15 eur ,dalej možu byt zle ložiska na zvislych čapoch 22eur na jednu stranu ,ložisko do naboja tiež nieje drahe .takže určite netrba hned riešit kupu novej napravy , 410 ma rovnaky rozchod ako 413 len v diferaku je iny prevod inač všetko rovnake pokial ti auto doteraz išlo bez problemov tak pravdepodobne diferaky maš oba rovnake a do Pieštan tiež nieje daleko :D tak by sa ti dalo pomoct,zopar nas tu beha po cestach necestah tak sa ozvy uvidime čo maš za problem.

Sob, 01.12.2012, 23:32
Pandík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
celkom ma to zaujíma ale nemohlo s amu stať to že keď má vpredu širokú nápravu s rýchlejším prevodom a vzadu s pomalším, či práve to nerozdžubalo diferák aj keď Mirec píše že by roztrhlo prídavku, vždy povoli to najslabšie
som zvedaví na tú vadu

Ned, 02.12.2012, 0:00
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ale piše ze ma napravu rovnaku ako 413 a ta je rovnako široka aku ma 410 takže už len ten diferak zostava

Ned, 02.12.2012, 0:09
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
V diferaku bola vacsina ozubenych kolies co tam boli vylamana a na kardane bol zly ten kriz + zojdeny ten 1000 hran ... a este boli vymlete loziska a ked bol zapnuty predok tak to hrozne rachotilo (ani sa necudujem) a predek zabral iba malokedy .... A jak odlisim napravu z 410 a 413 ???

Ned, 02.12.2012, 10:11
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No a este ze zhanac dielov je moj dedo (sak ked plati nech zhana :lol: :lol: ) no a ked sa bol pozriet na jednu 413 na rozpredanie tak mu ten doticny povedal ze 410 sa robil aj uzke aj siroke :-D :-D je to pravda ?? A tu mate par fotiek co som nafotil v oprave (taky sukromnik) .... prosim identifikujte mojho samika dalsie foto dodam ked tam pojdem znova nafotim ho celeho Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
ten 5 obrazok zo spodu je cislo vyrazene na sasi pri pravom prednom kolese

Ned, 02.12.2012, 10:18
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Klasický liter.... ten kardanový kríž sa dá v pohode zohnať len ho treba upraviť prípadne sa obráť na Radka Panenku on ti pošle poštou aj upravené ale je to v ČR na slovensku neviem kto je taký kumák prípadne na na stránke i návod ako ho upraviť.... no a ak máš vylámané zuby na difreráku tak to potom vážne novú nápravu zrieš len to musí byť fakt liter lebo dobrotu to robiť nebude :D a áno existuju široké litre ale vyrobené v španielsku a dokonca s klímou!!!!!! ale to len španieli skladali všetko čo mali po ruke :D tu máš odkaz na Radkovu stránku tam je návod na všetko.... http://www.samurai.terenaky.cz/index.htm

Ned, 02.12.2012, 13:41
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A ešte jedno... nahamruj si preboha tie listové perá nedá sa na to pozerať jak je to sadnuté.... :D a tuším pozerám že máš jedno aj zlomené či čo :-D

Ned, 02.12.2012, 13:43
koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
RoboSK: vybrat oba diferaky von predny zadny a zratat pocet zubov na hruske a na velkom kolese predok a zadok musi mat rovnaky pocet zubov aj na hruske a aj na velkom kolese

ak mas vycesane zuby tak zrataj zadok a podla neho musis kupovat predok
dobre ti povedali stou napravou len musis mat presny prevodovi pomer
inac sa to stane znova

starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.

Ned, 02.12.2012, 14:24
Profil ICQ
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
bonder píše:
Klasický liter....
ok pozrem na to
bonder píše:
A ešte jedno... nahamruj si preboha tie listové perá nedá sa na to pozerať jak je to sadnuté.... :D a tuším pozerám že máš jedno aj zlomené či čo :-D
no šak asi pojdu aj nove listove pera a trochu ho pridvihnut ... ponevadz asi budu aj nove gumy tak aby to trochu vypadalo ... lebo tie slicky co tam mame teraz sa smikaju aj ked je naprsane na asfalte :D :D
MIrec01 píše:
RoboSK: vybrat oba diferaky von predny zadny a zratat pocet zubov na hruske a na velkom kolese predok a zadok musi mat rovnaky pocet zubov aj na hruske a aj na velkom kolese

ak mas vycesane zuby tak zrataj zadok a podla neho musis kupovat predok
dobre ti povedali stou napravou len musis mat presny prevodovi pomer
inac sa to stane znova
no zavolam tomu opravarovy a asi aj pojdem za nim a pokukame to ... dik za rady zatial

Ned, 02.12.2012, 15:05
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
bonder píše:
a ktore sa ti zda zlomene ?

Ned, 02.12.2012, 15:06
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A este otazka... jaky prevodovy pomer ma naprava z 413 a jaky z 410 ??

Ned, 02.12.2012, 18:23
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 51 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný