Dnes je streda 28. mája 2025, meniny má Viliam a zajtra Vilma
Autor |
Správa |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
Registrovaný: Pon, 05.03.2007, 21:45 Príspevky: 767 Bydlisko: Veľká Lehota
|
...prosim vas aky olej do Samuraia 1,3i?
....potrebujem menit a kludne mu doprajem aj nieco lepsie, tak poradte....dakujem 
_________________Len jedno je isté- že nič nieje isté...a ani to nieje isté...
....najkrajší pohľad je z chrbta koňa...a nadvíhaného auta.
jeep wrangler rubicon 4,0l
suzuki samurai
http://www.youtube.com/watch?v=rqSbl9xtCSE
|
Sob, 26.01.2008, 11:43 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
S tým opatrne.... neslobodno dať len tak lepší olej... najmä nie polosyntetický alebo syntetický ak sa predtým v motore používal minerálny olej. To súvisí s ukladaním a rozpúšťaním karbonu a kdesi čosi...
Samurajológovia Ti určite poradia aký olej je pre motor 1.3 predpísaný výrobcom a presne taký tam aj daj.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Sob, 26.01.2008, 11:48 |
|
 |
GaboSB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 11.10.2006, 22:19 Príspevky: 885 Bydlisko: Šoma - východ SR
|
Stačí zájsť do lepšej predajni autosúčiastok, kde majú kompletné katalogy, kde nájdu presne tvoje auto podľa obsahu, ročníka atď. no a tam je presne napísané aký olej výrobca doporučuje. To ako nápísal Martin 4 je samozrejme pravda, ktorú som vždy porušil a samozrejme vždy dávam minimálne polosyn. alebo synt. a zatiaľ som pocítil len pozitívne vlastnosti motora. Ja však pri takejto zmene oleja z miner. dávam dole viko ventilov a odiaľ ešte vyťahám 1-2dcl oleja ktorý tam ostane po vypustení oleja. Dá sa to aj preplachovacím olejom, ale aj ten ostane v miestach, okolo vačky.
Možno sa to bude niekomu zdať šialené, ale ja to takto robím vždy a nový olej je potom aj viditeľne čistejší.
_________________"Každý z nás je len taký človek, ako vníma a posudzuje iných ľudí okolo seba." https://www.youtube.com/channel/UCI80j8 ... y0FyRKt0Xg
|
Sob, 26.01.2008, 19:01 |
|
 |
dindaj
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.03.2007, 19:34 Príspevky: 1809 Bydlisko: SE
|
Podla tabuliek API SF/SG do-15 SAE 10W40
do -5 SAE 20W40
Samkovi sa nezda olej?
_________________ Bývalý offroadak
|
Sob, 26.01.2008, 21:42 |
|
 |
MIrec01
koumák
Registrovaný: Pia, 28.12.2007, 0:25 Príspevky: 1355 Bydlisko: Banska Bystrica
|
Leona píše: ...prosim vas aky olej do Samuraia 1,3i? ....potrebujem menit a kludne mu doprajem aj nieco lepsie, tak poradte....dakujem 
lenka asi pre teba najlepsie je dat mineral len mineral SHELL alebo CASTROL alebo daco lepsie co ma dubru viskozitu ALEBO AJ VALVOLAJN ak budes chciet mam tu v BB oleje za super ceny mam 40% zlavu na aky kolvek druh oleja
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Sob, 26.01.2008, 23:52 |
|
 |
chrust
Koumák
Registrovaný: Ned, 04.02.2007, 23:56 Príspevky: 152 Bydlisko: Vydrna
|
ja tam dávam tento Valvoline Durablend 10W-40 a motor si len tak predie .
http://olejposta.sk/r_63.html.
na oleji neušetríš !!
_________________www.expertmoto.sk
SUZUKI SAMURAI SJ413i , NISSAN PATROL GR Y60
Veľky odvezie malého - malý potiahne veľkého
|
Ned, 27.01.2008, 0:22 |
|
 |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
|
Martin 4 píše: S tým opatrne.... neslobodno dať len tak lepší olej... najmä nie polosyntetický alebo syntetický ak sa predtým v motore používal minerálny olej. To súvisí s ukladaním a rozpúšťaním karbonu a kdesi čosi... samurajológovia Ti určite poradia aký olej je pre motor 1.3 predpísaný výrobcom a presne taký tam aj daj.
..chrust odporuca Valvoline Durablend 10W-40, ale to je polosynteticky..Martin Ty vravis ze taky nie, tak ako?...a co by sa stalo keby som takyto dala a predtym tam bol nejaky mineralny?...neviem aky tam je teraz, olej este nebol meneny odkedy ho mam..
suzuki samurai
|
Ned, 27.01.2008, 17:47 |
|
 |
MIrec01
koumák
|

Leona píše: Martin 4 píše: S tým opatrne.... neslobodno dať len tak lepší olej... najmä nie polosyntetický alebo syntetický ak sa predtým v motore používal minerálny olej. To súvisí s ukladaním a rozpúšťaním karbonu a kdesi čosi... samurajológovia Ti určite poradia aký olej je pre motor 1.3 predpísaný výrobcom a presne taký tam aj daj. ..chrust odporuca Valvoline Durablend 10W-40, ale to je polosynteticky..Martin Ty vravis ze taky nie, tak ako?...a co by sa stalo keby som takyto dala a predtym tam bol nejaky mineralny?...neviem aky tam je teraz, olej este nebol meneny odkedy ho mam..
lenik nedavaj sintetiku napriklad preco: 1.povoli ti karbon ktori sa uklada v motore vekom a casom das tam sintreticky povoli karbon poskodis olejove cepadlo vacku kruzky a vcesko co je mazane olejom v motore radsej daj mineral a vsecko bude na svojom mieste nic stym nepokazis ked tam das mineral ale sintetikou to dost znacne po toto
uz som videl par borcov co si takto pokazili motor a nepomohlo uz potom nic len druhy motor radsej nespekuluj
_________________viewtopic.php?f=4&t=3491&hilit=moj+samikviewtopic.php?t=9904&postdays=0&postorder=asc&start=0 Nerob si starosti s tým, čo si o tebe myslia iní. Tí majú dost starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.
|
Ned, 27.01.2008, 18:16 |
|
 |
GaboSB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 11.10.2006, 22:19 Príspevky: 885 Bydlisko: Šoma - východ SR
|
Tak ja osobne z mojich skúseností olej Valvoline by bol až na poslednom mieste, aspoň čo sa minerálu týka. Dával som ho jak do dieslu tak do benzínu a výsledok vždy rovnaký, motor v zime podstatne ťažšie štartoval, ventily mám pocit by ma chceli miestami škrtiť a pod., ale to je len moja osobná skúsenosť spred troch rokov, možno je teraz tomu inak. Ja používam výlučne Shell, alebo Total a to je iná muzika z motora. 
_________________"Každý z nás je len taký človek, ako vníma a posudzuje iných ľudí okolo seba." https://www.youtube.com/channel/UCI80j8 ... y0FyRKt0Xg
|
Ned, 27.01.2008, 18:55 |
|
 |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
|
..a co olej do diferencialov a prevodovky, ako casto menit?
suzuki samurai
|
Ned, 27.01.2008, 19:03 |
|
 |
chrust
Koumák
|

MIrec01 píše: Leona píše: Martin 4 píše: S tým opatrne.... neslobodno dať len tak lepší olej... najmä nie polosyntetický alebo syntetický ak sa predtým v motore používal minerálny olej. To súvisí s ukladaním a rozpúšťaním karbonu a kdesi čosi... samurajológovia Ti určite poradia aký olej je pre motor 1.3 predpísaný výrobcom a presne taký tam aj daj. ..chrust odporuca Valvoline Durablend 10W-40, ale to je polosynteticky..Martin Ty vravis ze taky nie, tak ako?...a co by sa stalo keby som takyto dala a predtym tam bol nejaky mineralny?...neviem aky tam je teraz, olej este nebol meneny odkedy ho mam.. lenik nedavaj sintetiku napriklad preco: 1.povoli ti karbon ktori sa uklada v motore vekom a casom das tam sintreticky povoli karbon poskodis olejove cepadlo vacku kruzky a vcesko co je mazane olejom v motore radsej daj mineral a vsecko bude na svojom mieste nic stym nepokazis ked tam das mineral ale sintetikou to dost znacne po toto uz som videl par borcov co si takto pokazili motor a nepomohlo uz potom nic len druhy motor radsej nespekuluj
Kuknite čo som napísal . že ja tam mam tento a som spokojný . odporúčal som ho niekomu ?
S tým karbónom mate pravdu do určitej mieri ale ....  . Denne robím s motormi ktoré točia 13tisic a viac (motorky) a ešte ani jedem krát som nemal problém .
Je pravda že sintetyka nie je vždy to pravé orechové .
A čo sa tyká výmeny náplní a to všetky -ja ich menievam vždy na jar každý rok .

|
Ned, 27.01.2008, 20:09 |
|
 |
MIrec01
koumák
|

chrust píše: MIrec01 píše: Leona píše: Martin 4 píše: S tým opatrne.... neslobodno dať len tak lepší olej... najmä nie polosyntetický alebo syntetický ak sa predtým v motore používal minerálny olej. To súvisí s ukladaním a rozpúšťaním karbonu a kdesi čosi... samurajológovia Ti určite poradia aký olej je pre motor 1.3 predpísaný výrobcom a presne taký tam aj daj. ..chrust odporuca Valvoline Durablend 10W-40, ale to je polosynteticky..Martin Ty vravis ze taky nie, tak ako?...a co by sa stalo keby som takyto dala a predtym tam bol nejaky mineralny?...neviem aky tam je teraz, olej este nebol meneny odkedy ho mam.. lenik nedavaj sintetiku napriklad preco: 1.povoli ti karbon ktori sa uklada v motore vekom a casom das tam sintreticky povoli karbon poskodis olejove cepadlo vacku kruzky a vcesko co je mazane olejom v motore radsej daj mineral a vsecko bude na svojom mieste nic stym nepokazis ked tam das mineral ale sintetikou to dost znacne po toto uz som videl par borcov co si takto pokazili motor a nepomohlo uz potom nic len druhy motor radsej nespekuluj Kuknite čo som napísal . že ja tam mam tento a som spokojný . odporúčal som ho niekomu ? S tým karbónom mate pravdu do určitej mieri ale ....  . Denne robím s motormi ktoré točia 13tisic a viac (motorky) a ešte ani jedem krát som nemal problém . Je pravda že sintetyka nie je vždy to pravé orechové . A čo sa tyká výmeny náplní a to všetky -ja ich menievam vždy na jar každý rok . 
chrust: ja nedoporucujem valvoline premna je to taky lacny smejd ale pre daktrorich ludi je dostupnejsi ja Vyhradne lievam SHELL racing mam ho zadara ale ostatnim sa snazim pomoc aby si nenarobili zbitocne problemi
|
Pon, 28.01.2008, 1:25 |
|
 |
chrust
Koumák
|
MIrec01 píše: chrust: ja nedoporucujem valvoline premna je to taky lacny smejd ale pre daktrorich ludi je dostupnejsi ja Vyhradne lievam SHELL racing mam ho zadara ale ostatnim sa snazim pomoc aby si nenarobili zbitocne problemi
Ked zadara tak zadara
Ja som ti s nim este nemal problem .a ake by som mohol mat problemi  z valvoline ? Ak máš takú skúsenosť tak to sem fukni možno zmením značku .
Kazdý sme zatazený na niečo iné .
|
Pon, 28.01.2008, 2:20 |
|
 |
Kapo
Recyklovaný teaneger
Registrovaný: Uto, 26.12.2006, 17:21 Príspevky: 3601 Bydlisko: MY/BA
|
Leona ? Ešte si mala k otázke pridať aj rok výroby auta . Lebo Samuraje sa vyrábali 20 rokov .Ty máš tuším nejaký 97 r.v. .Tam ťažko dávali minerál , Predpokladám nejakú polosyntetiku 10W 40 . S tým nič nepokazíš.
Určite by som tam nedával minerál.
Ja dávam Castrol GTD magnatec . Ty môžeš do benzínu trebarz Castrol GTX magnatec . Ovšem ak náhodou MIrec nedodá shell zadara.
Dnešné oleje sú všetky s aditívami na rozpúštanie toho karbónu.
_________________JAK BY TADY BYLO KRÁSNE, KDYBY SEM TU NEBYL JÁ. 
|
Pon, 28.01.2008, 2:37 |
|
 |
Leona
Rubicon & Samurai Woman
|
Kapo píše: Leona ? Ešte si mala k otázke pridať aj rok výroby auta . Lebo Samuraje sa vyrábali 20 rokov .Ty máš tuším nejaký 97 r.v. .Tam ťažko dávali minerál , Predpokladám nejakú polosyntetiku 10W 40 . S tým nič nepokazíš. Určite by som tam nedával minerál. Ja dávam Castrol GTD magnatec . Ty môžeš do benzínu trebarz Castrol GTX magnatec . Ovšem ak náhodou MIrec nedodá shell zadara. Dnešné oleje sú všetky s aditívami na rozpúštanie toho karbónu.
...fujhaa, uz mam doma Shell HELIX 15W-40, MINERALNY....velky problem?...ano, mam 1997....
.
suzuki samurai
|
Pon, 28.01.2008, 21:37 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|