Dnes je pondelok 21. júla 2025, meniny má Daniel a zajtra Magdaléna
Jeep cherokee - problem z brzdami
Autor |
Správa |
janoP
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.11.2008, 15:26 Príspevky: 523 Bydlisko: tisovec
|
....aku vazelinu alebo žiadnu ??? dávate do gumených púzdier plávajucich piestikov na strmeni predných brzd, lebo som menil tie gumene púzdra...a dal som vazelinu a po odstatí ani nepohnem, dám len silikon to isté..ked sa to pohne tak to chodí ako v maminke ale po odstatí ako prilepené...
_________________ už len ex.....jeep xj 2,5 ....patrol gr.... jeep xj 4l......
|
Str, 14.03.2012, 21:07 |
|
 |
gadzo
Koumák
|
Nezdá sa mi, že je dobrý nápad mazať tie piestiky. Gumičky sa môžu natrieť silikónom proti starnutiu, ale asi zbytočne. Tiež mi po rozhýbaní piestik išiel v pohode a keď som rozoberal znova, tak som musel väčšou silou rozhýbať piest. Ten piest sa po uvoľnení brzdy má vrátiť späť len pár desatín mm, nemá chodiť ľahko.  Pozri pre istotu, či máš dobre nasadené brzdové dosky. Mne sa jedna vždy spriečila bzdila jak šlak.
_________________ Dacia Duster 1,5 dCi Mercedes SLK Opel Tigra
|
Uto, 20.03.2012, 8:12 |
|
 |
janoP
OFFROAD Expert
|
...rozobral som ich znova, vazelina preč a len silikon a hned je to lepšie,chodí to fajn...aaale..kurnik strhol som závit na tehlici, a utrhol šrobu kolesa...mal som si dať lekváru na raňajky a nie praženice so slaninou
...ta šroba čo ide cez piestik do tehlice...môžem ju z druhej strany zaistiť tenkou matkou????  nebude to vadiť pri brzdení ???
|
Uto, 20.03.2012, 11:02 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
janoP píše: ...ta šroba čo ide cez piestik do tehlice...môžem ju z druhej strany zaistiť tenkou matkou????  nebude to vadiť pri brzdení ???
uplne tenka matka (taka co nevadi) je slaba a normalu matku musis zapustit do tehlicea idealne pribodovat. Ale nie je to nic zlozite a da sa aj bez zvarania.
|
Uto, 20.03.2012, 11:16 |
|
 |
janoP
OFFROAD Expert
|
..ono ta šroba už bola asi robená lebo je 10 a origo sú 8..už neviem dať väčšiu lebo neprejde cez piestik, to by bola najjednoduchšia oprava narezať nový závit...asi len vyvrtať a vovariť maticu a bude to..
..sú tam veľké tlaky na tu šrobu ??, lebo teraz som ju len " vypuzdril " medenou páskou a drží to..noo ako pes ježka...
|
Uto, 20.03.2012, 12:01 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
no origo je tam 5/16 palca ....
|
Uto, 20.03.2012, 12:46 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: rasco00 |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|