Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 23.07.2025, 17:52
Dnes je streda 23. júla 2025, meniny má Olga a zajtra Vladimír

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 36 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 JEEP CHEROKEE XJ - Osvetlenie interiéru 
Autor Správa
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Žádnej další vypínač není potřeba tam dávat.Já mám na ZJ původní dveřní vypínač vyndanej a použil jsem tam z pátých dveří z Golfa II.Má takovej zářez,že po zatlačení se dá zajistit jako stále zatlačenej a nic nesvítí tak jako u zavřených dveří. :lol: Na Wrangleru TJ to mám trochu jinak,ale o tom zase někdy příště :-D

Uto, 29.12.2009, 11:11
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Mám takú otázočku XJ svetlo v kufri dlžka intrvalu svietenia? ....dá sa nejako naštelovať?
ostatné svetlá v aute sa dajú ovládať buď to stlačeným potrebného svetielka na strope alebo otočením vysuvného a otočného knoflika na lavo pri volante,vtedy sa zapnú všetky stropné svetlá aj v kufry. Pri otvorených dverách sa rozsvietia všetky, keď dvere zavrem tak to zhasne. Keď otvorím kufor zhasína po pár sekundách a to mi prekáža riešim to buď keď idem po tme do kufra najprv nechám otvorené dvere a potom otvorim kufor tak reku skúsim sa opýtať....

Naposledy upravil luxury dňa Ned, 17.01.2010, 8:28, celkovo upravené 1

Uto, 29.12.2009, 16:37
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
....tak sa pokusim urobit experiment ako mi navrhol Jeepa a pokusim sa vymenit spinače do dveri Granda z Golfa 2 ako bolo poradene :wink: ale nemate niekto nahodou lacnejšiu alternativu z čoho by to ešte mohlo pasovat ,jedna sa o to ,aby sa ten spinač dal zacvaknut resp. pootočit a takto vlastne zaistit a tym padom nesvieti osvetlenie,aky typ auta to ešte mohol mat? ešte dodam ,že povodny v ZJčku ma tri vyvody... :?
tu je foto spinača dveri zo ZJčka Granda:

Obrázok

Obrázok

Dakujem.

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Sob, 09.01.2010, 23:46
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja som kedysi zohnal viac ks dverných spínačov z Š-110R. Tam sú ale len dva vývody. Tie spínače sa dajú jednoducho vyradiť zatlačením a pootočením. Nemal by si jednoduchšie dať k stropnému svetlu vypínač? Tak som to spravil ja na Cherokom. Neviem koľko tam máš v interiéry svetiel, ale ak jedno stropné, ako ja, tak je to jednoduchšie a menej pracne riešenie.

Ned, 10.01.2010, 9:16
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak som vyriešil vypnutie osvetlenia na Grandovi asi najjednoduchšim ,lacnym a hlavne učinym sposobom ;-)

Kupil som si taky maly spinač -dvojpolohovy

Obrázok

Nad povodny vypinač som vyvrtal dieru 11mm a zaroven prerušil žlty kabel ,ktory ide do povodneho vypinača

Obrázok

Obrázok

Do pridavneho vypinača som priviedol prerušeny žlty kabel a vypinač zatlačil do navrtanej diery
;-)

Obrázok

ešte jeden pohlad na finale

Obrázok

...a teraz možem kludne otvarat dvere kolko chcem a svetla v interieri nesvietia a baterka dlhšie vydrži

:smt159

Sob, 16.01.2010, 17:16
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A ked otvoris druhe dvere? :)

Ned, 17.01.2010, 0:16
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
každe dvere maju svoj vypinač ;-)

Ned, 17.01.2010, 0:20
Učeň
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
MARTINO,vidím,že jsi ještě nenašel řešení,tak tě poradím jak to mám na Wrangleru.
Nad dveřním vypínačem je šroub který drží přístrojovku a pod něj jsem přišrouboval pásek z nerezu.Pokud otevřu dveře a chci aby vypínač byl stále zatlačen,tak ten pásek pootočím na vypínač a světlo je vypnuto.Při zavření dveří se pásek sám vrátí do původní polohy.Další otevření a světlo zase svítí.Určitě to půjde udělat taky na ZJ. Pokud bude potřeba,tak dám foto.Je to velice jednoduchy a účiny

Ned, 17.01.2010, 7:45
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jeepa dakujem prekne za radu ,už sme sa o tom bavili na -jeepclube-,ale riešenie cez spinače sa mi zdalo jednoduchšie a hlavne krajšie :wink: pozri obrazky vyššie ...

Ned, 17.01.2010, 16:24
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no škoda, že to už máš vyriešené...dá sa aj vymeniť žiarovky za ledky. V ZJ 2x stropné, 2x pod nohami, 2x vo dverách. Desatinová spotreba oproti pôvodnej Ti baterku nevybije.

konkrétne tieto:
strop
Obrázok

pod nohy
Obrázok

dvere
Obrázok

Ned, 17.01.2010, 17:42
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Diesel,ano,uvažoval som aj nad LED osvetlenim,ale 5xstrop+2xdvere+2xosvetlenie noh.....tak mi to cca vychadzalo 33€ :roll: ..tak som to radšej vyriešil len takto :wink: ale predsa som si aspon pre radost doprial na strop 2 kusky LEDky ;-)

Ned, 17.01.2010, 22:35
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
mna na mojom XJ stve napriklad ine.
ked vypnem vypinac na plafone tak mi nesvieti pri otvorenych dverach, ked zapnem, tak otvorenim dveri sviet. potial vsetko ok.
mna najviac jeduje, ze ked si za jazdy potrebujem rozsvietit hore svetlo, tak to nejde (nieco padne, alebo potrebujem nieco najst, pripadne spolujazdec kuka do mapy - som konzervativny nemam GPS! :-D ). taka poloha tam proste neni. a otvarat dvere za jazdy sa mi zda nerozumne. mne to proste svieti len pri otvorenych dverach.
je to normalne?

Uto, 19.01.2010, 15:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ale však tam máš lampičky. Či to nestačí? Ak nie, prepoj káblik do stropného svietidla od vypínača lampičky (či ako to nazvať ten kužel svetla pred stropným svetlom). Stačí silový - kostra stačí pôvodna.

LAND ROVER Discovery II.

Str, 20.01.2010, 10:10
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
5ko píše:
mna na mojom XJ stve napriklad ine.
ked vypnem vypinac na plafone tak mi nesvieti pri otvorenych dverach, ked zapnem, tak otvorenim dveri sviet. potial vsetko ok.
mna najviac jeduje, ze ked si za jazdy potrebujem rozsvietit hore svetlo, tak to nejde (nieco padne, alebo potrebujem nieco najst, pripadne spolujazdec kuka do mapy - som konzervativny nemam GPS! :-D ). taka poloha tam proste neni. a otvarat dvere za jazdy sa mi zda nerozumne. mne to proste svieti len pri otvorenych dverach.
je to normalne?

normalne to nie je
mas chbu bud v samotnych vypinacikoch lampiciek alebo vo vypinaci kufrovej lampicky
ten je smerodajny aj pre ostatne
pac xj 2001 ma trochen "inu" elektriku ako XJ do 2000

Str, 20.01.2010, 17:43
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak som to rano odfotil a ja mam na plafone len taketo:
Obrázok
a vzadu to iste
Obrázok
takze neviem...

Štv, 21.01.2010, 11:50
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 36 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný