Dnes je streda 23. júla 2025, meniny má Olga a zajtra Vladimír
JEEP CHEROKEE XJ - Osvetlenie interiéru
Autor |
Správa |
jeepa
Učeň
Registrovaný: Štv, 13.12.2007, 8:55 Príspevky: 25 Bydlisko: Prostějov
|
Žádnej další vypínač není potřeba tam dávat.Já mám na ZJ původní dveřní vypínač vyndanej a použil jsem tam z pátých dveří z Golfa II.Má takovej zářez,že po zatlačení se dá zajistit jako stále zatlačenej a nic nesvítí tak jako u zavřených dveří.  Na Wrangleru TJ to mám trochu jinak,ale o tom zase někdy příště 
_________________ Jeep je super auto
|
Uto, 29.12.2009, 11:11 |
|
 |
luxury
Frajer
Registrovaný: Sob, 20.06.2009, 14:29 Príspevky: 201 Bydlisko: Žiar nad Hronom
|
Mám takú otázočku XJ svetlo v kufri dlžka intrvalu svietenia? ....dá sa nejako naštelovať?
ostatné svetlá v aute sa dajú ovládať buď to stlačeným potrebného svetielka na strope alebo otočením vysuvného a otočného knoflika na lavo pri volante,vtedy sa zapnú všetky stropné svetlá aj v kufry. Pri otvorených dverách sa rozsvietia všetky, keď dvere zavrem tak to zhasne. Keď otvorím kufor zhasína po pár sekundách a to mi prekáža riešim to buď keď idem po tme do kufra najprv nechám otvorené dvere a potom otvorim kufor tak reku skúsim sa opýtať....
Naposledy upravil luxury dňa Ned, 17.01.2010, 8:28, celkovo upravené 1
|
Uto, 29.12.2009, 16:37 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
....tak sa pokusim urobit experiment ako mi navrhol Jeepa a pokusim sa vymenit spinače do dveri Granda z Golfa 2 ako bolo poradene  ale nemate niekto nahodou lacnejšiu alternativu z čoho by to ešte mohlo pasovat ,jedna sa o to ,aby sa ten spinač dal zacvaknut resp. pootočit a takto vlastne zaistit a tym padom nesvieti osvetlenie,aky typ auta to ešte mohol mat? ešte dodam ,že povodny v ZJčku ma tri vyvody...
tu je foto spinača dveri zo ZJčka Granda:
Dakujem.
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Sob, 09.01.2010, 23:46 |
|
 |
gadzo
Koumák
|
Ja som kedysi zohnal viac ks dverných spínačov z Š-110R. Tam sú ale len dva vývody. Tie spínače sa dajú jednoducho vyradiť zatlačením a pootočením. Nemal by si jednoduchšie dať k stropnému svetlu vypínač? Tak som to spravil ja na Cherokom. Neviem koľko tam máš v interiéry svetiel, ale ak jedno stropné, ako ja, tak je to jednoduchšie a menej pracne riešenie.
_________________ Dacia Duster 1,5 dCi Mercedes SLK Opel Tigra
|
Ned, 10.01.2010, 9:16 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Tak som vyriešil vypnutie osvetlenia na Grandovi asi najjednoduchšim ,lacnym a hlavne učinym sposobom
Kupil som si taky maly spinač -dvojpolohovy
Nad povodny vypinač som vyvrtal dieru 11mm a zaroven prerušil žlty kabel ,ktory ide do povodneho vypinača
Do pridavneho vypinača som priviedol prerušeny žlty kabel a vypinač zatlačil do navrtanej diery
ešte jeden pohlad na finale
...a teraz možem kludne otvarat dvere kolko chcem a svetla v interieri nesvietia a baterka dlhšie vydrži

_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Sob, 16.01.2010, 17:16 |
|
 |
gadzo
Koumák
|
A ked otvoris druhe dvere? 
_________________ Dacia Duster 1,5 dCi Mercedes SLK Opel Tigra
|
Ned, 17.01.2010, 0:16 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
každe dvere maju svoj vypinač 
|
Ned, 17.01.2010, 0:20 |
|
 |
jeepa
Učeň
Registrovaný: Štv, 13.12.2007, 8:55 Príspevky: 25 Bydlisko: Prostějov
|
MARTINO,vidím,že jsi ještě nenašel řešení,tak tě poradím jak to mám na Wrangleru.
Nad dveřním vypínačem je šroub který drží přístrojovku a pod něj jsem přišrouboval pásek z nerezu.Pokud otevřu dveře a chci aby vypínač byl stále zatlačen,tak ten pásek pootočím na vypínač a světlo je vypnuto.Při zavření dveří se pásek sám vrátí do původní polohy.Další otevření a světlo zase svítí.Určitě to půjde udělat taky na ZJ. Pokud bude potřeba,tak dám foto.Je to velice jednoduchy a účiny
_________________ Jeep je super auto
|
Ned, 17.01.2010, 7:45 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Jeepa dakujem prekne za radu ,už sme sa o tom bavili na -jeepclube-,ale riešenie cez spinače sa mi zdalo jednoduchšie a hlavne krajšie  pozri obrazky vyššie ...
|
Ned, 17.01.2010, 16:24 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
no škoda, že to už máš vyriešené...dá sa aj vymeniť žiarovky za ledky. V ZJ 2x stropné, 2x pod nohami, 2x vo dverách. Desatinová spotreba oproti pôvodnej Ti baterku nevybije.
konkrétne tieto:
strop
pod nohy
dvere

_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Ned, 17.01.2010, 17:42 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Diesel,ano,uvažoval som aj nad LED osvetlenim,ale 5xstrop+2xdvere+2xosvetlenie noh.....tak mi to cca vychadzalo 33€  ..tak som to radšej vyriešil len takto  ale predsa som si aspon pre radost doprial na strop 2 kusky LEDky 
|
Ned, 17.01.2010, 22:35 |
|
 |
5ko
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 30.04.2008, 8:06 Príspevky: 407 Bydlisko: Bratislava
|
mna na mojom XJ stve napriklad ine.
ked vypnem vypinac na plafone tak mi nesvieti pri otvorenych dverach, ked zapnem, tak otvorenim dveri sviet. potial vsetko ok.
mna najviac jeduje, ze ked si za jazdy potrebujem rozsvietit hore svetlo, tak to nejde (nieco padne, alebo potrebujem nieco najst, pripadne spolujazdec kuka do mapy - som konzervativny nemam GPS!  ). taka poloha tam proste neni. a otvarat dvere za jazdy sa mi zda nerozumne. mne to proste svieti len pri otvorenych dverach.
je to normalne?
|
Uto, 19.01.2010, 15:53 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice
|
Ale však tam máš lampičky. Či to nestačí? Ak nie, prepoj káblik do stropného svietidla od vypínača lampičky (či ako to nazvať ten kužel svetla pred stropným svetlom). Stačí silový - kostra stačí pôvodna.
_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
LAND ROVER Discovery II.
|
Str, 20.01.2010, 10:10 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
5ko píše: mna na mojom XJ stve napriklad ine. ked vypnem vypinac na plafone tak mi nesvieti pri otvorenych dverach, ked zapnem, tak otvorenim dveri sviet. potial vsetko ok. mna najviac jeduje, ze ked si za jazdy potrebujem rozsvietit hore svetlo, tak to nejde (nieco padne, alebo potrebujem nieco najst, pripadne spolujazdec kuka do mapy - som konzervativny nemam GPS!  ). taka poloha tam proste neni. a otvarat dvere za jazdy sa mi zda nerozumne. mne to proste svieti len pri otvorenych dverach. je to normalne?
normalne to nie je
mas chbu bud v samotnych vypinacikoch lampiciek alebo vo vypinaci kufrovej lampicky
ten je smerodajny aj pre ostatne
pac xj 2001 ma trochen "inu" elektriku ako XJ do 2000
|
Str, 20.01.2010, 17:43 |
|
 |
5ko
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 30.04.2008, 8:06 Príspevky: 407 Bydlisko: Bratislava
|
tak som to rano odfotil a ja mam na plafone len taketo:
a vzadu to iste
takze neviem...
|
Štv, 21.01.2010, 11:50 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|