Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 26.06.2025, 18:30
Dnes je štvrtok 26. júna 2025, meniny má Adriána a zajtra Ladislav, Ladislava

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 104 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší
 cherokee 2.5i 4,5" lift kit rv.93 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Neviem ako u vas ale u nas na vychode v lese ked nemas vacsie kolesa a cm pod difom tak sa stane ,ze ani novojdes do lesa lebo ostanes na bruchu a nepomoze ti ani krizenie a dobre fungujuci podvozok lebo uzka cesta a vychodene kolaje po lkt cku a este prehlbene stekajucou vodou robia svoje :-D Ze pablo pochopil som to velmi dobre z praxe :-D

Str, 28.02.2018, 12:53
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
JOE66 píše:
A kto moze za to,ze american dava na seriu 28kolecka? Ze lift v cene auta a prejdes v terene to co japoncik za drobne v serii alebo po lacnom lifte :smt126 Hm tak to ma fakt zmysel :smt017 :-D Nie zeby som chcel hanit amikov lebo kazde auta maju svoje plusy a minusy ale tu niekde ,,sudruzi,, udelali asi chybu :smt139 :smt162

Kravina. Nie všetko je len o veľkosti kolies. Bol by si možno prekvapený ale XJ na dobrých gumách prejde v sérii viac ako to Pajero :) A ak mu dáš ten lacný lift (+2" podložky+dlhšie húpačky) tak s prstom v nose.

Tu sa ale bavíme o zásadnej prestavbe podvozku na niečo úplne iné. Pretože s dobrým 4,5" liftom na 32" kolesách prejde XJ to isté alebo viac (v závislosti od terénu) ako napríklad Patrol na 35". Je to dané konštrukciou podvozku,jeho kríživosťou, pomerom váha/výkon, veľkosťou auta atď.
Takže miešaš hrušky s jablkami a porovnávaš neporovnateľné.

Str, 28.02.2018, 12:56
Profil WWW
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
palo-cherokee píše:
JOE66 píše:
A kto moze za to,ze american dava na seriu 28kolecka? Ze lift v cene auta a prejdes v terene to co japoncik za drobne v serii alebo po lacnom lifte :smt126 Hm tak to ma fakt zmysel :smt017 :-D Nie zeby som chcel hanit amikov lebo kazde auta maju svoje plusy a minusy ale tu niekde ,,sudruzi,, udelali asi chybu :smt139 :smt162

Kravina. Nie všetko je len o veľkosti kolies. Bol by si možno prekvapený ale XJ na dobrých gumách prejde v sérii viac ako to Pajero :) A ak mu dáš ten lacný lift (+2" podložky+dlhšie húpačky) tak s prstom v nose.

Tu sa ale bavíme o zásadnej prestavbe podvozku na niečo úplne iné. Pretože s dobrým 4,5" liftom na 32" kolesách prejde XJ to isté alebo viac (v závislosti od terénu) ako napríklad Patrol na 35". Je to dané konštrukciou podvozku,jeho kríživosťou, pomerom váha/výkon, veľkosťou auta atď.
Takže miešaš hrušky s jablkami a porovnávaš neporovnateľné.

Palino,, daco si este zabudol,,,, to najdolezitejsie,, :mrgreen: kto vieee, ten nepotrebuje ani ktovie ake upravy,, konkretne ked sme boli v RS spolu, tak som videl co dokazala tvoja Jeepka s obycajnyma gumami,, kde sa navyjaky pouzivali,, presiel si s usmevom na tvary,,navyse si este aj Klokyho tahal zasebou,, :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Str, 28.02.2018, 13:10
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Fyzika sa ostat neda ked vojdem do lesa a hned uzka cesta s hlbokymi kolajami a nie je moznost ist bokom tak ako som pisal staci o par cm viac pod podvozkom a difom a ides dalej alebo si skoncil :-D Taka je realita napriklad tu na vychode a mozes maz aj neviem aky dobry podvozok ktory bude aj neviem ako dobre pracovat a kopec ecok v nom a pisem o beznom jazdeni nie o vyjazdoch na zrazoch a upravenych tratiach :) Ze technicka stranka je jedna vec a realita druha . Ale zastanci jeepiek ako furt drzia pokope :-D :smt126 Ale fakt si uz priznajte keby amici davali seriove vacsie gumy naprikald 31 a z serie aj na to mali prisposobeny podvozok tak by to bolo ine kafe :smt162 Kdezto japonci davali ale hnije to pred ocami :mrgreen:

Str, 28.02.2018, 13:33
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
JOE66 píše:
Ale fakt si uz priznajte keby amici davali seriove vacsie gumy naprikald 31 a z serie aj na to mali prisposobeny podvozok tak by to bolo ine kafe :smt162 Kdezto japonci davali ale hnije to pred ocami :mrgreen:

Joe preco stale porovnavas 2 auta roznej kategorie? XJ je male SUV. Velkostou povedzme Freelander, Niva, Vitara, CR-V, X-trail..... ktore z nich ma v serii 31" pneu? Ktore z nich zvladne to co XJ ? obavam sa ze ani jedno. A ani jedno z nich sa neda tak do bezvedomia upravovat ako prave XJ
A inak najviac sa tomu blizi prave ta Niva (len ta tiez hnije jak ten plesnivy syr)

Str, 28.02.2018, 13:49
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Ved prave ,ze ked je xj take male tak preco chcete do neho davat take prachy za velke ,,lifty,, aby sa vyrovnalo ,,vacsim,, ? :smt017 :-D Preto pisem ,ze ci to nie je kontraproduktivne pchat po chu.j eur do maleho lacneho auta aby mohlo po drahej uprave prejst to co ine lacne Vacsie auto bez upravy ? :smt017 :-D Dost mi to pripomina tunerov co ide vykonovo draho turbovat neaku benzinovu octavku a ked do toho vrazia po chu.j love tak pridu nato ,ze za take prachy by mali staru dobru lacnu bmw330i alebo rovno M3

Str, 28.02.2018, 14:01
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
podla mna to kontraproduktivne vôbec nie je. XJ sa mi osobne paci asi tisíc krat viac ako pajero (ktore sa mi nepaci vôbec), cize ja to chapem, preco chce niekto upravovat Cherokee a nie povedzme spominane pajero. pre mna ma XJ ovela viac charizmy.

sranda je, ze chalan chce pomoct s liftom XJ a niekto mu zacne radit nech si kupi pajero :-D

a neexistuje taka vec, ze XJ po drahych uprava prejde to iste ako vasie auto bez uprav - ani nahodou.

Str, 28.02.2018, 14:19
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
JOE66 píše:
Ved prave ,ze ked je xj take male tak preco chcete do neho davat take prachy za velke ,,lifty,, aby sa vyrovnalo ,,vacsim,, ? :smt017 :-D

Sorry ale to je taka ista chujova otazka ako ze preco niekto preferuje bloncky a nieto zrzky?

JOE66 píše:
Preto pisem ,ze ci to nie je kontraproduktivne pchat po chu.j eur do maleho lacneho auta aby mohlo po drahej uprave prejst to co ine lacne Vacsie auto bez upravy ?

Mas skreslenu predstavu. XJ vovnutri nie je az take male a uz vobec nie je lacne. Pozri si za kolko sa dnes predavaju seriove XJ 4.0 povedzme 98-2001 a budes nemilo prekvapeny z ceny. lebo za 1 take XJ kupis aj 2 pajera :-D :-D

A ked si zacal s tymi lacnymi a vacsimi autami - tak mi ukaz nejake lacne a vacsie 4x4 auto na 2 tuhych napravach v automate, s ako/tak adekvatnym motorom (aspon 0,11 HP/kg), ktore nebude zhnite ako emental ... ale to by sme mohli pokracovat do bezvedomia :-D
A okrem su to dve rozne kategorie. Lebo po adekvatnej uprave sa to XJ tym vacsim nie len vyrovna ale ich predbehne. Prave kvoli tej "akoze" malosti.

Takze myslim ze tato debata je uplne zbytocna, nema nic spolocne s povodnou temou a asi ju uzavrieme

Str, 28.02.2018, 14:24
Profil WWW
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Palo sam si pisal,ze xj je ako mensie suv len to bolo porovnanie tiez od veci lebo pevna naprava vpredu k tomu nesedi :-D ,ze nepis tu romany ake je xj dobre alebo lepsie oproti inym japonskym mrdkam. Motory su taka -rovnaka tragedia ako u japoncov a ked som pred par rokmi hladal neake kusy tak aj hrdza bola na niektorych tak rozkvitnuta ako na japoncoch ,ze nerob tu z hovna tortu :-D A o cene tu tiez nebudem zbytocne kecat xj sa da tak lacno kupit ako pajero alebo aj tak draho ako pajero +- rovnako. Jedine plus tuha naprava v predu ale za tie prachy aj anglican-discoteka ponuka tuhu vpredu a kurvit sa bude tiez rovnako :mrgreen: A mas pravdu uzavrieme debatu dotycny asi kupil lacnejsie tak nemieni pchat este raz taku sumu aby auto podvyhol vyssie a fungoval mu podvozok ,ze mozno mal ine umysli alebo mal kupit ine auto? :-D

Str, 28.02.2018, 14:48
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Doteraz som bol v tom, ze jak v offroade tak aj v inych odvetviach motorsportu sa technika upravuje pretoze sa tym zlepsuju jej vlastnosti. Ale v slovenskom offroade je vlastne najlepsie auto seriovy japonec :-D Ze mi to skor nenapadlo...skor ako ZJcko zozralo niekolko tisic upravami ktore su kontraproduktivne a ma zrejme horsie vlastnosti ako seriovy japonec :(

Jeep Grand Cherokee ZG, 4.5" Rubicon Express Long Arm, 35" Silverstone MT 117 Extreme, navijak, CB, pevnostaky, Ford 8.8 + OX locker, Dana 30 high pinion vystuzena + RCV poloosi, WARN ZEON 12

Str, 28.02.2018, 14:52
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Pobavil si ma :-D

Str, 28.02.2018, 17:00
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Tak potom je vsetko naporiadku :D

Jeep Grand Cherokee ZG, 4.5" Rubicon Express Long Arm, 35" Silverstone MT 117 Extreme, navijak, CB, pevnostaky, Ford 8.8 + OX locker, Dana 30 high pinion vystuzena + RCV poloosi, WARN ZEON 12

Str, 28.02.2018, 17:51
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Niekto uz raz napisal neviem ci na tomto alebo vedlajsom fore ze: Palo moc cita navody na pouzitie :-D
Myslim ze aj nejaka spolocna jazda bola v plane kedze to bola podobna tema tejto sice neviem uz ako to dopadlo ale ties som sa dost zasmial pri vsetkej ucte k zucasnenim
:smt006

Multipla CNG
Ex. Jeep cherokee 2.1
Ex.LKT 81 T
Ex.UKT 6340
Ex .suzuki samurai 1,3 sj510
0904976223

Str, 28.02.2018, 17:55
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Klokan ake navody na pouzitie? Lebo navod sa cita az vtedy ked nevies co dalej :-D Teda ak to malo byt na mna :smt017

A ked sme pri tych skusobnych jazdach, tak jeden velmi znamy pan z tohoto fora mi snad od roku 2006 ci kolko dlzi basu sampusu za jeden vyjazd a zatial nejak nic. Skus dat zucastnenych do obrazu nejak

Str, 28.02.2018, 19:28
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OT :D
sa mi normalne paci ako kazda debata kde dakto chce lacno upravoval jeep skonci pri tom ze ho tu jeepkari daju pod cernu zem lebo jeepa ak chces dvihat funkcne tak to bude stat pomali tolko co druhe auto a japoncofili tak isto lebo JAPONCE SU PROSTE LEPSIE a nejtreba do nich tolko pchat :D :D

cenu za ktoru som posledne kupoval podvozok na patrol (6" dobrej znacky struny a tlmice a predne ramena) radsej pisat nebudem lebo ma tu zdrbu aj obe skupiny

EX:Opel Frontera 2.4i, Navijak 5,5t, MT31x10,5

Str, 28.02.2018, 19:39
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 104 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný