Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Ned, 20.07.2025, 15:44
Dnes je nedela 20. júla 2025, meniny má Ilj, Eliáš a zajtra Daniel

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 8 ] 
 XJ nedobija, nebrzdi 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ahojte, som tu novy a hned mam problem :-D
moje XJcko 2,1TD 90rv. pri prvom zoslapnuti brzdy zabrzdi relativne dobre, ale pri nasledovnom zoslapnuti je pedal tvrdy a ako keby nesiel posilovac. Vakupumpa taha pekne. Moze to byt ten spatny ventil co je na hadici ktora ide z vakupumpy do posilovaca alebo odysiel posilovac?
Dalsi problem je s altikom. Ked sa zohreje kolise napatie. Je to vidno na svetlach a osvetleni palubovky. Pri zapnutej svetelnej rampe sa to ustali ale ked idu len dialkove stale to kolise. Sem tam pred startom mi nesvieti kontrolka dobijania. Otackomer tiez si robi co chce, raz ide raz nejde - nesuvisi s kolisanim napatia. Alternator je podla predchadzajuceho majitela po repase, ale vyzorovo sa tak netvari. Ked sme ho merali za studena moc sa mu nabijat nechcelo. Treba vemenit cely altik alebo staci len regler alebo nieco podobne. V elektrike sa moc nevyznam a nechcem zbytocne nieco kupovat...
snad som poruchy popisal dostatocne
Diky za rady ;-)

Uto, 02.10.2012, 14:56
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
cec píše:
moje XJcko 2,1TD 90rv. pri prvom zoslapnuti brzdy zabrzdi relativne dobre, ale pri nasledovnom zoslapnuti je pedal tvrdy a ako keby nesiel posilovac. Vakupumpa taha pekne. Moze to byt ten spatny ventil co je na hadici ktora ide z vakupumpy do posilovaca alebo odysiel posilovac?

nema to nahodou este elektricke brzdy Bendix? Podla rocnika by to tak vyzeralo. Alebo inak, mas na lavej strane (vedla brzd valca a nadobky na kvapalinu) taku ciernu gulu, na pravej strane pod celnym sklom pumpu schovanu pod plechom a pod zadnou sedackou na lavej strane riadiacu jednotku z napisom Bendix?

cec píše:
Dalsi problem je s altikom. Ked sa zohreje kolise napatie. Je to vidno na svetlach a osvetleni palubovky. Pri zapnutej svetelnej rampe sa to ustali ale ked idu len dialkove stale to kolise. Sem tam pred startom mi nesvieti kontrolka dobijania. Otackomer tiez si robi co chce, raz ide raz nejde - nesuvisi s kolisanim napatia. Alternator je podla predchadzajuceho majitela po repase, ale vyzorovo sa tak netvari. Ked sme ho merali za studena moc sa mu nabijat nechcelo. Treba vemenit cely altik alebo staci len regler alebo nieco podobne. V elektrike sa moc nevyznam a nechcem zbytocne nieco kupovat... snad som poruchy popisal dostatocne
Diky za rady ;-)

Snimanie otacok je u 2,1TD na alternatore. Takze ked vypadava otackomer tak by som sa zameral na ten altik. Ale blbnut to moze napriklad aj kvoli zlej kostre

Uto, 02.10.2012, 15:29
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
akurat som to kontroloval a pri posilovaci som nic take nenasiel ani pod sedadlom nic nie je okrem heveru

skusim pozret tu kostru este, dufam ze to bude len v tom... ale auto dlhsie stalo v garazi a sem tam ho niekto zobral na ryby takze kludne by to zaoksidovana kostra mohla aj byt...

Uto, 02.10.2012, 16:08
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
aj mne na hyene blblo dobijanie ked som tahal vozik a odnesol to alternator roztavilo cinove spoje na diodach a slo to raz na 11 voltov a raz na 18 voltov potom som dal alternator z renault 21 islo vsetko len otackomer nebolo kam zapojit tak som ho nechal len tak

Multipla CNG
Ex. Jeep cherokee 2.1
Ex.LKT 81 T
Ex.UKT 6340
Ex .suzuki samurai 1,3 sj510
0904976223

Uto, 02.10.2012, 17:25
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
takze novy objav... vcera sme precistili vsetky kontakty na altiku a prestalo stahovat svetla, ale stale vypadava otackomer a ked nejde tak slabulinko mi preblikuje dobijanie. Ked nejde otackomer a vypnem motor a nasledne chcem nastartovat, tak dobijanie nesvieti. Ale ked necham len spustenu elektriku, zhavenie sa zachvilu horko tazko rozsvieti. Po nastartovani otackomer aj tak nejde a dobijanie slabo preblikuje.
Ak motor vypnem v situacii ked otackomer ide a dobijanie nepreblikuje, pri opatovnom starte sa dobijanie pekne rozvieti tak ako ma.
Moze to byt ten diodovy mostik? Alebo celi altik radsej na repas?

Štv, 04.10.2012, 8:29
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
daj si radsej repas celeho alternatora,, a budes mat pokoj a budes vediet ze ho mas v dobrom stave,, ponevac aj otackometer je , teda funguje cez alternator, na 2,1 dnotke,, takze je na najvyssom case ho R E P A S !!!

a skus si prezriet hadicky podtlakove na brzdy a komplet,, ak niektora je len trosku prasknuta,, akoze zostarnuta,,m tak brzdy mozu byt slabe, max 1zoslapnutie ako pises, a moze byt spatny aj ten spatny ventyl, a takisto vyber vakuovu pumpu a precisti,, mne to uz takto raz robilo,, precistil som a bolo vsetko v poriadku,, a potom som este vymeniel tie hadicky na podtlak,,skontroluj vsetky,,,!!!!

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Štv, 04.10.2012, 9:39
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
takze altik uz je na "lieceni" :-D zajtra do obeda by mal byt hotovy. Dufam ze to uz bude OK. Ale ked ho videl pan "doktor" tak povedal ze ano je uz po repase ale bolo to pred vela vela rokmi a bolo zbastlene :-D

nema niekto v okoli BA ten ventil co je na posilovaci brzd?

Pon, 08.10.2012, 15:18
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
altik sa mi prave vratil z liecenia a akurat sa montuje do auta. Ale je to len 60A??? :shock: Pan doktor hovorili ze ak nebudem mat dlho zapnut svetelnu rampu, tak by to malo byt v pohode... ale aj tak sa mi to nepaci :evil:

Uto, 09.10.2012, 12:59
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 8 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný