Dnes je nedela 11. mája 2025, meniny má Blažena a zajtra Pankrác
Jeep cherokee 2,5 TD - únik kvapaliny a neštartuje
Autor |
Správa |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice
|
Zistil som mohutný únik kvapaliny (asi pol litra na 100 km). Dal som skontrolovať motor, či nie je prasknutá hlava - chvála bohu hlava je na 99% v poriadku, vodná pumpa tiež. Ale zistil som, že pri zastavení mi uniká para spod kapoty (pri jazde nevidno - uniká asi pod auto). Keď otvorím kapotu nevidno nič para sa rozplynie a všetko je suché. Ani na jednej hadičke nevidno únik. Tak z toho som jeleň.
Štartovanie - kto vymyslel to nádherné umiestnenie štartéra v XJ? nakoľko žhaviče žhavia v pohode, povedal som si, že začnem vyčistením štartéra. Pri odstránení hliníkovej fólie s vatou z kolena výfuku som prišiel o dva prsty. Pri odmontovávaní kolena výfuku som prišiel o ďalšie dva prsty a teraz sa s tým posledným snažím odmontovať samostatný štartér.
_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
LAND ROVER Discovery II.
|
Str, 06.02.2008, 11:53 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
Teraz sa len opytam ,,mudrejšich,, že či ma 2,5 TD ohrev vody motora? Ak ma tak Ti možem poradit. 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Str, 06.02.2008, 12:06 |
|
 |
jeepa
Učeň
Registrovaný: Štv, 13.12.2007, 8:55 Príspevky: 25 Bydlisko: Prostějov
|
Bohužel ohřev vody nemá.
_________________ Jeep je super auto
|
Str, 06.02.2008, 12:19 |
|
 |
Majod
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 25.12.2007, 15:32 Príspevky: 647 Bydlisko: Ko PD
|
Ty máš VM -motor však?
_________________ UAZ,,Wrangler CRD
|
Str, 06.02.2008, 12:36 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
skontroluj viečko vyrovnávacej nádržky
a tiež skontroluj závit na tej nádržke
sem-tam to praskne tak zvláštne, že tam je mikrotrhlina v tom spoji, kde sa napája závit na nádobku a pri zvýšenom tlaku to odfučí preč.
A za normálnych okolnosí to vyzerá v poriadku.
Ak je to ono, tak len nová nádobka. Bohužiaľ, dá sa to objednať iba ako komplet - celá nádobka aj s vrchnákom aj s tým čidlom nízkej hladiny. Samostatne nie.
Ad štartér - daj auto na zdvihák, tak aby bola predná náprava vo vzduchu. Vyhoď sanie. Odmontuj pravý silentblok motora - MOTOR TREBA ZAVESIŤ ALEBO ZAPRIEŤ !!!
popovoľuj káble a ich uchytenia - potom sa to dá celkom dobre vybrať
|
Str, 06.02.2008, 14:01 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 10:33 Príspevky: 747 Bydlisko: Trenčianske Teplice, Košice
|
Presne tak VM motori priamo z lode z talianska. Akože motor pradie ako mačiatko pokiaľ je zohriaty a ťahúň je to tiež dobrý. Neštartoval - tak som premeral baterku bola vybitá - alternátor nedobíjal - odišiel regler. Altik (Nipon Denso) mi po mesiaci zháňania reglera (nechcel som kupovať starý altik, šak tam tiež regler nemusí byť na 100%) nakoniec opravili v Poľsku. Medzitým mi zmrzla baterka, takže som musel kúpiť novú. Aj tak slabo štartuje - nakoľko som žhaviče odskúšal podľa Vašich rád na fóre a tie bavia, predpokladám, že buď nestíha štartér, alebo padá nafta. keďže štartér musím tak či tak vyčistiť, začal som s ním.
A tá voda - skúsim pozrieť veko vyrovnávacej nádoby, či gumičky nie sú zničené.
_________________ Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekdo by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
LAND ROVER Discovery II.
|
Str, 06.02.2008, 14:13 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|

bacilpyrin píše: Presne tak VM motori priamo z lode z talianska. Akože motor pradie ako mačiatko pokiaľ je zohriaty a ťahúň je to tiež dobrý. Neštartoval - tak som premeral baterku bola vybitá - alternátor nedobíjal - odišiel regler. Altik (Nipon Denso) mi po mesiaci zháňania reglera (nechcel som kupovať starý altik, šak tam tiež regler nemusí byť na 100%) nakoniec opravili v Poľsku. Medzitým mi zmrzla baterka, takže som musel kúpiť novú. Aj tak slabo štartuje - nakoľko som žhaviče odskúšal podľa Vašich rád na fóre a tie bavia, predpokladám, že buď nestíha štartér, alebo padá nafta. keďže štartér musím tak či tak vyčistiť, začal som s ním.
A tá voda - skúsim pozrieť veko vyrovnávacej nádoby, či gumičky nie sú zničené.
No, z lode alebo z generátora
Ty máš aký rok výroby, že máš Denso altík? A bol to určite regler? Pokiaľ viem, regler je v riadiačke.
Slabo štartuje - ako sa to prejavuje? Slabo točí alebo točí dobre ale slabo
chytá?
Skús pozrieť naftový filter, či nie je pripchatý. A niekedy tam býva taka závada, že sa zavzdušňuje cez odvzdušňovaciu zátku.
Hore, na telese filtra, vedľa ručnej pumpičky, je taká plastová zátka. Je tesnená na O-krúžok. pod ňou je gulička. Tadiaľ sa to niekedy zavzdušňuje. Vymeň O-krúžok, prípadne daj aj teflonovú pásku na závit.
A tá voda - tam gumičkám asi nebude nič. Ak, tak by som skôr hľadal tú prasklinu.
|
Str, 06.02.2008, 14:47 |
|
 |
Majod
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 25.12.2007, 15:32 Príspevky: 647 Bydlisko: Ko PD
|
Skus zistit ,či ti netlakuje hadice,osobne si myslim že je tesnenie pod hlavou resp hlavami prerazene.Ohadujem to na skodovacku diagnozu.Este sa ta spýtam ,ked stoji motor do rana ,mizne voda?Ak ano pri potoceni motora starterom mas pocit slabej baterky alebo zleho startera a po jednej až dvoch otačkach sa to zlepší?
_________________ UAZ,,Wrangler CRD
|
Str, 06.02.2008, 14:55 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
|

Ty máš aký rok výroby, že máš Denso altík? A bol to určite regler? Pokiaľ viem, regler je v riadiačke.
R.v.1996 Altík Nipon Denso aj ja som sa čudoval, lebo na ruských stránkach píšu že tieto ročníky mali Bosch. Možno predošlý majiteľ vymenil. A regler - no maník v Ke, ktorý sa živý iba altíkmi a štartérmi mi vybral súčiastku z hlavy altíka s tým, že tento regulátor napätia je zlý. Tak mu verím. Bol to taký sivý plastový kus tvaru banánu s naletovaným niečim (odpor, dioda - nebolo to nijak značené). poliak to tiež nedementoval. A altik som si teraz dal premerať pod záťažou a nabija dobre.
Slabo štartuje - ako sa to prejavuje? Slabo točí alebo točí dobre ale slabo chytá?
Noooooo mám taký dojem, že slabo točí a dva krát mi ani nevyskočil pastorok - takže určite je to aj v tom. Zaujímavé je to hlavne v tom, že raz mi naskočí studený motor po dvoch dňoch státia skoro na šup 2 - 3 x pretočenie štertérom a potom neviem natočiť ani 3 x po 10 sekundách točenia ani teplý motor. A naskakuje mi niekedy po valcoch takže šípim že aj s naftou bude niečo.
Skús pozrieť naftový filter, či nie je pripchatý. A niekedy tam býva taka závada, že sa zavzdušňuje cez odvzdušňovaciu zátku. Hore, na telese filtra, vedľa ručnej pumpičky, je taká plastová zátka. Je tesnená na O-krúžok. pod ňou je gulička. Tadiaľ sa to niekedy zavzdušňuje. Vymeň O-krúžok, prípadne daj aj teflonovú pásku na závit.
Chcem skúsiť predradiť pred naftový filter priesvitný filter na hrubé nečistoty a na ňom uvidím, či sa zavzdušňuje. Ak hej - tak repas filtra.
A tá voda - tam gumičkám asi nebude nič. Ak, tak by som skôr hľadal tú prasklinu.[/quote]
Skúsim to zapeniť a uvidím.
LAND ROVER Discovery II.
|
Str, 06.02.2008, 15:11 |
|
 |
bacilpyrin
OFFROAD Expert
|
Majod píše: Skus zistit ,či ti netlakuje hadice,osobne si myslim že je tesnenie pod hlavou resp hlavami prerazene.Ohadujem to na skodovacku diagnozu.Este sa ta spýtam ,ked stoji motor do rana ,mizne voda?Ak ano pri potoceni motora starterom mas pocit slabej baterky alebo zleho startera a po jednej až dvoch otačkach sa to zlepší?
Hadice netlakuje, ani para nejde z výfuku a motor ide pekne - neklepoce, ani maslo nie je na krytke oleja - takže tesnenie ani hlava to nebudú.
Voda mizne iba pri jazde.
Baterka nová a nabitá - štartér točí slabo - zdá sa mi.
LAND ROVER Discovery II.
|
Str, 06.02.2008, 15:32 |
|
 |
enduro
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 27.11.2006, 22:58 Príspevky: 597 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
Čo sa týka úniku kvapaliny, tak s tým skúsenosť nemám...
Čo sa týka zlého štartovania, tak to je aj môj problém o ktorom som aj tu písal. Studený motor aj po týždni chytí na 2 zvrtky, zohriaty tak ako píšeš 3x po 10 sekúnd... Tipoval som to na opotrebované čerpadlo, niekde som sa dočítal, že skúsiť schladiť čerpadlo kýblom studenej vody (opatrne), ale to môj problém neriešilo...
Potom som skúsil odpojiť konektor zo snímača teploty motora - výsledok sa dostavil, štartuje bez problémov aj zohriaty... Zrejme je chyba v nejakej jednotke, ktorá riadi dĺžku žhavenia v závislosti od teploty motora a okolitej teploty..., zatial som ju nehladal, lebo podla kábla od žhavičov to ide niekam pod palubku trochu vpravo od stredu, takže s tým počkám kým bude teplejšie...
Skús to skôr, ako budeš dávať dole štartér... treba z konektora vytiahnuť takú poistnú sponu, až potom ide konektor odpojiť z čidla...
_________________ Dodge Durango 3.6 FlexFuel Limited 2015 Ex: Jeep GrandCherokee Limited 2,5 TD 2" spacers, Rancho 5000 Ex: Jeep GrandCherokee Limited 5,9 LX V8 SelecTrac, Flowmaster, K&N Ex: Jeep GrandCherokee Overland 4.7 H.O. Rancho 5000 1,5"
|
Str, 06.02.2008, 16:23 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
jeepa píše: Bohužel ohřev vody nemá.
Dobre tak ak nie je ohrev vody,tak Ti skusim poradit,len tak ,že ak Ti ide para a unika kvapalina ,tak nechaj naštartovany motor a sleduj či Ti niekde neslzi okolo niektorej hadice resp. nejakeho spoja a nasledne to kvapka na horuci vyfuk a tym padom sa hned vyparuje ,tak ja len tolko 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Str, 06.02.2008, 17:13 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Dalšia vec skús prezreť všetky spoje ako hovorí Martino, mne tak unikala chladiaca, kvapkalo rovno na motor nikde ani škvrnka mokreho tým pádom. Nakoniec hadica to bol ahadica do splaňovača, málo dotiahnutá zo spodnej strany to tlačilo vodu.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Štv, 07.02.2008, 9:32 |
|
 |
jeepa
Učeň
Registrovaný: Štv, 13.12.2007, 8:55 Príspevky: 25 Bydlisko: Prostějov
|
Tu nádobku bych neřešil.Muj motor tlakuje,tak už druhej rok jezdim s povolenou zátkou na ndobce a voda se nestráci a motor se ani nehřeje.
_________________ Jeep je super auto
|
Štv, 07.02.2008, 21:06 |
|
 |
pfka1
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 30.01.2008, 6:38 Príspevky: 284 Bydlisko: krupina-/nemusite sa pfkovat -staci PETER,petko atd/
|
moja skusenost..kazda amerika co som mal tratila vodu,nejako som sa nedopatral kde, ked som to fyzicky nenasiel,ani som to nevyriesil ale stari majstri amerikanci ma vzdy upokojili ze to tak na amerikach chodi.../pozdravujem milana do nitri-opatoviec/ viem ze mas diesel-aby sa toho niekto zbytocne nechytil-za stojaceho auta tak ako pisu chalani zacni-hadice,eskapasky,expanska,zatka/niekedy sa vekom oslabi v nej pruzina,po odstaveni a vypnuti motora sa zvysi tlak a cez nu sa to vytrati do exp.nadoby,a teoreticky s nej von ako para/
_________________ ked to nejde silou,skus to este silnejsou silou...pripadne si precitaj navod na pouzitie...........REBELY FOREVER-AND YOU?(':smt134')
|
Štv, 07.02.2008, 23:44 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|