Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 09.05.2025, 19:57
Dnes je piatok 9. mája 2025, meniny má Roland a zajtra Viktória

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 38 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší
 Jeep ZJ - Check Engine 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Cavte ako niektorí viete tak som kupil Jeepa od Efendiho :), mam nejake otázky (prelskal som už asi všetko tutok no nenašiel som presne odpovede tak prosim kto vie nech napíše)
ako som išiel od Efiho domov začalo mi svietit Check Engine (auto ide v poriadku-aspon sa mi zdá predtým som nejazdil na jeepke) je tam nieco z vyfukom asi deravý ci co (nemá to súvis ?) robil som si samodiagnostiku no vyzeralo to divne 3 krát BLIKLO (puza) 3 krát píplo (pauza) 3 krát píplo a bliklo 9 krát tak som z toho jelen, ak berem do úvahy iba blikanie tak je to signál 39 no taký nie je, ak iba pípanie tak je to 33 co píše o nejakom relé na klíme ci jako som to čital (klíma je zevraj nefunkčna, nie je tam freon, -nejaký suvis?). Na tom informačnom onom monitory mi piše nieco že 4wd switch alebo niečo také googlil som no nič z toho našiel som nejaku USA stranku tam som zistil ze ani oni nevedia zistit ze co to moze byt...... hocikedy ked jazdim tak nieco zapípa (tusim 6krát, asi je to to co som uz hore spomínal)...... ps Check Engine mi zacne svietit po pár sekundách po nastartovani, ale potom už stále v kuse. Skúšal som aj baterk odpojit na noc no nič to isté. Mám na aute obmedzit jazdenie, alebo sa tomu nemôže nič stat ?.... dakujem za všetky rady a nazory

Uto, 25.01.2011, 0:16
Profil ICQ
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
čau no toto o_O že som si nevšímol a bývaš tot kúsok. niekedy prídem kuknut. veď nech ti efendi nieco popise alebo skus andreja

Uto, 25.01.2011, 0:38
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
cafko no toto bolo vsetko tak rychlo ze som ani nestihol mam ho od soboty vecera doma :) :)...palo ty mas select track alebo quadratrack ?

Uto, 25.01.2011, 0:40
Profil ICQ
Frajer
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Check Engine to je kontrola motora mne to písalo kde som mal v ... cievku v čerpadle paliva čiže niekde máš nejakú zavadu. treba zistiť chyby čo píše

Uto, 25.01.2011, 0:55
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jo robil som si samodiagnostiku citaj vyssie je to tam

Uto, 25.01.2011, 1:03
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
skus prečitat napr. tu

http://www.jeep-club.net/msgboard_posts ... ic_id=8205

http://www.jeep-club.net/search.php?sle ... msgboard=1

-ale nech sa vyjadria mudrejši,len mne sa zda ,že na ročniku 1997 už samodiagnostika nefunguje :oops:
-maš tam LPG,nesvieti Ti to len pri jazde na LPG?
-možno asi lambda sonda ...

..tak počkajme aj na rady mudrejšich :wink:

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Uto, 25.01.2011, 1:05
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
LPG mám ale nejazdim na nom ani som na nom este doteraz nikdy nejazdil a je z hlavnym vypinacom uplne vypnute, skusal som aj hlavny vypinac zapnut no nic

Uto, 25.01.2011, 1:11
Profil ICQ
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
tak kak Ty znaješ po rusky tak čitaj :lol: što Ti svieti na displayi

http://jeep.auto.ru/Grand_Cherokee/body/VIC/index.htm

http://jeep.auto.ru/xfer/xfer_switch.htm

:wink:

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Uto, 25.01.2011, 1:14
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
po Rusky neviem ani len nič :D :D ale diky aj tak urcite to pomoze

Uto, 25.01.2011, 1:21
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
SERVICE 4WD SWITCH ak mi dobre google prelozil znamena len ze nejde nejaky prud z prevodovky do toho monitora ? že moze byt spatne to čidlo ?.... podla toho jak sa to cita tak to nevyzera byt big problem, mýlim sa? ohladom tohoto mam 2 otázky
1. Je to nutné, signalizuje to len ze nejde odtial prud ze je vadne cidlo, takze po technickej stranke je to vsetko ok ???
2. kde a za kolko sa dá zohnat take čidielko ? :) :) :)
To Chcek Engine kks este na to príst, týmto vyzívam PALa či mozem prist " na kávičku" :D :D

Uto, 25.01.2011, 1:34
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no to ze tam nemas freon to by nemalo mat s tym suvis, ja som po vymene chladica klimy bez chladiva pol roka a nestazuje sa. aky to mas rok. btw. mne u r.v. 12/96 model 97 samodiagnostika ide.

Uto, 25.01.2011, 9:01
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to 4wd mi nekda pocas jazdy zablikalo, a podla dopytu vraj spatny kontakt,bo prevodovka fachci bez problkemov a pekne,, co som ti uz hovoril, ale nemam montaznu jamut a v zime na zem si nelahnem pod auto a neriesil som to zato,, teda podla niektorych vraj bud malo oleja v pridavke, alebo spatny kontakt na prefodofke, nekedy sa to ustalilo, a neblikalo vobec ale ked som presiel na ceste cez vymol a vytlk,teda zatriaslo vozidlom, tak zacalo to robit, a casom to prestane,, a to chek engine vraj ma svietit ked tam mas lpg, ajked sa mi to nem pozdava, Dado to ma tak,,tak sa s nim spoj , cislo na neho som ti dal. on otom vie vacej,, a co sa tyka diagnostikyy, skusal som to raz, a slo ma z toho porazit, tak som sa na to :smt141 ,nemal som na to nervy,,vymenil som ten bazmeg v comje skrtiaca klapka na sacompotrubí a prestalo to svietit, svietit zacalo ako si natankoval na schelke,, hm to naozaj teraz neviem, len keby som bol pritom, ale skoc ku Palinovy a at se nato kukne,,

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Uto, 25.01.2011, 9:14
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
check engine light je afaik v spojeni s OBD, teda emisiami...

je to tak komplexna kontrolka, kludne to moze robit aj deravy vyfuk, zla lambda.
v kazdom pripade, ak nechces chodit na slepo, tak treba normalnu diagnostiku to ti povie viac

Uto, 25.01.2011, 10:00
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
JO páni enem podľa toho čo zisťovali tak to auto je len papierovo 97, ináč je to stará 93 tuším, PALOchero to kukal podľa VIN. takže samodiagnostika musí isť.

Check engine, neviem ako to Efendi dokopal do konečného stavu, ale mali nejeden rozhovor čo a ako aby to auto vôbec chodilo atd.

Neviem ako je spravené LPG, ale teoreticky može aj to kurviť motor najme riadiačku.

Čo sa týka prídavky, je tam 249, z umretou vyskou, a teoreticky može štrajkovať aj to čidlo, ale skôr bude niečo iné, problem je v tom že AT radí ináč ked nedostáva signál z prídavky čo tam má zaradené. Treba v prvom rade prezreť elektriku fyzicky. Potom ideálne diagnostiku či neodhalí niečo viac, ináč to čidlo stačí vybrať a hýbať ním a malo by meniť ukazovatele na VIC. Ak nie tak bud je čidlo v tahu, alebo niekde drát. Týchto čidiel sa mi tu vála hromada.

A.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Uto, 25.01.2011, 10:03
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Andrej to lpg uz bolo namontovane este vonku,v zahranici, a ma dake dva skrinky k tomu jedna je na vstreka druha odpajacia, ale ako to funguje, neviem presne,, bol v tom meneny motor a ked som to daval dokopy, tak som bol vacsinou v kontakte stebou alebo s Palkom aby to fachcilo,,sdobrymi radami som to dal pekne dokopy,,nebolo to taske,,ale granda som vtedy robil poprvy raz, tak som zatio si dal poradit,,co sa tyka vyskospojky je ok,,konec kpncomsom sa onegda aj teba pytal ze preco svici to check engine,a si tes povedal zeteto gebuziny mozu to robit, teda te riadiacky na lpg,, ale potom mi to prestalo robit, ked som vymenil cely ten bezmeg nacom je skrtiaca klapka a podtlakove hadicky nove aj lambda nova,,,, zacalo to robit odznova jak natankoval Sparko,,ale medzitym som spravil cca5000km a nesvietilo to, ,, Dado zas tvrdi ze to ma svietit ak je tam to lpg,, tak neviem,,

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Uto, 25.01.2011, 10:20
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 38 ]  Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný