Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 09.05.2025, 7:47
Dnes je piatok 9. mája 2025, meniny má Roland a zajtra Viktória

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 45 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 Jeep ZJ 2,5 - zohriaty ťažko štartuje 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
S tým tlakom oleja mám problém aj ja.Začalo to z ničoho nič padať na nulu po zohriati motora a svietila mi kontrolka Check Gauge,alebo čo to tam je a ja v panike som menil nový olej za nový atd...Skúšal som aj čidlá z vrakáča,ale stálo to za hovno,tak som to čidlo zatlačil a zadrotoval a tak jazdím už rok a pol...V tuning shope som si kúpil aj nový budík aj s novým čidlom,len akosi nemám čas to vymeniť...Možno sa raz prinútim - inak Palo Cheroo mi spomínal,aby som skontroloval ukostrenie.Ak sa ti podarí odstrániť závadu,tak daj prosím ťa vedieť.Dík.

Pia, 19.10.2007, 22:13
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jacko: rad by som s tym nieco urobil, lebo ma to trochen hneva, ked ta rucka lezi mrtvo na nule, ale fakt som uz asi tak sprosty, ze to cidlo neviem najst a identifikovat. Prosim ta, mozes ma navigovat?

Inac dnes som zistil, ze ked auto stoji (ide) cumakom do kopca, tak rucicka obzivne, teda spon sa zacne mykat v rozmedzi od 0 do 4 (stupne, klesne v nepravidelnych intervaloch, na zvysenie otacok zda sa nereaguje), na rovine a dolu kopcom lezi na nule... :(

PS: ako som uz napisal, nesvieti mi pritom ziadna kontrolka...

Ex: Jeep GrandCherokee Overland 4.7 H.O. Rancho 5000 1,5"

Pia, 19.10.2007, 22:27
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No tak to ťa čaká riadny pôrod :? To čidlo je totiž vzadu na bloku na lavej strane pod výfukom na takej rozvodke,s ktorej ide rozvod oleja do hláv valcov takou trubkou...

Sob, 20.10.2007, 20:58
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jacko píše:
No tak to ťa čaká riadny pôrod :? To čidlo je totiž vzadu na bloku na lavej strane pod výfukom na takej rozvodke,s ktorej ide rozvod oleja do hláv valcov takou trubkou...

Čiže minimálne turbo dole. U ZJ to nieje nič pre slabšie povahy s hrubými prstami. Viem o čom hovorím. Nechýbalo vela a odviezla by ma od toho sanitka v zvieracej kazajke a s penou u huby.

Obrázok

Ned, 21.10.2007, 7:26
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak,tak - dieselko má pravdu a hlavne na Grande je to nádhera :twisted: My chudobnejší,čo máme iba Cherokee, to máme jednoduchšie :-D

Ned, 21.10.2007, 21:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
no boh ta potes.... kde urobili italo-americki soudruzi chybu???

pozriem to este raz na zdvihaku, ci to nepojde nejako gynekologicko-chirurgicky odspodu a ked nie, tak nic :?

kazdopadne vdaka za usmernenie, dam vediet ako som dopadol...

Ned, 21.10.2007, 23:26
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak štartovanie vyzera byt konecne poriesene - vyzera to tak, ze skutocne problem bol v zhavicoch, dnes som ich pomenil a ajhla, zrazu to startuje aj zohriate... (vysvetlujem si to tak, ze riadiaca jednotka ocekuje teplotu motora a na zaklade toho da na zhavice impulz prislusnej dlzky, ktory je ale v tomto pripade dost kratky a opotrebovane zhavice sa nestihnu nazhavit na potrebnu teplotu, co je v pripade diesloveho motora s nepriamym vstrekom dolezite aj ked je zohriaty... - moja uvaha tak ma nevysmejte :wink: )

Bol by som ich pomenil skor, ale inteligenti u dodavatela mi na fakturu nahodili sice spravny typ, ale fyzicky mi dali nieco uplne ine, na co som samozrejme prisiel o tri dni, ked som to chcel menit, takze reklamacia a o dalsie tri dni som sa konecne dockal tych spravnych... Inac je to celkom disneyland vykrutit ten zo stvrteho valca, ale mam presne taku istu golu, ako ponuka rado-offroad a po skombinovani predlzenej desiatky s klbikom, nastavcom dlhym aj kratkym a malou racnou sa podarilo, uff

Zajtra sa skusim pozriet na to cidlo tlaku oleja, snad sa mi to podari zmanipulovat aj bez demontaze turba...

A na zaver obligatna otazocka: kto vie, aky rozvod pouzivali vo VM v juni 1996? nenasiel som to, akurat som sa docital, ze akurat v tomto obdobi skusili namiesto ozubenych kolies rozvodovu retaz (slabu) a ze to robilo problemy, potom sa udajne vratili ku kolesam, resp. davali zdvojenu retaz, tak ako? Mam pocitat s preventivnou vymenou rozvodu?

Pia, 26.10.2007, 21:59
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No s tými rozvodmi som aj ja v rozpakoch -mne dokonca chceli predať rozvodový remeň... Ty máš ešte toho hranatého,alebo už ten zaoblený typ??? Si mi dal chrobáka do hlavy s tými žhavičmi,asi ich premeriam,aké sú...Potom daj vedieť ,ako si dopadol s tým čidlom... :oops: Ja som videl u nás v Prievidzi jazdiť jeden Jeep Cherokee s ŠPZ - BS - nebol si to ty ???Bol bordovej farby so striebornými lištami,rezervou v zadu na dverách a so šnorchlom...

Sob, 27.10.2007, 8:50
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
jacko, ja som to nebol, ponevac nemam este znacky... a nemam Cherokee ale GrandCherokee, cierny, vsak uz musim premoct lenivost a pridat dake obrazky do prislusnej rubriky :lol:

ale asi viem, akeho si myslel, to auto bolo zaciatkom leta na predaj za 150.000, tak to asi niekto od vas kupil...

Sob, 27.10.2007, 18:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Aha - som leniví si prečítať,čo máš v podpise... :oops:

Sob, 27.10.2007, 21:53
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
enduro píše:
A na zaver obligatna otazocka: kto vie, aky rozvod pouzivali vo VM v juni 1996? nenasiel som to, akurat som sa docital, ze akurat v tomto obdobi skusili namiesto ozubenych kolies rozvodovu retaz (slabu) a ze to robilo problemy, potom sa udajne vratili ku kolesam, resp. davali zdvojenu retaz, tak ako? Mam pocitat s preventivnou vymenou rozvodu?

Je to tak, prave v rokoch 95+96 tam davali na skusku retaz, potom opat tak ako predtym sa vratili ku kolovym (ozubenym) rozvodom. posli svoj VIN do chrysleru v BA a poziadaj o identifikaciu - mohli by vediet podla cisla karoserie ci tam este bola retaz alebo uz kola.

edit: upravená citácia
diesel

Ned, 04.11.2007, 22:34
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Gejza píše:
posli svoj VIN do chrysleru v BA a poziadaj o identifikaciu - mohli by vediet podla cisla karoserie ci tam este bola retaz alebo uz kola

gejza, dakujem za radu, ale musim tu napisat svoju skusenost s motorcarom BA - presne pred tyzdnom mi volali, ze maju pre mna CoC na moj Jeep Cherokee :-D ja na to vravim, ze hadam GRAND CHerokee... slecna v telefone: moment dam vam kolegu... kolega: halo? no skontroloval som VIN a podla toho je to Cherokee... ja mu na to: a to pismeno Z na piatom mieste neznamena Grand-a? aha, moment, skontrolujem to... zavolam vam

o pol hodinu: halo? no mate pravdu, naozaj je to Grand, je tu nejaka chyba v databaze... no vsak mi vam to CoC posleme, vsak to vam na urade uznaju!!! :shock:

no to si snad delas kozy? vsak ma vyhodia cez okno... tak mi vam k tomu dame potvrdenie, ze sa jedna o chybu z nasej strany...

takze teraz mam na poste dobierku za 5000,- o ktorej dost vazne uvazujem, ci ju prebrat... pytal som sa, ci aj po 1.11. pozaduju CoC - vraj ano, az od 1.1. nie, ale potom zase vyzaduju KO, a to je este vacsia pakaren...

Apropo: vedeli ste ze KO spociva v tom, ze vam ludia, ktorych ste v zivote nevideli zoberu auto s klucami aj dokladmi na cca 2 hodiny a bez vasej pritomnosti ho z 30% rozoberu a potom (ak budete mat stastie) zase zlozia.. vraj nedestruktivna metoda, tfuj :evil:

Pon, 05.11.2007, 10:44
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
enduro píše:
Apropo: vedeli ste ze KO spociva v tom, ze vam ludia, ktorych ste v zivote nevideli zoberu auto s klucami aj dokladmi na cca 2 hodiny a bez vasej pritomnosti ho z 30% rozoberu a potom (ak budete mat stastie) zase zlozia.. vraj nedestruktivna metoda, tfuj :evil:

mno chcel by vidieť ako mi bez mojho dohladu budu rozoberať auto :evil: a nebodaj naspať skladať nejako ked nevedia ako.

mno dalšia možnosť ako niečo upraviť na aute a nikdo sa nič nedoví :shock:

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Pon, 05.11.2007, 11:59
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
"no skontroloval som VIN a podla toho je to Cherokee... ja mu na to: a to pismeno Z na piatom mieste neznamena Grand-a? aha, moment, skontrolujem to... zavolam vam

o pol hodinu: halo? no mate pravdu, naozaj je to Grand, je tu nejaka chyba v databaze... no vsak mi vam to CoC posleme, vsak to vam na urade uznaju!!! :shock: "

mas pravdu, niekedy sa aj majster tesar utne :( aj ja mam s nimi obcasne negativne skusenosti ale musim povedat, ze vo vacsine pripadov kedy som sa na nich obratil, tak mi vyhoveli a poradili vo vsetkom k mojej plnej spokojnosti.
inak na tom 5. mieste nemusi byt vzdy len Z ak sa jedna o Granda, moze tam byt kludne aj X. to skratene oznacenie CJ-YJ-XJ-ZJ-WJ-KJ je sice modelovy rad ale nie je tomu tak na 5. mieste

Pon, 05.11.2007, 12:12
Profil WWW
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
edit: upravená citácia
diesel
[/quote]

co tym chce basnik (diesel) povedat?

Pon, 05.11.2007, 12:15
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 45 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný