Dnes je piatok 9. mája 2025, meniny má Roland a zajtra Viktória
Jeep ZJ 2,5 - zohriaty ťažko štartuje
Autor |
Správa |
Jacko
OFFROAD Expert
|
S tým tlakom oleja mám problém aj ja.Začalo to z ničoho nič padať na nulu po zohriati motora a svietila mi kontrolka Check Gauge,alebo čo to tam je a ja v panike som menil nový olej za nový atd...Skúšal som aj čidlá z vrakáča,ale stálo to za hovno,tak som to čidlo zatlačil a zadrotoval a tak jazdím už rok a pol...V tuning shope som si kúpil aj nový budík aj s novým čidlom,len akosi nemám čas to vymeniť...Možno sa raz prinútim - inak Palo Cheroo mi spomínal,aby som skontroloval ukostrenie.Ak sa ti podarí odstrániť závadu,tak daj prosím ťa vedieť.Dík.
|
Pia, 19.10.2007, 22:13 |
|
 |
enduro
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 27.11.2006, 22:58 Príspevky: 597 Bydlisko: Banská Štiavnica
|
Jacko: rad by som s tym nieco urobil, lebo ma to trochen hneva, ked ta rucka lezi mrtvo na nule, ale fakt som uz asi tak sprosty, ze to cidlo neviem najst a identifikovat. Prosim ta, mozes ma navigovat?
Inac dnes som zistil, ze ked auto stoji (ide) cumakom do kopca, tak rucicka obzivne, teda spon sa zacne mykat v rozmedzi od 0 do 4 (stupne, klesne v nepravidelnych intervaloch, na zvysenie otacok zda sa nereaguje), na rovine a dolu kopcom lezi na nule...
PS: ako som uz napisal, nesvieti mi pritom ziadna kontrolka...
_________________ Dodge Durango 3.6 FlexFuel Limited 2015 Ex: Jeep GrandCherokee Limited 2,5 TD 2" spacers, Rancho 5000 Ex: Jeep GrandCherokee Limited 5,9 LX V8 SelecTrac, Flowmaster, K&N Ex: Jeep GrandCherokee Overland 4.7 H.O. Rancho 5000 1,5"
|
Pia, 19.10.2007, 22:27 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
No tak to ťa čaká riadny pôrod  To čidlo je totiž vzadu na bloku na lavej strane pod výfukom na takej rozvodke,s ktorej ide rozvod oleja do hláv valcov takou trubkou...
|
Sob, 20.10.2007, 20:58 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Jacko píše: No tak to ťa čaká riadny pôrod  To čidlo je totiž vzadu na bloku na lavej strane pod výfukom na takej rozvodke,s ktorej ide rozvod oleja do hláv valcov takou trubkou...
Čiže minimálne turbo dole. U ZJ to nieje nič pre slabšie povahy s hrubými prstami. Viem o čom hovorím. Nechýbalo vela a odviezla by ma od toho sanitka v zvieracej kazajke a s penou u huby.

_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Ned, 21.10.2007, 7:26 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
Tak,tak - dieselko má pravdu a hlavne na Grande je to nádhera  My chudobnejší,čo máme iba Cherokee, to máme jednoduchšie 
|
Ned, 21.10.2007, 21:28 |
|
 |
enduro
OFFROAD Expert
|
no boh ta potes.... kde urobili italo-americki soudruzi chybu???
pozriem to este raz na zdvihaku, ci to nepojde nejako gynekologicko-chirurgicky odspodu a ked nie, tak nic
kazdopadne vdaka za usmernenie, dam vediet ako som dopadol...
_________________ Dodge Durango 3.6 FlexFuel Limited 2015 Ex: Jeep GrandCherokee Limited 2,5 TD 2" spacers, Rancho 5000 Ex: Jeep GrandCherokee Limited 5,9 LX V8 SelecTrac, Flowmaster, K&N Ex: Jeep GrandCherokee Overland 4.7 H.O. Rancho 5000 1,5"
|
Ned, 21.10.2007, 23:26 |
|
 |
enduro
OFFROAD Expert
|

Tak štartovanie vyzera byt konecne poriesene - vyzera to tak, ze skutocne problem bol v zhavicoch, dnes som ich pomenil a ajhla, zrazu to startuje aj zohriate... (vysvetlujem si to tak, ze riadiaca jednotka ocekuje teplotu motora a na zaklade toho da na zhavice impulz prislusnej dlzky, ktory je ale v tomto pripade dost kratky a opotrebovane zhavice sa nestihnu nazhavit na potrebnu teplotu, co je v pripade diesloveho motora s nepriamym vstrekom dolezite aj ked je zohriaty... - moja uvaha tak ma nevysmejte  )
Bol by som ich pomenil skor, ale inteligenti u dodavatela mi na fakturu nahodili sice spravny typ, ale fyzicky mi dali nieco uplne ine, na co som samozrejme prisiel o tri dni, ked som to chcel menit, takze reklamacia a o dalsie tri dni som sa konecne dockal tych spravnych... Inac je to celkom disneyland vykrutit ten zo stvrteho valca, ale mam presne taku istu golu, ako ponuka rado-offroad a po skombinovani predlzenej desiatky s klbikom, nastavcom dlhym aj kratkym a malou racnou sa podarilo, uff
Zajtra sa skusim pozriet na to cidlo tlaku oleja, snad sa mi to podari zmanipulovat aj bez demontaze turba...
A na zaver obligatna otazocka: kto vie, aky rozvod pouzivali vo VM v juni 1996? nenasiel som to, akurat som sa docital, ze akurat v tomto obdobi skusili namiesto ozubenych kolies rozvodovu retaz (slabu) a ze to robilo problemy, potom sa udajne vratili ku kolesam, resp. davali zdvojenu retaz, tak ako? Mam pocitat s preventivnou vymenou rozvodu?
|
Pia, 26.10.2007, 21:59 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
No s tými rozvodmi som aj ja v rozpakoch -mne dokonca chceli predať rozvodový remeň... Ty máš ešte toho hranatého,alebo už ten zaoblený typ??? Si mi dal chrobáka do hlavy s tými žhavičmi,asi ich premeriam,aké sú...Potom daj vedieť ,ako si dopadol s tým čidlom...  Ja som videl u nás v Prievidzi jazdiť jeden Jeep Cherokee s ŠPZ - BS - nebol si to ty ???Bol bordovej farby so striebornými lištami,rezervou v zadu na dverách a so šnorchlom...
|
Sob, 27.10.2007, 8:50 |
|
 |
enduro
OFFROAD Expert
|
jacko, ja som to nebol, ponevac nemam este znacky... a nemam Cherokee ale GrandCherokee, cierny, vsak uz musim premoct lenivost a pridat dake obrazky do prislusnej rubriky
ale asi viem, akeho si myslel, to auto bolo zaciatkom leta na predaj za 150.000, tak to asi niekto od vas kupil...
|
Sob, 27.10.2007, 18:28 |
|
 |
Jacko
OFFROAD Expert
|
Aha - som leniví si prečítať,čo máš v podpise... 
|
Sob, 27.10.2007, 21:53 |
|
 |
Gejza
Čumil
Registrovaný: Pon, 29.10.2007, 14:14 Príspevky: 7 Bydlisko: Bratislava, Slovakia
|
enduro píše: A na zaver obligatna otazocka: kto vie, aky rozvod pouzivali vo VM v juni 1996? nenasiel som to, akurat som sa docital, ze akurat v tomto obdobi skusili namiesto ozubenych kolies rozvodovu retaz (slabu) a ze to robilo problemy, potom sa udajne vratili ku kolesam, resp. davali zdvojenu retaz, tak ako? Mam pocitat s preventivnou vymenou rozvodu?
Je to tak, prave v rokoch 95+96 tam davali na skusku retaz, potom opat tak ako predtym sa vratili ku kolovym (ozubenym) rozvodom. posli svoj VIN do chrysleru v BA a poziadaj o identifikaciu - mohli by vediet podla cisla karoserie ci tam este bola retaz alebo uz kola.
edit: upravená citácia diesel
_________________ ZJ 1995 4.0 = THE BEST
|
Ned, 04.11.2007, 22:34 |
|
 |
enduro
OFFROAD Expert
|

Gejza píše: posli svoj VIN do chrysleru v BA a poziadaj o identifikaciu - mohli by vediet podla cisla karoserie ci tam este bola retaz alebo uz kola
gejza, dakujem za radu, ale musim tu napisat svoju skusenost s motorcarom BA - presne pred tyzdnom mi volali, ze maju pre mna CoC na moj Jeep Cherokee  ja na to vravim, ze hadam GRAND CHerokee... slecna v telefone: moment dam vam kolegu... kolega: halo? no skontroloval som VIN a podla toho je to Cherokee... ja mu na to: a to pismeno Z na piatom mieste neznamena Grand-a? aha, moment, skontrolujem to... zavolam vam
o pol hodinu: halo? no mate pravdu, naozaj je to Grand, je tu nejaka chyba v databaze... no vsak mi vam to CoC posleme, vsak to vam na urade uznaju!!!
no to si snad delas kozy? vsak ma vyhodia cez okno... tak mi vam k tomu dame potvrdenie, ze sa jedna o chybu z nasej strany...
takze teraz mam na poste dobierku za 5000,- o ktorej dost vazne uvazujem, ci ju prebrat... pytal som sa, ci aj po 1.11. pozaduju CoC - vraj ano, az od 1.1. nie, ale potom zase vyzaduju KO, a to je este vacsia pakaren...
Apropo: vedeli ste ze KO spociva v tom, ze vam ludia, ktorych ste v zivote nevideli zoberu auto s klucami aj dokladmi na cca 2 hodiny a bez vasej pritomnosti ho z 30% rozoberu a potom (ak budete mat stastie) zase zlozia.. vraj nedestruktivna metoda, tfuj 
|
Pon, 05.11.2007, 10:44 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
enduro píše: Apropo: vedeli ste ze KO spociva v tom, ze vam ludia, ktorych ste v zivote nevideli zoberu auto s klucami aj dokladmi na cca 2 hodiny a bez vasej pritomnosti ho z 30% rozoberu a potom (ak budete mat stastie) zase zlozia.. vraj nedestruktivna metoda, tfuj 
mno chcel by vidieť ako mi bez mojho dohladu budu rozoberať auto  a nebodaj naspať skladať nejako ked nevedia ako.
mno dalšia možnosť ako niečo upraviť na aute a nikdo sa nič nedoví 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 05.11.2007, 11:59 |
|
 |
Gejza
Čumil
Registrovaný: Pon, 29.10.2007, 14:14 Príspevky: 7 Bydlisko: Bratislava, Slovakia
|
"no skontroloval som VIN a podla toho je to Cherokee... ja mu na to: a to pismeno Z na piatom mieste neznamena Grand-a? aha, moment, skontrolujem to... zavolam vam
o pol hodinu: halo? no mate pravdu, naozaj je to Grand, je tu nejaka chyba v databaze... no vsak mi vam to CoC posleme, vsak to vam na urade uznaju!!!  "
mas pravdu, niekedy sa aj majster tesar utne  aj ja mam s nimi obcasne negativne skusenosti ale musim povedat, ze vo vacsine pripadov kedy som sa na nich obratil, tak mi vyhoveli a poradili vo vsetkom k mojej plnej spokojnosti.
inak na tom 5. mieste nemusi byt vzdy len Z ak sa jedna o Granda, moze tam byt kludne aj X. to skratene oznacenie CJ-YJ-XJ-ZJ-WJ-KJ je sice modelovy rad ale nie je tomu tak na 5. mieste
|
Pon, 05.11.2007, 12:12 |
|
 |
Gejza
Čumil
|
edit: upravená citácia diesel[/quote]
co tym chce basnik (diesel) povedat?
|
Pon, 05.11.2007, 12:15 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|