Dnes je piatok 1. novembra 2024, meniny má Denis, Denisa a zajtra nikto
Jeep ZJ (XJ) - repas Panhardskej tyče
Autor |
Správa |
patrik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 23:06 Príspevky: 775 Bydlisko: slovensky grob
|
PAL a nemas nahodou tie puzdra hotove jedno by som kupil
|
Štv, 24.04.2008, 17:13 |
|
|
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
diesel píše: a nemal by byť ten vnútorný závit na štelovanie rozrezaný a zovretý pevnou šrobovacou objímkou? Tak ako je to na šrobení gulových čapov. Predsalen...nehrozí časom vyvaklanie tých závitov ak nebudú pevne zovreté?
no neviem či by toto bolo moc košer, predsa panhardka je ináč namáhaná ako iné veci. Prípadne kud to človek raz našteluje tak bodnuť zvarom a je to na trvalo.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pia, 25.04.2008, 8:47 |
|
|
pal
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 02.11.2006, 1:34 Príspevky: 889 Bydlisko: Ruzindol (TT)
|
Nic sa nevyvakle. Kontramatka vsetko pekne zviera - aj na autach byvaju gulove capy riadenia zaistene iba kontramatkou.
A to puzdro vyrobene nemam, ale az by bol zaujem, mozem ho vytocit
_________________ zelena mrdka
|
Pia, 25.04.2008, 9:07 |
|
|
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Kontramatka nezviera absolútne nič. Len zabráni volnému pootáčaniu. To zovretie závitov gulových čapov tiež nieje na srandu králikov. Na bruchoplazoch je to samozrejme bezpredmetné. Ked si človek predstaví ako sú v sebe vnútorný a vonkajší závit, tak kontramatka ich len napne proti sebe. Zovretie závitu je s tým neporovnatelný efekt. Trochu pohladám na českých fórach, niekto tam tuším niekde spomenul že časom na štelovacích panchartkách odchádzajú závity...niesom ale istý. Vlastnú skúsenosť teda nemám, takže možno len zbytočne teoretizujem.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Pia, 25.04.2008, 9:25 |
|
|
Andrej
OFFROAD Expert
|
diesel píše: Zovretie závitu je s tým neporovnatelný efekt. Trochu pohladám na českých fórach, niekto tam tuším niekde spomenul že časom na štelovacích panchartkách odchádzajú závity...niesom ale istý. Vlastnú skúsenosť teda nemám, takže možno len zbytočne teoretizujem.
No uvidíme čo vydrží moja RE
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pia, 25.04.2008, 9:30 |
|
|
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Ja som stelovaciu skrutku predpäl voci matici , tak ze stelovat ich v podste neviem. Musim to dat cele dole, dat do zverak a pakou pootacat. Aspon v zime to slo len tak. Teraz ked je teplejsie to uz mozno povolilo.
|
Pia, 25.04.2008, 10:17 |
|
|
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
Všechny štelovací panhardky používají kontramatku pro zajištění závitu.Já mám dělanou s originálu,měl jsem jí i na XJ , a mám výměnej kulovej čep,kterej je zajištěn kontramatkou a v dolní části mám štelovací část. Je to štelovací rukáv s pravým a levým závitem a zajištěn z každý strany kontramatkou.Takže dýlku panhardky a nebo polohu nápravy vůči autu můžu štelovat bez sundání jednoho konce panhardky.je to takovej napínák.
Tenhle systém používám asi čtyři roky jak na svým tak na kolegových dvou XJ,co měl. Nikdy se kontramatka nepovolila( to sou tam tři!).Dříve jsem měl jen ten napínák v dolní části a origo čep.Ale pak jsem to dovymyslel,jak při každým vydechnutí čepu,nevyhazovat celou panhardku.
Silentblok i nahoře je fajn ale není tak flexibilní ke stranovejm výkyvům jako kulák. Takže já se pro běžný ježdění spíš přikláním k čepu,kterej můžu měnit, než k silentbloku.
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Pia, 25.04.2008, 22:45 |
|
|
pal
OFFROAD Expert
|
diesel píše: Kontramatka nezviera absolútne nič. Len zabráni volnému pootáčaniu.
Hej, sorry, myslel som napnutie voci sebe.
O tom zvierani zavitov na origo tyciach riadenia si myslim, ze su tam iba koli tomu, ze to bolo lacnejsie na vyrobu ako tam davat hrube tyce o ktore by sa mohli opriet kontramatky.
|
Sob, 26.04.2008, 22:20 |
|
|
Andrej
OFFROAD Expert
|
A s tým povolovaním matky na závite mno kuwa aj ked to dotiahol na hurona tak na mojej RE sa povolila a zvuky nepekné šírili od tial ako to pracovalo. Navyše som zistil (čo ma neskonale serie) že mám v origo klbe na RE volu asi 2-3mm vo vodorovnom smere, nato že to ma nejakých 2 tis. km za sebou som nasratý
|
Pon, 28.04.2008, 9:22 |
|
|
pal
OFFROAD Expert
|
A neda sa ti ten gulovy joint nejako dotiahnut? Si myslim ze by sa mal dat. Ale ako je mozne ze sa ti to povolilo...musis dotahovat az pokial ti kluc cez matku nepreskoci
|
Pon, 28.04.2008, 9:39 |
|
|
Andrej
OFFROAD Expert
|
pal píše: A neda sa ti ten gulovy joint nejako dotiahnut? Si myslim ze by sa mal dat. Ale ako je mozne ze sa ti to povolilo...musis dotahovat az pokial ti kluc cez matku nepreskoci
Mno kuwa to neviem ale asi nie Je to kompaktný celok, ktorý je vskrutkovaný do obímky a zaistený segerkou
|
Pon, 28.04.2008, 9:45 |
|
|
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
Nemáš někde nějaký pnutí? Jak sem říkal,mám na panhardce tři kontramatky,jedna s nich s obráceným závitem a ještě se mi nikdy nepovolila.
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Pon, 28.04.2008, 22:08 |
|
|
Andrej
OFFROAD Expert
|
Harley píše: Nemáš někde nějaký pnutí? Jak sem říkal,mám na panhardce tři kontramatky,jedna s nich s obráceným závitem a ještě se mi nikdy nepovolila.
Mno zatial ani srnka netuší cez víkend sa skúsim nato mrknúť a niečo vymysleťako dotiahnem ten klb, pač ide ale zase trebašpeciálny prípravok nato.
|
Uto, 29.04.2008, 9:19 |
|
|
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Andrej píše: Harley píše: Nemáš někde nějaký pnutí? Jak sem říkal,mám na panhardce tři kontramatky,jedna s nich s obráceným závitem a ještě se mi nikdy nepovolila. Mno zatial ani srnka netuší cez víkend sa skúsim nato mrknúť a niečo vymysleťako dotiahnem ten klb, pač ide ale zase trebašpeciálny prípravok nato.
pnutie tam máš na spodnom uchyte na nápravu, kde ti plech tlačí o oko panchardky...ved si mi to ukazoval. A to pri prepružovaní spôsobuje nejaké skrutné pohyby panhardky, ktoré asi časom povolia kontramatku.
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Uto, 29.04.2008, 11:04 |
|
|
Andrej
OFFROAD Expert
|
diesel píše: Andrej píše: Harley píše: Nemáš někde nějaký pnutí? Jak sem říkal,mám na panhardce tři kontramatky,jedna s nich s obráceným závitem a ještě se mi nikdy nepovolila. Mno zatial ani srnka netuší cez víkend sa skúsim nato mrknúť a niečo vymysleťako dotiahnem ten klb, pač ide ale zase trebašpeciálny prípravok nato. pnutie tam máš na spodnom uchyte na nápravu, kde ti plech tlačí o oko panchardky...ved si mi to ukazoval. A to pri prepružovaní spôsobuje nejaké skrutné pohyby panhardky, ktoré asi časom povolia kontramatku.
Mno leda to ja skor myslel pnutia v smere panharky čo nejako povolilo to oko
|
Uto, 29.04.2008, 11:18 |
|
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|