Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 01.11.2024, 2:33
Dnes je piatok 1. novembra 2024, meniny má Denis, Denisa a zajtra nikto

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 91 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší
 Jeep ZJ 5.2 - vyplach AT a vymena motor.oleja 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Andrej, brácho na svojom Grande 95" 4.0L ma takúto závadu,
keď sa pomáli rozbieha tak asi pri 20 km chce automat preradiť na 2-jku, aj preradí ale zase skočí na jedna,potom zase na 2, až ked už ide tých 25-30 km tak preradí na 2 , dalšie polohy radia v pohode , bez škubania/cukania, aj R-ko,
pri redukcí detto. ale už nie tak dramaticky,, a robí to stále, :roll:

~~~~( o) ) – o - - - ( o ) ) – o ---) )

Jeep ZJ 5.2 V8,nápravy patrol Y61, 7.5" long arm,flowmaster a kopec iného..
Jeep XJ 4.0 cestná leštenka

Pia, 03.08.2012, 10:39
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Bansch si šteloval?

Podla popisu ako keby niekde unikal tlak, nakoľko preradí potom mu klesne tlak tak odradí. A pri tom 4l má RE prevodovku.

Nešmykne to pri preradení? z 1 na 2?

A.

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Pia, 03.08.2012, 10:58
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ked uz sme pri tom : Ked stojim v miernom kopci a zadok smeruje dole tak po 12 hodinach sa auto pohyna tazsie ako keby sa potrebovala prevodovka natlakovat. Co s tym ?

Pia, 03.08.2012, 11:11
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
nič :-D

skontroluj či máš dosť oleja, alebo skús parkovať čumákom dole a uvidíš či sa niečo zmení.

Olej Ti stečie dozadu a chvíľu trvá kým to natiahne všade kde má.

Na novších At to vyslovene cítiš keď má málo oleja že je to pri rozbehu trocha lenivé, doleješ olej a ide okamžite do záberu.

A.

EX JGCH 4l - trochu off

Pia, 03.08.2012, 11:14
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
kua Andrej:
band, mnozne cislo bands po slovensky pas,mnozne cislo pasy. Ziadny bansch ani ina vec !!!

Pia, 03.08.2012, 20:03
Profil WWW
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dakujem, idem skusit niečo stým spravit, kks kvoli odbornym mechanikom som zrejme prišiel o prevodovku , lebo ona šla po výmene dobre, ale niečo sa posralo. Mechanik dolial asi iba 0.5 litra ATF a kázal mi trošku pojazdit , s tým , že mi potom vymenia olej.

Pia, 03.08.2012, 21:07
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
to co mas preboha za mechanika? Ta mierka na at olej je tam naco? pre srandu kralikom ?

Skusal si kolko je tam vobe coleja teraz ? A co vlastne za olej? Uz je prepaleny ci este nie?

Sob, 04.08.2012, 10:25
Profil WWW
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
auto Jeep zj 5.2 rv 1995 . Došteloval som pásy, vymenil olej. Už som to bol cely štasny vyskúšat v presvedčení že je to už ok. Prevodovka ide pekne už aj cúva, ale problem je v tom že iba maximálne 2 KM. potom to prestane radit 3, a z miesta sa ma tendenciu rozbiehat hned na 2-jku. Čo tomu je ??? kde mám hladat chybu ???

Ned, 12.08.2012, 14:07
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
tak tieto procedury su mi celkom zname :D

ked som kupil wranu, chlapik sa velkodusne pochvalil, ze tam zrovna dal vymenit AT olej, takze som zahojeny na dlhy cas. este mi nechal aj flasku oleja, co vystalo, ze keby nahodou je malo, mozem z toho doliat, ten tam je.

co mi zachranilo krk bola ta flaska, ktoru mi hodil do kufra. len vdaka nej som zistil, ze ten olej je uplne na pikacu [keby mi tu flasu neda, veselo jazdim na zly olej, az kym neodkurujem prevo :D bol to dexron, pritom musim davat ATF+

nakoniec som to riesil tym, ze som nakupil u jeepparts-akov ATF+ aspon na 3 servisne vymeny [kedze naraz nevytecie vsetko, mozno tak polovica]. vycapoval som stary olej, nacapoval novy. pojazdil som. za necely tyzden som znovu vycapoval, nacapoval, tentokrat uz ale s navarenim vypustaku na vanu. a tento rok este to raz asi vylejem, nech mam svedomie na mieste. olej sa pekne precistil, ma podstatne inu aromu, ako predtym a badatelne lepsie jazdi...

nejaky ten ATF+ olejcek mi zostal navyse, tak som sa rozhodol, ze ho nalejem do rozvodovky. to bol tiez celkom fasa napad, lebo sme aspon zistili, ze v rozvodovke bolo hadam do pol litra oleja, pritom ho tam ma byt vyse litra aj pol. rozvodovka tiez dostala slusny wellness a o hodne lepsie frci. hlavne som mal predtym problem vyradovat z 4LO, co prestalo a chodi to jedna basen..

takze takto som ja čejndžoval kapaliny v AT - bolo to sice plytvanie olejom, ale lepsie, ako plytvat prevodovkami..

palo, zrejme vies o ktore auto ide, nem ? :D

este mimo temu:
okrem toho som mal nedavno problem so servom [sekalo mi v zakrutach, trhavy pohyb to malo, dost zle sa s tym jazdilo a mal som obavu, nech sa daco neodtentuje], kde bol tiez bohviejaky oil, tak som sa rozhodol to tiez preplachnut a zwellnessovat. stary olej dost smrdel, davaj ho von. na preplach som tam drbol ten lacny madit, pojazdil som a za necely tyzden som tam nacapoval original PSF, aky tam ma byt. servo ide, ako nove, radost zit :)

Ned, 12.08.2012, 19:59
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
ridder92 píše:
auto Jeep zj 5.2 rv 1995 . Došteloval som pásy, vymenil olej. Už som to bol cely štasny vyskúšat v presvedčení že je to už ok. Prevodovka ide pekne už aj cúva, ale problem je v tom že iba maximálne 2 KM. potom to prestane radit 3, a z miesta sa ma tendenciu rozbiehat hned na 2-jku. Čo tomu je ??? kde mám hladat chybu ???

No vitaj v klube dojebaných hydraulických prevodoviek.

Bohužiaľ v tvojom prípade máš plne hydraulickú prevodovku kde elektrika je jedine na Over Drive. Za 2 km sa prevodovka nezohreje ani na prevádzkovú teplotu, takže ak by zaradila aj 3 tak už OD a lock up ti nezaradí lebo nieje zohriata.

Ako si ju došteloval??

Bohužial diagnostika hydrauliky je, že buď sa vieš napojiť na body merania tlaku a potom podľa tabulky zistíš čo sa deje, nakoľku elektricky ju moc nezdiagnostikuješ.

A mám tušák že asi bude aj ten jeden solenoid v prdeli a aj teplotné čidlo.

Musel by dôkladne naštudovať všetky chyby z manuálu.

A.

EX JGCH 4l - trochu off

Pon, 13.08.2012, 9:44
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dakujem za radu, mám ešte jednu otázku. Akú prevodovku tám mám ??? Mechanik mi tvrdil že je ro 44re, ale ty si spominal , že je to hydraulika a to je 46 rh a sa nemílim. prosim ta ako to zistim na sto percent ???

Pon, 13.08.2012, 9:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Pošli mi VIN

A.

EX JGCH 4l - trochu off

Uto, 14.08.2012, 8:36
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
kuken viden pod auto. Ak ide vlavo zhora do almary 7 kablovy zvazok s okruhlym konektorom, takRE. Inak RH

Uto, 14.08.2012, 10:02
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Má tam presne to čo ja na mojom grande. Klasika poctivá 46 RH, akurát náchylná na dojebabranie odborníkmi :-D

A.

EX JGCH 4l - trochu off

Uto, 14.08.2012, 12:29
Koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
No moj problem stále pretrváva.
Začalo to výmenou oleja. Nalial som tam Valvoline Maxlife ATF, došteloval pásy a prevodovka KO. Ja viem že ten olej tam nemá byť, ale vtedy som to ešte nevedel a nelial som to tam ja , ale v "odborníci " v servise

Prevodovka po zohriat neradila , a mal som pocit, že tám je stále 2. stupen. Ked som radil z N do D alebo R , tak som jej musel pomoct trochu plynom, aby zabrala a zaradila rýchlost.

Teraz Som tam namontoval svoju povodnú prevodovku aj s Hydromeničom ktora mala chybne uloženie meniča ale inak bola plne funkčná.

Prehodil som to medzi sebou. Ešte som prehodil aj cele Valve body (dufam že som to pomenoval správne myslim to celé ovládanie čo sa nachádza vo vani). Je to preto , lebo mám dve prevodovky , ale iba jedno Valve body funkčné.

No a mierne sa to zlepšilo, ked je to sudene tak to ide fajn , ale po zohriati to radi len 1-2 . a Tiež to dlho zaradzuje D aj R.ale je to o dost lepšie ako v prvom pripade.
A ešte ked uberiem tak mám pocit akoby nerozoplo menič, ale auto brzdi motorom.

No momentálne mi z Mojho Laborovania vyšlo, že mám niečo zlé na tom ovládaní prevodovky. Alebo to može sposobovat aj ten Nesprávny olej. ???
Mala by to byt RH 46.

Prosim o nejakú radu , Ak na nič nepridem tam mi ostáva jedine repas v ZA :(

Str, 22.08.2012, 19:51
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 91 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný