Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 18.07.2025, 19:00
Dnes je piatok 18. júla 2025, meniny má Kamila a zajtra Dušana

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 107 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalší
 Jeep ZJ - lift a 31" pneu 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Dado klobúk dole a riadne hlboko :smt023 :smt038 :smt038

Pia, 27.10.2006, 19:51
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dado píše:
STK ma vobec, ale vobec netrapi. :twisted: Dlhsie brzdove hadicky si musim dat spravit uz teraz. Stoji to par korun. Geometriu si musim zostelovat tiez uz teraz, vsak to mam vyssie o 4". neni to az taky problem. Na 31" to vyzera teraz velmi dobre. (inak mozem tam dat uz bez problemov 33" ak zdvihnem este o 0,5" vojdu tam aj 35") Long Arm sa da uz robit od liftu 3,5" palca. Homokinetaky pojdu pevnostne, 1 uz mam na druhy cakam kym sa rozsype. Brzdy sa neupravuju, ked tak dozadu pojdu kotuce. Pokial nedam vacsie kolesa prevody menit nebudem. Ak ano tak, 4,56:1 cena cca. 25 tis. bez drobnosti. :evil:
Viem, ze to vyzera takto velmi jednoducho, ale je to kurwa komplikovane som si toho vedomy.

Dado,oné, ale ten na tej fotke má aj iné nápravy - aspoň zadnú Tuším F8.8 (alebo D44 - nie som istý) - to si nejako riešil?. Kombinácia D35 a D30 moc nevydrží (už to viem :cry: :evil: )

Pia, 27.10.2006, 20:09
Profil WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
Pozor, myslel som geometriu kardanov! Geometria predných kolies je brnkačka. Nepleťme hrušky s jablkami.

Jasne ze geometriu kardanov. Geometria kardanov je nadradena geometrii zaklonu prednej napravy. Vsak preto som robil ramena zahnute pod 17st. aby som mal prednu geometriu zachovanu. A horne som nemusel menit. Premeriavat to budem tymy laserovymi meracmi, alebi infra ? Neviem ako sa to presne vola. Na zadnej budem robit spodne zahnute a predlzene a horne len predlzene. Uvazoval som o A ramene a vyhodeni panhardky, ale zatial je to dost zlozite. Studovanim podvozkov porovnavanim, konzultovanim, kreslenim a meranim som stravil skoro rok tak dufam mi to vyjde.

D30 a D35 no, ja fakt neviem ci pojdem do vacsich kolies. Paqcili by sa mi tam 35" ale takto na 31" a 4" lifte sa mi to paci. Atam tieto naprav stacia. Len si to pyta Long Arm. Ale toto rozhudnutie stale menim, neviem , neviem....

Ned, 29.10.2006, 13:14
Profil WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak som zalozil predne ramena. Zaklon napravy a uhli kardanu sa zdaju byt po rychlom merani O.K. Vybracie som nezaznamenal ziadne. V spojitosti s novymi pruzinami a upravou stabilizatora sa subjektivne zda, ze podvozok vpredu sa stal robustnejsim a tvrdsim. Uvidime ako sa to bude spravat pri krizeni. Ale to si budem musiet pockat, lebo este nemam dlhsie brzdove hadice.

Štv, 02.11.2006, 7:43
Profil WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Zajtra idem nahodit zadne vyosene spodne ramena a horne stelovacie.
Ak to niekto budete robit, tak si najskor popovolujte matice a skrutky. Ja som ich povoloval 1 den flexou. :x
Inak dnes rano som musel este podkladat zadne pruziny aby bolo auto v rovine. Obidve strany som uz zmakol za 1,5 hod. Predtym mi to trvalo 4 hodiny.
Fotky dam tiez zajtra.
To Andrej : no co ? Ako si na tom s tymi podlozkami ? Mas ich uz nahodene ?

Štv, 16.11.2006, 12:30
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dado píše:
To Andrej : no co ? Ako si na tom s tymi podlozkami ? Mas ich uz nahodene ?

No figa drevená minulí week som nemal sťahovaky a chvílu sa boril špekuloval ale nešlo. Dnes ma kamoš sťahovaky už v aute tak zajtra sa ide nato. Inač skušal dať dole tu gumu zo zadu no bude sranda je tam dobre prisušená snad pojde cela dole bez poškodenia. :(

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Štv, 16.11.2006, 13:39
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja som ju narezal flexou. Pripadne kup novu a odpil ju.

Štv, 16.11.2006, 13:53
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dado píše:
Ja som ju narezal flexou. Pripadne kup novu a odpil ju.

Dnes už asi nekupim ani keby sa poondial musí isť dole nejako snad sa podarí. Ešte musím kupiť nejaký lepiaci silikón, nech to tam trochu ošetrím

EX JGCH 4l - trochu off

Štv, 16.11.2006, 13:55
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak tu su fotky zadnych ramien. zajtra pribudnu fotky ako to vyzera na aute.
Obrázok

Obrázok

Pia, 17.11.2006, 10:32
Profil WWW
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak som skoro dokoncil ten podvozok. (nemam este namontovany relokator zadnej panhardky)
Dojmy : - v terene som stym este nebol (nemam dlhsie hadice brzd :? )
- na ceste sa, aj ked to bude zniet divne, auto sprava stbilnejsie. najma co sa tyka vyjazdenych kolaji. asi to bude tymi tuhsimi prednymi pruzinami. Neni to sice spravene profesionalne ale da sa na to pozriet.
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Kardany som este naladil (uhly) Uhly som sa snazil dodrzat spravnou dlzkou ramien, ktora mi vychadzala podla vypoctov.
Neviem ci sa vobec do toho pustit. Nic nevybruje. Ani pri 130 km/hod... skusal som to pri roznych rychlostiach a nic. Akurat mi buchoce jeden silentblok. Som lenivy objednat novy z RDR. :roll:
Kde kupit dlhsie brzdove hadice ? U nas robia hadice na mieru, ale najmensi priemer aky vedia spravit je 6 mm (svetlost rurky).

A este jedna vec ten relokator zadnej panhardky musi byt dole na naprave ? Nemoze byt umiestneny na karoserii ? Neviem totiz povolit tu maticu s torxom. Prinajhorsom to vypilim a znova navarim. V podstate to tam nepotrebujem funkcne, ale co ak budem chciet dat auto do povodneho stavu ?

Ned, 19.11.2006, 17:35
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
fíha :shock: ja som to tušil,že to ticho bude ticho pred búrkou :twisted: len škoda,že nemáš XJčko :( gratulujem :smt023

Ned, 19.11.2006, 19:51
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No Dado klobuk dole, vyzera to super. Ja už tento víkend nahodil podložky pod struny a poviem rovno mam na chvílu pokoj od šturania sa v aute, uťahaný som bol jak šnura od hajzla :-D

Tuším si dal naspäť origo narazníky ????

EX JGCH 4l - trochu off

Pon, 20.11.2006, 9:41
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Andrej píše:
No Dado klobuk dole, vyzera to super. Ja už tento víkend nahodil podložky pod struny a poviem rovno mam na chvílu pokoj od šturania sa v aute, uťahaný som bol jak šnura od hajzla :-D

Tuším si dal naspäť origo narazníky ????

Ja viem dáto zabrat. Ja zadne uz menim za 1,5 hod. :-D Narazniky som na zimu vymenil. Idem ocelove upravovat.

Pon, 20.11.2006, 9:50
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No ked už vedel ako nato tak posledný predný bol cca za hodinku nahodený len tie predtím des a k tomu mi aj struna vyskočila a sťahovak lietal garažou a teraz mam aj hlavu liftovanu do minusu heh ale už je všetko OK :D

EX JGCH 4l - trochu off

Pon, 20.11.2006, 9:57
Legenda Offroadu
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Skoro ako moj: :D

http://snoqualmiejeep.googlepages.com/home
http://www.cardomain.com/ride/2303256/1

Pon, 18.12.2006, 10:16
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 107 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný