Dnes je utorok 20. mája 2025, meniny má Bernard a zajtra Zina
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 12 ] |
|
ZJ po nastartovani neudrzi otacky
Autor |
Správa |
sparc
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 28.11.2007, 23:14 Príspevky: 302 Bydlisko: Alemagne, BA, BB
|
Hi all.
Ako tak klesli teploty pod 0 C tak mi moje ZJ, pri starte, neudrzi otacky a zdochne. Ked ale drzim plyn take 2-4 minuty tak to potom drzi v pohode. Neviete mi poradit kde je zrada?
dik.
_________________ OFF - `97 JEEP ZG 5.2 MAGNUM V8 ON - `05 Chrysler 300C 5.7 HEMI V8 NA PREDAJ SUV - `14 JEEP WK2 kachle
|
Uto, 18.12.2007, 12:02 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
Senzor teploty nas. vzduchu,teploty vody,volnoběžný motor a nebo to někde saje faleš.
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Uto, 18.12.2007, 13:14 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|
Ja mám teraz niečo podobné - vlastne to je možno úplne iné. Keď je studený naštartuje v pohode, drží otáčky tiež v pohode, ale ako náhle zaradím D, tak motor zdochne. Pripadá mi to tak, ako keď hodíš na manuále jednotku a chceš sa rozbehnúť ale zabudol si odbrzdiť ručnú brzdu. Musím ho tiež asi 3-4 nechať bežať, potom je všetko OK. Keď nečakám na to "napnutie" auta pri zaradení D a hneď pustím brzdu auto v pohode ide. Len nechcem takto j....ť prevodovku.
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Uto, 18.12.2007, 19:02 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
Ja som si všimol zase ,že ked naštartujem studeny motor tak v pohode beži cca na tych 900 ot/min ale akonahle sa zohreje tak na ,,P ,, kolišu otačky medzi 900-1000 ot/min ale ked stojim na ,,D,, s brzdou, tak v pohode drži 900 ot/min  hm,v čom je problem? falošny vzduch? 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pon, 24.12.2007, 22:16 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
MARTINO píše: Ja som si všimol zase ,že ked naštartujem studeny motor tak v pohode beži cca na tych 900 ot/min ale akonahle sa zohreje tak na ,,P ,, kolišu otačky medzi 900-1000 ot/min ale ked stojim na ,,D,, s brzdou, tak v pohode drži 900 ot/min  hm,v čom je problem? falošny vzduch? 
Môže to byť volnobežný motorček, obchvat sania na volnobehu, ide o potenciometer ktorý pri volnobehu zabezpečuje prísun vzduchu do sania, je to pri karbeci. Može blbnuť niekedy.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 24.12.2007, 22:21 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Andrej no super aky odborny vyklad ,snad som pochopil  povedz čo to znamena ,,može blbnut,,? da sa to ,,štelovat,, alebo treba vymenit?  ako nevadi mi to ,len mi to pripada,ako keby som išiel na ,,sytič,, 
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pon, 24.12.2007, 22:25 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
MARTINO píše: Andrej no super aky odborny vyklad ,snad som pochopil  povedz čo to znamena ,,može blbnut,,? da sa to ,,štelovat,, alebo treba vymenit?  ako nevadi mi to ,len mi to pripada,ako keby som išiel na ,,sytič,, 
no niekedy sa to pridre a nechodí ako má, je to kovový valček v púzdre, ktorý sa vysúva a ked sa tam dostane bordel tak to nechodí ako má, len treba dávať bacha na poškriabanie.
Inač ked chodíš ako keby na sýtič tak je asika lambda v perdely alebo to robí len na LPG??
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 24.12.2007, 22:33 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Andrej chodim len na benzin  ale ako pišeš asi to bude tym valčekom v puzdre ,lebo nie vždy to robi  len ja som taaaaaky lenivy a nechce sa mi ist do teplej garaže,ale snad po sviatkoch ,,kuknem,, 
|
Pon, 24.12.2007, 22:55 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
|
Volnoběžný motor a nebo TPS. Oboje tohle může způsobit a nedá se to ani ladit či opravit.jen vyměnit. Uvolnoběžnýho mot. je šance,že se po vyčištění jak jeho výsuvný jehly tak i okolí kde je umístěnej,vše zlepší.
Houpání otáček taky může způsobit slabá baterka a nebo nedostatečný dobíjení na volnoběh.
www.properform.cz
|
Uto, 25.12.2007, 0:11 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Harley píše: Volnoběžný motor a nebo TPS. Oboje tohle může způsobit a nedá se to ani ladit či opravit.jen vyměnit. Uvolnoběžnýho mot. je šance,že se po vyčištění jak jeho výsuvný jehly tak i okolí kde je umístěnej,vše zlepší.
Houpání otáček taky může způsobit slabá baterka a nebo nedostatečný dobíjení na volnoběh.
Harley,čiže ako hovori Andrej? vyčistit ten valček v puzdre? alebo vymenit ten motorček ? len ako pišem na ,,P,, to koliše ale len ked sa zohreje,no a na ,,D,, ak stojim na brzde tak motor normalka 900 ot/min. No baterka a dobijanie je v pohode 
|
Uto, 25.12.2007, 0:16 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
|

Vyndat ten motůrek,vyčistit jeho samotnej,teda jen tu jehlu a její píst. Oak sundej celý tělo škr. klapky a komplet ho celý vypucuj,že všude bude jen čistej hliník bez sazí a jinejch nešistot.
To,že to dělá jen při konkrétním režimu,je normální. Když máš "P" a tak motor není pod zátěží a tím ten servomotor je vysunutej jinak než když je "D",motor pod zátěží a nebo když je ohřátej. Ten motor permanentně koriguje množství vzduchu do motoru atak stále zajíždí a vyjíždí a hledá optimální polohu pro konkrétní množství vzduchu.
Při studeným ,sytičovým režimu,jde do motoru více paliva a tak musí pustit víc vzduchu.Takže třeba v týhle poloze mu nic nebrání pohybu.Když se ale motor ohřeje,tk tam jde paliva íň a motúrek se pohybuje v jným místě a tam může mít překážku. Takže buď je to v lepším případě jen mechanicky zasviněný a brání to plynulýmu pohybu(vysunování) a nebo ,může bejt servomotor ojetej právě v místech nejčastějšího používání.
Podobně se takhle pošozuje TPS,jelokožje potenciometr a tak může bejt v místě nejčastějšího používání,vydřený vinutí.
www.properform.cz
|
Uto, 25.12.2007, 23:28 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|
KOŤO píše: Ja mám teraz niečo podobné - vlastne to je možno úplne iné. Keď je studený naštartuje v pohode, drží otáčky tiež v pohode, ale ako náhle zaradím D, tak motor zdochne. Pripadá mi to tak, ako keď hodíš na manuále jednotku a chceš sa rozbehnúť ale zabudol si odbrzdiť ručnú brzdu. Musím ho tiež asi 3-4 nechať bežať, potom je všetko OK. Keď nečakám na to "napnutie" auta pri zaradení D a hneď pustím brzdu auto v pohode ide. Len nechcem takto j....ť prevodovku.
teraz som sa pozeral na OBD - svieti chyba 703 - brzdový spínač - takže idem to omrknúť.
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Štv, 27.12.2007, 14:14 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 12 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|