Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Štv, 29.05.2025, 5:02
Dnes je štvrtok 29. mája 2025, meniny má Vilma a zajtra Ferdinand

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 5 ] 
 Nováčik s 3.1TD a pár otázok na začiatok 
Autor Správa
Učeň

Odpoveď s citáciou
Zdravím panstvo, takže nejakým riadením osudu som sa stal členom offroad komunity z WJ-čkom.
Mám ho síce krátko, ale som zatiaľ moc spokojný, poznám históriu auta, o potencionálnych problémoch som tak nejak vedel ale teraz by som potreboval pomocnú ruku pri ich vyriešení :wink:

1.Klíma. Auto ma dvojzónovú autoklímu, ktorá pracuje tak ako má, akurát nechladí 8-) . Na kompresore chýba predný pružný unášač rotora (touto cestou by som niekoho poprosil o zaslanie, ak má nejaký kdesi v regáli :-D ), ale napriek tomu do cievky nejde prúd. Ak spojím nakrátko AC clutch relé, spojka ožije. Blbé je, že na relátko ide ovládacie napatie len 4,7V, co je sakra málo. Autodiagnostika klimatizácie nehlási žiadnu chybu. Pri teste cez KTS požiadavka na zopnutie kompresova reaguje správne, tzn vidím, kedy kompresor má zopnúť.

2.Zadný bumerang na náprave. Po kontrole na kývacom testeri na STK sa zistili vôle v oboch silentblokoch aj v stredovom kĺbe (?), dajú sa tieto veci objednať samostatne, alebo len celý bumerang?
Ako je komplikovaná oprava? Musí ísť dole náprava, alebo sa to dá vyriešiť nejakým "odvesením"? Netuším totiž, ako sa dáva preč ten stredný kĺb.

3. Ako overím správnu funkciu QuadraDrive? Myslím bez nejakú jednoduchšiu fintu, bez použitia nejakej lúky, bažinatého terénu, alebo iného tankového cvičiska?

4. Ak by mal niekto doma zlikvidovanú prednú sedačku, mám záujem o vyhrievaciu vložku aj s termistorom, z mojej ju nejaký cvok komplet vybral :(.

5. Ešte ma napadlo, ak by niekto našiel aj ovály do predných dverí, nech ponúkne, jeden mám KO úplne, na druhom je nejaký mechanicko-elektrický problém.

ĎAKUJEM DOPREDU ZA OCHOTU :)

Str, 06.11.2013, 20:07
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ypsi píše:
Zdravím panstvo, takže nejakým riadením osudu som sa stal členom offroad komunity z WJ-čkom.
Mám ho síce krátko, ale som zatiaľ moc spokojný, poznám históriu auta, o potencionálnych problémoch som tak nejak vedel ale teraz by som potreboval pomocnú ruku pri ich vyriešení :wink:

tak teda vitaj :-)

Ypsi píše:
1.Klíma. Auto ma dvojzónovú autoklímu, ktorá pracuje tak ako má, akurát nechladí 8-) . Na kompresore chýba predný pružný unášač rotora (touto cestou by som niekoho poprosil o zaslanie, ak má nejaký kdesi v regáli :-D ), ale napriek tomu do cievky nejde prúd. Ak spojím nakrátko AC clutch relé, spojka ožije. Blbé je, že na relátko ide ovládacie napatie len 4,7V, co je sakra málo. Autodiagnostika klimatizácie nehlási žiadnu chybu. Pri teste cez KTS požiadavka na zopnutie kompresova reaguje správne, tzn vidím, kedy kompresor má zopnúť.

Ten unášač (taký minikardan) je dosť inkurantná a hľadaná vec. Takže buď kúpiť nový alebo len zháňať po vrakáčoch alebo dať vyrobiť.
požiadavka na zapnutie neznamená zapnutie ompresora. Je to len zbožné prianie jednotky ATC. To či sa fyzicky zopne závisí od ďalších X parametrov. A KTS o nich ani len netuší.

Ypsi píše:
2.Zadný bumerang na náprave. Po kontrole na kývacom testeri na STK sa zistili vôle v oboch silentblokoch aj v stredovom kĺbe (?), dajú sa tieto veci objednať samostatne, alebo len celý bumerang?
Ako je komplikovaná oprava? Musí ísť dole náprava, alebo sa to dá vyriešiť nejakým "odvesením"? Netuším totiž, ako sa dáva preč ten stredný kĺb.

úplne bežná vec aj diely. Na WJ je to spotrebák. Výmena v pohode akutrát potrebuješ pár kľúčov v palcových mierach na skrutky toho čapu.
Dá sa to meniť aj samostatne, ale ak sú oká v A-ramene moc vyhrdzavené, tak trebameniť celé rameno lebo inak tam nové silentbloky držať nebudú.

všetko nájdeš tu:
http://eshop.jeepparts.sk/cs_CZ/m/2000/ ... uspension/

Ypsi píše:
3. Ako overím správnu funkciu QuadraDrive? Myslím bez nejakú jednoduchšiu fintu, bez použitia nejakej lúky, bažinatého terénu, alebo iného tankového cvičiska?

napríklad štrkové parkovisko ?

Ypsi píše:
4. Ak by mal niekto doma zlikvidovanú prednú sedačku, mám záujem o vyhrievaciu vložku aj s termistorom, z mojej ju nejaký cvok komplet vybral :(.

toto je diel ktorý sa stále kazí a po oprave aj tak nič moc nevydrží. Tie kábliky sa lamú stále na iných mistach. Prispôsob tam univerzálnu nejakú.

Ypsi píše:
5. Ešte ma napadlo, ak by niekto našiel aj ovály do predných dverí, nech ponúkne, jeden mám KO úplne, na druhom je nejaký mechanicko-elektrický problém.

čo sú to ovály v dverách ???? Na tom aute je oválne všetko, celé auto je oválno guľatá olízaná karamelka :-D

Štv, 07.11.2013, 13:47
Profil WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
Dakujem :)

K tomu bumerangu a klimatizácií, dalo by sa zastavit osobne? Bude to asi rozumnejsie, myslim.. Treba nejak dohodnúť termín, alebo prísť hocikedy behom pracovnej doby?

BTW., tie ovály som myslel reproduktory, ale asi nic nepokazím nejakými serióznejšími autohifikmi v tom rozmere.

Štv, 07.11.2013, 17:47
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ypsi píše:
Dakujem :)

K tomu bumerangu a klimatizácií, dalo by sa zastavit osobne? Bude to asi rozumnejsie, myslim.. Treba nejak dohodnúť termín, alebo prísť hocikedy behom pracovnej doby?

dolo. Ale zavolaj vopred

Ypsi píše:
BTW., tie ovály som myslel reproduktory, ale asi nic nepokazím nejakými serióznejšími autohifikmi v tom rozmere.

závisí od toho čo tam máš za audio. Lebo ak infinity gold, tak tam sú impedančne špecifické repro

Pia, 08.11.2013, 11:46
Profil WWW
Učeň

Odpoveď s citáciou
-Oka, vdaka, budem volat.

-Ano, je tam infinity gold, mam pocit, ze som cosi cital o 2ohm repro?

Pia, 08.11.2013, 19:14
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 5 ] 

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný