Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 10.05.2025, 21:51
Dnes je sobota 10. mája 2025, meniny má Viktória a zajtra Blažena

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 54 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 A je vonku - motor na WJ 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
detto, tiež musím skorigovať moje predstavy o CRD od MB. :?

Str, 28.02.2007, 23:24
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No tiež nie som nadšený. Ale aby som to upresnil: ten výbrus nie je nejak akútne potrebný, ale keď už je vonku tak sa spraví všetko jedným vrzom. Niektoré steny sú trocho doškrabané, takže radšej. To isté platí aj o turbe. Teraz je dobrý prístup tak sa to dalo zrepasovať za "pár" korún. Vždy je to menej ako vyberať znovu motor.

Štv, 01.03.2007, 9:10
Profil WWW
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Koto ...primarne sa ti iba stracala voda...vymena tesnenia pod hlavou je u normal auta bezna vec.....takisto u MB..to nie je o primar kvalite...pruser je ze treba cely agregat davat von....

Štv, 01.03.2007, 14:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A už viete na 100% prečo sa strácala tá voda?

Štv, 01.03.2007, 14:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
biker píše:
KOŤO píše:
Takže ešte výbrus + krúžky, repas turba a natlakovanie hlavy v Brne (kôli kontrole, či nie je prasknutá).

noo.. a nove auto :twisted:
jj nova doba :smt151 .mercedes uz nieje to co byval kedysi... :smt152 :roll:

len by ma zaujimalo kolko takychto ML 270 CDI a JEEP 2.7 CRD ma takuto vadu :smt017 poznam 5 ludi s ML 270 CDI a nikto zatial ziadny vacsi problem... :smt102

Už je ohlásené ML 2,7CDI, ktoré nastupuje po mne - prasknutá hlava a piest.

Štv, 01.03.2007, 16:02
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
KOŤO píše:
Už je ohlásené ML 2,7CDI, ktoré nastupuje po mne - prasknutá hlava a piest.

No jo nemecká precíznosť fujtajbl zase raz presvedčený že niet nad origo Ameriku aspon v motoroch. :-D

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Štv, 01.03.2007, 16:24
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Když tohle je hlavně používáním.Stejně jako prasklý hlavy u Patrolů. :wink:

Štv, 01.03.2007, 16:30
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Harley píše:

Tiež si myslím, a hlavne spolieham sa na to. :-D Totiž jaksi mám VM. :oops: To už pomaly znamená to isté ako "som idiot". :lol:

Ale ten únik mi nejak aj tak nejde do hlavy. Ak by to bolo tesnenie pod hlavou tak by to predsa buď vytláčalo vodu do expanzky alebo by bola voda v oleji. Ak by bola prasknutá hlava vo výfukovej časti alebo rovno spalovacej, tiež by to tlačilo vodu do expanzky. Jedine snáď žeby voda pretekala do sacej časti...ale tam predsa zase tlakuje turbo. :? No ja by som bol nervózny kým by som nevedel kde je pes zakopaný. Len tak rozobrať a čiastočne zrepasovať motor nemusí napokon problém odstrániť. Držím palce Koťo. :wink:

Pia, 02.03.2007, 12:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
Harley píše:

Tiež si myslím, a hlavne spolieham sa na to. :-D Totiž jaksi mám VM. :oops: To už pomaly znamená to isté ako "som idiot". :lol:

Ale ten únik mi nejak aj tak nejde do hlavy. Ak by to bolo tesnenie pod hlavou tak by to predsa buď vytláčalo vodu do expanzky alebo by bola voda v oleji. Ak by bola prasknutá hlava vo výfukovej časti alebo rovno spalovacej, tiež by to tlačilo vodu do expanzky. Jedine snáď žeby voda pretekala do sacej časti...ale tam predsa zase tlakuje turbo. :? No ja by som bol nervózny kým by som nevedel kde je pes zakopaný. Len tak rozobrať a čiastočne zrepasovať motor nemusí napokon problém odstrániť. Držím palce Koťo. :wink:

Aj ja sa toho obávam. Ale stredný valec je oproti ostatným zasraný, ako keby si s ním komín vymietol. Tak snáď sa to vyrieši. Aj keď na tesnení nebola zjavná známka poškodenia. Som zvedavý ako dopadne ta tlaková skúška hlavy.

Pia, 02.03.2007, 22:30
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Takže je to jasné - prasknutá hlava na dvoch miestach. Našťastie V Brne to aj opravujú - dokonca so zárukou - takže v piatok bude hlava opravená a bude sa mototr skladať. Oprava hlavy - 8000 CZK.

Pon, 05.03.2007, 12:39
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
KOŤO píše:
Takže je to jasné - prasknutá hlava na dvoch miestach. Našťastie V Brne to aj opravujú - dokonca so zárukou - takže v piatok bude hlava opravená a bude sa mototr skladať. Oprava hlavy - 8000 CZK.

no pekne to človeka moc nepoteší, ale aspon to bude zase pohromade a defakto si spravil GO motora, takže by mal dlho slúžiť

EX JGCH 4l - trochu off
EX JGCH 5,2l - cestná leštenka

email: andrej.durda@gmail.com

Pon, 05.03.2007, 12:56
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:shock: Tak to kukám jak puk. Som myslel že to má patentované VMko. V ktorých miestach sú tie praskliny? A ako sa preboha opravujú prasknuté hlavy? :shock: Šak tomu by som ani nejak moc nedôveroval.

Pon, 05.03.2007, 13:11
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Neviem, kde presne sú, mám len telefoniskú informáciu. Neviem ako to opravujú, len viem, že je to na dobrom mieste a dá sa to spraviť. Asi to robia tak, že to v okolí praskliny ofrézujú a zavaria (aj hliník). potom opracujú do konečnej podoby. Keď budem vediec viac, napíšem.

Pon, 05.03.2007, 14:22
Profil WWW
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
S tou opravou, by som to nevidel az tak cierno. Naozaj sikovny a skuseny zvarac dokaze divy. Mne raz v zvaracaku opravovali drziak napinacej kladky( nejaka liatina ci co). Zvarili to tak ze to nebolo ani poznat...

Pon, 05.03.2007, 14:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
teslo píše:
S tou opravou, by som to nevidel az tak cierno. Naozaj sikovny a skuseny zvarac dokaze divy. Mne raz v zvaracaku opravovali drziak napinacej kladky( nejaka liatina ci co). Zvarili to tak ze to nebolo ani poznat...

jasné, že to vedia urobiť pekne. Ale nejde mi do hlavy, žeby sa dali dosiahnuť rovnaké alebo aspon v tolerancii vlastnosti ako jednoliateho kusu. Pnutia, iná molekulárna štruktúra, iné zloženie atd... Nevyznám sa v tom, šak bodaj by to potom dlho fungovalo...zostáva len dúfať.

Pon, 05.03.2007, 15:23
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 54 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný