Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 10.05.2025, 21:54
Dnes je sobota 10. mája 2025, meniny má Viktória a zajtra Blažena

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 48 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 Grand cherokee 4.7 Wj - info pred kupou 
Autor Správa
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
biker píše:
a mne je to auto nejak povedome....
raz som narazil na krasne WJ 4.7 za nejakych 285 000 a pisal ze iba zadny nahon... tusim bolo z MY
s martinom sme si este cez pm pisali ze ako to moze mat..ci je to 2WD alebo odpojeny kardan alebo pokazene...

Biker jasne,prejednavali sme to ,lebo bolo napisane ,,zadny nahon,, len rozmyšlam či to bolo to auto? bol tam ešte odpočet DPH :wink:

ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk

Ned, 02.03.2008, 13:23
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ossbne som videl 2WD iba niektore 4.0 I6 4.7V8 myslim ze boli iba 4x4 no mozem sa mylit no trvam na tom ze to je ten co mal ko predok v kazdom pripade ty mas peniaze a ten co predava sa musi podriadit inak nepreda a mas viacero moznosti ked beriem iba sk ponuky

Ned, 02.03.2008, 23:45
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Harley píše:
Já ho nepoznám jen bych si ale nechal od prodejce vysvětlit tyhle výrazy:

"Brzdový asistent(BAS), ASR(TC,EDS), EBV, MSR, Airbag 6X "

a zeptal bych se,kde v tom autě jsou. jestli tam nejsou( a to nejsou! :D ) ,tak bych se začal dost dohadovat o ceně a že má klamavej inzerát.

Kopec tých elektronických blbostí je súčasťou systému Quadra drive či ako sa to píše. Ale myslím, že ten BAS je blbosť. Ja mám 2002 a mám už 6 airbagov.
Čo sa týka koženého volantu na WJ ten už po 100.000 km vyzerá prírešne. Kože je na 60% zodraná.

Pon, 03.03.2008, 0:18
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
KOŤO píše:
Kopec tých elektronických blbostí je súčasťou systému Quadra drive či ako sa to píše. Ale myslím, že ten BAS je blbosť. Ja mám 2002 a mám už 6 airbagov..

A com tam mají za funkci? Quadra Drive je čistě mechanická záležitost bez vztupu elektroniky. Teda já ani nevím,co ty zkratky znamenaj ale rozhodně tam nejsou :D
02 má možná 6 vaků, ale 00 ne.

KOŤO píše:
Čo sa týka koženého volantu na WJ ten už po 100.000 km vyzerá prírešne. Kože je na 60% zodraná.

To máš pravdu. To je u většiny Jeepů v týhle kilometráži.

Pon, 03.03.2008, 10:40
Profil WWW
Ťažký Profík

Odpoveď s citáciou
Poslať 
KOto....6 airbagov....??? mam 2003..model 2004...a iba 2... :-)

Uto, 04.03.2008, 9:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
WJ mohlo mít příplatkově od roku 2002 ještě boční airbagy. Ale celkem jejich nebylo šest ale čtyři. Čelní řidičův a spolujezdcův a pak na každý straně pod stropem ještě po jednom bočním.
Čtyři ano ale šest ne 8)

http://www.wjjeeps.com/airbags.htm

Obrázok

Uto, 04.03.2008, 10:04
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
A com tam mají za funkci? Quadra Drive je čistě mechanická záležitost bez vztupu elektroniky. Teda já ani nevím,co ty zkratky znamenaj ale rozhodně tam nejsou :D
02 má možná 6 vaků, ale 00 ne.

QuadraDrive je kombinácia mechanického myslím že QuadraTrackII a elektroniky. Elektronika pomáha pribrzďovať poháňané kolesá pri prešmyku pri rozbiehaní a čiastočne supluje alebo lepšie povedané pomáha VariLock-u zlepšovať trakciu na šmykľavom povrchu. Samozrejme je to dobré len na ceste. V blate je to všetko na pikaču.
Idem sa mrknúť dole na airbagy, predné mám a hlavové aj vzadu mám určite. Otázne sú len bočné.

Uto, 04.03.2008, 12:58
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Koťo,to si trochu pleteš s Quadra DriveII. A ten systém je až od WK Granda. WJ to maj bez elektroniky.Jediná elektronika je ABS.

http://www.wjjeeps.com/tcases.htm

a tady máš přídavný a systémy pohonu u WK:

http://www.wkjeeps.com/wk_specs.htm#TRANSFER

Uto, 04.03.2008, 13:29
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Harley píše:
Koťo,to si trochu pleteš s Quadra DriveII. A ten systém je až od WK Granda. WJ to maj bez elektroniky.Jediná elektronika je ABS.

http://www.wjjeeps.com/tcases.htm

a tady máš přídavný a systémy pohonu u WK:

http://www.wkjeeps.com/wk_specs.htm#TRANSFER

Harley nepresvedčíš ma že tam nie sú žiadne trakčné pomôcky. Teraz cez víkend som bol na chate a kým so tam vyšiel mal som farbu auta presne ako v katalágu - blato. Ale o tom som nechcel. Keď sa autu začnú prešmykovať kolesá napr. v stúpaní v blate ABS mi pribrzďuje kolesá až tak, že stratím rýchlosť - preto som hovoril, že v blate je to na pikaču. Keď sa rozbieham na šmykľavom povrchu, môžem pridať aj plný plyn a auto sa pomaly rozbehne bez prešmyku. Keď zapadnem v blate a auto hrabe, cítim v brzdomom pedále pulzy do ABS - protiprešmykový systém. Ak to preženiem a na redukcii to poriadne roztočím, tak mi horia brzdy.
Niekde som aj videl rozpis QuadraDrive, keď to nájdem vložím to sem.

Uto, 04.03.2008, 16:40
Profil WWW
Čumil

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak a po mensej odmlke som tu zase (bola sposobena zapijanim Jeepa). Vcera som bol ponho a Juro mal si pravdu bol to ten co nemal predok bola tam v prdeli najeka retaz v rozvodovke ci co nie som si isty ci dobre pisem ale nieco take spominal majitel ked som sa ho pytal na predok . Teraz je OK.
Tak a teraz vas asi budem castejsie otravovat :twisted:
Ako prvu vecicku by som sa chcel opytat ci niekto nemate uzivatelsku prirucku ci ako sa to vola, hlavne mi ide o pal.pocitac, klimu, radio zatial :-) .

Uto, 04.03.2008, 19:12
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Biely píše:
Tak a po mensej odmlke som tu zase (bola sposobena zapijanim Jeepa). Vcera som bol ponho a Juro mal si pravdu bol to ten co nemal predok bola tam v prdeli najeka retaz v rozvodovke ci co nie som si isty ci dobre pisem ale nieco take spominal majitel ked som sa ho pytal na predok . Teraz je OK.
Tak a teraz vas asi budem castejsie otravovat :twisted:
Ako prvu vecicku by som sa chcel opytat ci niekto nemate uzivatelsku prirucku ci ako sa to vola, hlavne mi ide o pal.pocitac, klimu, radio zatial :-) .
gratulacia :-D a to je bezna choroba XJciek netusil som ze aj WJciek myslim tu retaz :shock:

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Uto, 04.03.2008, 20:30
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
masurko píše:
to je bezna choroba XJciek netusil som ze aj WJciek myslim tu retaz :shock:

Hmm, to počujem prvý raz...že je to bežná choroba. Jediný raz som narazil na nete na fotky rozvodovky, na ktorej dne vyťahaná reťaz predrala dieru, a vytiekol olej. Inak som sa ešte nikde nestretol s problémami s reťazou. Ale zase netvrdím, že veci o ktorých som nepočul, neexistujú. :-D

Uto, 04.03.2008, 20:38
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
diesel píše:
masurko píše:

Hmm, to počujem prvý raz...že je to bežná choroba. Jediný raz som narazil na nete na fotky rozvodovky, na ktorej dne vyťahaná reťaz predrala dieru, a vytiekol olej. Inak som sa ešte nikde nestretol s problémami s reťazou. Ale zase netvrdím, že veci o ktorých som nepočul, neexistujú. :-D
no ja som to oznacil za chorobu preto lebo kamos kupil chera mal vytahanu retaz a dvaja znami maju cherov bez papierov a ten isty problem :oops:

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Uto, 04.03.2008, 21:16
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
KOŤO píše:
Harley nepresvedčíš ma že tam nie sú žiadne trakčné pomôcky. Teraz cez víkend som bol na chate a kým so tam vyšiel mal som farbu auta presne ako v katalágu - blato. Ale o tom som nechcel. Keď sa autu začnú prešmykovať kolesá napr. v stúpaní v blate ABS mi pribrzďuje kolesá až tak, že stratím rýchlosť - preto som hovoril, že v blate je to na pikaču. Keď sa rozbieham na šmykľavom povrchu, môžem pridať aj plný plyn a auto sa pomaly rozbehne bez prešmyku. Keď zapadnem v blate a auto hrabe, cítim v brzdomom pedále pulzy do ABS - protiprešmykový systém. Ak to preženiem a na redukcii to poriadne roztočím, tak mi horia brzdy.
Niekde som aj videl rozpis QuadraDrive, keď to nájdem vložím to sem.

Koťo,Koťo, kdybych tvrdil něco co mám ze sebe ale já ti tu předkládám oficiální materiály.
Tady máš ještě jeden nic víc už o tom není,co by tě mělo přesvědčit:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_four_ ... ve_systems

V přídavce a v nápravách je pouze olejový ,gerorotorový čerpadlo,který progresivně přitlačuje lamely samosvorů.
Na tomhle systému je právě největší bomba,že pracuje dokonale a právě bez zásahu elektroniky.To je to ,co je na něm nejlepší.

Kde je tam nějaká elektronika?
http://www.jeep.avtograd.ru/lockers/Dana/gerodisk.htm
http://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/WJ/xfer.htm

Jo a ty airbagy si už spočítal? :D

Uto, 04.03.2008, 21:51
Profil WWW
koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
masurko píše:
diesel píše:
masurko píše:

no ja som to oznacil za chorobu preto lebo kamos kupil chera mal vytahanu retaz a dvaja znami maju cherov bez papierov a ten isty problem :oops:

tak to bude asi choroba zvaná "zlá obsluha a zlý olej"

teraz som rozobral moju NV 242. Je to rok 92 a má nezistené (ale asi veľa) km. Reťaz je bez známok poškodenia a vyťahania. Súkolia takisto
Jediná závada je jedna rozbitá plastová vymedzovacia podložka a jedna plastová "packa" na vidličke.

Uto, 04.03.2008, 22:08
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 48 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný