Dnes je sobota 10. mája 2025, meniny má Viktória a zajtra Blažena
Jeep WJ 2.7 CRD - Trasenie auta
Autor |
Správa |
tilda
Začínajúci koumák
Registrovaný: Ned, 13.04.2008, 20:56 Príspevky: 137 Bydlisko: Piešťany
|
Dakujem za rady. Uz som sa dohodol s automechanikom ze to koncom tyzdna (dufam) zacne riesit. Moc ste mi pomohly z neznameho stavu aspon viem co to je.
Odvtedy sa to nezopakovalo aj ked jazdim denne. Samozrejme jazdim opatrne a snazim sa odhalit kazdu snahu o nestandartne spravanenie.
|
Uto, 09.09.2008, 8:47 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 17:20 Príspevky: 4200 Bydlisko: St. George SVK
|
Drzime palce, potom daj vedieť čo mechanik našiel a či pomohlo. 
_________________ Strieborný Šíp & Čierny Hawran
|
Uto, 09.09.2008, 8:50 |
|
 |
tilda
Začínajúci koumák
|
Samozrejme. Hned ako budem mudrejsi sa ozvem. Len zatial som v stave, ze vo stvrtok si mame dohodnut termin. Hold ani automechanika uz nie je lahke zohnat.
|
Uto, 09.09.2008, 13:22 |
|
 |
kewin357
Koumák
Registrovaný: Sob, 12.04.2008, 12:32 Príspevky: 168 Bydlisko: Martin
|
no fajn tema, aspon viem ze som v tom neni sam:) mne to trasie ties ,hlavne ked je na ceste viac nerovnosti zasebou.zacina to cca od 50km/h .. ale mne sa to stava casto..
mam sice podlozky a predne kola mensie v priemere ako zadne , vybite tlmice v predu + vymontovany stabilizator riadenia a nemam tam ani tlmic riadenia, tak ja to pomaly beriem ako samozrejmost
ale nie,chcem sa toho problemu zbavit,je to nebezpecne..ked to dostanem musim prudko spomalovat lebo to neprestane..
_________________ SUZUKI SAMURAI 1.3
mačeta,lano,naradie,PMR BFG AT,podvozok, CB
|
Uto, 09.09.2008, 16:47 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
kewin357 píše: no fajn tema, aspon viem ze som v tom neni sam:) mne to trasie ties ,hlavne ked je na ceste viac nerovnosti zasebou.zacina to cca od 50km/h .. ale mne sa to stava casto.. mam sice podlozky a predne kola mensie v priemere ako zadne , vybite tlmice v predu + vymontovany stabilizator riadenia a nemam tam ani tlmic riadenia, tak ja to pomaly beriem ako samozrejmost  ale nie,chcem sa toho problemu zbavit,je to nebezpecne..ked to dostanem musim prudko spomalovat lebo to neprestane..
toto myslíš vážne ???
chceš si odkur..ť prídavnú prevodovku ?
|
Uto, 09.09.2008, 18:05 |
|
 |
kewin357
Koumák
|
palo-cherokee píše: kewin357 píše: no fajn tema, aspon viem ze som v tom neni sam:) mne to trasie ties ,hlavne ked je na ceste viac nerovnosti zasebou.zacina to cca od 50km/h .. ale mne sa to stava casto.. mam sice podlozky a predne kola mensie v priemere ako zadne , vybite tlmice v predu + vymontovany stabilizator riadenia a nemam tam ani tlmic riadenia, tak ja to pomaly beriem ako samozrejmost  ale nie,chcem sa toho problemu zbavit,je to nebezpecne..ked to dostanem musim prudko spomalovat lebo to neprestane.. toto myslíš vážne ??? chceš si odkur..ť prídavnú prevodovku ?
nie nie, myslim na to.to je riesenie len docasne, 4x4 zapinam len v blate a aj to sa snazim v nom teraz nejazdit.
ved ked som skusal len 10m po ceste te napravy sa medzi sebou bili len taky fukot. asi kazde dva metre smyklo predok..
na novych gumach sa uz pracuje..
ale moze to mat vplyv na trasenie ,ci?
|
Uto, 09.09.2008, 19:37 |
|
 |
Tunki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.01.2008, 23:34 Príspevky: 2183 Bydlisko: Prakovce, Myjava a Vrbové
|
kewin357 píše: , vybite tlmice v predu + vymontovany stabilizator riadenia a nemam tam ani tlmic riadenia, tak ja to pomaly beriem ako samozrejmost  ale nie,chcem sa toho problemu zbavit,je to nebezpecne..ked to dostanem musim prudko spomalovat lebo to neprestane..
Vymeň predné tlmiče. Ja som sa toho tiež takto zbavil. Tlmiče boli úplne potrhané vo vnútri.
Tlmiče (postaršie) ochotne poskytol Juraj zo svojho Troopera a dobré rady vlastne každý na počkanie.
_________________ ARO m461 2.5TD CactusEdition .... Trooper 2.2TD (RIP) .... alebo .... *Čo z auta odpadáva ,to tam nepatrí*
|
Uto, 09.09.2008, 19:52 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
Už som videl pár áut, ktorým za jazdy nadskakovalo koleso hore dole...to sú tie tlmiče + asi nevyváženosť. Ale DW je niečo iné...volný preklad..."Traslák Smrti". 
|
Uto, 09.09.2008, 19:59 |
|
 |
kewin357
Koumák
|
Tunki píše: kewin357 píše: , vybite tlmice v predu + vymontovany stabilizator riadenia a nemam tam ani tlmic riadenia, tak ja to pomaly beriem ako samozrejmost  ale nie,chcem sa toho problemu zbavit,je to nebezpecne..ked to dostanem musim prudko spomalovat lebo to neprestane.. Vymeň predné tlmiče. Ja som sa toho tiež takto zbavil. Tlmiče boli úplne potrhané vo vnútri. Tlmiče (postaršie) ochotne poskytol Juraj zo svojho Troopera a dobré rady vlastne každý na počkanie.
noo to urcite chcem menit len neviem kedy, mam problem zohnat na to off podvozok.
snad ako vravite,vyriesi to problem:) dik
|
Uto, 09.09.2008, 20:40 |
|
 |
tilda
Začínajúci koumák
|
Takze auto sa dostalo do servisu. zatial mam prve spravy:
Tlmice aj ostatne somarinky su vraj v poriadku.Jediny najdeny problem zosuchane kotuce. Pod minimom co uvadza Jeep. Idem menit. Uvidime, ci to bolo vsetko.
|
Ned, 14.09.2008, 11:52 |
|
 |
low
Koumák
|
mam ten samy problem na defnderu, u jsme zkouseli kde co, vyvazit kola, test tlumicu, vule na kulacich, a nic. Ale dnes jsem objevil po natulnuti od kamarada, ze jsou uplne po smrti silentbloky v panhardce. Zitra vymenim a uvidim.
|
Pon, 15.09.2008, 0:24 |
|
 |
diesel
OFFROAD Expert
|
vždy je to tak trochu detektívka.  Na XJčku mi to vyvolali zle vyvážené koleso a vôla na zvislákoch...a tlmič riadenia po smrti to nevedel potlačiť. Teraz na ZJ som mal kôli zvisláku vôlu na hrane pneumatiky viac ako 1cm a DW sa nedostavovalo. Tá vôla môže byť aj trebárs v náboji, impulzom môže byť aj skrivený ráfik od obrubníka, alebo skrivený brzdový kotúč od prehriatia, alebo nekvalitné/nedobre namontované rozširovacie podložky...darmo bude koleso perfektne vyvážené, ked po namotovaní nebude dobre vystredné...atd.
|
Pon, 15.09.2008, 8:31 |
|
 |
tilda
Začínajúci koumák
|
Ozaj ak niekto menil predne brzdy na WJ (kotuce, platnicky ) nemohol by mi povedat, co to asi stoji? Myslim diely. Staci priblizne, nech viem, co ma caka.
No a ak nepostaci vymena brzd pojdeme po dalsich problematickych veciach co boli vypisane hore.
|
Pon, 15.09.2008, 11:15 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
tilda píše: Ozaj ak niekto menil predne brzdy na WJ (kotuce, platnicky ) nemohol by mi povedat, co to asi stoji? Myslim diely. Staci priblizne, nech viem, co ma caka. No a ak nepostaci vymena brzd pojdeme po dalsich problematickych veciach co boli vypisane hore.
máš PM 
|
Pon, 15.09.2008, 11:30 |
|
 |
tilda
Začínajúci koumák
|
Dik mozno sa spozname 
|
Pon, 15.09.2008, 12:29 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|