Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 10.05.2025, 21:57
Dnes je sobota 10. mája 2025, meniny má Viktória a zajtra Blažena

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 54 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
 A je vonku - motor na WJ 
Autor Správa
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ak je hlava hlinikova tak sanca na opravu super. ja mam vsak blbu skusenost prave s jeepackou hlavou -liatinovou. zvaral mi to nejvacsi majsterko vo zvaraku a asi 4x.. potom ma to prestalo bavit a kupil som novu. tiez to bolo na dobre pristupnom mieste. lenze liatina je shit..nema rovnomernu strukturu, obsah uhlika atd. aj ked ju ochladzuje v peci casto popraska.
urcite si ju daj natlakovat, nech ti vyrobia prirubu ak ju uz nemaju, ine skusky mozu klamat. je to clenity kus. oplati sa priplatit, lebo rozoberat to 2x + vsetok material znova :evil: to som zazil a doteraz neviem najst jedno kladivo na zahrade :D
hlinik ked chyti tak drzi. v budapesti je jedna firma kde davaju dokonca dlhe zaruky za tieto opravy a tiez to tak nejak vychadza

Pon, 05.03.2007, 16:10
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
TOM píše:
ak je hlava hlinikova tak sanca na opravu super. ja mam vsak blbu skusenost prave s jeepackou hlavou -liatinovou. zvaral mi to nejvacsi majsterko vo zvaraku a asi 4x.. potom ma to prestalo bavit a kupil som novu. tiez to bolo na dobre pristupnom mieste. lenze liatina je shit..nema rovnomernu strukturu, obsah uhlika atd. aj ked ju ochladzuje v peci casto popraska.
urcite si ju daj natlakovat, nech ti vyrobia prirubu ak ju uz nemaju, ine skusky mozu klamat. je to clenity kus. oplati sa priplatit, lebo rozoberat to 2x + vsetok material znova :evil: to som zazil a doteraz neviem najst jedno kladivo na zahrade :D
hlinik ked chyti tak drzi. v budapesti je jedna firma kde davaju dokonca dlhe zaruky za tieto opravy a tiez to tak nejak vychadza

Rovno v tej firme urobia tú tlakovú skúšku. (hlava je hliníková)

Pon, 05.03.2007, 18:23
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
No väčšinou v dobrých firmách kde opravujú hlavy,alebo bloky motorov,tak tam aj tlakujú.Kedysi sme dávali hlavy opravovať do Polska to bolo pred dobrými 10timi rokmi,tak Poliak nám dával aj záruku a viem že to robili na nejakých amerických strojoch a bolo to fakt dobre.No lenže keď dáte ko..tovi do ruky auto a on nemá ani šajnu ako sa k nemu správať,tak môže byť motor aj z raketoplánu a on to ...Ešte aby som nezabudol,ak ti zrovnávali hlavu na brúske,tak by tam malo ísť hrubšie tesnenie!!!Dúfam že ti to povedia a keď nie,tak sa opýtaj o kolko ti ju "lízli"

Pon, 05.03.2007, 23:37
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
na zvaranie hlav netreba specialne stroje, liatina sa robi obycajnym autogenom a hlinik v atmosfere alebo aj obalovanou, treba skor skuseneho manika a pec na ochladzovanie.
na hlave vidis pokial sa da brusit..a potom staci aj normalne tesnenie

Uto, 06.03.2007, 9:28
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jacko píše:
No väčšinou v dobrých firmách kde opravujú hlavy,alebo bloky motorov,tak tam aj tlakujú.Kedysi sme dávali hlavy opravovať do Polska to bolo pred dobrými 10timi rokmi,tak Poliak nám dával aj záruku a viem že to robili na nejakých amerických strojoch a bolo to fakt dobre.No lenže keď dáte ko..tovi do ruky auto a on nemá ani šajnu ako sa k nemu správať,tak môže byť motor aj z raketoplánu a on to ...Ešte aby som nezabudol,ak ti zrovnávali hlavu na brúske,tak by tam malo ísť hrubšie tesnenie!!!Dúfam že ti to povedia a keď nie,tak sa opýtaj o kolko ti ju "lízli"

Ako si to myslel s tým ko... ? :evil:

Uto, 06.03.2007, 18:29
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Koťo,to nebolo na teba :shock: :-) Len som poukazoval na ludí,ktorý sú schopný do..bať aj železnú gulu ... :evil:

Uto, 06.03.2007, 23:19
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
...tiez som to tak pochopil. jacko je slusak :-)

Str, 07.03.2007, 9:35
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Potom O.K. Lebo už som to tu písal - auto som už kúpil s týmito "chorobami".

Str, 07.03.2007, 11:44
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nuž aj ja som sa popálil keď som kupoval Jeepa,ale taký je život a nikdy nevieš na koho natrafíš... :evil: Môže to byť hajzel s pekným xichtom. Díky Tomas že si ma podržal,Ja tu niesom na to ,aby som niekoho urážal,ale aby som sa niečo dozvedel a ak niečo viem,aby som aj poradil. :roll:

Str, 07.03.2007, 12:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
KOTO no ako to dopadlo? nieco nove? auto hotove a v poriadku jazdi?

Pon, 02.04.2007, 0:01
Profil ICQ WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
biker píše:
KOTO no ako to dopadlo? nieco nove? auto hotove a v poriadku jazdi?

Dúfam, že tento týždeň to už bude. Trvá to už trochu dlho, ale vieš, keď nechceš platiť za nové diely (ten zotrvačník origo stojí cca 27000) musíš chvíľu počkať. Keď to bude hotové, určite to sem hodím.

Pon, 02.04.2007, 9:36
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Konečne už mám auto pred barákom. Zatiaľ je všetko O.K. Prvé postrehy: auto je tichšie, živšie a voľnobeh kľudný. Zatiaľ zabehávam - otáčky max. do 2.500 takže celý rozsah výkonu a jazdných vlastností neviem zatiaľ posúdiť, keďže zatiaľ musím jazdiť ako "klobúkový dedo".
Celé zdržanie bolo v tom, že po poskladaní motora jeho vložení motor nakopol, ale vzápätí zdochol. Takže motor von, všetko skontrolovať a znovu naspäť, ale výsledok ten istý - motor znovu zdochol. Po úplnej beznádeji sa zistilo, že je ucpatý časticový filter. Ten sa najprv manuálne vyčistil a potom nejakým stanoveným postupom za jazdy vyčistill. Takže zatiaľ to ide perfektne.

Pon, 16.04.2007, 8:28
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Takže už mám nabehaných cca 6.000 km po oprave. Voda sa drží na ryske bez najmenších úbytkov, hlučnosť motora hlavne vo vyšších otáčka je o niečo nižšia, motor je pružnejší a spoteba išla dole o 1,5 lita. Teraz mám priemer mimo mesta 9,5 litra (50% dialnica 140 km/hod, 50% mimo mesta).
Ešte vymením oleje v prídavnej prevodovke a diferákoch - dočítal som sa, že sa menia každých 40.000 km. A budem čakť čo sa zase do..be.

Štv, 31.05.2007, 10:10
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Teraz som sem zablúdil tak hádžem malé info. Aj po 25.000 km po oprave všetko OK. Akurát mi teraz v zime horšie štartuje. Niekde mám netesnosť na palivovom potrubí a padá nafta, takže ráno musím trochu dlhšie točiť. Tá netesnosť bude asi na odvzdušnení, alebo prepadovom potrubí či čo sú to za trubky za palivovým čerpadlom. Zbiera sa to (tie trubky) do palivového filtra.

Štv, 22.11.2007, 1:38
Profil WWW
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
:shock: koto ako moze padat nafta ked cerpadlo ju natiahne do palivoveho systemu este pred nastartovanim ??? ak sa mylim tak ma zrus :-D

Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach
Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba

Štv, 22.11.2007, 6:37
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 54 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný