Dnes je nedela 11. mája 2025, meniny má Blažena a zajtra Pankrác
Grand cherokee 4.7 Wj - info pred kupou
Autor |
Správa |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|

Harley píše: KOŤO píše: Harley nepresvedčíš ma že tam nie sú žiadne trakčné pomôcky. Teraz cez víkend som bol na chate a kým so tam vyšiel mal som farbu auta presne ako v katalágu - blato. Ale o tom som nechcel. Keď sa autu začnú prešmykovať kolesá napr. v stúpaní v blate ABS mi pribrzďuje kolesá až tak, že stratím rýchlosť - preto som hovoril, že v blate je to na pikaču. Keď sa rozbieham na šmykľavom povrchu, môžem pridať aj plný plyn a auto sa pomaly rozbehne bez prešmyku. Keď zapadnem v blate a auto hrabe, cítim v brzdomom pedále pulzy do ABS - protiprešmykový systém. Ak to preženiem a na redukcii to poriadne roztočím, tak mi horia brzdy. Niekde som aj videl rozpis QuadraDrive, keď to nájdem vložím to sem. Koťo,Koťo, kdybych tvrdil něco co mám ze sebe ale já ti tu předkládám oficiální materiály. Tady máš ještě jeden nic víc už o tom není,co by tě mělo přesvědčit: http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_four_ ... ve_systemsV přídavce a v nápravách je pouze olejový ,gerorotorový čerpadlo,který progresivně přitlačuje lamely samosvorů. Na tomhle systému je právě největší bomba,že pracuje dokonale a právě bez zásahu elektroniky.To je to ,co je na něm nejlepší. Kde je tam nějaká elektronika? http://www.jeep.avtograd.ru/lockers/Dana/gerodisk.htmhttp://www.jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/WJ/xfer.htmJo a ty airbagy si už spočítal? 
Airbagy sú 4. Keď tam sú hlavové, automaticky som si myslel že sú aj bočné. Ale tie tam nie sú.
A k tej elektronike: stále hľadám ten článok, v ktorom bolo písané, že QDII je vylepšená QDI. Myslím, že spomínať elektricky ovládané uzávierky pri QDII a inú rozvodovku je zbytočné, ale v tomto článku boli spomenuté aj tie elektronické doplnky ako súčasť QDI. Ale zrejme sa autor mýlil.
Tými odkazmi si ma teda presvedčil že QDI je mechanický systém + nezávisle k tomu sú elektronické trakčné pomôcky, v mojom prípade protiprešmykový systém. Môže byť?
A keďže som si Ťa udobril, jedna prosba ohľadne prevodovky: pri studenom motore (prevodovke) ak zaradím D alebo R a stojím na brzde auto zdochne - ako keby bol zamknutý hydromenič. Ak na brzde nestojím auto sa pohne - stačí aj meter a už je všetko v poriadku. Už mi menili aj obtokový ventil ale stále nič. Nevieš prosím Ťa, kde by mohol byť problém? Díky.
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Uto, 04.03.2008, 22:12 |
|
 |
Igor
Frajer
|
Ahoj,navsteva v Senci nepomohla? 
_________________ EX: Nissan Patrol GR SUVčkár...
|
Uto, 04.03.2008, 22:26 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
|
Igor píše: Ahoj,navsteva v Senci nepomohla? 
Nie. vymenili ten ventil a žiadna zmena.
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Uto, 04.03.2008, 22:36 |
|
 |
Juro
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 12.12.2007, 23:16 Príspevky: 408 Bydlisko: Rybnik LV
|
Biely gratulujem aj ja, nechcel som mudrovat len ze idem byt uzitocny takze zlatak je v dobrich rukach vela prijemnych zazitkou a na stretnutie ahoj
_________________ LR Discovery 300tdi
|
Str, 05.03.2008, 0:17 |
|
 |
biker
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 06.10.2006, 0:00 Príspevky: 1239 Bydlisko: Senica
|
biely: congratulations  dalsi V8... ja si este pockam par rokov...
nech ti dobre sluzi... 
|
Str, 05.03.2008, 0:40 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
A gratulácia k V8 dalši poriadny motor  nech dlho slúži ako má.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 05.03.2008, 9:35 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
KOŤO píše: A k tej elektronike: stále hľadám ten článok, v ktorom bolo písané, že QDII je vylepšená QDI. Myslím, že spomínať elektricky ovládané sa autor mýlil....
Autor sa myli... alebo aspon zavadza.
QuadraTrac II oproti QuadraTrac používa gyrodiff, jednoducho diff, ktorý na základe rozdielu v rychlosti otáčania kolies sa uzaviera prakticky až do 100%, na rozdíl od QuadraTrac, kde to je skor nieco ako diff s obmedzeným preklzom (limited slip).
QuadraDrive (je mysleny uz ako system kompletneho pohonu) dalej vylepsily o pribrzdovanie jednotlivych kolies a oznacili ho ako QuadraDrive II.
V roznych propagacnych letakoch a neodbornej motoristickej literature sa docitas o tychto pohonoch tiez, s tym rozdielom ze to tam vacsinou dopletu.
(pouzil som podstatnu cast rozumov z www.offroad.cz od XaX-a
|
Str, 05.03.2008, 10:56 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 19.11.2006, 15:09 Príspevky: 646 Bydlisko: Praha
|
KOŤO píše: Tými odkazmi si ma teda presvedčil že QDI je mechanický systém + nezávisle k tomu sú elektronické trakčné pomôcky, v mojom prípade protiprešmykový systém. Môže byť?
 Koťo,neustoupím! Jednak Quadra Drive I neexistuje. Je jen QD a QDII.
WJ Grand nemá žádnej elektronickej asistant,krom ABS. Ani příplatkově.Vše až od WK Granda.
K převodovce bych ti rád pomohl ale nic mi nenapadá.Tohle je už spíš pro odborníky v oboru.Co diagnostika,ukazuje něco?
_________________Jeep Grand Cherokee ZJ LX 5,9 V8,
Jeep Wrangler Sahara TJ 4,0L automat.
www.properform.cz
|
Str, 05.03.2008, 11:11 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
|

Harley píše: KOŤO píše: Tými odkazmi si ma teda presvedčil že QDI je mechanický systém + nezávisle k tomu sú elektronické trakčné pomôcky, v mojom prípade protiprešmykový systém. Môže byť?  Koťo,neustoupím! Jednak Quadra Drive I neexistuje. Je jen QD a QDII. WJ Grand nemá žádnej elektronickej asistant,krom ABS. Ani příplatkově.Vše až od WK Granda. K převodovce bych ti rád pomohl ale nic mi nenapadá.Tohle je už spíš pro odborníky v oboru.Co diagnostika,ukazuje něco?
OK. Urobil som chybu, QDI nie je, je len QD.
S tou elektronikou som v dôkaznej núdzi, ako hovoria právnici. Teraz len popíšem, ako viem že to funguje (ak to tam naozaj je):
1.) pri rozbiehaní do kopca v blate bez redukcie: auto akoby stratilo výkon aj pri pridávani plynu nereaguje, pri miernom prešmyku sa pripojí predok a kolesá začnú hrabať. Keď sa toto stane cítiť pulzy do brzdového pedála.
2.) pri brodení v hlbokom snehu alebo na ľade, ako náhle začnú kolesa prešmykovať, začne auto pribrzďovať a strácať výkon - taktiež pulzy do brzdového pedála.
3.) dnes som bol na STK pri skúške bŕzd na valcoch zadné kolesá pribrzďujú - auto nevyskočí z valcov.
Možno by sa to dalo zistiť nezáväzným pozorovateľom. Kto má záujem, nech sem napíše a môžeme to otestovať niekde na poli v Biskupiciach - BA.
K tej prevodovke - diagnostika je čistá. Ešte skúsim vymeniť olej. Ak nie tak som zase zarobil.
|
Str, 05.03.2008, 14:14 |
|
 |
Igor
Frajer
|
Hlasim sa! Staci,ked pojdes okolo firmy,prezvonis ma,zoberiem fotak,prejdeme kolajnice a je to. 
_________________ EX: Nissan Patrol GR SUVčkár...
|
Str, 05.03.2008, 14:32 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
|
Igor píše: Hlasim sa! Staci,ked pojdes okolo firmy,prezvonis ma,zoberiem fotak,prejdeme kolajnice a je to. 
OKi.
|
Str, 05.03.2008, 14:39 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
|
Koťo,ano,důkazní nouze!
Podívej,WJ má ovládání škrtící klapky přímo táhlem,či lankem. Aby ti motor začal ubírat musel bys mít škrtící klapku řízenou elektronicky,aby počítač sám řídil přidávání plynu,bez ohledu na to,jak ty na to šlapeš.
K dalšímu nevím co na to říct.Zkus mi někde najít,nějaký technický popisy,co vše mohl mít za elektroniku WJ a já se ti tady veřejně omluvím že jsem ti nevěřil a ostaním za mystifikaci 
www.properform.cz
|
Str, 05.03.2008, 23:04 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
|
Štv, 06.03.2008, 7:35 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
|
Harley píše: Koťo,ano,důkazní nouze! Podívej,WJ má ovládání škrtící klapky přímo táhlem,či lankem. Aby ti motor začal ubírat musel bys mít škrtící klapku řízenou elektronicky,aby počítač sám řídil přidávání plynu,bez ohledu na to,jak ty na to šlapeš. K dalšímu nevím co na to říct.Zkus mi někde najít,nějaký technický popisy,co vše mohl mít za elektroniku WJ a já se ti tady veřejně omluvím že jsem ti nevěřil a ostaním za mystifikaci 
Nazdar Harley, teraz si nie som istý, či sa bavíme o rovnakom type auta. Ty zrejme hovoríš o WJ s benzínovými motormi a ja hovorím o WJ, vlastne WG s naftovým motorom. Ja mám síce plynový pedál cez tiahlo, ale neovládam s ním priamo klapku. V motore je veľká čierna krabica so snímačom polohy pedála, do ktorého ide to tiahlo a odtiaľ idú už len káble do riadiacej jednotky. Problém je tiež zohnať dokumentáciu na diesel, všade sa hovorí len o benzínoch.
|
Štv, 06.03.2008, 14:58 |
|
 |
Harley
OFFROAD Expert
|
V tomhle máš pravdu.Neuvědomul jsem si,že máš CRD.Tam je klapka elektronická,jestli tam vůbec nějaká je.Diesely ji mít nemusej.
www.properform.cz
|
Štv, 06.03.2008, 15:04 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|