Dnes je piatok 16. mája 2025, meniny má Svetozár a zajtra Gizela
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 6 ] |
|
Jeep Grand WJ 4,7 l - Diferencial
Autor |
Správa |
matej.d
Čumil
Registrovaný: Uto, 29.11.2011, 16:29 Príspevky: 3 Bydlisko: Revúca
|
Zdravím, potrebujem poradiť ohľadom predného diferenciálu na JEEP GRAND CHEROKEE 4,7, rok 2000, 164 KW. Potrebujem ho komplet vymeniť. Zohnal som jeden s takého istého auta rok výroby, motor atď ...no nesedel tam počet zubou ...nevie niekto koľko typov diferencialou sa montovalo? ?...mohol by diferenciál pasovať napr. aj zo 3,1 ? ..zaleží len na pocte zubou ?..ďakujem ta radu ..
|
Uto, 29.11.2011, 16:39 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
typ je len jeden - Dana 30
ale eprevodovych pomerov je viac. Pasovat pasuje ktroy chces, ale musi byt ROVNAKY PREVODOVY POMER vpredu aj vzadu !!!
do WJ sa davalo 3,55, 3,73, 3,92...
dalej sa to lisi tym ci mas alebo nemas VariLok uzavierku
3,1 td ma 3,92
4,7 ma 3,73
Tie prevody sa presne vymedzuju podlozkami po stotinach mm. Skladat jazdeny prevod je vzdy loteria. Zakazdym treba aj nove loziska a bortiacu podlozku.
|
Uto, 29.11.2011, 16:46 |
|
 |
matej.d
Čumil
|
Problém je v tom ze diferenciál hučí dosť neprijemne, pri zábere nie ale ak pustím plyn alebo pri stálej rýchlosti je to nepríjemný hluk ...
V Jeepe sa snažili diferenciál vymedziť ale ze sa to už nedá zistili ze je tam krivá ta hruška alebo co už presne nepametám ..a vypočítali cenu za sčiastky na 2800 euro cca ...je to strašne veľa preto som to chcel riešiť výmenou diferenciálu za jazdený.
Takže keď vravíš že je to lotéria oplatí sa mi vôbec do toho isť ?...máš s tým nejaké skúsenosti ?
|
Uto, 29.11.2011, 17:46 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|

matej.d píše: Problém je v tom ze diferenciál hučí dosť neprijemne, pri zábere nie ale ak pustím plyn alebo pri stálej rýchlosti je to nepríjemný hluk ... to moze byt cokolvek. loziska na hruske,, kosove loziska, zodrety varilok, poskodeny prevod.... matej.d píše: V Jeepe sa snažili diferenciál vymedziť ale ze sa to už nedá zistili ze je tam krivá ta hruška alebo co už presne nepametám ..a vypočítali cenu za sčiastky na 2800 euro cca ...je to strašne veľa preto som to chcel riešiť výmenou diferenciálu za jazdený. OMG ! Keby bola kriva hruska, tak ten diferak vystupi z ten napravy pocas jazdy. bez toho aby som to videl ti rozpocet nespravim, ale prevod stoji cca 300, sada lozisk 150, ak je vadny varilok tak ten stoji cca 800... ale to su vsetko len odhady,. nevidel som, neviem, netusim. matej.d píše: Takže keď vravíš že je to lotéria oplatí sa mi vôbec do toho isť ?...máš s tým nejaké skúsenosti ?
opravit sa to urcite oplati. akurat ja by som to riesil z novych dielov. jedine snad ze by si zohnal celu napravu so spravnym prevodovym pomerom a vymenil ju ako kus.
Skusenosti? Co ja viem? Ale servisujeme tie auta uz par rokov a par 10tok prevodov sme uz tiez poskladali 
|
Uto, 29.11.2011, 18:02 |
|
 |
matej.d
Čumil
|
No neviem už iste ci povedali krivá hruška ..proste niečo s tou hruškou to bolo ... nedosadá alebo neviem ..
A s tou výmenou nápravy, musí tam sedieť len prevodový pomer alebo ešte niečo iné ? ...vôbec sa do toho nevyznám tak diky za info
|
Uto, 29.11.2011, 20:54 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Musí sedieť jednak prevodový pomer a jednak ešte môžu nastať tieto varianty buď máš otvorený kôš takže buď nájdeš z otvoreným alebo si tam dáš samosvorový kôš. V tomto prípade nemusíš meniť poloosi. Ale ak máš varilokový kôš tak budeš musieť kvôli poloosiam zháňať takýto typ nápravy, nakoľko z otvoreného koša poloosy nepasujú do varilokového.
A.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Str, 30.11.2011, 9:57 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 6 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|