Dnes je pondelok 12. mája 2025, meniny má Pankrác a zajtra Servác
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 5 ] |
|
Prevodovka neradì - P0700
Autor |
Správa |
Ivanx26
Čumil
|
Zdravím vás. Mám jeep Grand Cherokee 3.0 crd 2008. Po výmene hlavného brzdového valca mi nabehol problém s prevodovkou (mal som odpojene dve zásuvky). Hlási mi chybu P0700 a P2784. Bližšie kódy z prevodovky som nedokázal získať (diagnostika mi nepodporuje tcm). Pri zaradení z P to dosť sekne. Auto ide, ale neradì. Viete mi pomôcť?
|
Ned, 20.09.2020, 20:44 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Nuž a hľadal si u uja Google?
V zásade P0700 je všeobecná chyba prevodovky P2784 - Chybný údaj o rýchlosti meniča.
Proste RJ prevodovky má rozporuplné údaje tak je v núdzovom režime a teda trvalo zaradený 2 prevodový stupeň (preto to trhnutie) a okrem spiatočky nezaradí nič.
Či je to len vadný snímač, alebo to má súvis z iným ešte na to potrebuješ dospelú diagnostiku a niekoho kto ju vie prečítať, lebo niekedy len chbné hlášky nestačia a treba vedieť súvislosti.
A.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 21.09.2020, 7:34 |
|
 |
Ivanx26
Čumil
|
Áno, uja googla som skúšal  . Chybové hlášky, americké fóra. Žiaľ, máš pravdu s tou diagnostikou. Dúfal som že možná chyba by sa dala odhaliť časom jej vzniku. Auto normálne fungovalo, len mi praskla membrána v posilnovaci bŕzd. Auto som odstavil a posilňovač vymenil. Po výmene mi to už nechcelo radiť. Pri demontáži som mal odpojenù zásuvku na ABS a jednu čo ide z PCM. Skontroloval som všetky konektory na moduloch (pri všetkých chybách modulov odporúčajú v prvom rade hľadať koroziu na spojoch). Všetko čisté. Nuž, budem múdrejší po diagnostike. Vedel by mi niekto odporučiť niekoho z okresu Levice?
|
Pon, 21.09.2020, 12:30 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
Tak v okolí Levíc nepoznám nikoho, kto by mal fabrickú diagnostiku. A bohužiaľ originálnu diagnostiku má len autorizák, Jeepparts v Kotrčinej pri Žiline, a v BA je jedna u jedného súkromného servisu o týchto viem že majú a vedia v nej aj čítať, nakoľko sa dlhé roky venujú US autám hlavne Jeep. O iných bohužiaľ netuším.
Ako sú aj nejaké emulácie na NB či mobil, ale ako sú spoľahlivé a čo dokážu netuším.
A.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Uto, 22.09.2020, 7:39 |
|
 |
Ivanx26
Čumil
|
Ďakujem za radu. Chybu som odstránil poľskou diagnostikou appcar. Číta všetky moduly. Prevodovka radí bez problémov. Ďalšie chyby sa nevyskytli. Bol problém so spojením so senzorom otáčok. Pravdepodobne spôsobené nesprávnym odpojením PCM. Diagnostiku mám po ruke, tak budem sledovať či sa nevyskytnú iné veci.
|
Uto, 06.10.2020, 19:50 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 5 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|