dnes sa mi stala zvlastna vec, (3.0D) mi vyhadzalo vodu cez nadrzku niekolko stupani (lahka noha) po asfalte (max 20km). na poslednom kopceku a zaroven prestavke som zastavil auto minutu pockal vetraki na aute bezali bolo mi to divne pozrel som pod auto a mlacka neposobila na viac ako pol liter max 1L bral som ze klima kedze je teplo(25C), po vrateni k autu cca po polhodine mi to nedalo a mlacku detailne pozrel a zobral na prst, nebola to voda z klim ale oranzova chladiaca kvapalina, ignnoroval som to kedze som vedel ze vodu cca pred tyzdnom som dolieval bolo jej malo (trosku pod min.) pocas jazdy dole kopcom som uz sledoval teplotu a aj teplotu oleja kedze JGC ziadnu stupnicu v C nema. stupniaca podla dielikov standardne sa mi drzi na 2dieliku teraz som ma teplotu na tretom dieliku (na foto som ocisloval) a kontroloval som aj teplotu oleja, ten stupal po teplotu 100C dole kopcom a uz po rovinke stupla teplota 126C takze som auto odstavil a chladil. pozeral som vodu a nadrzka bola prazdna, aj po mackani hadice(horna) z chladica bola prazdna ako som zastavil . cca po 2h som dolieval vodu cca 5L do nastartovaneho auta teplotu ukazovalo na 2dieliku a teplotu oleja 79C. po odvzdusneni vodneho okruhu aj s zapnutym okruhom topenia drzi teplotu normalne aj teplota oleja uz nestupa. presiel som 35km beznov jazdou max 2300rpm. hladina oleja merana pri studenom motore je par milimetrov pod min. niekde som cital ze merat hladinu oleja spravne treba 5min. po vypnuti motora, tu mam olej takmer na max. olej a aj viecko su bez emulzie a voda je bez olejoveho filmu, z vyfuku "cire" splodiny, ziadne modre, biele, cierne,
no moje otazky:
1. ako je odstupnovane na stupne C zmieneny ukazatel teploty
2. olej bude predpokladam nanic tak ho preventivne vymenim aj ked ma iba 5.000km najazdene (tu si uz odpovedam sam

)
3. je nutne pri kazdom dolievani ak bolo v nadrzke menej vody ako min. aj odvzdusnovat
4. je normalne ze vyrovnavacia nadrzka je v horizontalnej vyske nizsie ako je navratka z chladica do motora a zaroven odvzdusnovak taktiez
5. urobil som chybu ked som minule dolieval vodu ze som neodvzdusnil a dnes sa mi toto stalo preto
6. je moznost ze je nieco zle na aute ak sa to stalo, neviem si predstavit ak by som nanho tlacil co by bolo
7. nie je zvlastne JGC nema senzor/plavak v nadrzke ze nema vodu? (ved to maju aj octavie od r.v.2005 )
8. na ktory stupen uzatvarat viecko nadrzky na polohu jedna (leto) alebo na polohu 2 uplne zavretie (zima)
obrazky:
https://ibb.co/Pzn44PNhttps://ibb.co/LtbJ0Z8