Dnes je štvrtok 1. mája 2025, meniny má nikto a zajtra Žigmund
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 11 ] |
|
Nosný rám - dutiny a povrchová úprava
Autor |
Správa |
PicUpD22
Učeň
|

Zdravím, potreboval by som komplexnú radu ohľadom ošetrenia nosného rámu. Som v tom začiatočník. Tak ma neukameňujte  DUTINY nosného rámu - je v nich bordel, potreboval by som ich vyčistiť a zakonzervovať. Je tam dosť dier z bokov, tak ma napadlo vodou vystriekať von a následne vysušiť horkovzdušnou pištolou alebo autogenom a nechať par dni na dosušenie na vzduchu. mam otázky ohľadom dutín: 1. je dobre ich vystriekať vodou? 2. na konzerváciu použijem Rezistin ML ako som sa tu dočítal, asi nebudem mat striekaciu pištol k dispozícii. Bude sa to dat striekať aj s tým ostrekovačom na zeleninu?  v tom zmysle ci to nie je moc husté alebo pod. v živote som s Rezistinom nerobil. 3. aké množstvo rezistinu alebo niečoho podobného tam bude treba na rám pre Nissan D22? 3. Je nutne dutiny z vnútra opieskovať? 4. mam dutiny potom niečim zapchať? Vonkajšia časť nosného rámu je tam na holom ráme gumoasfalt alebo niečo podobne. Začal som to čistiť, tam kde je to nahnité - pri zadných kolesách posielam aj foto, sa to odlupuje aj s tenkou vrstvou rámu, na ostatných miestach to je lepšie ale zas to ide ťažko dole. Nemozem sa na to už dívať a chcem to dat do poriadku. 5. S čim dám ten čierny hnoj najľahšie dole? flexa a kotúč alebo lepšie nejaký prípravok? 6. potom chcem použiť hrdzistop a ešte dočistiť 7. ako základnú farbu Zincor 8. a teraz neviem čo na to, čítal som tu ze dvojzložkovú polyuretanovu farbu, a niektorí zas body odporúčali, že je lepšie lebo farba môže popukať pri krútení rámu. Keby ste náhodou nejaký eshop/shop v Žiline poznali kde sa dá všetko kúpiť na to potrebné, dajte vedieť. Ďakujem.
_________________ Nissan PickUp D22 ! TD25Ti 76kw ! 2001
|
Pon, 12.06.2017, 11:00 |
|
 |
mito.al
Koumák
Registrovaný: Štv, 03.01.2013, 20:58 Príspevky: 173 Bydlisko: Bytča
|
Tažko sa radí ale jediná skutočne učinná metoda je asi demontovať vyvariť a nazinkovať. Všetko ostatné je podla mna zase len dočasné Rám z nútra vystriekaj vodou vyumývaj tlakom vypláchni hrubú nečistotub a nechaj aspon týžedn dokonale vyschnúť potom vyfúkaj tlakom skús vysávať ak sa dá. Rezistin ried 1:1 s olejom predlžiš životnosť a zlepšíš vlastnosti ale nechaj to potom v garáži stiecť aspon deň nech nenničíš prírpdu. Nad záhradným aplikátorom rezitinu nerozmýšlaj potrebuješ vyšší tlak a rozprašovaciu trysku na hadici. Na očistenie rámu z vonku je naj flexa s drôteným kotúčom horšie miesta vrtačka+kartač zbytok škrabák-dláto-kartáč Rám určite upchať v miestach v okolí kolies. A zbytok v podste tiež. tie otvory sú tam len kôli výrobe potom je to už len zberač sajrajtu. Zo spodu dierky nechaj kôli odtoku konenzu. o oprave rámu by som ti vedel rozprávať .... ale písať sa mi to nechce 
_________________ Nissan DoubleCab 2,5D 205/80 R16
|
Uto, 13.06.2017, 21:54 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
najprácnejšie, ale zároveň najlepšie čo sa s tým dá spraviť, je komplet odstrojiť až na holý rám, ten opieskovať, vyvariť poškodené miesta, žiarovo nazinkovať a buď nechať holý zinok a zvnútra vystriekať dutiny rámu voskom s fermežou a olejom, alebo ešte ten zinok spasivovať, na vrch 2k základ na zinkované konštrukcie, na to nejaký vrch a zasa tie dutiny
|
Str, 14.06.2017, 12:30 |
|
 |
pepo_ba
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 06.06.2011, 11:47 Príspevky: 656 Bydlisko: Bratislava
|
Mate skusenosti s osetrnim dutin kombinaciou minia a repkoveho oleja?
Zaujimal by ma najlepsi sposob miesania (pomer) a aplikacie..
Pepo.
_________________ XJ
|
Str, 14.06.2017, 19:57 |
|
 |
PicUpD22
Učeň
|
ďakujem za doterajšiu pomoc a ešte mám pár otázok Do dutín po vypláchnuti vodou a vysušením netreba aj hrdzistop nastriekať? ci len rovno rezistin ml + olej streknut?
Tak pre ujasnenie: - co najlepsie ocistit ram z vonka - následne ako prvý náter použiť hrdzistop, ked bude hrdzistop nastriekany treba hned zakladovku ci to take moze aj dajme tomu mesiac ostat? - na hrdzistop základnú kryciu farbu ... akú? - a vrchnu farbu tiež aký typ a koľko vrstiev ?
Technický benzín na odmastenie staci len pred hrdzistopom dať? alebo kedy?
Diky.
|
Pia, 16.06.2017, 16:15 |
|
 |
PicUpD22
Učeň
|
zaklad na ocisteny ram chemopur P alebo Ferro Color P? lebo asi to aj tak uplne nevicistim docista neviem ... -- 1vrstva
dalsi zaklad dam Chemopur G --- 1 vrstva alebo 2 ?
krycia farba Chemopur E / nejake Body neviem ake --- 1 alebo dve vrstvy?
Dakujem za rady, ak niekto vie poradte mi.
|
Uto, 20.06.2017, 13:39 |
|
 |
PicUpD22
Učeň
|
bol som sa o tom informovať.
Chemodur P - naniesť jednu vrstvu na očistený povrch, je to niečo ako lepší odhrdzovač, neutralizuje hrdzu a zažere sa do nej plus slúži ako penetrák pre ďalšiu farbu
Chemopur G - antikorózny základ 2 vrstvy
Chemopur E - krycia farba 2 vrstvy alebo podla chuti každého.
Takto to spravím, diky za pomoc tým čo reagovali týmto je to pre mňa vyriešené.
|
Štv, 22.06.2017, 13:16 |
|
 |
duro103
Učeň
Registrovaný: Pia, 26.12.2008, 22:25 Príspevky: 51 Bydlisko: Slovensko
|
Pozdravujem.
Kúpil som si Pajero a má veľmi dobrý rám.
Chcel by som ho dať nejaký zakonzervovať. Viete mi niekoho poradiť. Nejakú firmu. Aká je priblizna cena?
Ďakujem
|
Sob, 18.07.2020, 9:53 |
|
 |
dindaj
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.03.2007, 19:34 Príspevky: 1808 Bydlisko: SE
|
PicUpD22 píše: bol som sa o tom informovať.
Chemodur P - naniesť jednu vrstvu na očistený povrch, je to niečo ako lepší odhrdzovač, neutralizuje hrdzu a zažere sa do nej plus slúži ako penetrák pre ďalšiu farbu
Chemopur G - antikorózny základ 2 vrstvy
Chemopur E - krycia farba 2 vrstvy alebo podla chuti každého.
Takto to spravím, diky za pomoc tým čo reagovali týmto je to pre mňa vyriešené. Spravne od B do Y. A-pozinkovat ram. Z- vystriekat repkovym olejom s Miniom viewtopic.php?f=4&t=9428&hilit=dindajpatrol&start=45
_________________ Bývalý offroadak
Naposledy upravil dindaj dňa Sob, 18.07.2020, 12:53, celkovo upravené 2
|
Sob, 18.07.2020, 12:46 |
|
 |
dindaj
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 06.03.2007, 19:34 Príspevky: 1808 Bydlisko: SE
|
pepo_ba píše: Mate skusenosti s osetrnim dutin kombinaciou minia a repkoveho oleja?
Zaujimal by ma najlepsi sposob miesania (pomer) a aplikacie..
Pepo. Nepoznam nic lepsie. Pomer asi tolko Minia aku hustotu Ti vezme tryska na pistoli.
_________________ Bývalý offroadak
|
Sob, 18.07.2020, 12:48 |
|
 |
duro103
Učeň
Registrovaný: Pia, 26.12.2008, 22:25 Príspevky: 51 Bydlisko: Slovensko
|
Poznáte nejakú firmu ktorá s tím má skúsenosti na západnom Slovensku ktorá by mi to vedela spraviť
Samozrejme kvalitné a odborné.
Ďakujem
|
Str, 04.11.2020, 9:42 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 11 ] |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|