Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Pia, 13.12.2024, 10:09
Dnes je piatok 13. decembra 2024, meniny má Lucia a zajtra Branislava, Bronislava

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 84 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Záložný zdroj na čunder 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Tak prosím pekne, bez problémov zakempovat a zaloziť oheň konkrétne aj u nás ešte na jar. RS - Kurinec rekreačná oblasť. Boli tam asi 2 alebo 3 betónové ohniská na 20 m od vody ale koncom jari to všetko zlikvidovali, rozkopali, lebo začali stavať nový bazén s vlnobitím. Ale dnuka v kempe aj toto leto sa veselo opekalo, len tam sa platí vstupné. Tie ohniská, čo píšem boli mimo kemp, bez poplatku a určené presne pre verejnosť, kto si chcel tam niečo opiecť.
Potom je tu ešte jedno pekné miesto v Rimavských Zalužanoch, volá sa Lesík, tam je také miestečko, každoročne tam majú motorkári zraz, alebo obec tam zvykne robiť také akcie varenie halušiek, guľáš a pod. Tam treba zavolať na Obecný úrad, či nie je obsadený termín. Keď dáš do Google obrázkov tak tam je plno fotiek, aj o Kurinci aj o Lesíku.
Ešte by sa niečo možno našlo okolo Tisovca alebo Muráňa, ale to nemám osobne overené.

Pon, 28.10.2024, 19:53
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ogo dik a zapisujem si,za Tisovec sa strojim.Obec Plešivec v lesoch prenajima staru horaren a na pozemku sa da kempovat 10 € na den.A tak neako by som sa tam chcel pomotat po okoli.Aj ked neviem ci to tento rok stihnem.Tento vikend balim kufre a na panske idem :smt135

Pon, 28.10.2024, 22:24
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
v Rimavských Zalužanoch, volá sa Lesík, tam je také miestečko,.

Presne taketo nieco mi vyhovuje na prenocovanie pri ohni :smt023 Pozeral som fotky.

Pon, 28.10.2024, 22:56
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Milan píše:
Tam po tej ceste si isiel v pohode ?Nikto neotravoval?

Stretol som tam domácich, ktorí boli na turistickej útulni. Chlap bol jeden z mála, ktorí sa podieľali na stavbe. Mal som trochu :-D obavy, či nebude ostrý na mňa :-D ale bol veľmi priateľský. Tiež tam bol s rodinou. Tak sme s nimi pri ohni opiekli raňajky, podebatili, ukázal mi najlepšiu cestu do bodu kam som potreboval ísť, a rozlúčili sme sa. Na budúci rok sa tam chystám znova, tentokrát by som chcel prenocovať pri tej ich útulni.

Uto, 29.10.2024, 0:09
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Milan, ešte ma napadlo jedno pekné miesto, je to Rozhľadňa Maginhrad Nižný Skálník, a je to pár kilometrov pred Lesíkom v Rim. Zalužanoch, rovno oproti na kopci. Dole je malé jazierko, tam sa dá rybárčiť, tam by sa tiež dalo kempovať, lebo dookola sú len lúky. Nad jazierkom medzi chatkami je prameň veľmi dobrej vody aj také malé jaskyne. Tam zvykli v lete robiť deckám atrakcie. Zo Skálnika vedie hore na kopec ku rozhľadni náučný chodník, kde sú vyrezávané drevené sochy, a potom rovno hore na kopci je tá rozhľadňa, ale z tejto strany ako píšem, tak len pešo. Tam by sa nevyškriabal ani patrol. Dá sa tam ale prísť aj na aute po trase RS - Horné Zahorany, stade ide poľná cesta cez lúky asi 2 km, potom cez les asi pol km. Tam sa dá tiež opekať, sú tam aj lavice, stôl. Ak budeš v Lesíku, tak sa určite už oplatí vyjsť aj na Maginhrad, odporučam. Dal by som sem aj moje fotky ale neviem, tak Google. Cestou na Rim. Zalužany v obci Veľké Teriakovce je povinná zastávka v komplexe KeĽo a synovia, je tam koliba, fajne varia, welnes, ubytovanie. Odporúčam.

Uto, 29.10.2024, 10:10
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Luther píše:
Na budúci rok sa tam chystám znova, tentokrát by som chcel prenocovať pri tej ich útulni.

Tak dufam ze das vediet ked tam pojdes a zoberies ma do privesu :smt156

Uto, 29.10.2024, 22:10
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
OGO píše:
tam by sa tiež dalo kempovať, lebo dookola sú len lúky. Nad jazierkom medzi chatkami je prameň veľmi dobrej vody aj také malé jaskyne.

Dobre vediet taketo zákutia na prenocovanie. :smt023 Ja sa nemusim vsade trepat autom a radi sa prejdeme ak je co vidiet ako aj rozhladnu :smt023

Uto, 29.10.2024, 22:17
Začínajúci koumák
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Ja viem len poradit že ak chladničku tak na plyn . Mám ju asi tri roky stála veľa / cca 350e/ ale je to k nezaplateniu. Naozaj to žerie minimum a chladí neskutočne. Napajanie je plyn ,220V alebo 12V autozasuvka.Ja mám velku flašu tuším 20 alebo 25 L. Predtým som mal na rybačkách generátor na benzín malu hotelovu chladničku.Zožral mi aj hlavu hučalo to a prd chladilo.Taktiež odporučam k tej flaši si kupiť varič. Neviem sem dať foto mojho ale google ti poradi. hladaj varič na propán-bután..Varili piekli zohrievali sme neskutočne veľa . Nedam dopustiť.

Sob, 02.11.2024, 14:21
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
peterpreprava píše:
Ja viem len poradit že ak chladničku tak na plyn .

Aj to je riesenie ale vnutrajsok Patrola je obmedzeny a tu kompresorovu chladnicku 40 L co mam nezabera vela miesta.Len treba zalozny zdroj.Autobaterku moze vymlatit do rana.

Ned, 03.11.2024, 0:30
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 84 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný