Dnes je streda 16. júla 2025, meniny má Drahomír a zajtra Bohuslav
Autor |
Správa |
petriiik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 01.01.2008, 14:27 Príspevky: 1286 Bydlisko: Dohnany
|
romo11 píše: ...Také auto nemá na ceste čo hľadať. Môže sa napríklad lano pretrhnúť a vlečené auto spôsobí dopravnú nehodu, samozrejme bez uzavretej PZP. viem ze to je to iste ale co ked budes tahat to auto na taznej tyci? tam sa ti nema co utrhnut podla mna to nema s PZP nic spolocne, ide len oto ze motorove vozidlo je vozidlo ktore bez SPZ nema na ceste co hladat ale pokial nema motor je to motorove vozidlo? tazna tyc sluzi nato aby pri brzdeni tazneho vozidla sucasne brzdilo tahane, odrazky samozrejme na aute su cize tam by problem nebol, pokial budes mat rozsvietene svetla je to + ale ked su dvaja policajti asi tazko pomoze vysvetlovanie lebo len spolu su mudri.
_________________ lepší je si to posrat podle svýho, než podle toho, co ti raděj ti druhí !!!
|
Pia, 07.01.2011, 11:35 |
|
 |
Rudi
Mitsubishi Man
Registrovaný: Str, 10.01.2007, 22:54 Príspevky: 1375 Bydlisko: Púchov
|
petersi píše: Ach chlapci, stále mi pripomínate to, čo aj predpokladám že poviete  . Ja sa pokúšam len nájsť možnosť ako si doviesť domov napr. Offa bez ŠPZ-tky ináč než na prívesnom vozíku. Samozrejme za predpokladu, že má funkčné riadenie a brzdy... Zdá sa ale, že iná možnosť v súčasnosti už asi nebude 
§ 4 Povinnosti vodiča
(1) Vodič je povinný
a) použiť na jazdu len vozidlo, ktoré možno prevádzkovať v cestnej premávke, 6)
_________________ Každý raz začínal!Nemalo by sa na to zabúdať!
Offroad nie je o autách,ale o ľuďoch!
|
Pia, 07.01.2011, 11:44 |
|
 |
viders
Frajer
Registrovaný: Štv, 12.03.2009, 15:30 Príspevky: 242 Bydlisko: RS / Praha
|
petriiik píše: ide len oto ze motorove vozidlo je vozidlo ktore bez SPZ nema na ceste co hladat ale pokial nema motor je to motorove vozidlo?
to su take uvahy ako keby keby si nadrbany sedel na sedacke spolujazdca a snazil sa soferovat odtial jednou nohou a rukou (u automatu by to nebol problem) a policajtom po zastaveni tvrdil ze si spolujazdec a nevies kto soferoval.. vyskusaj a uvidis ci nieco vyhadas 
|
Pia, 07.01.2011, 11:51 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 20:45 Príspevky: 3143 Bydlisko: VYCHOD PO
|
petriiik píše: .. viem ze to je to iste ale co ked budes tahat to auto na taznej tyci? tam sa ti nema co utrhnut podla mna to nema s PZP nic spolocne....
 Petriiik ale ma to s PZP spoločne a dost vela ..zachadzame už do extremov ,ale čo ked sa ti neutrhne tyč,ale vlečenemu autu napr. odleti koleso a sposobi dopravnu nehodu?? ....ver tomu ,že na aute nie je podstatne možno ani Evidenčne čislo ,či ma STK a EK..ale hlavne či auto ma zaplatene resp. uzavrete PZP...ked pojdeš na DI či Ta zastavia policajti tak v prvom rade ich bude zaujimat PZP ...a nie či sa može ,alebo nemože niečo stat..lebo ked už sa stane,tak je neskoro a nedoplatiš sa,ale to už zachadzame do extremov, ale nahoda je svina..
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pia, 07.01.2011, 11:58 |
|
 |
petersi
Začínajúci koumák
Registrovaný: Str, 07.04.2010, 6:57 Príspevky: 114 Bydlisko: Lipany
|
... je vlečenie vozidla "jazdou"...
|
Pia, 07.01.2011, 12:00 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Nie je.
Vlecenie vozidla upravuje priamo sadzobnik pokut a pise sa tam len o osvetleni a vleceni viacerych automobilov.
Naposledy upravil dado dňa Pia, 07.01.2011, 12:28, celkovo upravené 1
|
Pia, 07.01.2011, 12:11 |
|
 |
OFFroad4wd
Pandík
|
možno trošku mimo témy viem, že za to je pokuta, ale je nejako prísne zakázané ísť autom, ktoré nie je zapísané v evidencii a má funkčné: brzdy, svetla, smerovky, motor a všetko ostatné? koľko € hrozí za takýto výkon pokuta?
(potrebujeme si doniesť auto na ND)
ď vopred
jeden známy ale pred cca 2 rokmi šiel s V3Skou bez ŠPZ a dostal len 500sk pokutu 
|
Pia, 07.01.2011, 12:14 |
|
 |
dado
Legenda Offroadu
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 10:45 Príspevky: 3010 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
100€ + spravne konanie.
|
Pia, 07.01.2011, 12:22 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Moj nazor: riešime tu veci v zakonoch ,ktore by sa možno niekde inde dali obist resp. najst nejaku inu legalnu cestu,ale bohužial sme na Slovensku
Tak si myslim ,že auto ,ktore nesplna podmienky na prevadzkovanie na pozemnych komunikaciach t.z. nema Ev.čislo +PZP... nema na ceste čo robit.Je jedno či už je na lane alebo tyči..Jedine realne riešenie sa mi zda,ako to už Tibik spomenul,ist na DI +Poistovna a vybavit si aspon na VIN čislo auta nejaku poistku resp .prevoznu značku ,aj ked ktovie ,či sa to oplati a ako to funguje..neviem..
...a že ma mat vlečene auto funkčne brzdy,osvetlenie a pod....ale ako dokažete Policajtom ,že auto ma funkčne brzdy?? resp. čo ten pojem znamena "funkčne brzdy"? že 3krat našlapem a raz zabrzdim?
..čiže asi fakt najjednoduchšie bude auto naložit na odtahovku a hotovo ...
_________________My car is Cherokee-Jeep Grand Cherokee ! 5,2 V8,MT Goodrich,3"liftik,CB,gurtna a dobra duša za volantom. ložiska a prislušenstvo http://www.martino-eshop.sk
|
Pia, 07.01.2011, 12:54 |
|
 |
rustycj
OFFROAD Expert
|
najjednoduchsie je prenajat/pozicat si vozik. hoci prenajom stoji hory doly stale je lacnejsi nez odtahovka. chyba na SK moznost odtahu len jednonapravovym vozikom ako to maju v amerike - take voziky su ovela lacnejsie a skladnejsie.
s tym poistenim len na VIN su to vyhodene peniaze. pri policajnej kontrole akoby si nic nemal. pri havarke nic z takej poistky poskodeny nedostane.
|
Pia, 07.01.2011, 13:06 |
|
 |
viders
Frajer
Registrovaný: Štv, 12.03.2009, 15:30 Príspevky: 242 Bydlisko: RS / Praha
|
Voziky na jedno auto stoja 20-30eur na den a to podla mna nie je az tak vela ak to potrebujes raz za rok, ale musis mat Ecko vo vodicaku co nie kazdy ma..
|
Pia, 07.01.2011, 13:34 |
|
 |
MARTINO
OFFROAD Expert
|
Presne tak  v PO je požičanie vozika na 24h 33,-eur...nie je čo riešit
www.jagi.sk
..su tam aj na 2t aj na 3t.
dokonca tu je to ešte lacnejšie asi:
http://taznezariadenia.sk/pozicovna_voziky/presov
|
Pia, 07.01.2011, 13:42 |
|
 |
petriiik
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 01.01.2008, 14:27 Príspevky: 1286 Bydlisko: Dohnany
|
viders a MARTINO dik za vysvetlenie 
_________________ lepší je si to posrat podle svýho, než podle toho, co ti raděj ti druhí !!!
|
Pia, 07.01.2011, 18:40 |
|
 |
perysoft
Učeň
Registrovaný: Uto, 08.07.2008, 10:41 Príspevky: 32 Bydlisko: Tisovec
|
Takze ked to auto bude mat odrazky, motor na zadnych sedackach (aby to nebolo motorove vozidlo), moze ho konik tahat aj na koniec sveta.
|
Pia, 07.01.2011, 22:12 |
|
 |
marisko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pia, 19.12.2008, 21:40 Príspevky: 2030 Bydlisko: Košice
|
tibik píše: za tebov by malo ist doprovodne vozidlo zo zapnutymi vystraz. smerovkamy
to by som netvrdil, v pohybe nemáš čo blikať výstražníkmi (lebo nevieš signalizovať zmenu smeru), v ťahanom vozidle zásadne dávam za zadné sklo trojuholník a ťahám už pár rokov LEN na tyči
_________________ Ford Bronco 5.8, Mercedes 300GD, EX Jeep WK2 SRT 6.4
|
Pia, 07.01.2011, 22:20 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|