Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Sob, 19.07.2025, 21:54
Dnes je sobota 19. júla 2025, meniny má Dušana a zajtra Ilj, Eliáš

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 26 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2
 Vyplach 
Autor Správa
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Diky.Uz som umyl benzinom.Skvele,ciste.Po uschnuti som pre istotu vyfukal kompresorom.Som rad ze som to spravil.Bolo tam dost piesku. Spusta piesku bola aj v nadrzi.Dal som do nej cez hrdlo 12 V ziarovku a stetcom na tycke som ho povymetal cez palivomer.Najviac ho bolo v ryhe ktoru tvori spoj nadrze.Potom som povysaval a nakoniec vyplachol benzinom.Nadrz som postavil na roh a zbytok benzinu vytiahol hadickou aj s poslednym bordelom.

Ned, 10.02.2008, 14:28
koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
ty stim musis byt spokojny ked si tak je dobre,ides robyt aj daky ochrany ram na nadrz????? :-) :-)

starostí s tým, čo si o nich myslíš ty.

Ned, 10.02.2008, 16:11
Profil ICQ
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dindaj píše:
...Dal som do nej cez hrdlo 12 V ziarovku...

predpokladám, že pred touto operáciou bola v nádrži len nafta, lebo sa mi zježili chlpy na tele...pri predstave že benzín a že žiarovočka bola v objímke a na chvíľku zablikala... :evil:

isto si to robil bezpečne, ja som ale na také úkony citlivý od doby, čo som nechal vybuchnúť 200l sud z lepidla na PVC...
(bezpečné je žiarovku rovno nacínovať na káblik a tak vylúčiť možnosť nežiadúceho zaiskrenia)

inak nádhera, čo s tým autíčkom robíš

Ned, 10.02.2008, 21:21
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Jano JP píše:
predpokladám, že pred touto operáciou bola v nádrži len nafta, lebo sa mi zježili chlpy na tele...pri predstave že benzín a že žiarovočka bola v objímke a na chvíľku zablikala... :evil:

Tak pri nafte to neskúšaj už vôbec, lebo sa môže stať, že na dlhý čas sa ti nebude mať čo ježiť.
Je to totiž jeden z nepravdivých mýtov, že nafta je bezpečná. Áno, keď do nej hodíš zápalku, tak zhasne.
Prázdna nádrž po nafte je omnoho nebezpečnejšia, pretože výpary z nafty v zmesi so vzduchom sú rádovo výbušnejšie ako to isté, ale benzínové.

Ned, 10.02.2008, 21:46
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ram na nadrz nebude.Som dostatocne vysoko.Nadrz bola dostatocne vyvetrana.Pred zinkovanim mi na nej opravovali autogenom trubku spiatocky co nikto viac nerobte.Vsetky trubky na nadrzi su pajkovane.Tu spiatocku som nakoniec musel vymenit.

Ned, 10.02.2008, 22:30
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dindaj píše:
...Nadrz bola dostatocne vyvetrana...

nič v zlom, ale nepoznám dostatočne vyvetranú nádrž; ten sud, čo som poslal do neba, stál prázdny a otvorený cca 10 rokov v kancelárii jedného kolegu (nesmrdel) a nestačilo; prasknutú nádrž sme pred zváraním naplnili vodou a napriek tomu sa počas zvárania ozvalo niekoľko slabých výbuchov plynov a vyšplechla voda...
rado nd píše:
Tak pri nafte to neskúšaj už vôbec, lebo sa môže stať, že na dlhý čas sa ti nebude mať čo ježiť...

o tom, ako sú výbušné výpary po nafte netuším, no určite by som neskúšal a chlpy si tak zachránil...

Naposledy upravil Jano JP dňa Pon, 11.02.2008, 10:18, celkovo upravené 1

Ned, 10.02.2008, 23:25
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Jano JP píše:
dindaj píše:
...Nadrz bola dostatocne vyvetrana...

nič v zlom, ale nepoznám dostatočne vyvetranú nádrž; ten sud, čo som poslal do neba, stál prázdny a otvorený cca 10 rokov a nestačilo; prasknutú nádrž sme pred zváraním naplnili vodou a napriek tomu sa počas zvárania ozvalo niekoľko slabých výbuchov plynov a vyšplechla voda...
rado nd píše:
Tak pri nafte to neskúšaj už vôbec, lebo sa môže stať, že na dlhý čas sa ti nebude mať čo ježiť...

o tom, ako sú výbušné výpary po nafte netuším, no určite by som neskúšal a chlpy si tak zachránil...

ja som toho casu zvaral nadrz na ife, podcenil som naftu,a aj som ju vyplachol raz vodou, a zvaroval som kyslikom, dieru a nadrz rachla nastastie na boku a otvorila sa jak rozkvitnuta ruza,,malom som sa :smt141 do gati, ostany vybehli z dielne ja mysi, je to nebezpecne a netreba take veci podcenovat,,

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Pon, 11.02.2008, 9:55
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Nádrže sa zvárajú... jediné čo je pakáreň, naplniť ju celú vodou - furt je tu a tam bublina... dáva sa aj saponát a pena to vyplňuje dobre... ono, akýkoľvek ropný derivát po zahriatí robí výbušné výpary (aj olej :wink: )

Na podobnom princípe - malej detonácie :-D sa rovnajú narazen nádrže, výfuky :-D

-ka-

Pon, 11.02.2008, 10:01
Profil WWW
Velky Kraken
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
no ved hej, ja som nadrz vyplachol vodou raz, a povazoval som to za postacujuce, podcenil som to a buchlo mi to, totiz ja som vodu vypustil, ale tie plyny tam aj tak ostanu, no a s tym saponatom to nieje spatne, to naozaj zaplni takmer cali priestor,a znizuje plyny, ,,,no ved clovek sa uci, keby to drblo cele, tak by som bol ako baron praasil,,,,

EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS
EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited
EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60
EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo
EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited

Pon, 11.02.2008, 17:09
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ja som ju vyfukoval starym vysavacom cca 6 hod a potom stala jedan den a potom to zvarali autogenom a v pohode.A to je benzinova.

Pon, 11.02.2008, 21:20
Pajero compatibile
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
dindaj, možno to tak, ako si opísal, nejakým zázrakom funguje, ale ja sa verejne priznávam, že by ma nik pri tom zváraní tvojej nádrže nedonútil stáť nablízku....(to s tým sudom som si nevymyslel, skoro som pritom prišiel o sluch - o život nie, lebo som pre istotu stál za siahou dreva a lietajúci tanier tvaru lavóra z vrchnej časti na kánt postaveného suda letel asi 50m vysoko a 100 metrov ďaleko...a s tou nádržou je to tiež pravda...

Pon, 11.02.2008, 22:13
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 26 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný