Dnes je piatok 2. mája 2025, meniny má Žigmund a zajtra Galina
Utrhnuté lisovaccie matice v ráme
Autor |
Správa |
pfka1
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 30.01.2008, 6:38 Príspevky: 284 Bydlisko: krupina-/nemusite sa pfkovat -staci PETER,petko atd/
|
vrtacku dostanes k hlave srouby?ak ano,skusim poradit...
_________________ ked to nejde silou,skus to este silnejsou silou...pripadne si precitaj navod na pouzitie...........REBELY FOREVER-AND YOU?(':smt134')
|
Pon, 26.05.2008, 19:06 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 05.10.2006, 8:47 Príspevky: 4605 Bydlisko: Hlavná dedina
|
pfka1 píše: vrtacku dostanes k hlave srouby?ak ano,skusim poradit...
Záleží akú vrtačku možno aj hej, ale asi dlhý vrták treba.
Skor to vidím že zajtra nabehnem do železiarstva po riadny majzlík 
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 26.05.2008, 19:20 |
|
 |
pfka1
Ťažký Profík
Registrovaný: Str, 30.01.2008, 6:38 Príspevky: 284 Bydlisko: krupina-/nemusite sa pfkovat -staci PETER,petko atd/
|
skusim....raz som toto mal podobne.mala,hlavne tenka metro vrtacka za 499 sk/na par pouziti/ak sa ti tam zmesti, skus zacat podla moznosti co najpresnejsie v strede malym vrtacikom vrtat pod uroven hlavy srouby,potom postupne podla moznosti vacsim vrtakom podla potreby,no a nakoniec som to dorazil neviem odborny vyraz,takym kuzelovym "vrtakom"ktory ma miery v malych rozdieloch odstupnovane/napr,od 3mm az po 25mm/ako keby odfrezujes hlavu srouby.ak tam strcis len nejaky dlhsi vrtak tak prevrtat hlavu srouby pod jej uroven a sekac to bez nejakeho vazneho mlatenia zvladne...ps-prva varianta fungovala na mieste kde sa nedalo sekacom dostat...ak ti to pomoze budem rad...pekny den
_________________ ked to nejde silou,skus to este silnejsou silou...pripadne si precitaj navod na pouzitie...........REBELY FOREVER-AND YOU?(':smt134')
|
Pon, 26.05.2008, 19:41 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
pfka1 píše: skusim....raz som toto mal podobne.mala,hlavne tenka metro vrtacka za 499 sk/na par pouziti/ak sa ti tam zmesti, skus zacat podla moznosti co najpresnejsie v strede malym vrtacikom vrtat pod uroven hlavy srouby,potom postupne podla moznosti vacsim vrtakom podla potreby,no a nakoniec som to dorazil neviem odborny vyraz,takym kuzelovym "vrtakom"ktory ma miery v malych rozdieloch odstupnovane/napr,od 3mm az po 25mm/ako keby odfrezujes hlavu srouby.ak tam strcis len nejaky dlhsi vrtak tak prevrtat hlavu srouby pod jej uroven a sekac to bez nejakeho vazneho mlatenia zvladne...ps-prva varianta fungovala na mieste kde sa nedalo sekacom dostat...ak ti to pomoze budem rad...pekny den
Dik za rady skusime a uvidíme čo to povie.
_________________WJ 2004 4,0l Laredo, 242 štandartne vo výbave - cestná leštenka 2" lift, Bilsteiny Toyota Auris Tourist Sports 1,6Valvematic, multidrive S EX Honda Civic 1,5 VVTI EX JGCH 4l - trochu off EX JGCH 5,2l - cestná leštenka email: andrej.durda@gmail.com
|
Pon, 26.05.2008, 19:46 |
|
 |
MoostanQue
Mašinista
|
Sa naspekulujete.. normalne to odsekni, osmicka srof nie je ziadna katastrofa. Len bacha na oci (ako pri kazdom sekani).
_________________Bežný automobil v základnej výbave. Nóóikdyž.. 
|
Pon, 26.05.2008, 20:28 |
|
 |
kewin357
Koumák
Registrovaný: Sob, 12.04.2008, 12:32 Príspevky: 168 Bydlisko: Martin
|
andrej,
ja ked som mal podobny problem so shodeni predneho ramu riesil som to takto.sam som to sice nevedel ze to pojde ale nahodne sa mi tak urvala jedna a potom som tak urval vsetky.
klasicky vidlicovy kluc som dal na matku s druhej strany prstencovu mocnu golu s velkou pakou.poodocil som golu tak aby sa mi na druhej strane kluc zapacil o nejaku stenu alebo zelezo aby som ho nemusel drzat a potom som silou este viac dotahoval.tak sa mi to odstrihlo pod hlavou matky.spravil som tak 6 srobou a mal som po probleme
neviem,vsak ak uz sa minuli napady skus to
_________________ SUZUKI SAMURAI 1.3
mačeta,lano,naradie,PMR BFG AT,podvozok, CB
|
Pon, 26.05.2008, 20:48 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
kewin357 píše: andrej, ja ked som mal podobny problem so shodeni predneho ramu riesil som to takto.sam som to sice nevedel ze to pojde ale nahodne sa mi tak urvala jedna a potom som tak urval vsetky.
klasicky vidlicovy kluc som dal na matku s druhej strany prstencovu mocnu golu s velkou pakou.poodocil som golu tak aby sa mi na druhej strane kluc zapacil o nejaku stenu alebo zelezo aby som ho nemusel drzat a potom som silou este viac dotahoval.tak sa mi to odstrihlo pod hlavou matky.spravil som tak 6 srobou a mal som po probleme neviem,vsak ak uz sa minuli napady skus to
Kevin pohoda, len toto nieje možné zrealizovať, náčim ja mám matku lisovaciu žiže do kluča ju nechytím a navyše je vo vnútri rámu, kam sa nedostanem
Inač takto bežne lupem skrutky ked nejdu ináč. 
|
Pon, 26.05.2008, 21:35 |
|
 |
pfka1
Ťažký Profík
|
MoostanQue píše: Sa naspekulujete.. normalne to odsekni, osmicka srof nie je ziadna katastrofa. Len bacha na oci (ako pri kazdom sekani). ,,,,,,no,a pre takyto dodatok je na zamyslenie,ci sa oplati ked sa niekto pyta na radu zapojit do debaty.s uctou.. 
|
Pon, 26.05.2008, 21:46 |
|
 |
dzordzo
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 26.02.2007, 14:27 Príspevky: 399 Bydlisko: Bratislava
|
pfka1 píše: MoostanQue píše: Sa naspekulujete.. normalne to odsekni, osmicka srof nie je ziadna katastrofa. Len bacha na oci (ako pri kazdom sekani). ,,,,,,no,a pre takyto dodatok je na zamyslenie,ci sa oplati ked sa niekto pyta na radu zapojit do debaty.s uctou.. 
sak sa neondi. ale musim jednoznacne suhlasit s mustangom. v tejto situacii nie je jednoduchsie a spolahlivejsie riesenie ako zopar uderov kladivom do sekaca z enta za 110Sk.
_________________ unlimited
|
Pon, 26.05.2008, 21:55 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
dzordzo píše: pfka1 píše: MoostanQue píše: Sa naspekulujete.. normalne to odsekni, osmicka srof nie je ziadna katastrofa. Len bacha na oci (ako pri kazdom sekani). ,,,,,,no,a pre takyto dodatok je na zamyslenie,ci sa oplati ked sa niekto pyta na radu zapojit do debaty.s uctou..  sak sa neondi. ale musim jednoznacne suhlasit s mustangom. v tejto situacii nie je jednoduchsie a spolahlivejsie riesenie ako zopar uderov kladivom do sekaca z enta za 110Sk.
Sak vydrž zajtra idem probovať 
|
Pon, 26.05.2008, 22:13 |
|
 |
palo-cherokee
koumák
|
2Andrej: ten link čo som dával - v pohode to rozcvakne aj závitovú tyč, nie len matku. Alebo sekáč. 8 mm je malý priemer. To odsekneš čínskym blatom z Baumaxxu na 3 údery  .
2Peter: on tam toho asi moc nenavŕta, páč tá matica sa pretáča. Ale inak dobrá rada.
|
Uto, 27.05.2008, 8:45 |
|
 |
Karlito
CVOK HOBBISTA
Registrovaný: Štv, 14.06.2007, 22:53 Príspevky: 1442 Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
|
Ahoj, tak som kukou na fotky... hm, doporučujem Ti tam moc nesekať, lebo nemáš ako viesť úder v uhle aby to bolo OK. Ďalej, ak je to kus nosníka, neradno mlátiť, eformovať a zvačšovať dieru...
Buď odvrtnúť hlavičku šrobu (aj keby šikmo) ale zoslabí sa driek a pojde bez vačšej sily odťuknúť, alebo tým pilkovým listom fiknúť matičku akoby pozdĺž závitu a ona sa rozlúpne...
Práca, tak do hodinky je to všetko bez zbytočného mlátenia vonku.
-ka-
_________________ Červená je tiež farba...
+420 604 240 223
|
Uto, 27.05.2008, 8:56 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
No tak a je to v suchu  síce trvalo 2,5 hod a nie hodku ako vravel Karlito.
Takže systémom vrtakuspilakus a sekáčus sa to podarilo.
Karlito ked máš dostatočne dlhý sekáč nieje problém, ja mal taký akurát a sice uderi museli isť šikmo na skrutku či štift, ale v jednom prípade pomohlo napilovanie, našťastie sa dalo vopachať do medzeri medzi skid plechom a ťažným, a v druhom prípade odvrtanie hlavice, ale majzlik si tiež zamakal.
Takže zajtra zhodím nádrž, vymením čerpadlo a som pojazdný juchachá. 
|
Str, 28.05.2008, 21:34 |
|
 |
Juraj
Ťažký Profík
Registrovaný: Sob, 23.02.2008, 18:18 Príspevky: 407 Bydlisko: Dolne Kysuce
|
...  no vidis , si pašák, gratulation,ovation 
_________________ Samik 1,3 Truck2000,Power 4,3t a ostatne co v aute ma byt...
|
Str, 28.05.2008, 21:46 |
|
 |
Andrej
OFFROAD Expert
|
Juraj píše: ...  no vidis , si pašák, gratulation,ovation 
Jo dik som rád že to mám za sebou, akosi ked to človek robí pred panelákom divnô ludia na teba zazerajú 
|
Str, 28.05.2008, 21:52 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|