Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je Str, 25.06.2025, 21:39
Dnes je streda 25. júna 2025, meniny má Tadeáš a zajtra Adriána

Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 35 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší
 Co moze byt pricinou takto odpadnuteho kolesa? 
Autor Správa
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Najlepsie to popisal Karlito.
Cierny Peter padol zrovna na Tvoje auto... :?

A okrem toho co je vidiet na obrazku niesu dalsie skody? Vyzera to totiz ako dialnica a ak to bolo vo vyssej rychlosti, mozes hovorit o velkom stasti, ze ste neskoncili vo zvodidlach alebo v priekope na streche...

Str, 02.07.2008, 16:24
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
este jedna doplnujuca informacia - pred relativne nedavnom boli menene loziska na zadnej naprave. Mozny suvis?

Str, 02.07.2008, 18:13
Profil ICQ
Koumák

Odpoveď s citáciou
Poslať 
whiskey píše:
este jedna doplnujuca informacia - pred relativne nedavnom boli menene loziska na zadnej naprave. Mozny suvis?

1/Tie nové ložiská boli origo,alebo replika?
2/Je tam jedno ložisko,alebo dvojradové?
3/Uťahovací moment dodržaný?

Str, 02.07.2008, 19:21
Profil WWW
Mašinista
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
SittingBull píše:
embeckam volakedy odpadavali zadne kolesa a vyzeralo to podobne. dovodom bola vyrobna chyba: prasknute poloosi.

Ee. Ked tak konstrukcna - tie poloosi su kapanek poddimenzovane. U skodoviek je to rozhodne unava materialu, pricin moze byt viac - ohnuta poloosa, nedotiahnuty naboj, vymackany kuzel, v neposlednom rade nasledkom sadnutych pruzin a/alebo lajdackeho kontrolovania mnozstva oleja v prevodovke pridrete lozisko, atd.

Podla lomu na obrazkoch tiez sudim na unavovy lom. Menenie loziska vplyv mat moze, ale nemyslim si ze to je tym. Pozri druhu stranu, ci je dobre dotiahnuta. Uvolneny bubon dokaze zazraky :-D

SittingBull: a uz neodpadavaju? :?

Str, 02.07.2008, 19:45
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
To mas HILUX ze?

Jednoducho toyota nie je na tazku robotu......maju slabe zadne napravy s gulickovymi loziskami....tvari sa to ako pick-up....ale pri kazdodennej praci sa rozpadne skor ako zhnije.

toyota ma super statistiku poruchovosti, ale este som nevidel aby nejaka tahala poriadny prives, alebo aby drela kazdy den na farme. Len zopar MANAGEROV sa na tom vyvaza ze akoze mau TOYOTU. Az tie auta budu dennno denne vozit material, tahat 4-5 tonove privesy, vlacit 5-6 ludi denne do prace....potom mozeme hovorit o pracovnom aute.
Tymto som nechcel urazit toyotkarov, len konstatujem ze to co sa stalo nie je az take vynimocne ak sa to auto pouziva na pracu.

Štv, 03.07.2008, 3:30
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Aha, a prezraď nám teda tú správnu značku. :-D

Štv, 03.07.2008, 7:58
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Hlavnou príčinou je nevhodné konštrukčné riešenie uloženia kolesa, spojené s poškodením poloosi, alebo dimenzovaním priemeru nad medzu únavy. Poloos je kombinovane namáhaná torzne a ohybom. Musím povedať, že je to takto skoro u každého ofroadu, ktorého zadná náprava bola odvodená z osobného auta. Koleso na poloosi nemajú uložené asi už len gaziky, uazy a ara, kde sa toto ´´vylepšenie´´ nedostalo. Keď sa utrhne zadná poloos napr. na are, tak pan na ňom príde domov, čo u patrola, jepky, samuraja, pajera nehrozí.

Štv, 03.07.2008, 9:08
Učeň

Odpoveď s citáciou
Poslať 
laci73 píše:
To mas HILUX ze?

Jednoducho toyota nie je na tazku robotu......maju slabe zadne napravy s gulickovymi loziskami....tvari sa to ako pick-up....ale pri kazdodennej praci sa rozpadne skor ako zhnije.

toyota ma super statistiku poruchovosti, ale este som nevidel aby nejaka tahala poriadny prives, alebo aby drela kazdy den na farme. Len zopar MANAGEROV sa na tom vyvaza ze akoze mau TOYOTU. Az tie auta budu dennno denne vozit material, tahat 4-5 tonove privesy, vlacit 5-6 ludi denne do prace....potom mozeme hovorit o pracovnom aute.
Tymto som nechcel urazit toyotkarov, len konstatujem ze to co sa stalo nie je az take vynimocne ak sa to auto pouziva na pracu.

laci, je to mazda bfighter.

Štv, 03.07.2008, 9:39
Profil ICQ
Ťažký Profík
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
pejo píše:
Koleso na poloosi nemajú uložené asi už len gaziky, uazy a ara, kde sa toto ´´vylepšenie´´ nedostalo.

a Land Rover ;-)

Štv, 03.07.2008, 9:41
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
teslo píše:
pejo píše:
Koleso na poloosi nemajú uložené asi už len gaziky, uazy a ara, kde sa toto ´´vylepšenie´´ nedostalo.

a Land Rover ;-)

:smt023 :smt016 :mrgreen:

Štv, 03.07.2008, 10:19
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
laci73 píše:
To mas HILUX ze?

sorry za OT: s tými HiLuxami si asi posral??? Zbehni si kamkoľvek do Afriky, aby si bol v obraze. Veľká väčšina všetkých aút sú práve HiLuxi, všetky minimálne ...násť ročné a ver, že miestny "makumbovia" ich moc nešetria ani neservisujú. :roll:

http://www.aloha.sk/
http://www.excursion.sk/
http://picasaweb.google.sk/michi4x4

Štv, 03.07.2008, 10:28
Profil WWW
Recyklovaný teaneger
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Tak nejak :-D Obrázok

Štv, 03.07.2008, 10:40
OFFROAD Expert
Obrázok užívateľa

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ešte si spominal že bola havarovana nie? Tak mohlo byť prave to koleso čo ja viem oprete pekne o obrubnik alebo niečo podobne a tam to kus načalo. No ale pravda to byť nemusi... :roll:

Štv, 03.07.2008, 22:09
Profil ICQ
OFFROAD Expert

Odpoveď s citáciou
Poslať 
Kapo píše:
Tak nejak :-D Obrázok

Hehe...dobry autobus....az na to ze ma prelomene sasi..nechcel som tu vyvolavat paniku, este sa divim ze vsetci nejazdite na takych toyotach :-)

U ns tieto 4-dverove verzie malych pick-upov nejazdia, ani nissan, ani mazda, ani ford a ani toyota, takze ma to dost myli. Chcel som tym povedat, ze aj ked dost vydrzia, maju svoje obmedzenia, pretoze vsetko ma svoju zivotnost, a hranicu nosnosti. Vsimol som si na tych fotkach, ze tam ma navyse pruzinu nad listovym perom. Je to standard, alebo domontovane extra? Pravdepodobne pre zvyenie nosnosti, co zvadza ku pretazovaniu auta. Potom je uz len otazka casu kedy co povoli.

Napr. Nissan titan mal vazne problemy s napravami do roku 2005,az ked do nich zacali montovat Dana44 problemy relativne prestali.Inak moj sef ma stary ford rancher 350 z roku asi 73, to auto ma povodne vsetko, okrem motora, ten generalkovali pred 5 rokmi. kazdodenne vozi cca 5ton bordelu na smetisko a jazdi to stale. Holt....made of real steel

Pia, 04.07.2008, 1:24
CVOK HOBBISTA
Obrázok užívateľa

Bydlisko: Západné čechy - okres ROkycany (pochádzam z Martina)
Odpoveď s citáciou
Poslať 
Ten automobil nemá zlomený rám... so zlomeným rámom by vyzeral ako grcajúci jazvečík... :-D

Pick Up - výhodou je ložná plocha a zvýšená nosnosť, nevýhodou sú dosť nekultiované jazdné vlastnosti v nezaťaženom stave (riťka proste odskakuje) - takže by som to tipnul na riešenie kompromisom

-ka-

Pia, 04.07.2008, 12:30
Profil WWW
Odpovedať na tému   [ Príspevkov: 35 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3  Ďalší

Kto je on-line

Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný