Dnes je pondelok 2. júna 2025, meniny má Xénia a zajtra Karolína
Policajné papuče na "veľké" gumy
Autor |
Správa |
masurko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.09.2007, 12:05 Príspevky: 1818 Bydlisko: Trencin
|
alebo zaparkujem lavym prednym kolesom tesne vedla obrubnika  na ine koleso nesmu dat papucu ako na predne lave  a kedze je koleso pri obrubniku tak tam tu papucu nenasadi 
_________________ "Bolesť trvá len chvíľu, víťazstvo trvá navždy" Ex: JEEP CHEROKEE 4.0i, 4.5" lift Ex: Patrol K260, 2.8D homemade pickup Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba
|
Str, 21.01.2009, 9:06 |
|
 |
Pato Zvolen
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 28.12.2006, 18:59 Príspevky: 586 Bydlisko: Zvolen
|

Fido píše: človeku so spravnymi informaciamy  sa vlastne nemože nic stat 
Presne o tomto to je. Mám kamaráta, ktorý (čo sa týka MP) je rypák, ALE zároveň osoba znalá paragrafov a tak to náležite aj využíva. Takže si stručne zopakujme.
1. MP (Mestský pandrlák) vám môže nasadiť papuču IBA !!! na ľavé predné koleso, čiže tak, aby vodič pristupujúci k autu na ňu videl.
Ako našli sa chytráci z radov MP čo si mysleli, že "preštia" niektorých parkujúcich userov, ale trpko to oľutovali - a takýto prípad nebol jediný - dotyčnému dali papuču inam ako mali a ten na truc (zrejme mu to za to stálo) sa pohol, poškodil si auto a ............................ MP to zacvakal z vlastného vrecka a ešte ho aj po....ali. Takže na toto si sami dávajú teraz sakra pozor.
2. Čo z toho vyplýva? Ak už teda stojím (z akýchkoľvek príčin) niekde na "rizikovej" pôde, postavím sa tak blízko obrubníka (verte tomu, že vždy sa to nejak dá) a primerane vytočím koleso, že mi jednoducho papuču nenasadia ani čo sa .... (bavíme sa o bežnej zručnosti jednoduchých MP). M4 by samozrejeme aj s tým vybabral ....
Takto to robí ten môj kamoš a ešte NIKDY !!! nemal problém. V prípade že ho "zastihnú" osobne, použije : "lebo by ste mohli spôsobiť ujmu vám blízkej osobe". Čiže patová situácia a môžu v rámci efektívneho využívania fondu prac. času postúpiť o "nevhodne " zaparkovanú káru ďalej 
_________________Nikdy nesúťažte s debilom! Stiahne vás na jeho úroveň a tam vás prevalcuje svojimi skúsenosťami!  Ex. Lada Niva 1.6
|
Str, 21.01.2009, 9:20 |
|
 |
Pato Zvolen
OFFROAD Expert
|
masurko píše: alebo zaparkujem lavym prednym kolesom tesne vedla obrubnika  na ine koleso nesmu dat papucu ako na predne lave  a kedze je koleso pri obrubniku tak tam tu papucu nenasadi 
Nooo vidím, že kým som písal svoj príspevok kolego ma predbehol ... 
_________________Nikdy nesúťažte s debilom! Stiahne vás na jeho úroveň a tam vás prevalcuje svojimi skúsenosťami!  Ex. Lada Niva 1.6
|
Str, 21.01.2009, 9:22 |
|
 |
KOŤO
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 30.11.2006, 9:53 Príspevky: 629 Bydlisko: Bratislava
|
Ja som dostal papuču aj na AVIU keď som parkoval na parkingu vyhradenom pre hotelových hostí.
Potom sa mi veľmi ospravedlňoval majiteľ hotelu, lebo netušil, že jeho hostia sa vozia na AVII.
PS: papuču nasadili mestkí policajti v Kolíne (ČR).
_________________ JEEP Grand Cherokee 2,7CRD, r.v.2001, GENERAL AT2 245/70/16, podvozok OME, rámy - už nie lebo zavadzali, rozšírené podložkami 3cm...
|
Str, 21.01.2009, 9:22 |
|
 |
Pato Zvolen
OFFROAD Expert
|
bacilpyrin píše: A na otázku, kto ho parkoval, im odpoviete že v zmysle trestného zákonníka odmietate vypovedať, lebo by ste mohli spôsobiť ujmu vám blízkej osobe.
Pozor !!! vyššie napísané je pravda a aj to funguje, AVŠAK len za predpokladu, že tak konáte mimo dosah mestského kamerového systému.
|
Str, 21.01.2009, 9:28 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
Pato Zvolen píše: Pozor !!! vyššie napísané je pravda a aj to funguje, AVŠAK len za predpokladu, že tak konáte mimo dosah mestského kamerového systému.
preto si treba v prípade potreby nejakú osobu blízku k veci prizvať.
... keď už ohovárame mestských ... všimli ste si, že už majú oficiálne zarazené meranie rýchlosti? Dlho sa s tým pokusničilo ale už je na svete taký výklad zákona, že meranie rýchlosti áut nie je dohliadanie na verejný poriadok - čiže mešťáci ostrúhali mrkvičku. Toto nám len budú češi závidieť...
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Str, 21.01.2009, 9:43 |
|
 |
masurko
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 27.09.2007, 12:05 Príspevky: 1818 Bydlisko: Trencin
|
mato mame o tom merani meskacmi nieco blizsie?  lebo prave v trencine maju meskaci aj radar tak ze ci ich mozem poslat do teplych krajin keby o tom nevedeli alebo by si mysleli, ze my o tom nevieme? 
_________________ "Bolesť trvá len chvíľu, víťazstvo trvá navždy" Ex: JEEP CHEROKEE 4.0i, 4.5" lift Ex: Patrol K260, 2.8D homemade pickup Ex: Patrol W260, 2.8TD eMHaDecka na 33kach Patrol Y61 3.0DTi - ma vsetko co treba
|
Str, 21.01.2009, 9:54 |
|
 |
Fefe
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 16.11.2008, 20:51 Príspevky: 1050 Bydlisko: Bratislava
|

masurko píše: alebo zaparkujem lavym prednym kolesom tesne vedla obrubnika  na ine koleso nesmu dat papucu ako na predne lave  a kedze je koleso pri obrubniku tak tam tu papucu nenasadi 
tzv. papuča sa môže nasadiť aj na iné koleso ak to okolnosti neumožňujú ako spôsob parkovania vozidla.
Aký zmysel má papuča?! Nemá zabraňovať odídenie vozidla ALE na spoľahlivé zistenie priestupcu! Je to aj "obmedzujuci, odstrašujúci......" prostriedok.
Každé nasadenie papuče ( odtiahnutie vozidla ) sa nahlasuje na operačné stredisko MP a odtiahnutie na PZ SR a vyhotovuje sa fotodokumentácia.
Oznam o nasadený papuče má byť umiestnený na viditeľnom mieste / za stieračmi / a mal by byť "chránený" voči poveternostným vplyvom-dážĎ.
Poškodenie papuče-je dosť komplikovaný úkon nakoľko treba spoľahlivo zistiť "páchatela" ako, prečo k tomu došlo.
Dokonca keď niekto príde k vozidlu nemusí byť aj jeho vodičom /firemné vozidlá, manžel,manželka pod./ a na vyriešenie priestupku treba spolahlivo zistiť kto ním bol.
Tu dochádzalo k roznym "nezrovnalostiam" a dalo sa tu kluckovat v medzi zakona alebo §.
Ak sa nemylim novy "zakon" uz na tieto pripady by mal myslieť.
Priklad rakusko: policajti už ani nenasadzuju papuču rovno davaju "lístočky" za stierače a podla zakona je uplne jedno kto bol priestupcom /manzel,manzelka a pod./ pokuta pride tomu na koho je vozidlo pisane, osetrene v zakone.
Takze po novom ak tam tie zmeny budu, bude uplne jedno kto jazdil.
_________________ Nissan Pathfinder R51 2005 128kW malá "expedičná" úprava: ASFIRpredný nárazník + ochrana spodku, IRON MANpodvozok, BFG KO2pneu,navijáčik, ARB uzávierky diferenciálov + kompresor
|
Str, 21.01.2009, 10:03 |
|
 |
Fefe
OFFROAD Expert
Registrovaný: Ned, 16.11.2008, 20:51 Príspevky: 1050 Bydlisko: Bratislava
|
...toto zamzať.....ADMIN
_________________ Nissan Pathfinder R51 2005 128kW malá "expedičná" úprava: ASFIRpredný nárazník + ochrana spodku, IRON MANpodvozok, BFG KO2pneu,navijáčik, ARB uzávierky diferenciálov + kompresor
Naposledy upravil Fefe dňa Str, 21.01.2009, 10:05, celkovo upravené 1
|
Str, 21.01.2009, 10:04 |
|
 |
Pato Zvolen
OFFROAD Expert
|
Fefe píše: tzv. papuča sa môže nasadiť aj na iné koleso ak to okolnosti neumožňujú ako spôsob parkovania vozidla.
Môže, to určite áno, ale úkon konajúci MP by si mal najskôr dobre zrátať, či to (v prípade poškodenia vozidla) jeho rozpočet znesie a či tým vážne nenaruší chod domácnosti 
|
Str, 21.01.2009, 10:29 |
|
 |
Martinoff
OFFROAD Expert
Registrovaný: Uto, 30.09.2008, 18:01 Príspevky: 1932 Bydlisko: TO
|
Fefe píše: tzv. papuča sa môže nasadiť aj na iné koleso ak to okolnosti neumožňujú ako spôsob parkovania vozidla.
Takýchto prípadov bolo viac a vo všetkých o ktorých to viem to MP prehrali. Ja som už dávnejšie navrhoval zakúpiť si vlastné takéto http://www.index-q.sk/kralle/kralle_papuce.htm a zakaždým si to nasadiť na auto. Jedná sa o kvalitné zabezpečenie proti krádeži a závisti okoloidúcich 
_________________ Pajero II 3,5l V6 24v - a už v tom zase lietam...
L200 - pracovné, a to doslova!
|
Str, 21.01.2009, 11:01 |
|
 |
Martin 4
Trvalá prekážka
|
ad. zistenie totožnosti priestupcu
dávno sa hovorí, že majiteľ vozidla bude povinný oznámiť kto vozidlo viedol, ale :
Fefe píše: Ak sa nemylim novy "zakon" uz na tieto pripady by mal myslieť.
ak to bude formulované takto :
prevádzkovateľ – práv. osoba – je povinný o prevádzke vozidle viesť podrobné záznamy a poskytnúť ich PZ
tak toliko u firemných áut. U súkromných na ... kakať do dlaní...
Keď už sme pri parkovaní a Fefe je poblíž .... čo kua HaZZ robí, resp hodlá robiť s parkovaním na požiarných nástupných plochách? Vždy keď idem na návštevu k sestre, ktorá býva na 12. poschodí, mráz ma obehne keď vidím zapratanú jedinú nevelkú spevnenú plochu pri paneláku. Keby som tam mal bývať, tak bez srandy mám niekde stočených 50 m statického lana a zlaňovaciu súpravu, pretože viem že ten rebrík skrátka nikde nezapatkujú.
Na zásahy do sídliska by mala prvá chodiť AV15 a podľa § o krajnej núdzi nástupnú plochu vypratať radlicou.
_________________ SLOW & FURIOUS
|
Str, 21.01.2009, 11:02 |
|
 |
thunder
OFFROAD Expert
Registrovaný: Štv, 10.05.2007, 22:16 Príspevky: 1999 Bydlisko: Trencin
|
toto ti pomoze leda tak v jednosmerke, pretoze v obojsmernej ulici je ZAKAZANE parkovat v protismere. ked to urobis, pokutu si priam vypytas a celkom opravnene.
aj tak sme zvlastni... rozmyslame ako to osrat miesto toho, aby sme rozmyslali ako to nerobit proti zakonu...
a ked sa nieco neumyselne prehliadne, tak je to smola... mozno by bola zaujimava nova sekcia s vlaknami jednotlivych miest, kde by domorodci dokazali popisat, kde sa najcastejsie papucuje a meria, aby sme sa vedeli vyhnut aj blbym nahodam. pripadne aj moznosti beztrestneho parkovania. bez kecania, len strucne strohe popisy. (len napad)
|
Str, 21.01.2009, 12:24 |
|
 |
bull GR
Začínajúci koumák
Registrovaný: Uto, 18.11.2008, 23:41 Príspevky: 132 Bydlisko: žilina
|
mozno by bola zaujimava nova sekcia s vlaknami jednotlivych miest, kde by domorodci dokazali popisat, kde sa najcastejsie papucuje a meria, aby sme sa vedeli vyhnut aj blbym nahodam. pripadne aj moznosti beztrestneho parkovania. bez kecania, len strucne strohe popisy. (len napad)[/quote]
v žiline celé širšie centrum(papuče)
|
Str, 21.01.2009, 12:31 |
|
 |
petertn
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 04.12.2006, 15:26 Príspevky: 1254 Bydlisko: Trenčín
|
v zmysle zakona o informaciach by ti mali odpisat, ze na ake velkosti pneumatik a kolko kusov akych papuc maju.
bolo by zaujimave zistit statistiku kolko bolo majitelom aut sposobenych nasadenim papuce
uz ked sme pri tych papuciach tak by mohlo byt zaujimave ci by to tu niekto z fora nevedel urobit za lepsie ceny ako na tej stranke
_________________ na cestach umiera cim dalej tym viac ludi...budem radsej jazdit po chodniku...
Nikdy nesúper s blbcom.
Stiahne Ťa na svoju úroveň a tam Ťa prevalcuje svojimi skúsenosťami....
"Byť človekom nie je fakt, ale možnosť ..."
|
Str, 21.01.2009, 12:45 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|