Dnes je sobota 3. mája 2025, meniny má Galina a zajtra Florián
Ake auto na expedicne jazdenie ?
Autor |
Správa |
vladlm
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 11.01.2010, 17:17 Príspevky: 325 Bydlisko: Island+Slovensko(Liptov)
|
moj tip: patrol Y60 wagon
- jeden z najrobustnejsich podvozkov v tereniakoch
- pri rozumnej jazde spolahlivy motor 2.8td, 4.2d uz celkom ina kategoria
- bezproblemove spanie v aute pre dvoch ludi strednej vysky,bez vstavaneho spania a i s batozinou
- spotreba 12/cesta,13/lahsi teren,cize dojazd na jednu nadrz aspon 700km
- malo elektroniky
- relativne pohodlne,nie je problem aj dlhsia trasa(1600km-20hod)naraz
- starsie auta by sa mali aj menej kradnut
a radsej na mensich pneu,max. do 33",nech to tak netrpi
_________________ Patrol Y60 RD28T-sivý koník z Islandu,ktorý nikdy nesklamal Patrol Y60 TD42-zeleny vôl,doteraz poznajúci len tvrdú prácu
|
Str, 23.11.2011, 23:24 |
|
 |
abacad
Začínajúci koumák
Registrovaný: Pia, 16.09.2011, 21:27 Príspevky: 121 Bydlisko: Trencin
|
pozri sa kde vsade majú japonske znacky v byvalých sovietskych republikách zastúpenie.len tak som mrkol isuzu-napr-kazachstan azerbajdžan a este asi 5 dalších.a pochybujem že s predajom japonskeho auta si kupuju i japonsku naftu.
a nie je jednoduche si vziať par filtrov paliva do zásoby?
je občas do smiechu, ked vidím tie česko-slovenske "obludy" ako jazdia po cestach kade sa domaci vozia na ladách, daciach,ale i novšich mercedesoch či audinách
Myslím, ze pri skutocne expedicnom cestovaní extremy nik nehlada a zvačša stači auto 4x4 s trocha vačšou svetlou výškou. ja som na takom prešiel pol chile bez problemu..
|
Štv, 24.11.2011, 21:38 |
|
 |
visby
OFFROAD Expert
|

abacad píše: pozri sa kde vsade majú japonske znacky v byvalých sovietskych republikách zastúpenie.len tak som mrkol isuzu-napr-kazachstan azerbajdžan a este asi 5 dalších.a pochybujem že s predajom japonskeho auta si kupuju i japonsku naftu. a nie je jednoduche si vziať par filtrov paliva do zásoby?
je občas do smiechu, ked vidím tie česko-slovenske "obludy" ako jazdia po cestach kade sa domaci vozia na ladách, daciach,ale i novšich mercedesoch či audinách
Myslím, ze pri skutocne expedicnom cestovaní extremy nik nehlada a zvačša stači auto 4x4 s trocha vačšou svetlou výškou. ja som na takom prešiel pol chile bez problemu..
problem nie je ani tak v tom, ze by sa filter zaniesol. problem je v tom, ze tie filtre na beznych autach chybaju a aj to nie je vseliek. CR aj PD su citlive na kvalitu paliva, extremne to znizuje zivotnost komponentov ak jazdis s nekvalitnou naftou.
zalezi od oblasti, niekde maju kvalitnejsiu naftu ako u nas, niekde ti citelne klesne vykon motora po natankovani.
na druhu stranu ja mam PD a radsej ho pokazim niekde na cestach ako sediet doma;-)
so zvyskom suhlasim na 100%;-)
|
Pia, 25.11.2011, 9:12 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Do Kazachstanu diesel neodporúčam.
Benzín jednoznačne.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Pia, 25.11.2011, 19:38 |
|
 |
vladlm
Ťažký Profík
Registrovaný: Pon, 11.01.2010, 17:17 Príspevky: 325 Bydlisko: Island+Slovensko(Liptov)
|
jenki
uz som sa chcel skor opytat,ale akosi som zabudol:
ako to je s naftou v azijskych krajinach? ze vraj dalej na vychod je k dostaniu len benzin?
teda,kde vsade nenatankujem naftu?....to je jedno,ci kvalitnu,alebo nie
pripadne,hodte sem skusenosti aj z ostatneho sveta,nielen z azie
_________________ Patrol Y60 RD28T-sivý koník z Islandu,ktorý nikdy nesklamal Patrol Y60 TD42-zeleny vôl,doteraz poznajúci len tvrdú prácu
|
Pia, 25.11.2011, 21:24 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
vladlm
Pakistan: nafta aj benzín je OK, je to vlastne jedno, ale diesle sú tu bežné. Krpce (Suzuki) sú tu väčšinou benzínové, Toyky, Patroly a Mitsubishi (L200) často diesle. Obyčajné autá (Corola, Hondy...) sú mix, veľmi veľa je tu CNG ale pomaly sa vracia aj LPG. Ráno pozriem aj ceny presne a dám sem. Na vidieku boli ceny cca 1Euro za liter, tuším.
Kazachstan: nafta väčšinou mizerná ("len pre náklaďáky"), v zime úplný nezmysel. Bežné sú aj pumpy bez nafty, benzím je na každej. Diesel je prepych na cca 3 mesiace v roku.
Benzín v podstate OK, prípadne pomôžu aditíva na oktánové číslo...ale skôr pre istotu, ak ideš vlastným autom  a cena...no poteší, ver mi. V stredu-štvrtok dám aktuálnu mestskú cenu, na vidieku môže byť ale iná. Treba mimoriadny dôraz na vzduchové filtre, prach je tam sviňa. A zima tiež.
Ostatné krajiny neviem.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Pia, 25.11.2011, 23:27 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Pakistan
benzín 95 Shell 87-88 rupií t.j. 0,74 až 0,75 EUR
diesel Shell 94 rupií t.j. 0,80 EUR
_________________ Jenki
|
Sob, 26.11.2011, 14:02 |
|
 |
Maco
Koumák
|
ahojte.. ja riesim podobnu dilemu.. ono je to dost jednoduche asi..
Uvazujem o:
1: Jeep ZJ alebo WJ.. rozhodne len ak V8.. davat mu zrat benzin je ale pre mna a hlavne moju rodinu dost silne kakao.. s LPG by to mohol byt dost problem (mozno este tak doma na slovensku OK)
2: Idealne by som bral Toyotu HZJ 76 alebo 78.. toto auto tak skoro nedokazem zaplatit..
3: ostava mi Nissan.. Dobry zaklad pre expedicne auto je GR Y61 W - poskytuje komfort, priestor, je robustny, pevne napravy, v zadu diff.lock.. staci lahka uprava alebo seria s dobrymi pneu.. co viac??? cena bez uprav zodpoveda poziadavke..
ja este zvazujem Navaru D40.. mnohym sa osvedcila, no spanie sa da riesit len stanom..
|
Sob, 03.12.2011, 9:48 |
|
 |
visby
OFFROAD Expert
|
maco: dobra volba su aj LR s 300tdi motorom (defender alebo disco1), cenovo su na tom dobre, nezeru vela a nahradne diely za facku;-)
|
Ned, 11.12.2011, 16:25 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|