Dnes je pondelok 26. mája 2025, meniny má Dušan a zajtra Iveta
Neviete rozoznať aké je to LPG?
Autor |
Správa |
jenki
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 16.03.2009, 1:26 Príspevky: 2389 Bydlisko: Zvolen
|
Mám 2 fotky motora s inštalovaným LPG. Neviem, či sa to dá takto rozpoznať, ale rád by som vedel, či sa jedná o sekvenčné vstrekovanie, alebo do sania  Dá sa to takto rozpoznať? Motor je to Pajero 3,5 V6 24V.

_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Pon, 15.03.2010, 0:28 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8013 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|
nuz na obrazku sa to tazsie posudzuje,,ale zistis to tak ze ak privod plynu je vedeny do barsktorej casti saniaaa, nie je to sekvencne, bo sekvencne je zavedene do injektoru a plyn sa dostava do valcov tak ako keby bol vstrekovany benzin,,,,,,,na obrazku, nevidno vsetko do detailu, aj ked je pekne odsnimane..teda odfotene.. 
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Pon, 15.03.2010, 8:29 |
|
 |
finder
Support
Registrovaný: Str, 04.10.2006, 14:20 Príspevky: 6668 Bydlisko: PB
|
Tako ako pise Efendi. Ak nie je ocividne zasiahnute do sania, tak je to vstrek.
Mne sa zda podla fotiek, ze sanie je nedotknute ...
Ak je vstrek, tak ti tam pribudli dalsie hadicky. Je ich tolko isto ako benzinovych (6 ?). ...
_________________Co neubrdzis, neukecas. Ak to nejde ubrzdit, aspon pridaj, nech je sranda  . 31" AT, AVM, hasicak, gurtne, retaze, bezna auto vybava. Zatial ... http://www.spritmonitor.de/en/mileage_icon/599240.html
|
Pon, 15.03.2010, 9:37 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Nuž, viac foto nemám, sú to fotky od predajcu  lebo LPG je na aute už namontované a nechce sa mi cestovať cez 1000km do Nemecka len tak na blint...preto sa pýtam.
_________________ Jenki
Patrol GR (Y61) 2,8 TD6 Wagon, Family Off Road Edition Subaru Outback 3,6 H6, SUV Edition Pajerko II, 3,5 V6 automat, SWB, Off Road Edition - predané
|
Pon, 15.03.2010, 10:42 |
|
 |
GaboSB
OFFROAD Expert
Registrovaný: Str, 11.10.2006, 22:19 Príspevky: 885 Bydlisko: Šoma - východ SR
|
Podľa tých tenkých tlakových hadíc čo sa pekne rozvetvujú na obe strany motora to tiež vidím na Seqvenč a podľa RJ a diag. koncovky to vyzerá na Tartariny. Viac by som možno vedel, ak by som tie foto posunul človeku od nás, čo sa zaoberá montážou, ak chceš.
_________________"Každý z nás je len taký človek, ako vníma a posudzuje iných ľudí okolo seba." https://www.youtube.com/channel/UCI80j8 ... y0FyRKt0Xg
|
Uto, 16.03.2010, 12:02 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Budem rád za každú info a ďakujem.
_________________ Jenki
|
Uto, 16.03.2010, 12:05 |
|
 |
lumenos
Ťažký Profík
Registrovaný: Pia, 02.11.2007, 22:19 Príspevky: 304 Bydlisko: PO-UBLA
|
priklanam sa k sequenc podla tej riadiacky a vyzera aj podla tych pismen co tam trochen vydno ze by to mohlo byt to tartariny...koncovka diagnostiky=ja mam tiez taku a mam nie tartariny
_________________ Land Rover Discovery 2, 2,5 TD5, lift 2" OME, Allamat 296, 235x85x16 Hankook MT RT03,
EX - Jeep Grand Cherokee WJ, limited 4,7 V8, QD +LPG, CB allamat 296, 2" lift, BFG AT 245x70x16, kompresor,svetelna rampa, navijak 12000lb
|
Uto, 16.03.2010, 20:18 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
Registrovaný: Pia, 16.11.2007, 23:01 Príspevky: 8013 Bydlisko: mesto vychadzajuceho slnka Tornala City
|

nuz neda mi tooo kua ale teraz musim definitivne povedat ze neniii to sekvenc,, !!!!!!!!!ponevac som to obkukal miliona dva razy,levo mi to nedaloo a zbadal som tam hore na motore te hrube hadicee, a natom je jedna rozdvojka tvaru Y a to sa pouziva u beznych LPG CO NEJSU SEKVENC ..sikovne spravene,!!!!!! ze neda sa to , teda aspon podla fotky zistit, ze ake je to vlastne,,ponevac oni to tam ten privod napojili ku vzduchovej klapke od spodu alebo zboku na sacom potrubii. ono to ze neni sekvencne vstrekovanie prezradili v podstate te hrube hadice a najma to hore spominana rozdvojka tvaru Y, co sa da zbadat na tej hornej fotke.. a na tej spodnej fotke vidno tesne pri vzduchovym filtru z lavej strany hore taky hlinikovy valcek, teda iba hornu cast z neho, ktora je elektronicky riadena od RJ, a je v tom taka skrtiaca klapka, ktora sa pri stlaceni plyn pedalu otvara apridava plyn do potrubia, teda do tej gumenej hadice, a ten plyn lpg ide do sacieho hrdla ku skrtiacej klapke na vzduchovom potrubiu,, 
_________________ EX Suzuky Samuraj1.3 EXJeep Cheroke 2.1TDI EX Jeep Grand Cheroke Limited 4Liter EX Mitsubishi Pajero2,5TDI GLS EX Jeep Grand Cheroke WJ 3.2 TDI Limited EX Nissan Patrol 2.8 TDI Y60 EX Jeep Grand Cheroke 2.5TDI laredo EX Jeep Grand Cheroke2,5TDI Limited
|
Uto, 16.03.2010, 20:42 |
|
 |
GaboSB
OFFROAD Expert
|
Efendi efendi,  takže snáď len teraz zatiaľ k tomu "hlinikovému valčeku" - je to na betón filter a nie klapka ako píšeš. No a rozdvojka typu"Y" je bežná vec pri seqvenči ak sa jedná o motor typu "V6", tak nechápem, ako si prišiel na to, že to môže byť jedine podtlakový systém.
Efendi, robíš do splyňovačov? Ak áno, tak potom nič, ale ak nie, tak zbytočne zavádzaš, nemyslíš? Ja osobne do splyňovačov nerobím, ale som dosť často a už dosť dlho v dielni, kde sa montujú LPG a napriek tomu si nedovolím natvrdo tvrdiť, že sa jedná o presne taký typ, len že je veľká pravdepodobnosť, že sa jedná o seqvenč, ale viac poviem zajtra,
dnes som nestihol zbehnúť za mojim človekom.
Pridám ti foto môjho LPG, tak hľadaj podobnosť, llen mi nepovedz že nemám seqvenč

_________________"Každý z nás je len taký človek, ako vníma a posudzuje iných ľudí okolo seba." https://www.youtube.com/channel/UCI80j8 ... y0FyRKt0Xg
|
Uto, 16.03.2010, 21:33 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
|
nuz robievam ale amatersky nie oficialne a jedine na karburatorove systemi, ale tento obrazok co si dal je inse cafe, tam je to pekne vidiet,,a to Y j a som zatial videl len u splynovacov na karbec alebo na injektory ale ne na sekvenc,, ale je to dost mozne ze aj tam ide u motorov typu v s tym sa nehadam, ja som pisal moj nazor a ne ineho,,ale podla tych dvoch obrazkov som dosiel k tomu nazoru zato bo neda sa vidiet tie plynpove zvody tak ako na obrazku co si dal ty..a neviem neviem ale sku sa este lepsie pozriet na ten filter co tvrdis, sak je natom hadica co ide na tu rozdvojku Y, takze pochybujem ze v tom je benzin..moj nazor..
|
Str, 17.03.2010, 0:20 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Chlapi, viac fotiek nemám, poslal mi predajca len toto a je to dosť ďaleko, preto sa snažím čo najviac vyčítať z fotografií.
_________________ Jenki
|
Str, 17.03.2010, 0:41 |
|
 |
jenki
OFFROAD Expert
|
Objavila sa ešte jedna pochybnosť, že je to motor 3,0 V6.
Podľa predajcu je to motor 3,5 V6 24V s výkonom 143 kW/194koní vyrábaný v rokoch 1997-2000 na Pajero II.
Nemám to ako porovnať, takže kto vie, poraďte. Auto je hodne ďaleko, zatiaľ sa rozhodujem len podľa fotografií.
_________________ Jenki
|
Str, 17.03.2010, 10:40 |
|
 |
GaboSB
OFFROAD Expert
|
efendi píše: ..a neviem neviem ale sku sa este lepsie pozriet na ten filter co tvrdis, sak je natom hadica co ide na tu rozdvojku Y, takze pochybujem ze v tom je benzin..moj nazor..
To je filter na LPG a nie na benzín.
Pri tlakovom systéme LPG sa používa tento filter, aby sa nedostala nejaká špinka do vstrekov plynu. Ak sa pozrieš na moj obrázok, tak ja ho mám v čiernom prevedení a rozoberateľný, kde vymeníš len tú vložku vo vnútry.
No a či sa jedná o 3,0 V6, alebo 3,5V6, to veru neviem, ale bráško, bráško ten má plechovečku s 3,5V6 motorikom.
|
Str, 17.03.2010, 14:17 |
|
 |
efendi
Velky Kraken
|
nuz GaboSB, te obrazok co si ty dal je dobre spraveny a odfoteny zo spravneho uhla a natom sa bezkomentaru da urcit a potvrdit ze je to sekvenc, ale na tom druhom sa da polemizovat,,ale netvrdim ze ty nemas pravdu,,daju sa jednoznacne vidiet tie zvodove potrubia kde ide plyn do jednotlivych valcov,,na tej druhej fotke zas nevidis nic..okrem hadic, filtra, a tej Y rozdvojky...tudiz, na sacom zariadeni nevidno nikde zasah, teda co potvrdzuje sekvenc, ale nevidno nikde take zvody na valce ako na tvojom zabere, a dava ma to do omylu a ked sa kukam na tu rozdvojku tak vsimni si ako keby ta hadica sla do oblasti skrtiacej klapky teho sacieho zariadenia,, a na zaklade tohoto som potvrdzoval ze to neni sekvenc..skodaa ze nie su insie zabery na zaklade coho by sme mohli jednoznacne konstatovat ze ake to vlastne je lpg zariadenie...
|
Str, 17.03.2010, 18:47 |
|
 |
PATaMAT
OFFROAD Expert
Registrovaný: Pon, 01.09.2008, 16:29 Príspevky: 501 Bydlisko: Michalovce
|
lacikam polemizujes o tom co tam je vidno dost znacne podla mna... na prvej fotke to sice vyzera ze to ide pred skrtiacu klapku ale na druhej foto je jasne vidno ze ta hadica ide popod skrtiacu klapku...
moj nazor ze to je sekvencny splynovac
_________________Ford Maverick 2.4i, T3, CB, winch 5t, svetla,hilift, pevnosťáky, dáka gurtňa a mnoho dalšieho... 
|
Str, 17.03.2010, 20:06 |
|
 |
|
Kto je on-line |
Užívatelia prehliadajúci toto fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|